|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  717 718 [719] 720 721   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
30.6.2011 9:32:07   
Gift
joj Sonja vazda nas nesto zauser posted image , zao mi je al nemoj se sikirat...svi kuburimo s necim...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 17951
30.6.2011 9:48:46   
Sonja
ja vas zezamuser posted image
joj jest mi krivo da samo znate..a ja gospoja mislila na moreuser posted image user posted image user posted image e moj boze....
pitala sam je i za onu gustu bijelu sluz kaze da je to ok.

joj jest ugrijalo a ja jutros mislila da je bas zima kakvo je vrijeme bilo a ono vrelina napolju i sparina

kako je moguce da imam te kontrakcije a i da ne osjetim nistauser posted image user posted image

u 22.sed sam narucena opet za uzv al sam ja rekla da cu joj privatno otici ..

mea29 moguce je od polozaja da te uhvatilo..meni se zna desiti pa me drzi cijeli dan....a sto kazu mozda je i propuhuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17952
30.6.2011 9:51:00   
Nina_Lana
Jutro svima, ja tek malo prije ustala. Sinoc me stomak bolio, nemam pojma od cega, ali bas me ruzno probadalo s lijeve strane stomaka, tako da sam popila jedan apaurincic tako da sam jedva jutros ustala, valjda od apaurinauser posted image ...

Sonja draga uvijek ima nesto da nas zauser posted image sto rece gift. Ja se nesto pretjerano ne sikiram, valjda zbog iskustva u prvoj trudnoci, tako da sad ne letim doktoru za svaki bol koji osjetim, ali me nekad zaista bude i strahuser posted image ...

Ove kiflice i kukuruzi izgledaju odlicno, njammmmiiii, ali od kako sam operisala zuc prije pola godine ubijena mi je glad ujutro, mislila sam da ce u trudnoci drugacije da bude ali nije, a sreca pa i nije jer sam sad sklonija debljanju, a na srecu jos uvijek stojim na +3 kg, bas me zanima do kaduser posted image user posted image ...

Ja vas citam svako jutro ali nemam bas cesto vremena da pisem...uglavnom tu sam s vama i bas mi je drago da postoji jedan ovako lijepi forum, gdje se sve drzimo zajedno i uvijek tu jedna za sve , sve za jednuuser posted image user posted image user posted image

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17953
30.6.2011 9:55:47   
sweet insanity
jutrouser posted image Ova moja mla po danu spava a zorom lumpuje (ko i mati joj prijeuser posted image ) Sonja, zao mi je ali ucini sto mozes tj. miruj ako su ti rekli jbguser posted image
Gift, ti isto mirujes??? Ja mislila malu izvest u setnju kolicima kratko pa ako zelis da nam se pridruzis?
Joj imam osjecaj da ce neki kad nas vide rec "sta ste to vi izasle, da nije rano?!"

N mi je dobila neke bubuljice po licu al haj valjda prodje i valjda nije nis.

Ko nam je sljedeci na spisku?user posted image

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 17954
30.6.2011 9:56:52   
vila_7
sweet , a ti im reci : ma izlazimo mi od prvog dana! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 17955
30.6.2011 10:01:33   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: helena_7

sweet , a ti im reci : ma izlazimo mi od prvog dana! user posted image

ma naravno user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17956
30.6.2011 10:11:34   
Sonja
sweet samo vi setajte..mi smo 20. dan izasli..i bilo je komentara ali ignor i sve ok.. i bas kao sto helena kazeuser posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 17957
30.6.2011 10:17:06   
Anoniman
Sweet ja sam Anu izvela prvi put u klasicnu setnju negdje sa mjesec dana, ali ja sam nju rodila u zimu pa je bilo bas hladno. bebu smijes izvoditi cak od prvog dana rodjenja samo je bitno da je temperatura veca od 15, a manja od 25 stepeni, prvih 40dana.
Posto sam procitala da si uzela graco kolica, ako nemas kisobran ponesi neku tanju plahtu pa samo prebaci preko kolica kad joj sunce ide u nju, cisto malo da je zastitis i uzivaj draga.

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 17958
30.6.2011 10:18:51   
Gift
Sweet joj ja bih rado, al...

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 17959
30.6.2011 10:29:52   
sweet insanity
Ja se taman spremila kad ono neki vjetric napoljuuser posted image Tako bih je izvela a sam nervozna isto ko ne znam ti ni ja sta hocu da uradimuser posted image
A kisobran cu da kupim u TL ima onaj sto ide uz bilo koja kolicauser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17960
30.6.2011 10:32:12   
vila_7
ma sweet ljetni vjetric joj nista nece-kapicu ili trakicu na glavu i pazi da se ne znoji ispod. A prvi izlazak je naucna fantastika, a vec drugi ce ti biti normala!

Neposredna veza do poruke: 17961
30.6.2011 10:37:22   
babilon
jutro zenice!
vi se najele, napile kafe i svasta promahalale ;))))
Joj da mi je kukuruza, uh sta bih dala za njih, hahaha.

Sonja bas mi je zao da je opet neka user posted image  ali drzim fige i nadam se da ce se sve brzo i dobro rijesiti ;) samo pozitivno!

Mea i mene je neki dan, doduse tacno s djesne strane kod pupka, sijevne tito dragi, ja pritisnem prstima i prodje ya 4-5sec, i tako opet, pop ar puta... kontam ad se nisam sta uvijala dok sam spavala, i prodje hB
Ti jos sutra i godisnji, a?

Danas predala zadnju dozu za urinokulturu ;))) nadam se da ce biti gotova do utorka, idem kod divnog Divanovica ;)))

Lijep dan svima :**

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17962
30.6.2011 10:37:48   
sweet insanity
Idemo lagano sa dozom nervoze i u nadi da ce sve proci okuser posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 17963
30.6.2011 10:38:13   
palachinken
Opet me sinoć u nekom od silnih ustajanja na wc bolio stomak, kao pred menstruaciju ono nekad user posted image A ja sve kontam da ga nisam pritisla u snu, okrenula se nezgodno ili nešto - ili su fakat počeli prvi bolovi user posted image
A ako duze stojim, safata me nesvjestica - ovaj ogromni stomak usporio cirkulaciju skroz.
Našla sam ultimativni lijek protiv hemoroida, ako kome zatreba - na gazu acidi borici i svježi kvasac i to na gospodu hemiće staviti 10minuta, 3x dnevno. Stavjlala sam ja i onu kremu herbalrektal, i prošlo je, amin!
Sonja, dušo, žao mi je što ti se more izjalovilo, ali to je ništa šta mi trpimo za naše bebice.

sweet, kazu ti mame da vodiš dijete napolji, pa ti vodi.user posted image Nek nam se Nelić malo osunča :) Ja sam negdje čitala o medicinskoj važnosti babinja oliti četeresnice, ali to se odnosi na majku - u principu bitno je što više odmirovati tih 40-ak dana iako se možda subjektivno dobro osjećaš, jer toliko treba tijelu da se ponovo vrati u normalu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17964
30.6.2011 10:44:23   
sweet insanity
Malo cemo ipak odgoditi set_nju, neki oblak se nadvio......
Palachinken, meni je i babica rekla da je set_nja preporucljiva i smao da ne radim i ne dizem nista tesko......
sestra od mm koja zivi u Americi kaze isto tak, oni su vec 7. dan isli na veceru sa bebom i tamo kazu da kretanje potpomaze vracanju svega u normalu i smanjuje rizik od tromboze, a i meni je moja dr. rekla da smijem hodat ali sve umjereno-da se razumijemo vise se krecem i uradim u kucu oko bebe nego u jednoj set_nji, sto je je...

< Poruku je uredio sweet insanity -- 30.6.2011 10:45:05 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 17965
30.6.2011 10:46:31   
mea29
babilon ja jos sutra i godisnji...i sensia juhuhuhuhuhu....a kad ces ti user posted image

proslo me je probadanje, bice da je od propuha kod mene non stop neko ulazi u kancelariju i pravi mi propuh...user posted image user posted image user posted image

i ja sam citala koliko je za mamu bitno onih 40-tak dana da se oporavi i tjelo vrati u normalu...mada je to danas skoro pa nemoguce uz sve obaveze koje mlade mame imaju a prije cak i svekrve koje su "mrzile" snahe ispostovale su ih tih 40 dana pa im kupale djecu i sve prinosile...he he he he...a opet 40 dana je puno moze se covjek ucrvati u kuci user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 17966
30.6.2011 10:47:47   
vila_7
sweet u pravu si - zenama je i preporucljivo umjereno kretanje bas zbog tromboze!

Neposredna veza do poruke: 17967
30.6.2011 10:50:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

poz i od mene

ja bila na kontroli i opet se posteljica spustila do uscauser posted image user posted image
jos se okrenula glavicom i pritisce dole pa opet mirovanjeuser posted image user posted image i bez keksauser posted image user posted image kaze i da imam blage kontrakcije ..mada ja nista ne osjetimuser posted image

i jedna radosna za meneuser posted image
17+4 +1kguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i sve u stomaku

Sonja evo i ja sam od ponedjeljka na mirovanju zbog kontrakcija, sta ces...jel ti sta dala da pijes za njih???

Zenice, jucer me probolo u stomaku, na par sek, jedva sam do daha dosla,bas sam se bila prepalauser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 17968
30.6.2011 10:58:04   
palachinken

sweet u pravu si - zenama je i preporucljivo umjereno kretanje bas zbog tromboze!

Ima smisla. A i ko bi izdržao 6 sedmica u kući, pa zgrhnula bih!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 17969
30.6.2011 11:01:31   
gerberka
ja opet nekako planiram akoBogda ostati 40 dana nakon porođaja kuci..za to je mnogo razloga...

evo i mene nakon 2 dana u wc bila user posted image  tako da sam sebi obecala jogurt, jabuke, kompot ..sve kako bi prevenirala hemice..pu, pu, puuuuu!! user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 17970
30.6.2011 11:04:09   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ima smisla. A i ko bi izdržao 6 sedmica u kući, pa zgrhnula bih!

suti...izdrzao bi covjek KAD MORA sve...ja sam tako do 12.sedmice lezala

Neposredna veza do poruke: 17971
30.6.2011 11:09:16   
zumbulcica
Pozdrav bembele,kako deverate?Kod mene krecenjeuser posted image user posted image ,mrzim ga i kad sam u normalnom stanju a da ne pricam kad sam u ovom nadnormalnomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 17972
30.6.2011 11:15:03   
palachinken

IZVORNA PORUKA: gerberka

ja opet nekako planiram akoBogda ostati 40 dana nakon porođaja kuci..za to je mnogo razloga...

evo i mene nakon 2 dana u wc bila user posted image  tako da sam sebi obecala jogurt, jabuke, kompot ..sve kako bi prevenirala hemice..pu, pu, puuuuu!! user posted image

smokve, najjače oružje!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 17973
30.6.2011 11:21:33   
gerberka
palacinko user posted image  i de prijavi se u prisutne, prepadas me bona user posted image user posted image user posted image

pisala sam ti, mozda nisi vidjela na ovoj temi..kad ti je mila zadnji pregled kod dr ?

blago ti se user posted image user posted image user posted image  a tamn ga pitaj za to boluckanje..izgleda da user posted image  kuca, da izađe user posted image  polako ali sigurno user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 17974
30.6.2011 11:27:21   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

poz i od mene

ja bila na kontroli i opet se posteljica spustila do uscauser posted image user posted image
jos se okrenula glavicom i pritisce dole pa opet mirovanjeuser posted image user posted image i bez keksauser posted image user posted image kaze i da imam blage kontrakcije ..mada ja nista ne osjetimuser posted image

i jedna radosna za meneuser posted image
17+4 +1kguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i sve u stomaku

Sonja evo i ja sam od ponedjeljka na mirovanju zbog kontrakcija, sta ces...jel ti sta dala da pijes za njih???

Zenice, jucer me probolo u stomaku, na par sek, jedva sam do daha dosla,bas sam se bila prepalauser posted image

samo Buskopan 2x1 i Apaurin 2mg po potrebi

a jesil ti sta osjetila te kontrakcijeuser posted image user posted image user posted image user posted image
ja nista nisam osjetila nikakve bolove i touser posted image

sto se tice 40 danauser posted image sto je puno puno jeuser posted image
mi smo s adinom 10. dan isli da ga upisemo u knjigu rodjenih i prosetali na cevape a kao sto sam rekla 20. dan isli u pravu setnju...posto je bilo vruce isli smo oko 17h

al opet sto Bebica kaze sve se moze sto se mora..evo da mi je neko rekao da cu morati lezati 2mj. mislila bi da nebi to mogla al et vidis mora se

Bebice jesil naglo ustala ili legla kad te to presjeklo u stomakuuser posted image user posted image
mene tako zna zaboliti kad naglo ustanem i danas sam pitala dr. za to kaze da to mora tako kad je nisko beba...

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  717 718 [719] 720 721   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  717 718 [719] 720 721   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Zensko Ime
Lejla21

Naj Lijepse Ime !! :)

Ajla (75%)

Ajsela (9%)

Edina (15%)

Broj svih glasova: 97

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *