|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Savjeti za izdajanje uz pomoć pumpe

Uredništvo Ringeraja.ba, 27.5.2020
Bez obzira na razlog, izdajanje definitivno nije jednostavno kao što mnogi misle. Mame koje izdajaju mlijeko, to čine pet, šest pa čak i sedam puta na dan i redovito se bude noću kada njihove bebe spavaju kako bi zadržale i povećale svoju zalihu mlijeka.
Ključne riječi:

image
/11


Dvije vrste izdajanja: ručno i električno

Ručno izdajanje: Najstariji, najekološkiji i najjeftiniji oblik izdajanja koji ne zahtijeva nikakvu dodatnu opremu. Ručno izdajanje mlijeka najčešće je dojiljama i najpraktičniji način izdajanja u odnosu na izdajalice. Mamama je često ovakav način puno ugodniji i učinkovitiji od izdajanja pumpicom, pogotovo u slučaju kada imaju problema s refleksom otpuštanja mlijeka ili ako su bradavice oštećene. Uz to, ručno izdajanje je nježno i ne uzrokuje bol ili modrice na dojci, a ukoliko se pojave modrice, tada je u pitanju neispravna tehnika izdajanja. 

Električne izdajalice: Danas postoji velik izbor električnih izdajalica, a savjetnica za dojenje preporučuje električnu izdajalicu kada postoji ograničeno vrijeme izdajanja ili kada su potrebne veće količine mlijeka. U svakom slučaju, ako trebaš često izdajati mlijeko - električna izdajalica najvjerojatnije ije će ti dati najbolje rezultate. Ona će ti pomoći uštedjeti puno vremena, povećati količinu mlijeka, ali isto tako imaj na umu da su električne izdajalice veće i skuplje.


Ovo su savjeti koji vam mogu pomoći za uspješno izdajanje uz pomoć pumpe:


  • Jedna od najvažnijih stvari koje trebate raditi je očuvati svoju hidratiziranost, popijte čašu vode prije nego što započnete izdajanje i imadnite jednu uza se dok se izdajate.
  • Neke stvari koje mogu potaknuti protok mlijeka je fotografija vaše bebe u blizini, držanje nečega što miriše na vašu bebu, na primjer pokrivača iz njihove košarice i zvuk vaše bebe.
  • Postoje i proizvodi koji mogu pomoći, na primjer Lansinoh Therapearl 3u1 topla/hladna terapija prsa može, nakon što se drži u mikrovalnoj pećnici 15 sekundi i postavi oko vaše pumpe, pomoći u poticanju protoka mlijeka.
  • Izdojite se čim ustanete, tada ćete imati najveće zalihe mlijeka.
  • Ako vaše bradavice postanu bolne dok se izdajate uz pomoć pumpi, iskoristite adekvatnu kremu da umirite vaše bradavice nakon izdajanja (PurLan krema). Također, uvjerite se da je vaša bradavica u centru lijevka kako biste umanjili bol.
  • Trebali biste se izdajati dok se protok mlijeka ne uspori, a potom pumpu premjestiti na drugu dojku.
  • I konačno, ne zaboravite se opustiti!


I ono posljednje, nikome nemoj dopustiti da ti nametne osjećaj krivnje zbog toga što ne dojiš. To je izbor koji si sama donijela, bez obzira na razloge koje imaš. Tvoja predanost majčinstvu i brizi za dijete zasjat će kroz puno drugih stvari.

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šta je ružičasta buka i kako pomaže bebi d...
Roditelji na različite načine uspavljuju djecu, a jedan od najpopularnijih je pomoću metode "bela buka". Međutim, u po...
5
Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?
Majčinstvo je neprestano donošenje odluka, pravljenje uspomena, pokušavanje i pravljenje grešaka. Pokušavamo da odgojimo...
4
Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
3
Gdje griješimo kada stavljamo u krevet beb...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda vjerovatno i ...
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *