|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 11:06:47   
škorpija
Uh kamo sreće da me potrefi taj " lakoruki" Nenad user posted image . Mene je Mašić zadnji put vaginalno pregledao i posliej toga sam krvarila tri dana i osjećala sam bol, ne znam je li tako kod drugih, ali sve čovjek konta valjda tako mora, inače mi porod izgleda kao najveće poniženje kroz koje žena mora proći, barem u našim bolnicama, ali opet kaže pripremila sam se tako mora biti, to će sve proći akobogda za 24 sata i ja ću sa svojom bebicom kući

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 11:14:43   
norah
Jeste, nije nimalo njezan kada pregleda. Neko bi mu na to trebao ukazati. Ja ne ocekujem da me neko tetosi i mazi, ali onakav tretman se ne moze ni nazvati tretmanom. Ja samo zelim da oni rade svoj posao kako treba. Sestre nisu bile ni od kakve pomoci, samo su se derale na zene. Kao sto neko rece ni dorucak da ti donesu u krevet kada ne mozes ustati jer te rana toliko boli i krvaris. A ta Binasa koju svi hvalite itekako voli da uzme. Ona je gore vaznija od doktora.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 11:15:23   
Anoniman
ma moras krvariti nakon tih pregleda, mada ima mesara istina, a mislim da su zene posebno osjetljive kad su trudne, mene nije boljelo nista poslije pregleda kod nenada, a ni puzic nije bio mesar, a sestra binasa je kraljica, moli boga da te ona zapadne
ali sto kazes izdrzaces tih 24 sata i bjezi kuciuser posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 103
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 11:16:25   
Okarica
IZVORNA PORUKA: škorpija

Uh kamo sreće da me potrefi taj " lakoruki" Nenad user posted image .


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Baš sam se slatko nasmijala! Puno ti sreće želim!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 11:21:54   
Okarica
IZVORNA PORUKA: sahara

ma moras krvariti nakon tih pregleda, mada ima mesara istina, a mislim da su zene posebno osjetljive kad su trudne, mene nije boljelo nista poslije pregleda kod nenada, a ni puzic nije bio mesar, a sestra binasa je kraljica, moli boga da te ona zapadne
ali sto kazes izdrzaces tih 24 sata i bjezi kuciuser posted image user posted image



Potpisujem!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 11:26:02   
alda
Skorpija, nisam htjela sa svojom pricom da te prepadam, i nadam se da ces ti kad odes kod privatnika da te detaljno pregleda, jer Masic nema kad, zapravo otici bezveze jer ce sve biti u redu.  Sobizrom na ono sve sta sam prosla volila bih da je mene imao neko ovako posavjetovati, al sam iskreno kontala koja budalastina slusati i citati svasta na internetu, jer sve je individualno. I jeste sve individualno, zato se nemoj brinuti, kod tebe ce akobogda biti sve ok, ma koji god doktor da te zapadne, treba biti uvijek pozitivan, mada uzeti malo vise mjera predostroznosti nije nikad na odmet:-)

A sto se tice negativnih iskustava, mislim da imam potpuno pravo isto kao vi sa dobrim iskustvima da ih na forumu podijelim. To nije nikakvo 'blacenje' pomenutog doktora, to je nazalost moja realnost, i ocigledno realnost jos nekoliko forumasica, i imamo potpuno pravo da kazemo svoje misljenje i to sto ja kazem nesto negativno za njega, nije nista naspram onoga sto smo prezivile i prosle.  Super za one sto ih je Masic porodio bez problema, obilazio svako pola sata, ostajao duze da ih porodi ne na njegovoj smjeni, al ocigledno je da postoji i druga strana price.

O uslovima necu ni da pricam, niko ne trazi da se nosa ko malo vode na dlanu, al isto tako je normalno da su ti sestre ako nista tu da pomognu kad prolazis sate i sate patnje i muke, da te ako nista pogledaju jesi li ok, a ne pusitit te da doslovno povracas od bolova pored kreveta, a da one ispijaju tamo kafe ili sta vec rade, kad nece da obilaze pacijentice.
Uzas, ljudi ovo je 21 vijek, pa valjda smo zasluzili da se prema nama ponasaju i ophode kao prema ljudskim bicima. Pa da cujem zivotinju na ulici da jauce od bola satima prisla bi joj i vidila mogu li joj kako pomoci, a ne njima je to posao, zaboga! 

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 11:26:53   
škorpija
Hvala svima na podršci, nadam se da će sve proteći iole normalno. pusa

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: dr.Salko Mašić
18.4.2009 12:34:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

dadada,

posalala sam ti PP pa te molim da mi odgovoriš kad stigneš


Neeeemaa..nista nisam dobila a izgleda nije ni tea lana ja sam njoj jucer dvije poslala a sahari jednu...nerade nam porukeeeeeeeeeeeeee

administratoriiiiiiiii ne rade nam peeeepeeeeeeeeuser posted image


(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 108
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 0:01:56   
aazra
Porodjaj mi je ostao u lijepom sjecanju zahvaljujuci Masicu.
Za mene on nije najbolji doktor jer ne uzima pare, vec zato sto je strucan i savjestan, to ja govorim iz svog licnog iskustva ne iz nekih prica, rekla - kazala.
A kada smo vec kod tih prica, moja rodica se pravo izblamirala kad mu je ponudila pare bio je poslije neljubazan prema njoj i rekao joj da mu je DOVOLJNA NJEGOVA PLATA.

Ja sam prenijela trudnocu devet dana pregledao me je i dr. Miseljic i dr. Masic.
Nakon Masicevog pregleda koji jeste bio malo bolniji otvorila sam se i porodila i na tome sam mu zahvalna!

Muz i ja smo poslije htjeli nesto da mu poklonimo uradili smo jednu sliku jer se MM profesionalno bavi fotografijom. I nije htio uzeti, ostavila sam mu u ordinaciji u nadi da je ipak taj poklon ipak dosao do njega.

Vama trudnicama savjetujem da se malo vise bavite same sobom, jer vjerujte mi zato poslije necete imati vremena. A manje pricama rekla - kazala. Naravno, to ovisi o vasem obrazovanju i o tome sta stvarno ocekujete od tih doktora.
Mene je Masic obilazio u sobi svakih pola sata, lezala sam na patologiji. Njegova dezura je trajala 24 sata i za to vrijeme kao da nije bilo drugih porodilja, stvarno sam prezadovoljna na tretmanu, paznji, brizi, svemu.
Naravno da nisam nikom nista platila, ni doktoru ni sestrama jer se to kosi s mojim principima. Posebno ne Masicu.
I da zalosno je zaista zalosno sto neke zene ocekuju od doktora da im tamo bude "drugi muz" i sta sve ne. Svi mi imamo osjecaje ali ja "njezne dodire" ocekujem od MM a ne od doktora koji me poradja.
Za vas ne znam. Toliko.



< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.4.2009 21:58:36 >


_____________________________








(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 0:11:17   
dinaa
Pa ne bih bas rekla da je prica iz licnog iskustva Rekla-Kazala.

Drago mi je sto je tebi porod ostao u lijepom sjecanju i vjerujem ti da jeste,ali vjeruj i ti nama sto nismo imale bas lijepo iskustvo sa doticnim doktorom,nemamo razloga da pricamo ne istine.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 0:22:41   
aazra
Vjerujem ti i zao mi je.
Ovo pisem zbog user posted image  koje svoje misljenje stvaraju na osnovu tih prica.
Svima bih savjetovala vjezbe za trudnice zaista pomognu.
Naucis kako da sama sebi pomognes i olaksas.

Ja sam imala porodjajne bolove 24 sata, nista nisam bila otvorena, beba krupna, prenijeta trudnoca i takodjer znam sta govorim.

< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.4.2009 21:58:07 >


_____________________________








(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 10:49:01   
mamin sin
Svoje misljenje o dr.Masicu sam iznijela nekad ranije na ovoj temi, ali nije mi tesk oni ponoviti sve rijeci hvale za tog COVJEKA, prije svega...
Cinjenica je da sam isla privatno da vodim trudnocu cisto iz razloga sto ne bih bila zadovoljna brzinom pregleda, jer su generalno svi dr. u bolnici prezauzeti a ne samo Masic, i zato i govore da se u bolnicu na preglede dolazi samo u poodmakloj trudnoci. 

IZVORNA PORUKA: tea lana

On koji mi je vodio trudnocu nikad mi nije rekao da je beba krupna.
Zboog njegovog navlacenja grlica materice preko bebine glave meni je sva materica usivena.user posted image



Nije ti govorio da ti je krupna beba jer se zene tada jos vise prepasnu poroda...to je cinjenica...A to sto ti nazivas navlacenje grlica je zapravo sirenje međice kako bi se pokusala sprijeciti eventualna epiziotomija i spontano pucanje, i meni je to radio u toku poroda i nije me nista bolilo. i nije tebi maternica pukla zbog tog "navlacenja".

IZVORNA PORUKA: tea lana

i ja imam srecu da me je porodila dok Aida koja je fantasticna.

  

Kod Aide sam bila jednom sam ona kontrolnom pregledu i pokazala mi je toliku nezainteresovanost i nesigurnost tako da uopste ne bih imala povjerenja u nju...Moj licni dojam! Ne tvrdim nista...


IZVORNA PORUKA: tea lana

a sto se uslova tice ja sam lezala od nedelje do srijede i vecinu vremena sam bila sama u sobi jer je dvokrevetna soba tzv.apartman ali mi nije jasno da u ta tri dana mi ni caj nisu donijeli a ne krisku hljeba,ne znam le li tako prakticiraju inace


Praksa je da imas dorucak, rucak i veceru koje se sluze u blagovaonici a ne po sobama i niko ti ne donosi hranu u sobu, ustanes i jedes i pijes. Meni su i moji donosili, izađem s odjela uzmem i vratim se u sobu...


IZVORNA PORUKA: aazra

Nakon Masicevog pregleda koji jeste bio malo bolniji otvorila sam se i porodila i na tome sam mu zahvalna!
 
Naravno da nisam nikom nista platila, ni doktoru ni sestrama jer se to kosi s mojim principima. Posebno ne Masicu.
I da zalosno je zaista zalosno sto neke zene ocekuju od doktora da im tamo bude "drugi muz" i sta sve ne. Svi mi imamo osjecaje ali ja "njezne dodire" ocekujem od MM a ne od doktora koji me poradja.
Za vas ne znam. Toliko.
 
 


E OVO potpisujem od rijeci do rijeci! Mene je pregledao tri puta vaginalno prije poroda i niti jednom me nije bolilo, jedino kada je uradio pregled kojim je isprovocirao porod je bolilo i krvarila sam poslije pregleda sto je ocekivano (zvala sam ga i rekao je tako). Cak me je pregledao nakon poroda prije nego sto cu kuci i ni taj pregled me nije bolio...


(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 10:58:51   
Anoniman
Cak me je pregledao nakon poroda prije nego sto cu kuci i ni taj pregled me nije bolio...


nisam bas najbolje shvatila, pa sve zene budu pregledane poslije poroda, prije odlaska kuci, jedino ako je tvoj naglasak na tome da te nije boljelo a ne na ovome 'cak me pregledao'

