|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Vaša beba odbija hranu!

Uredništvo Ringeraja.ba, 26.2.2016
Brine vas vaša "nejelica"!? Isprobajte neke trikove!
Ključne riječi:

image
/11


Zamaskirano povrće

Ako vaše dijete odbija da jede nove vrste povrća, pokušajte trikom da ga navedete da obogati svoju ishranu. Evo kako: pripremite mu omiljenu kašicu i jednu od novih vrsta povrća. Počnite da ga hranite, a ako se buni, dajte mu kašičicu one koju voli. Tako će sigurno pojesti bar nekoliko kašičica “nevoljenog” povrća.

Manje porcije

Nemojte pretjerivati sa količinom hrane na tanjiru . Trudite se da servirate djetetu manje porcije i dajte mu još ako zatraži. Takođe, rasporedite hranu u manje posude.


Atraktivan tanjir

Potrudite se da hrana izgleda primamljivo na tanjiru i riješili ste pola problema. Neka to bude šareno i zanimljivog oblika. Isjecite povrće na krugove, kockice, napravite palmu, smješka i slično.

Ukusni prelivi

Ako dijete odbija da jede povrće, napravite prelive od povrća koje ćete dodati jelima koja beba voli. Primjera radi, ispasirajte kuhani karfiol ili brokuli, dodajte mu malo sira, pa ovom smjesom prelijte pire od krompira. Ukus krompira “zakamufliraće” ukus karfiola ili brokulija , pa će beba bez problema pojesti svoj obrok. Osim toga, mnoga djeca koja ne vole kuvano povrće, rado će ga pojesti u sirovom obliku. To se, prije svega, odnosi na mrkvu, krastavac i kupus.

Pravo izbora

Ponudite djetetu mogućnost da bira između nekoliko vrsta povrća, koje ćete poslužiti za glavni obrok. Tako će se dijete osjetiti važnim članom porodice, a i vježbaće samostalan proces odlučivanja, što je važno za mnoge stvari u kasnijem životu.

Obrok u društvu

Pozivanje drugog djeteta, najbolje onog koje ima dobar apetit, na igru i jelo, dobar je potez, jer može da djeluje stimulativno i na vaše dijete. Bićete iznenađeni, ali i oduševljeni, činjenicom da vaše dijete, kada vidi da njegov drugar pojede sve iz tanjira, slijedi njegov primjer.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Kako da razumijete vašu bebu
Dobrodošli u roditeljstvo! Iako se čini da je roditeljstvo isuviše zahtjevno, vaša beba je manje osjetljiva I bespomoćna...
3
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *