|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: da li vasa beba mirno spava?
5.10.2011 23:06:20   
sporty mamaa
Podoh pisati post i vidim tvoj miskice... Kod mene ista situacija, ja evo vec ludim, nije mi jasno kako tako mala beba moze toliko biti budna. na rukama zaspe cim je spustis, place, histerija, a ima samo 15 dana. Vec su me poceli ubjedivati da joj dam ad, da je gladna... Ja vise ludim, cak i starijem djetetu jedva uspijem dorucak dati, a ono malo vremena sto odspava koristim da nesto uradim po kuci. Sad, mozda su grcevi, mozda je gladna(mada nece da sisa)... Ja jednostavno ne bih htjela da je naviknem na ruke, nisam ni stariju, a jos je premala da je pustim da place... Ima ko kakav savjet....

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 251
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 8:38:14   
mishkica
Sporty, i moja je bila jedan dan u komadu 18 sati da nije spavala osim drijemanja na cici, izludila sam bila, bradavice od neprestanog dojenja uzasne bile, ona samo place a i ja bi s njom u duetu plakala i nisam znala sta cu,,jos kad ti neko dodje i kaze bebe samo trebaju jesti i spavati, malo sutra moja samo jela i plakala, a tako mi je bilo tesko gledati..ja je odvela pedijatrici da mi je vagaju da vidim da nije zaista gladna, kao eto nije gladna pocela je dobivati na tezini od 11-og dana, ali spavala nije skoro nikako..ja sam sa mjesec dana pocela mlijeko izdajati jer sam vidila da ne doji aktivno, ne guta dovoljno dugo, lijevu mi nije htjela nikako, i uz sav moj trud i upornost ipak podjem izdajati, avent pumpicu kupilai hvala onom ko je izmisli, od tad je pocela spavat, nije nesto previse po danu, ali mi po noci spava, tako da sam ja u izdajanju vidjela rjesenje, vidim i koliko ppojede...pokusaj, iako sam ja za dojenje, kod mene nije islo i ja izdajam i ona je sretnija, i probaj je drzati na stomaku malo da podriguje i prducka, oslobodi se tako viska zraka, barem poslije jela malo je tako stavi, mojoj je godilo..

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 252
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 9:08:10   
Malenaoduvijek
sporty mama
moj stariji sin je isto nije htio sa ruku da se skine.ja bukvalno nisam imala kada zube oprati.

ono sto sam kod mladjeg radila da se ne navikne iako tako mali se oni ne mogu navici na ruke dodje vrijeme kad nece vise da te pogledaju a ne da ih ti non stop nosas, stavljala ga u onu lezaljku sto se moze ljuljuskati i davala mu dudu varalicu.

stariji nije htio dudu nikako a pored svekra i svekrve kod kojih sam bila kada sam rodila prvo dijete nisam ga smjela staviti u tu takvu lezaljku jer zaboga dijete treba da lezi skroz ravno.

e sa mladjim nisam nikoga slusala nego sam ja radila da meni bude lakse.

stavim ga ili u kolica koja su skroz ravna i onda ga malo ljuljam nogom i on se smiri, a ja ovamo mogu starijem dati da jede npr.ili ga stavim u tu lezaljku i samo mu stavim svoju ruku na grudi i on se vrlo brzo umiri.

a kazu da je rano s 15 dana da beba ima grceve iako sve je moguce...

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 253
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 9:35:26   
babina beba
Moja starija 4g, je imala grceve i nosali je do 3, 4 ujutru dok se ne smiri i zaspe, a mladja (6 mjeseci) od prve noci spava od 22-07. Stavim je u krevet dam joj  cucu i njenog medu i malo se vrti, prevrce i zaspe.  U snu kad se okrece sa strane na stranu trazi medu, navikla na njeg! Kad je gladna vrti se puno, dam joj da jede i ona nastavi!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 10:13:06   
Aiša
Ne spava mirno, ne spava cijelu noć, budi se od rođenja jako često (dva buđenja je kao da je prespavao noć), imao je grčeve od 6.dana do 2 i po mjeseca, ne spava ni dan danas, valjda će kada prestanemo dojiti početi spavati - ukratko.

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 255
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 13:47:49   
sporty mamaa
Ja ne mogu vjerovati, jutros spava samo tako. Uobicajeno, probudila se, pojela, presvukla iii pocela vristat... Ja je malo nosala, malo po rukama, onako prestane pa ponovno. I stavim ja pelenu na bracni i okrenem je na stomak. Ko da sam joj dala penicilin, smirilo se dijete za pola minute, gleda i suti... Za 5 minuta zaspala... Glava joj okrenuta na stranu. Ali meni nesto neda mira, jer nikad stariju nisam stavljala na stomak, uvijek na bok i leda. Obilazim je non stop, kontam je okrenuti na leda, jer me strah da beba od 16 dana spava na stomaku. Sta vi mislite??

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 256
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 13:52:45   
R&T@
Ne diraj lava dok spavauser posted image




_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 257
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 13:53:39   
Cickolini
Mozda i premirno ... Mojoj D je 8 mj., a spava kao da joj je mjesec dana. Ja je samo spustim i stavim je na stranu da spava u 21h i nadjem je tako ujutro. Jedino ako se probudi onda se okrene na ledja i igra se.

Popodnevno spavanje ista stvar osim ako zaspe u igraonicu i tad zaspe na ledjima i ne mice.

< Poruku je uredio Cickolini -- 6.10.2011 13:58:11 >


_____________________________

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: da li vasa beba mirno spava?
6.10.2011 13:55:25   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: tajra

Ne diraj lava dok spavauser posted image





user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 259
   RE: da li vasa beba mirno spava?
8.10.2011 14:55:05   
mirnel85
moj mali andjeo spava super od 2 mj spava po cijelu noc zaspe oko 20h i ujutro sve do7 bez ikakvog budjenja tokom noci, ja sam presretna sada ima 4,5 i situacija se jos nije promjenila, oja buca spaval spava user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Ponos mamin
02.06.2011
3 kg i 50cm




(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 260
   RE: da li vasa beba mirno spava?
8.10.2011 14:59:51   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: tajra

Ne diraj lava dok spavauser posted image






user posted image user posted image user posted image

I često ga obilazi! user posted image
Nije baš najsretnija opcija na stomaku, jer još glavu ne mogu dobro kontrolisati da je ne zagnjure ako se počnu vrtiti. Tvojoj bebi očito godi pritisak na stomak, bit će da joj je probava malo problematična.



_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: da li vasa beba mirno spava?
10.10.2011 1:52:42   
new_mum
Moja mrvica zaspe samo uz siku i to joj treba dobrih 45min da ucvrsti, pa da ja mogu ustati iz kreveta... Na pocetku je spavala i po danu, a zadnjih 10 dana nikako user posted image Iz vasih postova vidim da je i to ok, ali mislim da bi ipak trebala imati 2-3 sata dnevnog sna? Po noci fino spava-od 23 do 10/11, uz 2-3 budjenja da jede, pa nastavi... Po danu se zna desiti da zaspe na rukama dok je nosam ili na siki, ali cim je spustim-plac user posted image Iskusnije mame-sta ce biti kada bude starija? Bude li veliki problem da se navikne da zaspe bez sike?
Na stomaku ne voli, pocne plakati nakon 2min, a trudim se da je stavljam barem jednom dnevno zbog vratnih misisca...


< Poruku je uredio new_mum -- 10.10.2011 1:53:37 >


_____________________________

04.08.2011. - mamina princeza

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 262
   RE: Kako spava vaša beba?
15.10.2011 20:46:49   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: lira

moja malena od mjesec dana prespava cijelu noc...znaci spava nekih 9-10 sati bez budjenja...pa ne znam da li neka od vas ima misljenje da bih je trebala hraniti tokom noci ili jednostavno se drzati onog "ako je gladna probudit ce se"user posted image user posted image


IZVORNA PORUKA: rose

moja je s 1.5 mjesec pocela spavati cijelu noc...jedno vrijeme sam je dizala i dojila oko ponoci a u biti ako ne trazi mislim da joj je dovoljno i da zato lijepo spava user posted image


IZVORNA PORUKA: Mamma2be

Lira bas ti hvala na ovoj temi...
Ja sam pred porodom i bas me interesuje sta druge majke misle, da li da budim bebu da doji ili da cekam da se sama probudi?