(odgovor članu mamin sin)
  Neposredna veza do poruke: 113
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 11:02:04   
mamin sin
Da da naglasak je da me nije boljelo i da me je on pregledao a ne neki drugi dr.  user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 11:18:46   
Mače
Cure stvarno se moram uključiti jer mislim da je malo neobično što je oko ovog doktora ovolika "halabuka"! Mislim, nemojte me pogrešno shvatiti-ali ni ja nisam "napadala" forumašice koje imaju grozno mišljenje o dr Bećiragiću, koji je prema meni do sada divan i kao čovjek i kao ljekar (BEZ IKAKVOG INTERESA) a neke su ga blatile teškim riječima kao đubre i sl. Dakle, ja sam se odlučila DOBROVOLJNO za Bećiragića nakon što su me pregledali svi (nažalost) doktori u Vojnoj, pa i Mašić, i iako sam znala da baš nije najpopularniji doktor na forumu. Ali meni je bitno moje iskustvo a ne tuđa, pa mislim da bi bilo lijepo da dopustite svima da izraze svoje mišljenje o nekom doktoru- ne znam zašto je to problem! Pa šta ako neko nije IDEALAN! Bože moj...
Niko nije-i to je činjenica!
Da ne mislite da sam pristrasna, sa Mašićem uopšte nisam imala ružno iskustvo, naprotiv...Jako je ljubazan, pažljiv i mislim dosta stručan. Ali ne moraju svi misliti da je najbolji?! Mislim da se slažete...

< Poruku je uredio Mače -- 21.4.2009 11:21:24 >


_____________________________

Ljubavlju stvaramo život da bi upoznali istinsku sreću...
Naša uskoro stiže...

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 11:50:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: aazra

Porodjaj mi je ostao u lijepom sjecanju zahvaljujuci Masicu.
Za mene on nije najbolji doktor jer ne uzima pare, vec zato sto je strucan i savjestan, to ja govorim iz svog licnog iskustva ne iz nekih prica, rekla - kazala.
A kada smo vec kod tih prica, moja rodica se pravo izblamirala kad mu je ponudila pare bio je poslije neljubazan prema njoj i rekao joj da mu je DOVOLJNA NJEGOVA PLATA.

Ja sam prenijela trudnocu devet dana pregledao me je i dr. Miseljic i dr. Masic.
Nakon Masicevog pregleda koji jeste bio malo bolniji otvorila sam se i porodila i na tome sam mu zahvalna!

Muz i ja smo poslije htjeli nesto da mu poklonimo uradili smo jednu sliku jer se MM profesionalno bavi fotografijom. I nije htio uzeti, ostavila sam mu u ordinaciji u nadi da je ipak taj poklon ipak dosao do njega.

Vama trudnicama savjetujem da se malo vise bavite same sobom, jer vjerujte mi zato poslije necete imati vremena. A manje pricama rekla - kazala. Naravno, to ovisi o vasem obrazovanju i o tome sta stvarno ocekujete od tih doktora.
Mene je Masic obilazio u sobi svakih pola sata, lezala sam na patologiji. Njegova dezura je trajala 24 sata i za to vrijeme kao da nije bilo drugih porodilja, stvarno sam prezadovoljna na tretmanu, paznji, brizi, svemu.
Naravno da nisam nikom nista platila, ni doktoru ni sestrama jer se to kosi s mojim principima. Posebno ne Masicu.
I da zalosno je zaista zalosno sto neke zene ocekuju od doktora da im tamo bude "drugi muz" i sta sve ne. Svi mi imamo osjecaje ali ja "njezne dodire" ocekujem od MM a ne od doktora koji me poradja.
Za vas ne znam. Toliko.




