treciputmama
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 vec je proslo 36h, jos 12h cu izdajati i davati AD pa nastaviti nije ni meni lahko izdajati, mrzim pumpice, ispatih se ziva a i njoj spremaj flasicu ne ide u minut kad ogladni, dever je to al nije niko zene drage umro od AD, i ja dojim i za dojenje sam hB al isto tako odrasla sam i na AD mlijeku, NISAM DOJENA mama mi kupovala neko slovenacko tada iz apoteke prije 25 god. i nikad bolesna nisam bila(osim ove osjetljive trudnoce), nisam kaskala za vrsnjacima cak ucenik generacije bila, jedan od naj studenata....ne kazem mozda bih bila genij jos da sam dojena salim se, al ne treba sad na muku pristajati ni majkama koje ne mogu dojiti il moraju na dan dva prestati, ha ja bebice, i ja sam isto morala prekinuti dojenje na 48 sati, jer su mojoj davali fenobarbiton tabletice sa ad-om, zutilo nije htjelo spadati a bilo iznad 300, ustvari sedmi dan je bilo 350, sutradan u bolnici spalo na 300 i tako 3-4 dana na istom, onda sam prekinula dojenje i pocelo je polahko padat-sporo ali je islo dole...takodje, nedavno su doktori mojoj rodici cijaj je beba napunila mjesec isto preporucili prekidanje dojenja na dva dana - kao moguce je da nesto u majcinom mlijeku usporava opadanje vrijednosti bilirubina koje je iznad normalnog za tu dob bebe... bdw, meni su kad je pozutila preporucivali sto cesce dojenje - sto sam i radila koliko sam mogla- jer svi koji su imali problema sa zutilom znaju kako su bebe tad uspavane i lijene....tek na kraju , kad su vidjeli da cesto dojenje ne pomaze u padu-mada je bebi redovno kakila, rekli su da prestanem....eto, sad ne znam tacan razlog i nemam potvrdu tacnosti ovih njihovih tvrdnji, li u svakom slucaju sam radila kako mi kazu-ipak su oni doktori a ne ja....
10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca 07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak.... 18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici... eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s
|