|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kupanje bebe
5.11.2007 11:17:28   
travnicanka
Zanima me onaj obicaj da se dijete kupa svaki dan 40 dana poslije rodjenja.Praktikujeli se jos uvijek ili ne?
Voli li vasa beba da se kupa?


Moj user posted image  nebi izlazio iz vode.On je odusevljen kad je vrijeme za kupanje.Kupamo se skoro svako vece i poslije zaspe tako slatko da ponekad sjedim i gledam u njega kako pajki.Sto se tice obicaja o kojem sam pitala ja nisam ni jedno dijete kupala bas tih svih 40 dana.Po rodjenju sam ih kupala svako vece cisto da zaspu sladje.

< Poruku je uredio dina RR -- 8.7.2008 18:45:23 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kupanje bebe
5.11.2007 11:30:19   
makana
user posted image pozdrav
podsjetila si me na moje prvo i za sada jedino iskustvo,
nisam kupala svoje bebce odmah po rodjenju, tacnije rpvih sedam dana, prvo sto nisam bas imala snage da stojim, sjedim ili cucim i bojala sam se kako cu je drzati, ali se desilo to da su se moje starice (mama i svekrva) ustrtarile kada sam ih skupila "na kupanje", tresle su se tako da sam fino uzela sve us voje ruke i od tada svako kupanje je bilo prvenstveno MOJE uzivanje, drzati to mace malo, poljevati vodom, gledati kako uziva u vodi, muz mi je pomagao do, sada vec ne znam koji je mjesec imala, kada sam je pocela kupati sama,
ali ono sto zelim da kazem ustvari je da sam uvijek imala averziju prema "bapskim pricama" bez nekog osnova, tj. kazu ti da tako i tako treba ili ne treba ali ti niko ne kaze ili objasni sto je to tako, samo - tako su radili nasi stari i sl.,
za mene licno je kupanje bebe jos jedna veza izmedju nas, uzivancija, bebina koza voli vodu to su sve mame mislim primijetile, dodaj tome da vole kada ih mazimo i to je to,
smatram da tu nema "precesto"
svaka cast za tih 40 dana, pa svaki dan user posted image

ali ja moram priznati da to ni sada nije kod mene, imam problem sa zagrijavanjem pa je zimi kupanje svaki drugi-treci dan i hvala bogu na vlaznim maramicama u medjuvremenu
user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio dina RR -- 8.7.2008 20:17:13 >

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: kupanje bebe!!!!!
5.11.2007 11:34:27   
Suncica*
Ja svoju devojcicu kupam svako vece otkako se rodila. S tim da smo sada presle na vecernje tusiranje, jer ima jako dugu kosicu,a fenom nije bas odusevljena. Inace posle tusiranja jako lepo zaspi, cista i zadovoljna. To praktikujem, jer se i ja tusiram svako vece i lepo zaspim..

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: kupanje bebe!!!!!
5.11.2007 13:04:22   
SMIRI
Kad sam rodila Kenana prije 2 godine u bolnici su na pocetku preporucili kupanje svaki dan! Tako sam i radila! Ali ne bas 40dana vec 2 sedmice i onda uvjek pravila vece razmake tako da sam ga onda kupala 2-3 puta sedmicno!
Kad je vec bio veci, ujutro pogotovo kad mu je dosadno...sam se skine, potrpa sve igracke  i sjede u kadu! Tako da se ljeti malterne kupao svaki dan!
Sad kad je zahladilo opet samo 2-3 puta sedmicno!

A kad sam rodila darisa prije 3 mjeseca onda su mi rekli kao da sad doktori kazu da nije potrebno kupati djete svaki dan! Da je dovoljno svaki drugi!
Tako sam i radila! A ujutro kad sam ga presvlacila obavezno sam ga obrisala sa vlaznim maramicama!

Kazu kao da voda puno isusi kozu i da je pogotov bebina koza pre vise osjetljiva i da se zbog tog ne treba kvasiti svaki dan!

_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: kupanje bebe!!!!!
6.11.2007 22:21:43   
Suncica*
Ja mislim da kada vec meni prija tusiranje svaku noc da bebi uopste ne moze naskoditi. I nema nista lepse nego je istusirati, posusiti, namazati mlekom, oprati zubice i na spavanjac. Moja Lorena nece da spava dok se ne istusira, to joj jako godi i posle posisa flasicu mleka..


