|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Vremenska kapsula – samo vaš djelić istorije

Uredništvo Ringeraja.ba, 7.3.2021
Kako se približava prvi rođendan naše djevojčice, muž i ja smo odlučili da sačuvamo djeliće ove čarobne godine. Želimo da napravimo vremensku kapsulu sa sitnicama koje su obilježile prve mjesece njenog života i da joj tu poklonimo za 18. rođendan.

image
/11


Evo ideja i predloga do kojih smo mi došli, pa kopirajte, i naravno, ubacite što više samo vama značajnih stvarčica.

 

Prvi dani

Iako se prvih dana roditelji obično sjećaju kroz maglu, značajne uspomene su upravo iz ovog perioda. To mogu biti  narukvica iz bolnice, u čemu je beba izašla iz bolnice, cucla, čestitka za rođenje od bliskih prijatelja ili rođaka, otisak šake ili stopala, pramen kose.

 

Odjeća

Ubacite nešto simbolično, kao što su čarapica, kapica, jedan od prvih bodića koji vam već sada izgledaju minijaturno, ili ono što je beba koristila najviše – pelenu.

 

Igračke

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/5ca6be05bef6ebe7cf7c13f9ae2a0de0.jpgObavezan detalj je ono što je bebu zabavljalo prvih mjeseci – omiljena plišana igračka, zvečka ili glodalica.

 

Pisana reč

Vrijednost vremenske kapsule je lični pečat. Zato napišite pismo svom djetetu iz budućnosti, opišite vaš zajednički dan, neku anegdotu koju želite da pamtite, kako je izgledao dan kada je beba došla na svijet. Možete napisati i kako vidite budućnost, te pogrešne projekcije će jednog dana biti zabavno pročitati. Možete uključiti i bake i deke, stariju braću i sestre, ostale iz najbližeg okruženja da daju svoj doprinos.

 

Sadašnjost kroz medije

Lijepo je imati dnevne novine na dan rođenja. Ako ih i niste sačuvali, bilo kog dana kupite novine koje se inače čitaju u vašoj kući, one su obilježje ovog vremena. Dodajte TV vodič, reklamu iz vašeg poštanskog sandučeta. Možete ubaciti i neki modni časopis, danas aktuelni modeli sutra će u najmanju ruku izgledati smiješno i čudno.

 

Fotografije

Vjerovatno se veličina vašeg foldera sa bebinim fotografijama meri u TB, ali za vremensku kapsulu izradite samo nekolicinu. Prva fotografija, izlazak iz porodilišta, prva šetnja, sa pojedinim članovima porodice, prvi koraci…

 

Tehnički detalji

Kutija koja će čuvati ove nježne uspomene trebalo bi da je limena, od čvrstog kartona ili plastična sa poklopcem koji dobro prijanja. Izbjegnite da stavljate stvari koje mogu da se pokvare, raspadnu, daju neprijatan miris i slično. Odlučite kada želite da vremenska kapsula bude otvorena i ko treba da bude prisutan, napišite to na njoj i držite se odluke.

 

Ovo su samo prijedlozi, putokazi i inpiracija za pravljenje vremenske kapsule. Ideja je da bude lično i intimno, da dijete upozna svoje roditelje i vrijeme u kome se rodilo kroz jedinstveni izbor detalja.  Može da bude sentimentalno ili da bude zabavno. Zavisi od vas, vaših želja i karaktera. Uživajte i zabavite se praveći ovaj divan poklon svom djetetu!

 

https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/c1eb91cfe517fb7baab88dccdeb8d4cb.jpg

 

Fotografije: blogs.babycenter.com, baltimorepostexaminer.com, pgeveryday.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
5
Vrtići u Sarajevu s osnovnim informacijama
Spisak vrtića
4
Handling bebe - pravilno podizanje i spušt...
Roditelji nekada ne znamo kako se pravilno podiže i spušta mala beba. (slovenački video)
3
VIDEO: Kako pomoći bebi da podrigne?
Tijekom hranjenja bebe uz mlijeko unose i zrak, pa im podrigivanje pomaže da mjehuriće zraka izbace iz trbuha. Evo nekol...
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *