Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
eh da sad sam vidjela da se zove double test...posto ne namjeravam da prekidam trudnocu ni u kom slucaju tako da je za mene to samo bespotrebno opterecenje, da ima ikakvu drugu svrhu osim da te stavi na tu ruznu i odvratnu kusnju ne vidim potrebe za tim...a dr cu nekako lijepo objasniti da sam sekirljive prirode i da zato nisam taj test odradila
napominjem da je bebi ok hB po morfologiji i svemu, al da ona to svakome preporucuje..za mene je moj bebi vec fetus i zivo bice i uzdam se u Boga da ce sve biti ok s njim
Ma mozda su samo mislili na alfa feto protein i beta hcg nalaze...jer to se radi ja mislim do 14te sedmice...i nije nista strasno-samo izvadis krv i das na analizu...i ta 2 parametra trebaju daimaju odredjene vrijednosti u toj sedmici...sve preko ili ispod tih vrijednosti ne valja...nisam sigurna sta pokazuju ti nalazi ali znam da su poprilicno bitni...svaki doktor bar kod kojeg sam ja isla do sad ( a isla sam kod 4) svakoj trudnici da da do 14te sedmice to uradi...
Selma,Gift i ostale sa problemcicima manjim ili vecim-nadam se da ce te biti dobrooo...cuvajte se :*
drage moje, nadam se da ce mi neko odgovoriti, jer neznam gdje i koga da pitam!
Imam veeliku cistu na jajniku a trudna sam 9 sedmica, i treba da odem na jezero da neki od doktora da svoj misljenje da li da cistu ostavim da miruje ili da je punktiram ili sta vec, a moj problem je, ja neznam ni jednog doktora gore tj. znate li Vi ima li neki dr. koji je posebno dobar za probleme sa cistama????
Zene, meni se tako povecao apetit, ne znam jel sto stalno idem na wc ali konstantno mi se nesto jede , pogotovu slatko i Selmina sirnica iz Sarande, kako mi ju je spomenula stalno je jedem, evo poslala mm po 300 grama a vec sam rucala jaja sa mlijekom i kajmakom i doruckovala zdjelicu corn flakes-a sa mlijekom pa onda jos jednu sa vocnim jogurtom, pa takovo keks pa one hurme , ahhhh...cini mi se citavu trudnocu mi se nije ovako jelo....mozda sam malo nervozna,a?!
Ja sam imala cistu prije trudnoce i hB sama je puknula uz pomoc caja....ali na zalost ne zivim u Sa tako da ne znam gore doktore. Nadam se da ce ti neko uspjeti odgovoriti na pitanje.
Zene, meni se tako povecao apetit, ne znam jel sto stalno idem na wc ali konstantno mi se nesto jede , pogotovu slatko i Selmina sirnica iz Sarande, kako mi ju je spomenula stalno je jedem, evo poslala mm po 300 grama a vec sam rucala jaja sa mlijekom i kajmakom i doruckovala zdjelicu corn flakes-a sa mlijekom pa onda jos jednu sa vocnim jogurtom, pa takovo keks pa one hurme , ahhhh...cini mi se citavu trudnocu mi se nije ovako jelo....mozda sam malo nervozna,a?!
Meni je par puta do sad u trudnoci tako bilo da sam kao bure bez dna...i da sta god pojedem kao da niam ni pojela ojjj a sta ti svasta nabrojaaa...pepooooooooooooooooooo ehehehe Samo da ne dobijes nadimak od mm-termit kao sto sam ja kad me uhvati tako taj apetit ludjacki hehehe
drage moje, nadam se da ce mi neko odgovoriti, jer neznam gdje i koga da pitam!
Imam veeliku cistu na jajniku a trudna sam 9 sedmica, i treba da odem na jezero da neki od doktora da svoj misljenje da li da cistu ostavim da miruje ili da je punktiram ili sta vec, a moj problem je, ja neznam ni jednog doktora gore tj. znate li Vi ima li neki dr. koji je posebno dobar za probleme sa cistama????
Jojjj da si u Tuzli ja bi ti rekla da odes kod dr.Omeragica-on je meni ZAKON!!! Ako budes dolazila svrati do njega-neces se pokajati...
Ma cudno mi hehhe, ja obicno jedem kad sam nervozna, a bit ce da negiram nervozu al tijelo me izdaje i otkriva ju
Ma sve je to normalnooo...a bit ce tako kako ti kazes da je negiras-mada svi mi znamo da mora biti malo nervozeeee-pa makar i one "pozitivne" sto kazu.... ;)
Evo tu ima vise linkova...pitala ja prijatelja i on mi dade ovu stranicu...kaze da su neki linkovi za tv a neki preko browsera da mogu i da pokusas kad tekma pocne...
Ajoj Gift bas mi zao sto prolazis kroz to.. Pokusaj da se opustis i ne nervias zbog nebitnih stvari poput nesredjene kuce ili nepopeglanog vesa,najbitnije je da tvoja bebica bude ok. Mada i razumijem tu nervozu,kada sam bila na strogom mirovanju zbog krvarenja i hematoma u 9.sedmici nervirala me svaka mrvica na podu,prljava casa i sl. Pogledaj s dragim neku dobru komediju,opusti se i pokusaj zaboraviti na te gluposti,mazi stomu uzivaj u javljanju svoje Drzim fige da to sto prije prodje
Gift draga redovno pij terapiju i sto vise lezi, potrebno je par dana da prodje da bi te popustile kontrakcije. Ja sam pila tri apaurina na dan u prvoj trudnoci, a u drugoj i cetiri jedno vrijeme, ali cim sam vidjela da su me bolovi popustili postepeno i ja smanjivala apaurin i sad sam bez terapije.
Selma zao mi je sto ti je ukljucila antibiotike, nemoj da brines mala je to kolicina, on se pije 3-4puta na dan, mada ja bih uradila urinokulturu pa tek antibiotike pila. Ali ako si pocela sa antibioticima ne vrijedi vaditi sad urinokulturu.
Ja sad sa kontrole , vidjela sam svoju srecu. Spava dusa mamina, ali nam je odmah ćunu pokazao. Teski smo 1150, odgovara sedmici u kojoj smo, malo vise ima plodove vode pa za 2-3 sedmice kontrola sad malo to cesce da kontrolisemo. Uglavnom sve super ...da i od pocetka sam se udebljala 4,5-5kg
JelenaT bravo za malenoga ,mašaAllah ima već dosta težine! Jel' ti se okrenuo,pošto ako sam zapamtila bio ti je prošli put zadkom?
Gift ne sikiraj se,ovo što Jelena kaže sačekaj par dana da terapija djeluje a što se veša i ostalih kućanskih poslova tiče zažmiri pa kad ti bude bolje polako rasklanjaj.
velikiiiii pozdrav i od mene. juce sam bila na kontroli i jos uvijek je isto nema nikakvih promjena posteljica nisko mada kaze za 7 dana se nije nista ni moglo promijeniti i dalje mirovanje za ovih 15 dana sam opet smrsala 1kg meni skroz cudno jer sam bas jela kao termit sto semica kaze znaci 13+4 ukupno -5kg meni ne smeta jer i ovako sam imala viska ali kaze da nebi trebala vise gubiti... nalaze sam radila KS super nikad bolja u urinu malo bakterija ali nista strasno...UZV za 3 sed. na gradini pa onda kod smoje dr.
ja danas cijeli dan spavam juce se vala umorila isla kuci i radila po kuci nisam vise mogla izdrzat a danas opet na bolovanje kod mame
vidim Gift izasla iz bol. al opet problemi i kod selme neki odo da procitam pa cu komentarisat
Sonja i ja sam gubila težinu negdje do 15.sedmice jer sam imala mučnine a i povraćala.Ne brini ,ustabilit će se to.
Jedno veliko mahanje od mene...na poslu sam, jako puno posla imam nemam kad nista pisati...citala sam povrsno...vidim nema nekih velikih promjena. Gift, pazi nam se...lezi to je izuzetna prilika da lezis...mada i to dosadi. Ja se super osjecam, nadam se na sljedecem pregledu da ce i posteljica bit OK. Prije spavanja pijem apaurin...ne znam zasto??? Rekla mi dr.da se opuste misici malo, jer radim...pa mozda da pokusam da ne pijem jer me hB nista ne boli. Nekad nesto malo zigne...ali nista strasno. Ljubim pupe
drage moje hvala vam svima na savjetima , bol se smanjuje al me zivcira sto i dalje traje..al kad znam da ste i vi s ovim muku mucile a da su bebe dobro, lakse mi je.. a osjetim baloncice u stomaku pa mislim da je to beba i sturim se ziva i okinem plakat, al od srece..kod mene su hormoni poludili..