Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Bebice bas mi je drago sto si ponovo s nama ..nisam ni upratila da si izasla iz bolnice.. kako si sada???
silver mozda ti je od sunca .... meni zna od sunca izaci tako sitne po licu i prsima... a one druge nikako i ne diram samo umijem i namazem kremom..
Pa moguce je jer i ja imam po prsima...mada mi govore sad da nosim a do nedavno je bilo , ma veze oni nemaju...ove nane i babe i mame i tetke....a ja sam nocas moju curicu sanjala...
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT Primio me dr. Sejo, kaže gdje si ti do sad. Ja njemu "s neba pa u rebra" reko bila kod dr. privatno ako ćete iskreno, a ako nećete iskreno onda nisam nigdje išla na kontrole evo sad se vama javila prvi put. Meni to bi smiješno, ali njemu baš i nije. Kaže on meni "tebi ne treba uputnica ti si već trebala biti porođena, mani se uputnice i idi direktno u bolnicu neka te porode". Uglavnom, dao mi je uputnicu bez zatezanja.
eh i ja mislim ovako... predavo mi je u skoli, voli me ciko pravo a i ja njega... pa cu ja njemu fino otici i reci, dragi profa de ti meni jednu sarni i da sam rahat... a dosla ti nisam jer sam te pozeljela niti da me pipas
sreo on mene prije nego sam zatrudnila, kaze mala gdje ba zapelo... gdje ti je stomak? reko nema profesore, muz mi puca corke..... hajde kaze dodji da vidim sta ima kod tebe? rekoh nema prof. nista dole novo, ako sta naraste, javim se
oooj, koliko smo svega prosle, ali eto covjek se mora i nasaliti ...super si..hahahaha..i meni je dr rekao nakon prvog s-grama da je prva trudnoca bila ko da je taj neki corak zaluto...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
ehehehehe Silver....to je normala u trudnoci ( ja mislila ti se osula pravo )....cini mi se da kazu kad iskacu bubuljice u trudnoci kad se lice "pokvari" da je curica u pitanju...ja licno imam bubuljice kao i prije trudnoce sto sam imala...a i ove moje dvije prijateljice sto nose curice vazda kukaju zbog bubuljica
cestitam i ja ulaske u sedmice i mjesece, i imam pitanje za iskusnije, sutra ulazzim u 15 sedmicu, lice mi je sareno skroz...nekakve bubuljice sitne crvene...ima li ko savjet kako da to tretiram???
Da nije od sunca...ili od znojaaaa (ako se puno znojis)??? Pokusaj da se umijes lijepo...sapunom da istrljas liceee...i da namazes nekom kremom za lice...vidi hoce li se povuci....a mozda je i kakav trudnicki simptom ...znam da se trudnicama zna isflekati lice...a osip bas...nisam cula za to...
Tnx semice, ne izgleda mi kao osip nego bas kao one bubuljice, ima i pokoja veca a bas sam sebi bila lijepa dosad kontala sam: bas cu biti hot mama !!!
ej meni je ovo jednom bilo, nekad u trecem mozda mjesecu...ja se doooobro umila dove sapunom, namazala onom obicnom gustom nivea kremom i legla spavati...ujutru nista bez nekih hemikalija, u trudnoci su zabranjene i mnoge kreme, narocito za akne, tipa sa salicilnom kiselinom ili ne daj boze tretionin da sadrze...
Bebice bas mi je drago sto si ponovo s nama ..nisam ni upratila da si izasla iz bolnice.. kako si sada???
Jucer sam izasla hvala Bogu. Bolje sam, ni gore nije sjajno, doktori te bas i ne paze ako si ispod 25sedmica.
Ako nista valjala je dijeta gore s bolnickom hranom, cak smo i puru imali, i to da probam u trudnoci , sinoc sam navalila tikvenice ispod saca i pola kile tecnog jogurta...tek mi je stomak proradio kako sam kuci
plus sam upoznala dosta finih zenica, nije bilo ni toliko dosadno...jest da sam se naslusala i strasnih prica, bolje da vam ne pricam sta se sve moze desiti...tek sam onda skontala zasto ja njima nisam toliko "kriticna" HVALA BOGU
silver, ja kad sam zatrudnila imala sam sitne, crvene bubuljice po vratu, a inace mi lice cisto..a sad imam jednu sedmicama..nikako da presuši
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
silver mozda ti je od sunca .... meni zna od sunca izaci tako sitne po licu i prsima... a one druge nikako i ne diram samo umijem i namazem kremom..
Pa moguce je jer i ja imam po prsima...mada mi govore sad da nosim a do nedavno je bilo , ma veze oni nemaju...ove nane i babe i mame i tetke....a ja sam nocas moju curicu sanjala...
pa i dosta je rano da ti govore, zato su i fulili
meni je dr nidzara gledala na 3d i lijepo bebica rasirila none(usla ja u 17. sedmicu) i vidjela sam i ja nesto maleno napuceno...i gleda ona, gleda....i kaze "nisam sigurna sacekaj iduci pregled" jer to napuceno moze biti pocetak razvoja penisa ili klitoris...tako da ne mogu u tvojim sedmicama bas znati
Evo citam citavo jutro, samo sam lijena da pisem... preeetoploooo....samo pijem vode...
I ja sam se sad napucala paprika sa kajmakom njammmm
cestitam i ja ulaske u sedmice i mjesece, i imam pitanje za iskusnije, sutra ulazzim u 15 sedmicu, lice mi je sareno skroz...nekakve bubuljice sitne crvene...ima li ko savjet kako da to tretiram???
Da nije od sunca...ili od znojaaaa (ako se puno znojis)??? Pokusaj da se umijes lijepo...sapunom da istrljas liceee...i da namazes nekom kremom za lice...vidi hoce li se povuci....a mozda je i kakav trudnicki simptom ...znam da se trudnicama zna isflekati lice...a osip bas...nisam cula za to...
Tnx semice, ne izgleda mi kao osip nego bas kao one bubuljice, ima i pokoja veca a bas sam sebi bila lijepa dosad kontala sam: bas cu biti hot mama !!!
ej meni je ovo jednom bilo, nekad u trecem mozda mjesecu...ja se doooobro umila dove sapunom, namazala onom obicnom gustom nivea kremom i legla spavati...ujutru nista bez nekih hemikalija, u trudnoci su zabranjene i mnoge kreme, narocito za akne, tipa sa salicilnom kiselinom ili ne daj boze tretionin da sadrze...
Hajde probacu...mada trljam i ja onim dr.pasha sapunima cine se dobrim...mak&cimet...sluzi i kao piling...Ahh stid me je reci, ali nebi imala nista protiv da se sva ospem a da bude jedna mala jer imam osjecaj da JEE! (ili su to podsvjesne i svjesne zelje )
samo za te tbl imas li koga nazvati i pitati, jer ako te dr pustila bez terapije mozda da prestanes??
Silver...i ja sam imala od samog pocetka trudnoce osjecaj da ce biti pisuljica....i tako i biii Izgleda taj neki duboki osjecajjj u buducim mamama ne grijesi...
Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)
Bebice ja sam tebi sinoc slala zagrljaj dobrodoslice, ali vidim nema..pa ti se izvinjavam i ponovo DOBRODOSLA
Drago mi je sto su te istjerali ( sto kao sto kazes nisi kritican slucaj )
samo za te tbl imas li koga nazvati i pitati, jer ako te dr pustila bez terapije mozda da prestanes??