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu new_mum)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: Kako spava vaša beba?
15.10.2011 21:19:12   
Anoniman
kad je moj srednji sin od 1,5 mesec prespavao citavu noc izutra kad sam se probudila i skontala da se nisam po noci budila sva sam utrnila i prvo pogledala da li dise user posted image   u panici kod doktorice  i  ispricala sam doktorici i rekla mi je da je to dobro da nije strasno  jer je shvatio da po noci treba da se spava a po danu biti budan jest kao ranije ali tako to i treba neka deca kasnije neka ranije i mislila sam da ako ne jede preko noci da ce Bog zna sta biti medjutim rekla mi je da ne brinem bolje da pustim da sam oset__i i to , tu potrebu , taj oset__  kad je gladan, rekla mi je ne boj se znaces kad htedne da jede  kao viknuce user posted image  


ali nije moj sin  od tad spavao po citavu noc nego kako kad ali eto nije za paniku ako prespava


< Poruku je uredio triputmama -- 15.10.2011 21:33:55 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 264
   RE: Kako spava vaša beba?
15.10.2011 22:50:26   
RICI
kako kad nekad prespava noc samo jednom se probudi na podoj nekad dva puta a nekad stalno se budi place, kad je uzmem i ispravim prestane plakat, uglavnom jos nije ustalila da prespava noc bez podoja a kad ce ne znam. Postoji vise razloga budjenja beba po noci a glavi razlozi su rast zubica i grcevi u stomaku a nekad beba samo hoce maminu blizinu.


_____________________________

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 265
   RE: Kako spava vaša beba?
25.10.2011 8:34:42   
sweet insanity
Moja se zadnjih 20 dana budi svaka 2 sata, nekad i kroz sat i pol, a do tad otprilike na 4 , 4 i pol sata.....valjda se poboljsa. Recimo sinoc od 23.30 (nije htjela ranije,tako naM je ovih dana) do 7 ujutro se budila 4 puta (u 7 je bio 4. puta). Evo sad je opet zaspala u pola9.

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 266
   RE: Kako spava vaša beba?
8.11.2011 15:00:34   
Ummu_Hamza
moj sin ima skoro 7 mj. i bud se svakih sat vremena ako ne i cesce user posted image

_____________________________

Hamza 17.04.2011.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 267
   RE: Kako spava vaša beba?
28.11.2011 9:50:48   
buduca mami
uh zenice drage,da i ja dodam koju...
moj momcic ima 17 dana,i od pocetka je okrenuo dan i noc,....cijeli dan prespava,samo otvori oci kad treba da se oglasi da je gladan,i to je to,a zato navecer pravi haos,jede,presvucem ga,ali nece da spava,pogotovo tamo od 3h pa bar do 7-8 on je budan...ja naravno sva iscrpljena a nema sanse da po danu zaspim,...ne znam ni odakle mi energija tokom dana.negooo,zna li neka kako da malo okrenem taj njegov raspored,pokusavali smo ga razbuditi u toku dana ili predvecer,al opet se isto desi :(

_____________________________

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu Ummu_Hamza)
Neposredna veza do poruke: 268
   RE: Kako spava vaša beba?
28.11.2011 9:55:44   
snijeg
Kuća - zbog slobode, veličine prostora, dvorišta, privatnosti, hobija, cvjetnjaka, šadrvana, mirisa pokošene trave.....

Stan - dobra zamjena za neostvarene snove...ali ja uporno igram Bingo user posted image

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 269
   RE: Kako spava vaša beba?
28.11.2011 9:57:00   
snijeg
IZVORNA PORUKA: snijeg

Kuća - zbog slobode, veličine prostora, dvorišta, privatnosti, hobija, cvjetnjaka, šadrvana, mirisa pokošene trave.....

Stan - dobra zamjena za neostvarene snove...ali ja uporno igram Bingo user posted image


Meni nije jasno, kako ova poruka dođe na ovu temu user posted image user posted image
Molim moderatore da isprave grešku user posted image

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 270
   RE: Kako spava vaša beba?
28.11.2011 10:21:12   
mala_sa
buduca mami samo polahko, tvoja babica je jos mala da bi znala za dan i noc; to ih mi naucimo. Pred nocno spavanje mu uvedi neku rutinu, tipa: kupanje, masiranje, oblacenje i na kraju sika ili flasica (koje ce ga i uspavati) - ovo sve radis uz lampu, u polumraku, bez galame i TVa (dovoljni ste samo ti i tm). Male bebe vole da su ususkane dok pajke - umotaj ga u dekicu, stavi mu jastuke iza ledja (i to onu jastucnicu na kojoj si ti spavala), tako ce najbolje osjetiti tvoj miris ( koji mu najvise treba). Po noci nek pajki u sto vecem mraku i probaj bez presvlacenja pelene do ujutro, takodjer po noci kad se probudi - sve radis da ga smiris, samo mu ne pali svjetlo i ne pricaj mu glasno.
Po danu nek spava na danskom svjetlu i uz zvuk Tva, radia, slobodno pricajte (bez saputanja)...i vrlo brzoce doci rezultati...

Samo polahko, sve smo mi to prosle user posted image user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 271
   RE: Kako spava vaša beba?
14.1.2012 10:53:11   
Skvo RR
Haj...evo i naseg ritma
ide na spavanje oko 19 30...spava do 7:30, sa dva budjenja..po danu ima 3X spavanje, sa tim da je jedno oko sat, 2X oko pola sata.


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 272
   RE: Kako spava vaša beba?
18.1.2012 14:39:07   
emma.L
Prvo dijete je uvijek bilo u krevetu do 9:30 i spavalo do 9 ujutro uz jedno buđenje oko 6 ujutro da doji. Po danu nije skoro nikako spavala, čitaj tersala je po cijele dane user posted image .
Ovaj mali nema nikakav red. Noću dobro spava, ali nekad i do 11:30 priča i gleda okolo a onda ujutro odvali do podne (uz nekoliko buđenja da jede). Nekada je u krevetu do 10 i onda je ustajanje oko 9 ujutro. A po danu niđe veze user posted image . Ili cijeli dan spava, ili cijeli dan zeza, sutra opet odspava dva puta po dva sata, prekosutra će cijeli dan kunjati neke 15-minutne ture. Pitam se hoće li ikada biti reda u tome.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 273
   RE: Kako spava vaša beba?
11.2.2012 13:47:51   
sunid
IZVORNA PORUKA: emma.L

Prvo dijete je uvijek bilo u krevetu do 9:30 i spavalo do 9 ujutro uz jedno buđenje oko 6 ujutro da doji. Po danu nije skoro nikako spavala, čitaj tersala je po cijele dane user posted image .
Ovaj mali nema nikakav red. Noću dobro spava, ali nekad i do 11:30 priča i gleda okolo a onda ujutro odvali do podne (uz nekoliko buđenja da jede). Nekada je u krevetu do 10 i onda je ustajanje oko 9 ujutro. A po danu niđe veze user posted image . Ili cijeli dan spava, ili cijeli dan zeza, sutra opet odspava dva puta po dva sata, prekosutra će cijeli dan kunjati neke 15-minutne ture. Pitam se hoće li ikada biti reda u tome.


user posted image ista stvar i kod mene, nikakvog reda........
Moja mala curica ima 2 mjeseca. Jedino sto je isto svaki dan je da zaspi uglavnom oko 21h i spava do 5-6h s dva budjenja da podoji. A onda oko 5h ili vise nece da spava ili je nakon sat vremena njenog smijanja i trzanja rukicama i nogama uspijem uspavati i onda ponekad odspava od 6 do 8-9h.

A onda cijeli dan ne spava, nije nervozna ne place puno, uglavnom se smjeska,malo je nosam malo pustim onako da sama lezi i koprca se :), ona stalno zijeva i valjda se izmori pa s vremena na vrijeme zatvori oci i zaspi (uglavnom na rukama) ali to spavanje traje jako kratko nekad odmah otvori oci nakon sto je spustim u krevetic, a najcesce se probudi  nakon 15tak min.

Ponekad opet po danu odspava sat-dva, kad joj cefne tako.............nikad joj se ne zna kakav ce joj biti ritam spavanja taj dan :)

Pitam se kako da joj uvedem neki red, da mi npr spava dva puta dnevno makar po sat dva user posted image
Pomislim da joj je mozda jos rano za red,ali onda opet kontam ako se sad ne nauci bit ce jos teze kasnijeuser posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 274
   RE: da li vasa beba mirno spava?
13.4.2012 16:55:44   
Ombra
prvi mjesec se budila cesto po noci...sad joj je 3 mjeseca prespava od 22:30-10:30 ujtru...ja joj u 06:00 ujtru susnem hapu kroz san....po danu otkunja poslije sakog oroka po pola sata-sat...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *