Mama_Mia
|
Drage moje evo mene opet..hvala vam na aktivizmu da pomognemo jedne drugima bar ovako virtuelno savjetima..moja prica vezano za dojenje je sljedeca: imam stariju curicu od malo jace od 3 god i sa njom sam imala neuspjesno dojenje iako sam na svaki nacin pokusavala da istrajem u tome nazalost nisam uspjela..sta reci osim da mi je dojenje tad bilo gore nego sam porod, veca patnja, stresovi ,i na kraju nista..trudila sam se jako ali jedva ceteresnicu da sam je dojila do posljednje kapi mlijeka, problemi sa regadama, ispucalim bradavicama, izmuzivanje krvi i sta sve ne..znalo mi se desavati da mi gosti sjede u kuhinji a ja u dnevnoj vristim i dojim malu..i na kraju predjem na adaptirano mlijeko mada ne mojom voljom nego jedinim izlazom..sada imam bebu od nepunih mjesec, pripremila sam se za borbu sa dojenjem ali i sa odlukom da to vise ne radim sebi i za svaki slucaj kupila jedno pakovanje ad mlijeka..kao nadohrana, kad beba podoji jednu dojku, drugi put drugu, a treci put ad mlijeko..i gle cuda, od prvog trena malu sam stavljala da doji mada mlijeko nije bilo nadoslo, tek treci dan, u bolnici kad se rodila kad su je nosili da dohrane i kada je vrati ona ispovraca tu hranu i trazi da doji, a ja sva sretna.i kod kuce sam joj spremila flasicu 2 puta kada je plakala dok su je mucili grcici a ja sam mislila da je gladnna medjutim ona nece ni blizu sebe to mlijeko niti cuclu , samo bi da doji..bradavice su u puno boljem stanju bile nego prvi put, doduse punoo bas puno mi je pomogla aventova krema za bradavice , jest da je malo poskupa ali se zaista isplati svaka marka, ja sam je stavljala i zracila bradavice.Imala je par veceri grceve ali sad je vec ok, cujem da joj crijeva rade dok doji, ima vjetrove ali je sad problem oko navike na ruke..ma ni minute ne zeli biti sama, pustim je da place i po pola sata ona vristi i ja joj opet pridjem , bas je ters i nece da popusti prije sam mislila da su grcevi ali nisu, samo vristi i vidim da nisu bolovi u pitanju..sad muku mucim sa tim, ne mogu da mrdnem ni do wc-a..ahh ja se ispisah, dug mi je post ali nadam se da ce nekome biti od koristi moja prica o dojenju, znaci, ako niste imale prvi put uspjesno dojenje ne mora da znaci da ce i sljedeci put biti tako, ja sam ociti primjer za to jos sam svaki atom snage bila usjerila da imam uspjesno dojenje al kad se ne da onda se bas ne da..hvala na strpljenju dok citate moj roman :*
|