|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Podijelite ovaj video jer bebi može spasiti život!

Uredništvo Ringeraja, 25.10.2015
Šta uraditi ako se beba guši?Istraživanje Hitne pomoći St John Ambulance u Velikoj Britaniji, pokazalo je da četiri petine roditelja ne bi znalo šta da urade u ovoj situaciji.
Ključne riječi:

/11


Šta uraditi ako se beba guši?

Istraživanje Hitne pomoći St John Ambulance u Velikoj Britaniji, pokazalo je da četiri petine roditelja ne bi znalo šta da urade u ovoj situaciji.

 

Upravo zato je i napravljen ovaj kratki edukativni video, koji su sinhronizovali poznati glumci David Mitchell, David Walliams, Johnny Vegas i Sir John Hurt. Video je pregledan preko 8 miliona puta i zahvaljujući njemu spašeni su životi više od 40 mališana.

Male igračke kroz glasove poznatih britanskih glumaca u videu upozoravaju da bebe mogu da se uguše stvarima koje izgledaju bezazelno, baš kao same male igračke.

 

 

Ako se beba guši, položite je potrbuške na svoja bedra i udarite po leđima do pet puta. Ako to ne pomogne, okrenite je na leđa i do pet puta pritisnite grudi, dok beba ne izbaci predmet koji je guši. Ako ni to ne pomogne, obavezno nazovite Hitnu pomoć. 

Podijelite video, možete spasiti nečiji život. 

 

Izvor: www.netmums.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
16
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *