mea29
|
Hej drage nije me bilo par dana, nisam stizala da se javim, niti da vas citam redovno, nadam se da ste sve dobro Tri dana sam na bolovanju jer sam isla na preglede, u srijedu na obicni pregled, a danas na ultrazvuk. U međuvremenu sam isla na stomatologiju, jer mi krvare desni, i cini mi se da su mi pokvarena dva zuba, pa mi je doktorica rekla da idem gore jer imaju stomatolozi samo za trudnice, pozitivno sam iznenađena koliko su doktorice i sestre tamo ljubazne, ostala sam zatecena, sve su divne, nasmijane, susretljive...kao da nisu nase :) Sto se tice obicnog pregleda, pritisak uredan, kilaza super, za 19 sedmica +3 kg, i taj dan mi je doktorica bila ok, međutim jutros je na ultrazvuku bila FUJ...pregledala me kao preko one stvari, nista apsolutno nije rekla, izmjeria nekih par stavki, za koje mi nije rekla ni sta su, nije mi pokazala ni jedan organ, sta god sam je pitala nekako me skinula, rekla da se spol ne vidi,ma katastrofa... tako da sam ljutito otisla kod dr. Divanovica, imala srece jer je jedna djevojka otkazala termin i upala sam odmah...i odusevila se ...pa to se ne moze porediti... dobro se ikakava djeca rode kad se na ovaj nacin vodi trudnoca u nasim bolnicama...da ne govorim sta sve takve trudnice propuste uraditi...sreca pa je kod mene trudnoca uredna, ali ko ima ikakvih problema privatnik je nazalost zakon. Uglavnom, doktor je divan, blag, topao,i sve mi je rekao, pokazao, vidjela sam sve organe, od srca i otkucaja do bubrega, prstica, glavice i imamo jos jednog djecaka ...vidi se polni organ a ona krava kaze ne vidi se nista...valjda je corava kokosssssss jedna....tako da cu sada ici u Skerlicevu zbog reda, a kod Divanovica na detaljniji uvz....rekao mi je da vodim racuna o kilazi i da je 3 kg za 19 sedmica ok.....iako mi je danas 18+5 mjere bebe ukazuju na 20 sedmicu,malo smo napredni :) dr. kaze da bih ovih dana mogla osjetiti bebu, mada ja osjecam neko ceskanje, ali jos ne mogu to protumaciti sta je... Eto drage to su vam moje novosti puno vas sve pozdravljam i
< Poruku je uredio mea29 -- 3.6.2011 21:42:17 >