(odgovor članu SMIRI)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: kupanje bebe!!!!!
7.11.2007 16:06:28   
moja malena
I ja sammoju djevojčicu kupala svako veče
izuzev kad je bolesna.
Mislim kao suncica da ako tusiranje prija vama
sigurno prija i vasoj bebi. Zamislite samo te silne sate u onim "plastičnim pelenama"

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: kupanje bebe!!!!!
7.11.2007 16:12:47   
makana
hehehhe
ma meni nekad naprosto žao da je opet zamotam u pelenu
i ona sad skontala da je uvijek ostavim da malo "provjetri" guzu pa uhvati zalet i pobjegne mi, ali poslije dva piškenja po uglu sad je čvrsto zadržim na peleni user posted image  dok ne završim presvlačenjeuser posted image  

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu moja malena)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: kupanje bebe!!!!!
30.11.2007 13:40:47   
JABUKA
IZVORNA PORUKA: suncica

Ja svoju devojcicu kupam svako vece otkako se rodila. S tim da smo sada presle na vecernje tusiranje, jer ima jako dugu kosicu,a fenom nije bas odusevljena. Inace posle tusiranja jako lepo zaspi, cista i zadovoljna. To praktikujem, jer se i ja tusiram svako vece i lepo zaspim..

I ja isto radim ... kupam/ tuširam djevojčicu svaki dan, odnosno veče ... tih kao presudnih 40 dana sam je kupala u blagoj kamilici svako veče, i kosicu ... kasnije, kosu dva-tri puta sedmično, sada kosu jednom sedmično ... a ako je bolesna preskačemo pranje kose ... ali tuširanje svako veče i obavezan baby losion /HIPP, BUBCHEN, NIVEA .../ ... pa, obje uživamo i u kupanju i u mazanju, oblačenju ... divno ...user posted image  ... inače, stvaranje nekih navika kod djeteta, kupanje, objedovanje za stolom...mi smo pretvorile u igru i puno lakše dijete uči user posted image

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: kupanje bebe!!!!!
13.12.2007 11:11:01   
Žana
Kazu kao da voda puno isusi kozu i da je pogotov bebina koza pre vise osjetljiva i da se zbog tog ne treba kvasiti svaki dan


To je problem i kod nas. zbog toga ga kupam tek 2 puta sedmično. Več sa 2 mjeseca dobio je dermatitis. Sada čekamo, da nas stignu nalazi. Več su ga testirali za alergije, a nije napunio ni 3. mjeseca.

(odgovor članu SMIRI)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: kupanje bebe!!!!!
13.12.2007 13:02:35   
Blue rose RR
Podržavam kupanje ljeti svaki dan, odnosno ako treba i dva puta dnevno, ipak je ljeti mnogo vruće posljednjih godina. Ali zimi, ne volim da je stalno kvasim, najviše 2-3 puta sedmično, ipak smatram da ne treba dijete previše kupati, zato što je veća mogućnost da se razboli, ipak koliko god da mi imamo jako grijanje, kada se beba skine gola,..bbrrrrr.
Zato ja svoju kikicu kupam 2-3 puta sedmično, a navečer je između toga malo izbrišem vlažnim nivea maramicama.
Ipak je to najzahvalnije.
I hvala Bogu još nikada nije bila bolesna, niti smo je vodili doktoru, osim kada je vakat vakcini, a njoj je već 2 godine i 2 mjeseca.

(odgovor članu Žana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: kupanje bebe!!!!!
6.1.2008 16:28:15   
fata
Cao svima!Ja sam buduca mama koja se vec pocela brinuti hocu li znati i moci suociti se s roditeljstvom.Zivim u BiH .Dosta sam citala o kupanju novorodenceta i vecinom se ne preporucuje kupanje prvih20-ak dana.Moja mama kaze da je to glupost.Kakva je praksa kod nas?Sto preporucuju u bolnicama?sto preporucujete vi?

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: kupanje bebe!!!!!
7.1.2008 10:56:00   
Nadi
Draga Fato ja sam svoju Kiki kupala svaki dan od rođenja. Najbolje kad imaš nekoga da ti pomogne.
Sa sterilnom gazom zaštiti pupak i slobodno kupaj bebicu. Neke patronažne sestre ne preporučuju kupanje u prvim danima jer će pupak sporije otpasti navodno. Kod moje kiki je otpao za 6 dana, samo štapić za uho natopiš u hidrogen peroksid, potom malo Bivacin pudera i opet ga prekriješ sterilnom gazom. A ostali dio tijela slobodno kupaj. 
Sada moja Kiki ima 9 mj i ja skoro da i ne koristim vlažne maramice jer je perem vodom kod skoro svakog mijenjanja pelena.  A sad joj  kosu perem 2 puta sedmično.
Ljetos sam je kupala i po 2 puta dnevno.

(odgovor članu fata)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: kupanje bebe!!!!!
7.1.2008 12:15:07   
laracroft
U pocetku smo ga muz i ja svako vece kupali i brckali,a sada stane u tus kabinu i tusiramo ga.Najljepse je spavao kada smo koristili johnsonov bedtime bath od lavande.Probajte,fantasticna je...

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: kupanje bebe!!!!!
8.1.2008 19:05:46   
stella
Mi nismo Hanu kupali 7 dana dok joj nije pupak otpao.Onda smo je kupali svaki dan.Potom smo bile u bolnici 7dana pa se opet nije kupala(na pedijatriji kc je katastrofa sto se tice higijene)onda opet skoro svaki dan.Jer tako najbolje zaspi.grijemo cijeli stan 24 sata dnevno.grije nas i racun kad dodzeuser posted image

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: kupanje bebe!!!!!
8.1.2008 19:09:43   
stella
muz je za pohvaliti.jos uvijek je zajedno kupamo,a pomaze i u drugim stvarimauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: kupanje bebe!!!!!
8.1.2008 21:42:49   
enisa27
Moja kcerkica  se voli kupati takodje,a kupam je zajedno s muzem,pupak joj je otpao sedmicu dana nakon rodjenja...
ma nije potrebno svaki dan kupanje,pogotovo sad u ovim zimskim danima,medjutim bebicama godi kupanje,zatim slatko spavanje.....

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: kupanje bebe!!!!!
10.1.2008 23:01:09   
maya.irfan
pozdrAv mamama!!!
Moj sin obozava da se kupa!!! i to od rodjenja,kao i mama, mogao bi non- stop biti u vodi!!!
kupanje poboljsava  san koji i je neophodan za napredovanje, i ima mnoge blagotvorne ucinke!
Moj savjet je ipak, pazite na sredstva za kupanje, moraju biti njezna i bez sapuna, ne bih nikoga da reklamiram, ali proizvodi johnson i nivea su naj sigurniji , mirisljavi, i njezni!

_____________________________

IRFAN-23. 06. 2007. SRECA MOG ZIVOTA!

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: kupanje bebe!!!!!
10.1.2008 23:11:03   
laracroft
maya irfan i ja cemo traziti procenat od johnsona hihihih.Ne treba im bolja reklama od komentara zadovoljnih mama i njihovih mirisnih bebica.


_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu maya.irfan)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: kupanje bebe!!!!!
15.3.2008 12:54:05   
Lel@
Ja svog bebaća od rođenja kupam svaku večer pred spavanje...

Okupam ga,onda hapi i tako slatkkkoooo zaspi da se probudi tek ujutro oko 6 h...user posted image


_____________________________

Nejla 06.01.2006 - 07.01.2006 :(
Sadin 08.11.2007 :)
Dzana 19.01.2012 :)

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: kupanje bebe!!!!!
15.3.2008 20:03:17   
bela
Mom Rijadu je 45 dana i kupam ga od rodenja svaki dan.Kuca je uvjek topla,40 dana sam ga kupala ujutro.a ovih nekoliko dana ga kupam navece.mislim da je to stvar izbora hocel se kupat beba svaki dan,ali meni je tako lakse jer onda je miran i fino spava bilo da se kupa ujutro ili navece.

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: kupanje bebe!!!!!
16.3.2008 14:00:29   
amdi
I ja jos uvijek Nejlu kupam svaku vece, ali doduse kosu svaka 3-4 dana. Ima malo problema sa kozom, suha joj, pa je kupam u uljnoj kupki

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu bela)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: kupanje bebe!!!!!
16.3.2008 17:25:28   
ebru
Ja moju bebacu po rodjenju nisam kupala 8 dana jer mi je tako receno od strane pedijatra,da se beba ne kupa dok joj pupcic ne otpadne.Uh jedva sam cekala da pupcic otpadne pa da se pocne kupat,mada sam imala strah neki.Sreca pa je bila mama tu koja mi je pomogla.Ispocetka nisam ja smjela kupat bebu-ma nema sanse.Kupala sam je svaku drugu vece.Tako i sad radimo.Znaci svaku drugu vece kupanje-ona obozava a i ja bas da je vidim onako golu i poslije kupanja obavezno je izgnjavim to obozavam - i onda na spavanac-i svaki put perem joj kosicu

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: kupanje bebe!!!!!
16.3.2008 18:16:58   
akica b
IZVORNA PORUKA: Lel@

Ja svog bebaća od rođenja kupam svaku večer pred spavanje...

Okupam ga,onda hapi i tako slatkkkoooo zaspi da se probudi tek ujutro oko 6 h...user posted image

  OD RIJECI DO RIJECI ISTO.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Kupanje bebe
16.3.2008 18:40:49   
RAJA
I ja sam čekala dok pupak ne otpadne 7 dana i tek onda sam kupala bebče ali ne baš svaku veče

< Poruku je uredio dina RR -- 8.7.2008 20:18:41 >

(odgovor članu akica b)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Kupanje bebe
20.5.2008 18:48:16   
Emina*
Ja ga kupam svako vece, onda ga nahranim i spavanjac......
Komira se na siki user posted image   user posted image   user posted image

< Poruku je uredio dina RR -- 8.7.2008 20:17:56 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu RAJA)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Zal...
amaniamanic

Da li vam se desi da ponekad da malkice zalite za starom prijateljicom s kojom niste vise u kontaktu zbog svadje..A pritom ste bile naj prijateljice..

da (59%)

ne (18%)

DESAVALO MI SE (23%)


Broj svih glasova: 73

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *