belmac
|
IZVORNA PORUKA: pingpong Pozdrav veselom društvu : ) Neko spomenu zubiće... prijateljicina beba, koja je samo 18 dana starija od moje Esme, sa puna dva mjeseca je dobila prvi zubić...da, da : ), a moja Esma još nema niti jedan, a danas nam je punih 8 mjeseci. Njoj su rekli da je to znak da beba dobro napreduje, hmmmm... šta bi to značilo, da moja ne napreduje?! Ko će ga znati ovo definitivno nema nikakve veze. moja cuica je prvi zubić dobila sa 9. mjeseci, a dječak je već sa 4. mjeseca bio zećić. ja, iz ličnog iskustva, samo mogu rast zuba povezati s njihovim kvalitetom, pa mislim da što zubići kasnije niknu, da su jači i kvalitetniji, mada možda ni ovo nije nikakvo pravilo, ali...takvo je moje iskustvo. curica je imala super zubiće, ispadali su joj zdravi i lijepi, dok su dječaku vrlo brzo propali i baš se nadeverao dok mu nisu nikli stalni. sada hvala Bogu, obadvoje imaju zdrave i lijepe zube.