Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
rose ni sama ne znam zašto u onoj panici što nemam aptamila nisam mogla realno ni razmišljati mada sam samo kontala šta bih mogla dodati da to kao malo "pojačam" i popravim ukus u glavi mi je bio keks ili kraš ekspres
iskreno ako uporedis okus AD i mlijeka...mlijeko je mnogo ukusnije (bez keksa, cokolade i ostalih zerzevata)
pa jeste, meni AD smrdi ali sam se bojala da joj se mlijeko neće svidjeti, pa sam zato tražila alternativu ma to je samo bilo juče na vikendici, već sinoć je dobila svoj aptamil mada nije nešto bila oduševljena sa njim e sad ako krene odbijati aptamil, šta da radim
ahahahaha, legendo. čuj šta da radiš?! pa daj djetetu mlijeko i vozdra. vazda ti nešto komplikuješ
ma imaš i pravo, ja vazda nešto kontam kako ću, šta ću a ti pojednostaviš i nađi super ako nastavi da se mršti na apamil, i jede po pola flašice dobiće mlijeko i vozdra
evo mi se vratili iz DZ, dr kaže da joj još ne dajem antibiotik jer nema temperature, pluća su čista, dao nam je inhalaciju i da i sutra dođemo ako joj nos bude začepljen
u MT se moze beba nositi kad samostalno pocne drzati glavicu, pa sve dok nosac moze izdrzati, za razliku od kengurka u koji mogu bebe do 9kg
Meni je MT predivan, a kako moja mama stvarno dobro shije, dobit ce zadatak da nam jedan napravi. Taman dok mi sve nadjemo sto nam treba, M ce pokazati vrat
kakva gnjavaža?! naspeš mlijeko u flašicu i staviš u mikrovalnu...šta ima tu da se gnjaviš?! voda za AD traži prokuhavanja, pa hlađenje pa termosku....ma hajde....ja sam se rodila kad sam se kutarisala te hape. a da ne pričam o tome što vazda moram voditi računa imam li je dovoljno u kući i tražiti gdje da je kupim.
nemam mikrovalnu
onda fino naspeš u šerpicu i za čas ugriješ. hoćeš da kupim Soraji za rođendan mikrovalnu?
ma ne znam gdje cu sa njom ...ko kad imam viska namjestaja u ovom stanu
drage moje viditeli gore ovu stolicu sto sam postavila eh moj Anes kad sjedi u njoj uzadnje vrijeme pokusava da ustane i dize glavu i upola se podigne kao u sjedeci polozaj a ova stolica se malo zavali zbog tezine bebe bojim se tako jer neznam jeli to prerano za njega?
Nije prerano ako se on sam podiže. Pusti ga neka vježba mišiće. Problem je ako ti se čini da će se stolica prevrnuti ako je on aktivan.
Lejla Ka ma ovo je kod mene nesto jako i nema sanse jos da je Anes prevrne a i zavaljena je malo tako da on samo moze da se podigne napola,to sto ti kazes da trenira,ali moram paziti da slucajno neojaca a da ja neprimjetim
Cickolina draga ako se nejavis uskoro ja cu roditi jos jedno ,mislimo na vas
mala_sa evo u ovome najvise vremena provodi moj Anes i ja sam rahat
ma ljepota,sam se ljulja,prica,igra se,gleda crtane
Treba i meni ovo, samo mi poskupe, kod nas samo brevijeve imaju, a nikako da stignem do FIS-a, mozda ima sta povoljnije. Odoh okacit na pik da trazim polovnu
kad me prva ekipa s posla pitala sta mi treba ja rekla ljulja...i iskoristili smo je bas fino...a drugoj ekipi sam rekla hranuilica...nju sad koristimo
Treba i meni ovo, samo mi poskupe, kod nas samo brevijeve imaju, a nikako da stignem do FIS-a, mozda ima sta povoljnije. Odoh okacit na pik da trazim polovnu
kad me prva ekipa s posla pitala sta mi treba ja rekla ljulja...i iskoristili smo je bas fino...a drugoj ekipi sam rekla hranuilica...nju sad koristimo
Ih rose, kod tebe fina firma, ove moje lupa recesija, a i malo ih je, pa daj Boze da skupe za paket pelena
Ih rose, kod tebe fina firma, ove moje lupa recesija, a i malo ih je, pa daj Boze da skupe za paket pelena
nema ni nas puno u firmi...ali smo dio vece firme pa je prva ekipa s projekta a druga iz firme...po 10-ak osoba u talu oba puta
pogledaj na e-bay-u.
E ovako drage moje ... i mi konacno zavrsili s pregledom. Uradili smo UZ ... i na zalost vidi se ostecenje i sa lijeve i sa desne strane. S lijeve malo vece, ali u principu skoro pa isto. To su krvarenja 2 i 3 stupnja. To ne zvuci nimalo lijepo. Dali su dijagnozu Cerebralne poteskoce u kretanju, tetrapareza ... desna strana jace zahvacena. Ta dijagnoza se moze razviti i u manje poteskoce (cak i do relativno normalnog motorickog razvoja) i do cerebralne paralize.
Kaze da su mi u bolnici trebali odmah po porodjaju uraditi UZ i da imam osnova za tuzbu ... pa sad ne znam sta da radim???
Pozitivno je to sto joj dio mozga koji je zaduzen za mentalni sklop nije ostecen i izgleda super na UZ. Sto znaci da bi se ona trebala normalno mentalno razvijati. Doktorica je primjetila da super prati, uzvraca pogledom, komunicira i prezadovoljna je. Kaze da nam je to veoma bitno jer ce brze usvajati vjezbe.
Dala nam je dobre prognoze da ima nade da moj indijanaz prohoda, teko je reci kakav ce hod biti, ali ona kaze da s vjezbama puno mozemo. Sutra pocinjemo sa edukacijom za medicinsku gimnastiku.
Ja sam pozitivna ... jeste da mi je bio sok kad mi je rekla da nije samo jedna strana, pa i rekla mi je da su jako visoki tonusi misica.... rekla mi je i da je stanje zeznuto, ali da cemo znati vise kad budemo vjezbali par mjeseci pa da vidimo kako D usvaja.
Ja vjerujem da ce mamina pametnica poceti brzo da napreduje.... Danas je prvi put desnom rukicom uhvatila nogicu i skoro je stavila u usta (kaze dokotrica da je to super). Okrenula mi se maloprije sa ledja na stomak i evo je zaspala je tako ... kao da hoce da mi kaze "mama ja to mogu, samo sacekaj malo" ...
Nije bezaleno nimalo i bit ce jako tesko, ali ja razmisljam pozitivno. Ne zelim ni u jednom momentu misliti da moj indijanac nece hodati. Mozda ce potrajati, ali uz Boziju pomoc uspjet cemo. Kod nas vise nema oslanjanja na noge (ama bas nikakvog, cak ni udaranja u krevetac) ni posjedavanja ... ne smije biti ni naslonjena. Samo lezaje i vjezbanje.
Kaze da postoje slucajevi gdje se lakse sredi hod u djece gdje su obje noge zahvacene jer onda se djete trudi da koristi obje noge, a u suprotnom slucaju bi samo koristilo zdravu nogu i jako bi ga tesko bilo natjerati da koristi i drugu. Kaze da se boji da cemo s rukicom tesko puno toga postici jer ce se ona uvijek vise korititi lijevom rukom jer joj je ona puno efikasnije.
Sorry drage moje ja oduzih, ali da vam napisem potpun izvjestaj. Znaci u krugu smo cerebralne paralize, ali nismo u samom centru
Iman nije se jos javljala i neznamo sta je bilo danas svi smo u iscekivanju najradosnijijih vijesti Cickolini hajde javi nam sta je bilo na pregledu,sta su rekli nasoj rr ljepotici? Iman ma meni je odmah rekla da nesmijem ali evo moram u srijedu kod fizijatra zbog kicme Iman sta je bilo kod vas,imali strajka,sta si odlucila ti? Lady hajde samnom na utakmicu,ja,mm i Anes idemo sad,pocinje u 19h pa bujrum ako hoces
Cickolini ipak je to sve hb dobro,bice to dobro vidis da nije najgore bice ona dobro,pa eto i okrece se a sto se tice tuzbe nenagovaram te ali ja bi ih tuzila zaista su idioti sada ja jos vise volim ove svoje swede ipak jako puno brinu posebno o djeci veliki pozdrav od nas i mi picimo na utakmicu
cickolini, prije svega da ti česttam na pozitivnom stavu. to ti je sada najbitnije! Drugo, jako mi je drago sa si napokon imala stučno lice sa druge strane da ti sve objasni i da uradi kompletnu sliku djeteta. nije sve tako crno. najvažnije je da intelektualni dio nije ugrožen. doduše, to se vidjelo na djetetu cijelo vrijeme. ona je jako mala i vjerovatno će zdraviji dio mozga prevuzimati funkciju brže nego što bi kod starijeg djeteta. sada ti treba dosta strpljenja ali to će biti najmanji problem. važno je da što prije počnete sa vježbama. imaj vjere i sve će doći na svoje. ljubimo vas N i ja.