nemam nikoga...moja dr cio juli na godisnjem, prosli put me na telefonu fino "skinula" i ne mili mi se zvati...ma to su dabroston, utrogestan i apaurin, nista strasno..to je moja standardna droga...nece nista stetiti da je pijem jos 7 dana jer mislim da mi je apaurin smirio kontrakcije jer je dr prije vidjela na ultrazvuku dok nisam pila
malena27 RR..dr Sestic se vraca 18tog pa planiram odmah tu sedmicu otici jer i ja tad zavrsavam sa go pa neznam u kakvu cu smjenu uletiti na poslu...a da mi nije frka bila (planiram na more iduce sedmice bar 2-3 dana, zato sam i otisla na uz...samo da se konsultujem i da vidim kako bebica napreduje) ne bi ja nikad njoj ni isla..radi ona privatno ja cak mislim i u poliklinici Sunce i u Medicomu...ma bila je ljubazna ali nikakvih informacija od nje kao od dr Sestica...nabrzaka ona to nesto...i kao koliko ona vidi sve je uredu, bebini bubrezi fino rade i ne vidi nista sto bi bio problem ali eto problem je sto ima malo vise plodne vode...i to je to...i kaze da dodjem na konmtrolu za 2-3 sedmice(taman kad se moj dr vrati)..ocekivala sam da ce bar traziti neke nalaze da vadim ili sta tij znam..mozda secer u urinu...al nista... i mojoj prijateljici je rekla da nemoze imati djece(oni vec 7god pokusavaju ali nista..njoj je 37god vec)..ova moja plakala danima jer su joj svi nalazi dobri a muzu se nalaz popravio (pokretljivost za 15% i ima ih vise nego sto treba)..ja joj kazem da ode nekom drugom...otisla Karahasanu i covjek joj rekao da je luda ova sto joj je to rekla i da se samo bace na posao...nalazi im predobri pa sad cekamo
Bebice ja sam tebi sinoc slala zagrljaj dobrodoslice, ali vidim nema..pa ti se izvinjavam i ponovo DOBRODOSLA
nemam nikoga...moja dr cio juli na godisnjem, prosli put me na telefonu fino "skinula" i ne mili mi se zvati...ma to su dabroston, utrogestan i apaurin, nista strasno..to je moja standardna droga...nece nista stetiti da je pijem jos 7 dana jer mislim da mi je apaurin smirio kontrakcije jer je dr prije vidjela na ultrazvuku dok nisam pila
dabroston i utrogestan su oba progesteron koji ionako proizvodis, nista ne brini, moj dr to preporucuje do 34 sedmice e jedino apaurin po potrebi, iako ne znam da je kome sta naskodio...samo ti lezi, trudi se da ne budes u strahu i grcu, opusti se, spavaj, citaj novine... meni je bolje pomagalo lezanje i odmaranje mozga nego svi lijekovi...
< Poruku je uredio animagical -- 8.7.2011 12:03:48 >
star znam da se vraca 18. joooj bas sam ga pozeljela i jedva cekam da odem... a sto se tice te tvoje prijateljice-ako se do sad za 7. godina nije desilo, daj Boze da se desi prirodno u narednom periodu.... ja sam zatrudnila vantjelesnom pa znam sta ti govorim... reci drugarici da se prikljuci na RR pa cemo rijesiti i taj problem... ona vec ima prilicno godina i vec dugo su u braku. pa da ne gubi vrijeme i dalje, neka se bolje informise... kod nas u zenici nema strucnjaka za neplodnost...
Ja se slažem s tobom za ovu terapiju. Mislim da je bolje nastaviti ovako još sedam dana nego rizikovati da se kontrakcije opet jave.
Jutro ili dan Radno, pa ne znam ni sta je heheheh. Vidim nekima se bas primakli termini...usitnilo Palachinken pravo :))) Selma ni ti nisi bas daleko Bebice, super da je sve ok hB...opet si tu snama. ja eto ulazim u 20.sedmicu. Nisam osjetila jos uvijek "udarac" bebe. osjetim samo kao pritisak neki u stomaku, opisala bih to kao da je neko unutar stomaka stavio neku sipku pa me pritisce Najgore je jutro kad ustanem ka ce seao da sve organe prevrnema naopako hihihi. Jedva cekam sljedecu kontrolu da se gledamo i gledamo...sve se nadam da ce u nekoj odmakloj trudnoci reci da je pogrijesila i da ce biti hehehhehe. Nek' je zdravo i zivo naravno, al kikice su kikice heheh. SVIMA VELIKA PUSA
ma bitno je da ne gubi nadu...aaaa da samo znas kako voli djecu... bude mi je puno zao...mi smo pokusavali 3 god i znam kako mi je bilo..a meni tek 30...a mogu misliti kako je njoj...prije smo imale istu temu za razgovor a sad je vec...a gdje si ti radila vantjelesnu? Karahasan joj sa vadi jos neke nalaze..nesto s jajnicima..nemam pojma..uglavnom do sada je bilo do muza ali njegov nalaz se bas mashalla popravio...ne izlaze iz spavace sobe
i ja imam 30. a sa 27. sam saznala da mm ne moze prirodno imati djecu.... radila sam 2 vantjelesne oplodnje, jednu u italiji, drugu u sloveniji-ova u sloveniji bila uspjesna..... i to je ova beba koju zeljno iscekujemo da nam dodje u narucje jajnici kod zene stare a samim tim i jajne celije stare i sve su manje kvalitetne...
a to sto kazes za nadu, naravno da uvijek postoji i treba da se nadamo....medjutim, od nade nema nista ako vidis da se ne desava trudnoca vec toliko godina-onda znas da imas neki problem i da se trebas pokrenuti.... ja da sam cekala, po mnogim nasim dr. ne bih nikada bila trudna...nego mi je odmah biologinja koja je pregledala muzev uzorak rekla da ne cekamo i da imamo sanse jer smo mladi da uspijemo vantjelesnom...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.7.2011 12:23:03 >
Ja se usudila izaći napolje, reko odoh prohodati, hvatat ću hlad...ma kli$%". Ev me pobjegla sa sunca mužu na posao, pa čekam da uhvati vremena i trzne me kući. Tačno mi loše od vrućine. Gerberko, spržit ću ja i tebi, pa sve predati malenoj? Jel tako dogovor? Nemoj mi nekih refundiranja i stranih riječi, nemoj me ljutit Znači doktor mi se vraća 25.og? Hajd eto, nije ni to loše, daj šta daš. A i moja prijateljica koja je išla kod njega ima običaj reći da se njega pitalo, još bi se ona gore porađala (ima malu od 2,5god) Ona je krenula prirodno i završila na sekciji.
Meni pregled u poliklinici ne treba, samo nek mi neko očita CTG. Inače, CTG se, ako dođeš samoinicijativno, plaća 10km Mislim i u Suncu je toliko, a nema čekanja. Naše zdravstvo...
star..i ti si iz Zenice? Hajd javi mi kad možeš doći po njega na PP.
< Poruku je uredio palachinken -- 8.7.2011 12:21:07 >
i ja imam 30. a sa 27. sam saznala da mm ne moze prirodno imati djecu.... radila sam 2 vantjelesne oplodnje, jednu u italiji, drugu u sloveniji-ova u sloveniji bila uspjesna..... i to je ova beba koju zeljno iscekujemo da nam dodje u narucje jajnici kod zene stare a samim tim i jajne celije stare i sve su manje kvalitetne...
a to sto kazes za nadu, naravno da uvijek postoji i treba da se nadamo....medjutim, od nade nema nista ako vidis da se ne desava trudnoca vec toliko godina-onda znas da imas neki problem i da se trebas pokrenuti.... ja da sam cekala, po mnogim nasim dr. ne bih nikada bila trudna...nego mi je odmah biologinja koja je pregledala muzev uzorak rekla da ne cekamo i da imamo sanse jer smo mladi da uspijemo vantjelesnom...
HB na današnjim medicinskim dostignućima i onome ko ih izmisli Jedino, mi balkanci imamo problem (mislim na muškarce)..njih je teško nagovoriti i da prekontrolišu svoju plodnost, a kamo li šta drugo.
Ja imam prijateljicu koja ima već veliko dijete i godinama pokušava da zanese drugo, ali ne ide. Ona je obavila sve moguće pretrage i kod nje sve ok, ali nema šanse svog đuvegiju da nagovori da se ode testirati. Kaže on bi prije umro Ona sva usplahirena, svaki mjesec očekuje, a on tvrdoglav
bas mi je drago sto ste uspjeli...hvala Bogu...mm je imao relativno dobar nalaz ...kod njega je bila asthenozoospermia..al nikakvu terapiju nije dobio..mi na svoju ruku uzeli himalaya vitamine..Speman tablete se zovu..popio 1 kutiju i nista...pauzirao 2 mj i opet popije kutiju i nista...onda narucimo iz Njemacke neke vitamine(zaboravila sam kako se zovu), platimo 170KM 2 kutije a da nisam ni znala da sam vec trudna halalili smo te tablete njima pa mozda kod njih uspije..izgleda da su ovi prvi vitamini stvarno dobri..pa eto ako imate nekog da treba preporucujemo..18KM kosta 1 kutija od ja mislim 120tableta...2 dnevno se piju