Ne mogu nazalost boldirati zato sto vec boldiras, pa sam samo podvukla...mislim da se ovo zadnje odnosilo na moj post
Ja nit' trazim nit' ocekujem njezne dodire doktora...gluho i daleko bilo... sto bi nas narod rekaouser posted image ...ja ne znam kod kojeg ti inace doktora ides i kakvi su tvoji pregledi...ali kod mog dr. kod kojeg inace idem niti jedan pregled ne boli...jeste mozda neugodan ali ne boli...poslije svakog pregleda sam znala: koliko mi je beba teska, u kojem stadiju je moja posteljica, da li je pupcana u redu, da li su otkucaji srca u redu, da li je pupcana obmotana oko bebinog vrata ili tijela, etc.
A kod ovih mesara sam znala da se necu jos porodit...citiram: "nece ovo jos"
ovo se ne odnosi iskljucivo na masica on se broji  za bolje

< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.4.2009 21:43:50 >

(odgovor članu aazra)
  Neposredna veza do poruke: 116
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 12:07:32   
mikimaus
Iz vlastitog iskustva tvrdim da je dr Mašić savjestan i odgovoran ljekar.

Sve moramo biti svjesne da je svaki porod individualan i da nijedna ne zna šta je čeka...

Puno sreće svim budućim mama..i samo budite hrabre i vjerujte u sebe.

_____________________________

Leptirić mamin mali
18.07.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 12:09:54   
Anoniman
neki doktori uzimaju a neki ne.......zamislimo mi sada da smo doktorice bi li uzimale kad nam neko ponudi novac....eeeee sad ćemo reći neeee nikako nikada al to se nezna,zato ko je za vas dobar doktor i dalje idite kod njega,meni je dr.Sanjin Deković najbolji,vodio mi je trudnoću,mogla sam da ga nazovem u bilo koje doba da ga pitam ako me nešto muči,on je bio na godišnjem onda kad sam se trebala poroditi i ostavio me dr.Borisu Nikulinu i za njega takođe mogu reći da je dobar doktor,ja sam se porodila on je došao kod mene da vidi kako sam,jel sve u redu. ZU svakom žitu ima kukolja,pa evo radimo na poslu pa nekom smo dobri nekom ne,nekom se sviđamo nekom ne,tako isto i doktori ne mogu svakom da se svide i budu jednako dobri ali mislim da svaki doktor radi svoj posao onako kako najboje zna. A što se tiče dr.Mašića kod njega su bile moje dvije drugarice i jedna rodica i one su oduševljen njegovim radom i načinom ophođenja prema svojim pacijentima.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 118
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 12:17:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivany

neki doktori uzimaju a neki ne.......zamislimo mi sada da smo doktorice bi li uzimale kad nam neko ponudi novac....eeeee sad ćemo reći neeee nikako nikada al to se nezna,zato ko je za vas dobar doktor i dalje idite kod njega,meni je dr.Sanjin Deković najbolji,vodio mi je trudnoću,mogla sam da ga nazovem u bilo koje doba da ga pitam ako me nešto muči,on je bio na godišnjem onda kad sam se trebala poroditi i ostavio me dr.Borisu Nikulinu i za njega takođe mogu reći da je dobar doktor,ja sam se porodila on je došao kod mene da vidi kako sam,jel sve u redu. ZU svakom žitu ima kukolja,pa evo radimo na poslu pa nekom smo dobri nekom ne,nekom se sviđamo nekom ne,tako isto i doktori ne mogu svakom da se svide i budu jednako dobri ali mislim da svaki doktor radi svoj posao onako kako najboje zna. A što se tiče dr.Mašića kod njega su bile moje dvije drugarice i jedna rodica i one su oduševljen njegovim radom i načinom ophođenja prema svojim pacijentima.


Slazemse...samo mi je glupo sto pojedine dizu neke doktore u zvijezde kada niti jedan doktor u bolnici nema dovoljno vremena da obavi pregled kako treba i kada je opste poznato , ne samo na ginekologiji vec uopste,da je odnos prema pacijentima kod nas katastrofalan

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 119
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 13:36:20   
MinaMM
Drage moje, evo da se i ja ukljucim u diskusiju jer je mene pregledao dr.Masic. Prema meni je bio jako ljubazan i fin, cak i smirujuci jer nije prijatno otici na pregled tamo gdje znas da ces se na kraju aBd poroditi. Barem meni je bilo strasno iako nisam cula zene kako vristeuser posted image . No, to je ipak samo moje iskustvo i to bazirano na dva pregleda na samim pocecima trudnoce. Mogu reci da mi ga je dobra prijateljica preporucila. I ona je prosla kroz taj bolni pred-porodjajni pregled i opet kaze da bi opet samo kod njega.

I ovo je samo jedno iskustvo koje je jednako vrijedno kao i svako drugo iskustvo. Na kraju, svi mi nesto i naucimo na osnovu tudjih iskustava. Zato je moj izbor uvijek bio Vojna bolnica bas zbog horor prica kojih sam se naslusala sa Koseva. Znam da je to rekla-kazala ali to su bila iskustva mojih jako dobrih prijateljica koje su rekle NIKAD VISE KOSEVO. Mozda nije u sklopu ove teme ali je jednako bitno. Obje prijateljice su bile kod dr. Dizdarevic, koju su skoro svi preporucuju. Jednoj, kojoj je privatno vodila cijelu trudnocu, je na dan poroda dala injekcije da joj isprovocira porod jer joj se smjena zavrsavala (NE LAZEM!!!). Prilikom pregleda rekla joj je da ima manjak plodove vode i da ce se beba ugusiti da bi totalno druga doktorica koja je dosla u rutinski pregled vidjela da je bebi omotana pupcana vrpca oko vrata. Tek nakon ove mlade doktorice su se odlucili na CR i stvarno je bebi bila vrpca oko vrata, koju Jadranka nije vidjela. Nakon poroda muz ju je odveo u sobu i pomogao joj da sjedne da bi se vratio nakon 2-3 sata i nasao je u istom polozaju, svu krvavu. Niko je nije obisao.
Drugoj je rekla u 7 mjesecu trudnoce da joj ce je dijete imati zaostatak u razvoju da ce biti kao moron te predlaze prekid trudnoce ali ce vise znati za 2-3 sedmice. Moja je prijateljica poludjela u iscekivanju. Naravno, obisla je ona i druge strucnjake koji bi potvrdili dijagnozu ako bi im prije toga rekla da je Jadranka to rekla. Na tom pregledu nakon 2-3 sedmice Jadranka joj nista nije rekla o tome. Posto je moja prijateljica bila hospitalizirana (rizicna trudnoca pa je vadila neke nalaze u bolnici), ganjala je Jadranku tri dana da joj kaze jel ta dijagnoza tacna ili ne. Hvala Bogu, beba je rodjena sasvim normalna. Ali zamislite te traume!

Uh sto se raspisahuser posted image

Puno pozdrava


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 17:28:06   
Okarica
IZVORNA PORUKA: aazra


Nakon Masicevog pregleda koji jeste bio malo bolniji otvorila sam se i porodila i na tome sam mu zahvalna!

Vama trudnicama savjetujem da se malo vise bavite same sobom, jer vjerujte mi zato poslije necete imati vremena. A manje pricama rekla - kazala. Naravno, to ovisi o vasem obrazovanju i o tome sta stvarno ocekujete od tih doktora.
Mene je Masic obilazio u sobi svakih pola sata, lezala sam na patologiji. Njegova dezura je trajala 24 sata i za to vrijeme kao da nije bilo drugih porodilja, stvarno sam prezadovoljna na tretmanu, paznji, brizi, svemu.

I da zalosno je zaista zalosno sto neke zene ocekuju od doktora da im tamo bude "drugi muz" i sta sve ne. Svi mi imamo osjecaje ali ja "njezne dodire" ocekujem od MM a ne od doktora koji me poradja.
Za vas ne znam. Toliko.




Ugodno je čuti da je nekome porođaj ostao u lijepom sjećanju. To naravno zavisi od raznih faktora. Ljudi se razlikuju, pa se tako razlikuju i njihovi utisci. Neko će nešto neugodno doživjeti kao nešto što je neophodno, što je za njihovo dobro itd, upravo zahvaljujući svom optimizmu i vjerovanju da tako treba da bude. S druge strane, postoje ljudi koji će normalan porođaj predstaviti kao horor. Ista je situacija i sa odnosom prema doktorima. Naravno da je sve individualno.
Ovdje smo da razmjenjujemo svoja iskustva i utiske, a ne da ubjeđujemo jedna drugu u ispravnost svojih stanovišta. Uvijek će postojati  neko kome određeni dr. ne odgovara, iako ga većina smatra odličnim.

Što se obrazovanja tiče, slažem se sa aazrom, ali bih dodala da obrazovanje uključuje i postojanje kritičke svijesti. Ako neko razmišlja pozitivno, svaku će situaciju tako i doživjeti, bez obzira kakva ona bila.

Mislim da ovaj zadnji dio posta nije upućen tebi dadada, nego aazra ovdje aludira na ono što sam ja napisala, ako se ne varam. Ovo što je aazra navela na kraju svog posta nije samo pretenciozno, nego bi se moglo porotumačiti kao vrijeđanje. Na to naravno neću ništa odgovoriti jer mislim da je svaki komentar suvišan.

< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.4.2009 21:46:06 >


_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 17:42:33   
tea lana
Vama trudnicama savjetujem da se malo vise bavite same sobom, jer vjerujte mi zato poslije necete imati vremena. A manje pricama rekla - kazala. Naravno, to ovisi o vasem obrazovanju i o tome sta stvarno ocekujete od tih doktora.
IZVORNA PORUKA: aazra

Porodjaj mi je ostao u lijepom sjecanju zahvaljujuci Masicu.
Za mene on nije najbolji doktor jer ne uzima pare, vec zato sto je strucan i savjestan, to ja govorim iz svog licnog iskustva ne iz nekih prica, rekla - kazala.
A kada smo vec kod tih prica, moja rodica se pravo izblamirala kad mu je ponudila pare bio je poslije neljubazan prema njoj i rekao joj da mu je DOVOLJNA NJEGOVA PLATA.
 
Ja sam prenijela trudnocu devet dana pregledao me je i dr. Miseljic i dr. Masic.
Nakon Masicevog pregleda koji jeste bio malo bolniji otvorila sam se i porodila i na tome sam mu zahvalna!
 
Muz i ja smo poslije htjeli nesto da mu poklonimo uradili smo jednu sliku jer se MM profesionalno bavi fotografijom. I nije htio uzeti, ostavila sam mu u ordinaciji u nadi da je ipak taj poklon ipak dosao do njega.
 
Vama trudnicama savjetujem da se malo vise bavite same sobom, jer vjerujte mi zato poslije necete imati vremena. A manje pricama rekla - kazala. Naravno, to ovisi o vasem obrazovanju i o tome sta stvarno ocekujete od tih doktora.
Mene je Masic obilazio u sobi svakih pola sata, lezala sam na patologiji. Njegova dezura je trajala 24 sata i za to vrijeme kao da nije bilo drugih porodilja, stvarno sam prezadovoljna na tretmanu, paznji, brizi, svemu.
Naravno da nisam nikom nista platila, ni doktoru ni sestrama jer se to kosi s mojim principima. Posebno ne Masicu.
I da zalosno je zaista zalosno sto neke zene ocekuju od doktora da im tamo bude "drugi muz" i sta sve ne. Svi mi imamo osjecaje ali ja "njezne dodire" ocekujem od MM a ne od doktora koji me poradja.
Za vas ne znam. Toliko.

 


e bas si ovo pametno rekla nema sta,
znaci posto je mene Masic iskasapio ja ne trebam o tome pricati.Za tvoju informaciju mnoge od nas koje smo imale lose iskustvo sa Masicem smo i fakultetski obrazovane.I mislim da fakultet nema nikakave veze sa porodom i pricom kako je ko prosao na njemuuser posted image user posted image user posted image
I meni Masic nije trebao da izigrava muza jer mm je bio svo vrijeme uz mene i ja sam imala njegovu podrsku.Ali isto tako sam htijela da me pregleda normalno a ne da imam osjecaj kao da me siluje .

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 17:46:56   
Okarica
Tea lana, mislim da ona ovdje nije mislila na fakultetsku diplomu, nego na onaj tečaj za trudnice na kome je jako puno naučila kako da si olakša porođaj.


< Poruku je uredio Okarica -- 21.4.2009 17:48:29 >


_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 17:49:00   
tea lana

IZVORNA PORUKA: tea lana

On koji mi je vodio trudnocu nikad mi nije rekao da je beba krupna.
Zboog njegovog navlacenja grlica materice preko bebine glave meni je sva materica usivena.user posted image


Izvorna poruka mamin sin:

Nije ti govorio da ti je krupna beba jer se zene tada jos vise prepasnu poroda...to je cinjenica...A to sto ti nazivas navlacenje grlica je zapravo sirenje međice kako bi se pokusala sprijeciti eventualna epiziotomija i spontano pucanje, i meni je to radio u toku poroda i nije me nista bolilo. i nije tebi maternica pukla zbog tog "navlacenja".
[/quote]


tea lana :

on sam odlucio sta je za mene najbolje,nakon bezbroj pregleda i pitanja kolika mi je beba.Na svaki moj upit izignorisao je .A kakvo spontano pucanje spominjes radi tog svog zahvata koji mi je Masic radio meni je materica sivena,nije sigurno spontano popucala.A dok Aida mi je i ovako malo recnula nista strasno u odnosu na ono sto je dobronamjerni dok napravio

< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.4.2009 21:54:11 >

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: dr.Salko Mašić
21.4.2009 21:32:13   
aazra
Nisam mislila toliko na fakultet, a jos manje na "tecaj za trudnice", never minduser posted image
 
Cinjenica jeste da niko nije savrsen ja sam toliko toga se naslusala o dr. Beciragicu, iako ne vjerujem toliko tudjim pricama dolazile su s vise strana i od osoba koje poznajem. Ja sam ga upoznala na pregledima bio je jako ljubazan ali kada sam mu rekla da imam porodjajne bolove i da mi je pukao sluzni cep, samo je "nonsalantno" rekao "ubrzo ces se poroditi" i otisao.

Svi su oni ljubazni ali NIKO, AMA BAS NIKO osim dr. MASICA i dr. GUTIC nije ozbiljno shvatao moju situaciju, prenesena trudnoca vise od sedam dana, nimalo otvoren, beba krupna.

Samo je dr. GUTIC rekla da bi najbolje bilo da ostanem lezati u bolnici I HVALA JOJ MNOGO kao i dr. Masic koji me je pregledao i vodio racuna da porodjaj protekne u redu i gledao svako malo koliko se otvaram.
A IZNERVIRALO ME JE TO STO GOVORITE DA ON PRIMA POKLONE.
JA SAM OTISLA KOD NJEGA NA KONTROLU NAKON PORODJAJA I DA PRIPREMILA SAM MU POKLON ALI NE KAO PODMICIVANJE VEC ZNAK ZAHVALNOSTI KOJEG NIJE HTIO PRIMITI.
I JOS NESTO SLAZEM SE SA TIM DA NISTE SVE ZADOVOLJNE SA DOKTOROM O KOJEM JE RIJEC I NARAVNO DA BI MISLJENJA BILA PODIJELJENA DA SU U PITANJU I DRUGI DOKTORI. ALI SAMO JE U VEZI NJEGA OTVORENA TEMA!



< Poruku je uredio Visnja RR -- 21.4.2009 21:55:18 >


_____________________________







Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *