|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
20.10.2010 13:38:33   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: Magicze

Evo da i ja ispricam svoju porodajnu pricu....
Porodila sam se 16tog Sept ...14tog bila na kontroli i dr kaze 3 cm otvorena brzo ce to....16tog ujutro oko 5 poceo da me boli stomak, do 7 sati kontrakicje na 5 minuta...ja kontam odoh se ja okupati i obrijati ovo ce sigurno danas....muz vec krenuo na posao i ja ga nazovem da se vrati, reko ovo je krenulo a nigdje krvi pa meni nesto neoobicno...ja sam uvijek mislila da moras imati krv prvo pa onda porod krece...ali eto kod mene toga nije bilo....do 9:30 u bolnici, pregledali me i 6 cm otvorena....pitaju me hocu li epiduralnu, jooj reko hocu sto prije moze..dadose mi epiduralnu i prode bol, ahhh jest i bilo fino...nakon sat vremena pregleda me sestra i kaze 9 cm...kaze ona ide nazvati mog dr da dode, kaze poceces ti za pola sata..i tako i bi,...za pola sata 10 cm otvorena...sestre udose i kazu vrijeme da se napinjes....muz me drzi za jednu nogu druga sestra za drugu i polako...samo sam pola sata tako i kazu sad ce beba...a ja sve kontam ma imam ja jos, nikako da skontam da je to to...ude moj dr, i jos jedna sestra i pripremise sta sve treba i kaze dr jos dva ili tri napona i eto tebi bebice...tako i bi...malo su me morali rezati ali nista strasno.....nisam mogla da vjerujem da sam postala mama tako brzo, nakon dugih mjeseci lezanja i mirovanja porod mi je bio najlaksi dio......evo sad se borim sa hemoroidima, ahhhh, strasno koliko boli....vec sam bolje nakon sedmice pa se nadam da ce se povuci ubrzo...
Eto to je to, trudnoca teska i kriticna, porod super prosao .....nadam se da i drugi ce da imaju brz porod ko i ja....
Mona, ako ovo procitas moram ti reci da sam pomislila na tebe poslije poroda jer sam se brzo otvarala a ti si rekla da jedem hurme...vala sam ih i jela i razmisljala sam da sam se mozda brzo otvarala zbog toga..:))
Puno pozdrava...


Procitala. user posted image  Iskrene cestitke. Vidis kako to ide brzo..Hvala Bogu. Hurme su cudo, a u najboljoj su kombinaciji kada je fizicka konstrukcija zene u obliku kruske pa to ide kao podmazano..Ako Bog da i naredni put s ovakvim iskustvom. user posted image

_____________________________

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Magicze)
Neposredna veza do poruke: 1326
   RE: vaša porođajna priča
13.11.2010 10:09:49   
mrkva
 Termin je bio 27.10. ali nista se nije desavalo, uz to sam svako drugi dan isla na ctg i to mi je iskreno vise dosadilo, ali sto se mora mora se. Tako sam i u subotu, 30.10. otisla na redovni ctg  i dr.. kaze dodji i sutra, a ja sama u sebi ''ma  ne pada mi na pamet sutra hoću da odmaram od hodanja. Nakon toga sam obisla pola pijace, oko 14h sam dosla kući i otspaval  do 16h.
Nema nikakvih bolova osim osjećaja visak kila. U 17h sam osjetila da mi curi plodna voda, sačekala sam muža sa posla i otisla na Gak oko 19h bez ikakvih bolova. Odmah na vaginalni pregled otvorena 2-3 prsta, ostajem u bolnici, izlazim da se pozdravim s mužem a on meni kaze ja ću tebe čekati ovdje a oči mu se cakle od suza. Objasnim ja njemu da to može potrajati jer me nista ne boli i nekako ga ''istjeram '' sa klinike.
A onda dolzi najtezi momenat kad zove moja mama i saznaje da sam ostala u bolnici, nije je bilo cijeli dan kući pa se nismo nikako čule, a ja toliko željela da je sačuvam od te muke.
Smjestaju me na odjeljenje Patologije da ne bih u pripremnom odjeljenju slušala kako se poradjaju. Svakih 15-min. dezurna sestrica dolazi i pita boli li sta a meni to vise smjesno da ponavljam kako nema nikakvih simptoma.
Posto se tu noć pomjerao sat unazad meni je noć bila duza za jedan sat, u 1h po starom vremenu počeli su bolovi odmah na 5 min. ali ne tako jaki, trpim do 3 h a onda uzimam mobitel i vraćam sat unazad i mislim u sebi produzih sebi agoniju i isčekivanje. U 4h  budim sestricu i govorim joj kako imam kontrakcije svakih 5 min. a ona meni neka te jos malo da te ne vodim gore će ti biti gore i nastavi ona spavati, a ja onda hodaj po onom hodniku , a groznica me hvata. U 6h je budjenje i priprema za vizitu, a ja odmah opet na vaginalni pregled, 4 prsta otvorena. Bio je dezurni neki mladji dr. nemam pojma kako se zove, uglavnom pokušavao me je oraspoloziti i nasmijati.  U 7h me prebacuju na pripremno odjeljenje, rade nekoliko puta CTg, klistiranje i preporuka da hodam ako mogu jer se tako brze otvara.

Joj bilo je scena  u tih nekih pola sata  prije nego ću u salu  kojim a se i sad nasmijem. Dr  je na mob.pustio  pjesmu ''ah lele sto se ne ubih ispod one kruske'' razlijeze se hodnik i pita odgovara li mi muzika , ako ne da trazi Mocarta. Nkon toga  sestrice počese pjevati Ekremovu ''kuća-poso'', a meni bolovi  navalili  i kontam gdje ja upadoh  majko moja.

Uglavnom 8h sam se već našla u sali u kojoj zatičem Romkinju koja se već porodila i već od babice traži cigaru da zapali, to me onako malo nasmijalo. Ubrzo mi uključuju infuziju da ubrzaju proces i tad počinju pravi bolovi. u medjuvremenu moj se muz uspio dočepati broja telefona porodjajne sale i dva puta je dosadjivao sestricama e kad su mu one rekle nazovite za nekih pola sata on vise nije mogao  sjediti kući nego se uputio prema bolnici. S obzirom da sam se počela poradjati kad je bila smjena obislo me je hiljadu dr. i Nikulin i Deković, i neki opet mladi dr. i neka mladja dr. a ja veze nemam kako se ko zove, uglavnom znam da mi se u zadnjoj kontrakcii dr. Sanjin navalio na stomak i moj Harun je rodjen tačno u 10h 31.10.  Imala sam 4 napona od 15do10  pa do 10h i to je bio moj porod, i ponovila bih ga jos hiljadu puta, ali šivanje uhh. Dobila sam i anesteziju i imala paznju babice i te dr. kojoj ne znam ime, ali nedo Bog nikom, rana je bila ogromna jer sam ja sitna a beba 3900.
Mobitel sam dobila oko pola 11h i tada javljam muzu, zovem mamu i brata, i sve redom koji su mi bili u imeniku. Tada me pita sestrica zasto ne odmaram a meni ravno sve do neuma, niko sretniji od mene, sve je gotovo , ne spava mi se , nisam umorna.
Kasnije me prebacuju opet u pripremno odjeljenje jer nema mjesta na onom odjeljenju za porodilje. Tu sam bila sam u sobi i samo sto su me smjestili dolazi sestrica sva zadihana i govori kako je 31.10. dan štednje i da će moj a beba dobiti poklon štednu knjizicu sa 100km od Hypo Alpe adria banke, onda uletise fotograf i predstavnica banke i slikase me takvu kakva sam bila dva sata nakon poroda. Eto moj Harun nafakali. 
Sto se tiče mog oporavka bio je mukotrpan  i nakon 14 dana jos uvijek traje, jos ne mogu sjesti, ali sam zahvalan adragom Bogu što mi je podario moju mamu  koja je bila uz mene, volim je najviše na svijetu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1327
   RE: vaša porođajna priča
13.11.2010 10:18:13   
samedi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mrkva,prelijepa porodjajna prica!!! Oporavak je uvijek malo tezi i duzi od samog poroda,ali i to ce proci!!! Cestitam jos jednom !!!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 1328
   RE: vaša porođajna priča
14.11.2010 18:09:55   
gagach
mrkva divna porodjajna prica! Raznjezila sam se svauser posted image

nadam se da uzivas sa malenimuser posted image

_____________________________

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1329
   RE: vaša porođajna priča
15.11.2010 1:12:44   
tekja
...iako je porod bio prosle godine, citajuci ove divne porodjajne price, pozeljela sam i ja da napisem svoju...
...termin, petak 17.07.2009. godine, mm i ja odlazimo na pregled i ctg i dr mi savjetuje da ostanem u bolnici jer plodne vode imam jako malo, bebino srce treba da se nekoliko puta dnevno prati preko vikenda, pa ukoliko ne krene porod, onda u ponedjeljak moram ici na indukovani...joj krivo mi, zelim sve prirodno i molim svoju bebu da izadje...vikend dolazi, polako prolazi, nista se ne desava...MM mi dolazi u posjetu u nedjelju navece i ja onako sva sretna sto ga vidim trckaram prema njemu u zagrljaj, a on slozio tuznu facu i veli...joj Boze pa ti se nikad neces poroditi, sto skakuces, geeegaj se zenouser posted image ...mazi mi trbuh i govori ne mogu bez vas vise, sine jedva te cekam, kad drugi put dodjem hocu da vas vodim kuci...docekah ponedjeljak, zora je, probudi me jaka bol, pogledam na sat 03...pomazim stomak i pitam jesi li to bebo skupio hrabrost da krenes...iduci bol u 04...ustajem, izadjem na hodnik i pocnem set_ati gore dolje, gledam slike beba po zidu i radujem se svojoj...drago mi, bol dodje, predisem, prodje, meni osmijeh od uha do uha, sama sam i smijesim se...trudovi nepravilni, meni gode, hvala ti Boze, krenulo je...sestra izlazi, pita je li boli,hoces da zovem doktora, rekoh, necu, tek je pocelo, nije jos vrijeme za doktora....
[color=#000000 size=3] 
Cimerice iz sobe se polako bude, ja svakoj, k''o mustuluk da trazim, govorim, boli me, pocelo je...raduju se i one...U 9h komisija, dolazim na red tek oko 10, pregleda me moja dr, veli 4 prsta, sala, probiti vodenjak, po potrebi drip...hihihi...meni smijesno, jedva cekam...uzimam stvari, penjem se gore, klistir zavrsim, izadjem na hodnik, kazu: hajde sad tamo, u salu...rekoh tamo gdje se ona zena dere...veli tamo...kolutam ocima, al'' krenuh...zapade me stol pored prozora....probise mi vodenjak u 11 i skoro odmah krenuse jaki bolovi, ali trpim, ne pustam glas, disem – beba treba zrak i zamisljam sebe kako plivam u uzburkanom moru, bolovi su valovi i ja grabim preko njih, moram drzati glavu iznad vode...cim se more smiri, mnogo je bolje...gledam na veliki sat ispred sebe, imam 4 minute odmora do sljedeceg vala...napolju je suncano, lagani povjetarac susti kroz listove nekog ogromnog drveta, godi mi zelena boja lisca...odmaram oci, tijelo, ruke koje cupaju carsaf....nova bol, mislim, blize sam ti bebo...(u medjuvremenu uvode zenu, kazu, maksimalno otvorena, porod u toku, gledam je, jedan napon, drugi ...izadje beba 5kg teska, kao mali sumo hrvac,crna, namrgodjena, zaplaka, a meni milina slusati taj plac i meni se place!!!!... babice se dosaptavaju, ovo joj je sesto dijete, pomislih mashAllah)... tako guram lagano do 12 i 30...dolazi doktorica i kaze, otvorena 7 prstiju, sad cemo ti ukljuciti drip, kad budes imala nagon da piskis i kakis zovi...cini mi se da nije do kraja ni ubrizgala drip, moj prvi napon je dosao...okrecu me na stranu, treba bebu spustiti u kanal...tri napona na strani, nazad na ledja, jos dva napona, osjetim blago peckanje, pomislih eto i epija i taaaadaaaaa moja beba je izasla u 13 sati...gledam ga, crna kosica, crven, smezuran, prelijep...nose ga na vagu i mjerenje (3 kg, 50 cm), govore, klasican primjer prenesenog djeteta, koza mu je suha, guli se....babica se okrece i donosi mi ga...moja bebauser posted image , govorim mu, ljubavi, dobrodosao u moj zivot, poljubih ga, a on zmirka....uzimaju ga opet, odnose, ali ja svo vrijeme posmatram sta to tamo sa njim rade, nesto me strah da ga ne ispuste...posteljica nije izasla cijela, te me uspavljuju, ciste, siju, tako da se ne sjecam konaca i igle, hvala Bogu, toga sam se jedino i plasila...eto, moj sin sada ima skoro 16 mjeseci, preokrenuo je moj zivot naglavacke, pozitivno of kors, a pozitivno je i to sto vise nemam bolne menzese zbog kojih sam redovno padala u nesvijest i seks je mmmmmmmmm bolji sad nego ikad....svim dragim tudnicama, zaista zelim lagan porod kao sto je bio moj....cica mica gotova je pricauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio tekja -- 15.11.2010 1:15:27 >


_____________________________

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1330
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 13:51:07   
tehna
citajuci vase porodjajne price odlucih i ja da napisem moju.25.11.2009 odem na kontrolu zbog papa-testa moj dr me gleda i kaze cestitam ponovo ces biti mama.Sta ste rekli mama po cetvrti put ne doktore to nije moguce.Prvo ili cetvrto nije bitno vi ste trudni 16 nedelja jao kao de me je neko okupao vrucom vodom.Dao mi je nalaze da vadim i sve sto sa tim ide.Izlazim iz ordinacije kao opijena ne mogu vjerovati cetvrta trudnoca jao majko mila sta ce obitelj reci ionako su mi uvijek govorili dosta ti je troje.Ulazim u kucu i onako ofrlje svima prisutnim govorim trudna sam termin u maju 2010.Svi me gledaju sokirano kao da se zezam a ja mrtva ozbiljna.i tako svi nekako prihvatse moju cetvrtu trudnocu.Mjeseci su mi bas brzo prosli dosao je i taj ocekivani maj 2010.Redovno odlazim na UZ dr mi govori curicu nosis i termin ti je 28 maj.Divno pomislih imam kuci curicu i dva djecaka i sad ponovo curica bilo mi je drago da brat ima brata i sestra sestru.Torba pripremljena za porodiliste ali 28 maja ja bolova nemam.Odlazim dr on mi govori cim te zaboli pravac kosevo znas kako to ide.I dani prolaze ja bolova uopste nemam.Koga god sretnem kaze mi ti jos 2 u 1.Dosadilo mi je vise objasnjavati da sam presla sa terminom.14.juna osjecam pomalo curenje vode shvati da mi vodenjak polako odlazi budim supruga i govorim mu da me vodi ankosevo on me gleda i smije se ta nasa cura nema namjeru izlaziti ali hajde da te povedem.Odvede me on dr svi bili na sastanku bas u to vrijeme kada se bakterija MRSA pojavila pozvase dr i on me pregleda rece hajde ti ostajes ovdje 2 prsta si otvorena pita me imam li bolova ja govorim nista.Odvedose me u pripremnu sobu i non stop provjera jer sam ja operisala konus 2007 i grlic maternice mi je suzen morali su non stop voditi racuna da mi grlic ne pukne.Mjenjaju se dr i pitaju me ima li bolova ja nista apsolutno nista me ne boli.Docekala sam i ispratila nekoliko porodilja cula njihovo vikanje a to mi je cini mi se bilo gore nego to iscekivanje bolova.15.06 vizita dr me pregleda i rece 3 prsta ja mu govorim da sam 15 dana prenijela i da sam imala konizaciju imala 2007 on me gleda i rece ostalima vodite je u sali ukljucite joj indukciju pukni te joj vodenjak i kad pocene bolovi zovi te me.Sve su oni uradili kako je dr rekao a ja bolova nemam.u 14 casova odveli me u salu i ja cekam da mi krenu bilo kakvi bolovi ali nista dr dolazi pojacava mi indukciju  i ja se otvaram ali nemam bolova.Sestra rece hajde ti malo prosetaj jer se plod popeo visoko ja ustajem odem do WC i ponovo se vratim na sto opet nemam bolova.Cujem telefon vibrira a ja se ne javljam cujem i babice sto sjede da dizu slusalicu i govore jos uvijek je na stolu.20 casova dnevnik se zavrasavao i ja sam samo vrisnula babice dijete one za cas podigose nogare i dva napona moja dzejla je ugledala svjetlo u sali babice samo komentarisu zena cijelo vrijeme suti i samo vrisnu dijete.Zahvaljujuci Bogu ja sam stvarno prosla predivno i pozeljela bih svakoj buducoj porodilji da ima taj osjecaj otvaranja bez bolova.Eto drage moje napisah i ja moju pricu.Veliki pozzz za sve na forumu 

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1331
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 14:36:14   
Anoniman
tehna stvarno lijepi si i lagan porod imala za pozeljeti svaka cas_t user posted image user posted image user posted image ......

(odgovor članu tehna)
  Neposredna veza do poruke: 1332
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 14:48:52   
Anoniman
tehna...ovo je tako divno za citatiuser posted image user posted image user posted image user posted image ...meni zvuci nestvarnouser posted image ...a kaze moja mama...kada je mene radjala da je bila tako jedna zena...  porodila se a ni jedne babice...i to valjda u sobi...pa se onda moja mama derala i zvala babicuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1333
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 15:07:11   
megi
tehna predivna pricauser posted image user posted image

_____________________________

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1334
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 19:22:52   
Visnja RR
svaka čast tehna...user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1335
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 20:37:26   
samedi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Draga Tehna,svaka ti cast zeno,ja ne mogu da vjerujem da postoji nesto sto se zove bezbolan porod user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ako Bog da da i ja to docekam!!!

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1336
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 21:01:36   
Leena
Draga Tehna, prelijepooooo!!!user posted image

_____________________________

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms


(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1337
   RE: vaše porođajna priča
28.11.2010 21:08:42   
Leena
Tekja, divna i prelijepo napisana pricica:)

_____________________________

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms


(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1338
   RE: vaše porođajna priča
5.12.2010 23:11:45   
voljena
Evo konačno i moje porođajne priče ali prije nego počnem da kažem da mi ej ovo drugi porođaj a da je prvi bio indukovan pa nisam znala kako sve počinje...
Noć 16/17. oktobar počinju neki lagahni bolovi u preponama i pubičnoj kosti baš kao menstrualni ali ja se ne obazirem na to jer imam još do termina 10 dana i nastavljam spavati. Budim se svako malo i idem u wc i sve razmišljam valjda to tako treba pred kraj trudnoće. Ujutro u 8 ustajem i odlazim da obavim jutarnji toalet kad ono krv na gaćicama... kontam krenulo je ali može to trajati i tri dana te se polahko spremim i lagahno na kontrolu- moj doktor je dežurni...
Dolazim u Zenicu u pola 10...
Doktor me pregleda i kaže 6 prstiju otvorena..
Kaže recite mužu nek ide kući porodit ćete se do popodne...
I muž odlazi...
ja ostajm i sestra me sprema - klistiranje i ostale pripremne radnje....
U 11 me primaju na odjel i kažu nema mjesta u predrađaoni ostavi stvari u salu i hajde šetaj dok doktor odradi neku hitnu sekciju...
Šetam ja sve do 11.50 pomalo boli ali nije to nešto neizdrživo...
Dolazti moj doktor sa sekcije i kaže hajdemo na UZV da vidimo još jednom bebicu i položaj...
Pregleda me i ustanovimo da je sve u najboljem redu....
U 12.00 sjedam na sto gdje doktor ustanovi da sm otvorena 9 prstiju - kad prije ni osjetila nisam...
Probijaju mi vodenjak i sestra mi ugrađuje braunilu kao ako trebadne malo infuzije za ubrzavanje :)
Čim mi je probijen vodenjak bol se malo pojačao ali ni to nije strašno... Dišem i predihavam napone... Jedan ... Dva ... Tri i moj dječak je rođen....Uspio se pokakiti u plodnu vodu i napiti se iste zato je isotao u bolnici 19 dana ali sad je to jedan veliki i jako dječak od 49 dana i dojimo se uspješnoooooo....
Zaboravih reći rođen je sa 4060g i 52 cm dužine...
Imala sam malu epiziotomiju jer je dječak osim glavom krenuo i rukom vanka pa da mu en slome ručicu malosu me sjecnuli i to je to...
Sedam dana poslije poroda sve kilice su otišle... Ja sam kao prva koka sjedila s nogom preko noge u farmerkam i pila kafu ....
Svakoj budućoj mamici želim lagan porod kakav je moj bio... I zdrave bebe!!!!

I da, muž ni do kuće nije stiogao a ja sma već bila rodila naše malo zlato...

_____________________________

Ja imam sebi dva dječaka!!! Nek su mi živi i zdravi!!!

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1339
   RE: vaše porođajna priča
6.12.2010 8:02:42   
taurus
user posted image user posted image user posted image user posted image  voljena
super priča, a prije svega ohrabrujuća za sve buduće mame

(odgovor članu voljena)
Neposredna veza do poruke: 1340
   RE: vaše porođajna priča
6.12.2010 14:45:52   
gagach
jedan divan porod...za pozelitiuser posted image

_____________________________

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1341
   RE: vaše porođajna priča
7.12.2010 0:12:43   
Sonja
uh bas me raduje kad citam da je drugi porod laksiuser posted image

svaka cast lijepe price

_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1342
   RE: vaše porođajna priča
7.12.2010 1:24:53   
Niina
Odavno zelim napisati (a mozda sam i napisala u neznanju) a ako nisam evo je...
Bila sam tako otekla u trudnoci,stomak ogroman ja sam mislila da cu se poroditi cim udjem u 9ti mjesec jer je i beba bila krupnija za 4 sgedmice nego sto joj je bila gestacijska dob (mislili su da ce biti izmedju 4500-5000g) pa sam i ja molila da ranije izadje jer su me odbili za carski, pod izgovorom :"Mozes ti to!"
Svaki dan od kako sam saznala da sam trudna setala sam i setala do iznemoglosti...samo da se lakse porodim....i vrijedilo je user posted image user posted image user posted image
Bio je to cetvrtak,snijeg sipao..ja imala zakazano kod dr u 11h na prvi vaginalni pregled. Nakon sto me je namucio pri pregledu, meni ce dr:"Grlic ti je skroz straga i samo 1 prst prohodan.Neces se ti poroditi jos, iako mi je termin bio 18.12. doji u subotu na CTG pa u pon na kontrolu." Izadjem i svima javim da od poroda nema nista, barem ove sedmice. I tako se vratim kuci, kad osjetim kao nelagodu u dnu stomaka, kao da cu dobiti, malo smedjastog iscjetka ali kontam vrlo je bio invazivan pregled pa je moguce da je to iziritirano i nista vise. Prilegnem ja, reko opustit cu se pa ce proci. Medjutim, ta se nelagoda javljala svakih, 3,5,7 min ali ja i dalje mislila da je to od pregleda. Ustanem, pocela da pospremam kucu, medjutim 3h ja i dalje imam tu neku nelagodu ili blagu bol..zovnem dr , kad kaze moguce da su lazne kont ili ce to ici porodu.Dodlje mi moja sestra..kaze :"Ti se poradjas!" Ma jok bona to je iziritirano. Ne boli to toliko. I tako prolazilo vrijeme. Dosao mm sa posla, vise svi uspaniceni, poradjas se..a ja onako hladna ljuljam se na onoj pilates lopti, i dalje vjerujuci da je to iritacija od pregleda. Tada su se bolovi malo pojacali ali i dalje daleko od neizdrzljivog, ispovracala sam se, oni su zovnuli dr koji je rekao da odmah dodjemo u bolnicu jer su ti se blazi bolovi vec tada javljali na 3min. Nisam se stigla ni istusirati, sva sreca bila uredno sredjena i istusirana taj dan. Snijeg je sipao, guzva nenormala jer su se ljudi vracali s posla....i stigosmo u bolnicu bilo je 18.30h, dosao i moj dr, pita me jel dugo boli, ma reko ne..pogleda me 7cm otvorena..OPAAAuser posted image user posted image user posted image javim ja prijateljici da se evo poradjam,koju sam prije 5h nazvala i rekla da ce to biti iduce sedmice, mislila je da je zezam...ali posto je provjerila informaciju dosla mi je u sobu...bila je cijelo vrijeme uz mene i masirala mi ledja kad god je nasila kontrakcija..bolovi su postali jaci, u 20.30h probili su mi vodjenjak i ukljucili infuziju...u 21h nakon 4 truda i uz njhovu pomoc moja curica je dosla na svijetuser posted image user posted image user posted image user posted image
4200g i 57cm user posted image user posted image user posted image user posted image Moja prijateljica je drzala glavu meni kad sam stiskla i prva uslikala princesu  cim je izaslauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mene su reznuli malo(2konca vanjska) dobila veliek hemoroide (ali to je post porodjajna prica)

Porod je prosao brzo, nije toliko bolilo kao sto pricaju ako Bog da i drugo cu prirodno poroditi, doduse sva sreca pa je UZ pogrijesio pa nije bila preko 4500g









_____________________________

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1343
   RE: vaše porođajna priča
7.12.2010 2:00:41   
Anoniman
Voljena, Niina predivne i meni veoma neshvatljive priceuser posted image drago mi je da ste ovako lijepo prosle na poroduuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 1344
   RE: vaše porođajna priča
7.12.2010 18:06:22   
SailorMoon
 
Eh da vam i ja napisem moju porodjajnu pricu:
 
Termin nam je bio u utorak 02.11. Termin je doso ali niste se nie desavalo. Isla sam redovno na CTG i nista posebno. Pomalo me po noci zigne ali nista. Nije mi se ni stomak bio spustio, materica jos visoka a meni dojadilo cekati.
I tako bila sam ja u cetrvrtak 04. na CTG i nista oper. I odlucim se ja sutredan ici u Bolnicu na CTG i UZ. I dogovorim se ja da ide Mama samnom i onda cemo malo u shopping. Tako sam tu noc lose spavala a i u 8 sati dolazio mi majstor za grijanje. U 9 je dosla mama i tako smo mi krenule polahko do Bolnice. I tacno kad smo dosli pred Bolnicu ja kao da sam se u pisala. Tako kazem mami "joj ja ko da se upisa" kaze ona da mi nije puko vodenjak, ma reko nije suha sam, da je puko bile bi mi sve pantole mokre. I mi tako na porodiljsko i na CTG. I napokon CTG pokazuje da ima vec trudova, I tako kazem Dr. da sam se upiskila, ona se smije i pregleda me kad ono plodna voda. Napuko mi vodenjak, moram ostati u Bolnici da nebi dobila infekciju. Kaze ona trebalo bi nocas krenuti, ako ne morace mi dati nesta krene. I tako ja moram ostati a ja necu.
Tako smjeste oni mene u sobu. Zovem ja mm, on na poslu i tako mu pricam. Jos nista nema posebno, pomalo boli ali se nista nedesava. Ode mama meni po stvarti a ja sam ostala. Kasnije su mama i seka dosle i otisle smo na rucak. Oko 5 je mama otisla kuci i ja sam ostala sa sestrom. Doduse mama se stalno zvala i sve se brinula, ko mama. Malo me bolilo ali nista strasno.Isli smo hodati da se pocnem otvarati, ali nista. Isla sam redovno na kontrolo i tako. Oko 8 navece mi je i muz doso. Oko 9 me je vec pocelo boliti. U 11 su mi dali neki cepic da mogu zaspati a mm i seka su otisli malo da se odmore. Rekla sam ih zvati kad krene. I tako sam ja probala zaspati ali nije moglo.
Oko 1 sat su pravi bolovi poceli i u pola 2 sam otisla na porodiljsko. Uradili su mi CTG i pregledala me babice. Pregled je pravo bolio. Materica je bila jos uvjek visoko i zatvorena sam bila skroz. Bolovi su bili jaki i vec mi je rekla da epiduralnu mogu tek dobiti ako sam min. 2 prsta otvorena. Nazvala sam muza i sestru da dodju a ja sam otisla u kadu. Oni su dosli za 10min i dosta mi je njihovo prisustvo znacila. Sestra mi je drzala ruku a muz je redovno dosipo vrele vode da se brze otvorim. Trudovi su bili spali na 1min. Posle 3 sata sam izasla iz kade, nimalo otvorena. To je vec bilo pola 6 ujutru. Bila sam mnogo umorna i pospana.
Otisla sam u porodjajnu salu i dobila sam inekciju protiv bolova u guzu. Imala sam idalje jake trudove ali su bili izdrzljivi. Muz mi je masiro ledja a sesta drzala ruku dok je malo spavala. U 8 sati ujutru je inekcija protiv bolova izgubila trajanje. Hvala Bogu bila sam 2 prsta otvorena i dobila sam Epi. Sva sam sretna bila. Onda su mi ukljucili infuziju da se brze otvaram i babica nam je rekla da moze to trajati neki 4 do 7 sati. Malo sam ustala i odma sam povratila. Onda su poceli bolovi u guzi. Nije mi bilo jasno sta me tu boli, ali bolilo je. Babica mi kaze da beba sad tu pritiska. Sve jace i jace je tu bolilo, tako da Epi nije djelovala. Oko 10:20 babica je uzela ipak da me pregleda. To je toliko bolilo - nenormalno, posebno sto nebi trebalo pod Epi, ali hebiga ga kad sam pehali. Kad kaze babica, uh beba pozurila, ja 8 prstiju otvorena. Objasnila mi je kako da pritiskam i poceli smo. Malo mi je tesko bilo shvatiti da se natezem kao da ce bebi na guzu da izadje, ali tako je hehe.

MM mi je bio sa desne strane i drzo ruku i dao mi prst da grizem kad napinjem. A sestra mi je bila s ljeve strane i davala mi vode izmedju nagona, jer su mi usta bila suha. 4 Puta sam pritiskala kad kaze Dr. da pravimo pauzu, jer CTG pokazuje da je beba malo pod stresom. Preskocili smo 2 nagona i opet poceli sa pritiskanjem. MM samo sto oci nisu ispali koliko sam mu pregrizla prst.Toliko je bolilo da sam vristala. Muz i seka su poceli da placu jer im je bilo zao.  Na 3. nagog je vec glavica bila izasla i jos nejdnom i moja princeza je  10:58 bila tu. MM je prjesjeko pupcanu i stavili su mi moje pilence na prsa. Skroz je cista bila i sve se nogicama i rukicama otkrivala iz peskira. Nisam mogla da vjerujem da je to moje. Mislim da nemoram reci da sam od srece plakala i da ja moja sreca bila bezkrajna.
Onda su mi rekli da sam malkice pukla pa ce me siti. Pitali hoceli odma ili kasnije. Ma reko odma. I tako su me sa 2 konca sili. A u tom vremenu su nam telefoni bez pauze zvonili.

I to je bila moja prica. I samo znam da mi nije bilo muza i seke tesko bi to sve podnjela.

_____________________________

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1345
   RE: vaše porođajna priča
22.12.2010 15:50:17   
sandy82
Sada očekujem bebu, a imam malu djevojčicu. Opisaću vam kako je ona došla na svijet, a to nije išlo baš kako sam ja ikada mogla da zamislim. Takođe moram da napomenem da je moja majka lako i brzo rodila brata i mene, takođe i snaha svoje curice koje su bile jako krupne. Snaha i još neke žene su me "mudro" savjetovale da pošto poto izbjegnem carski rez jer je to prava operacija, dugo traje, dugo traje i oporavak, bolovi su neizdrživi, ne ustaje se iz kreveta danima...
Termin petak, a mene čeka zadnja kontrola u ponedeljak. Doktorica je rekla da bebe neće brzo van, grlić zatvoren, beba visoko. U nedjelju naveče primjetim da me leđa boluckaju, stomak se bezbolno ali vidljivo okom steže tačno svakih 5 minuta. U kupatilu mi ispadne krvavo sluzavi čep. Odlučila sam da se javim u bolnicu.
Tamo mi procuri voda, babica me spremi za rađaonu. Legla sam na krevet i nakon što mi babica dade lijekove za pokretanje dilatacije upitah je smireno i gotovo poslovnim tonom:Hoćemo li mi to noćas odraditi? Babica se izbeči na mene i reče"Noćas!? Bićeš sretna ako se porodiš do sledeće večeri!" Prvo se zgrozih, a onda me utješi što bar znam kada da očekujem finale.
Ujutro dolazi novi ljekar u smjenu. Kontroliše moj napredak koji je nikakav. Oko podneva me obavještava da dilatacija ni malo ne napreduje i da imam dvije mogućnosti: carski rez odmah ili da proba s dripom. Zgrozila sam se operacije i izabrah ovo drugo. Drip je jako pojačao bol, ali je smanjio razmake tako da je došao kao olakšanje. Došao je i treći doktor u smjenu. Rekao je da ni drip ne pomaže i da ako se slažem planira sekciju za večeras. Prokinuo je vodenjak da izađe sva voda i beba se konačno spustila. Bez rezultata, i dalje je grlić bio stegnut. Malo kasnije se gorko pokajah što nisam tražila CR. I u ovom specifičnom momentu napala me je stara boljka, migrena. Zaboljela me je glava, došlo mi je da povraćam, snaga je curila iz mene. Čak je i stomak počeo jače da boli. Sa svakom kontrakcijom počela je da se navlači crna magla na oči. Da mi je samo jedna kafa! Jedva sa dočekala veče da me voze u salu, uspavaju, ako treba kasape satarom. Uspavana sam nekim smrdljivim gasom i zaspala slatko kao kod kuće u krevetu. Čak sam svašta sanjala. Probudili su me i rekli da sam dobila zdravu djevojčicu. Bola više ne osjetim, samo mi je dno stomaka čvrsto ulijepljeno nekim jakim flasterom.
Od ležanja danima nije bilo ni govora, već ujutro su me dizali da hodam. Ja iscrpljena, ne mogu. Od "neizdržljivih bolova" ništa, kao naobičnija posjekotina. Neki uporan kašalj mi protresa stomak, ništa strašno. Drugi ili treći dan mi dozvoliše da pojedem keks i popijem čaj i od tada slijedi moj nagli oporavak. Počela sam sama da hodam, otišla u kupatilo i najnormalnije se istuširala. Samo sam pazila da ne pokvasim flaster. Šesti dan stigla kući potpuno oporavljena. Žene su se prosto čudile kako mogu da normalno hodam i sjedim "rasporenog stomaka". Bebica je morala zbor produženog poroda još par dana da pije antibiotik. Mlijeka je bilo dovoljno za tri bebe, tako da sam morala čitavih 20 dana izmuzati višak poslije svakog obroka. To mi je bila prava patnja. Navodno ne treba jedno pola godine dizati neki težak teret, ali ne vjerujem da i jedna od nas mora istovarati cement. Svi kućni poslovi se komotno mogu raditi, beba nosati... Ožiljak je najmanje bitan. Kod mene je skroz nisko, tanak kako dlaka. Sve u svemu, bilo je OK. Velika je vjerobatnoća da će i ova beba ići na SC, ali nisam potpuno odustala ni od ideje za prirodan porod.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1346
   RE: Vaše porođajne priče
17.1.2011 12:38:33   
Filip
Vidim da ste ovdje pisale o svojim porodima pa da i ja svoju priču sa drugog podjelim s vama...  04.11.2009. oko 20.00 sam otišla na redovan pregled kod dr. Puzića u Opću bolnicu. Pregledao me ginekološki i rekao da sam prst otvorena ali da misli kako neću još pa smo se dogovorili za novi 09.11. u njegovoj smjeni.
U noći 05.11.oko 4 ujutro  kad sam otišla na wc, po ko zna koji put, vidjela sam na gačicama krv, u biti sukrvicu i mislim se kako me pregledao da je možda od toga, vratim se u krevet i osjetim u dva navratam da mi je malo curnulo.  Natrag  u wc, stavim bebi pelenu i nakon 1 sat vidim da je poprilično mokra. Ustanem, prohodam, operem suđe, svane jutro i čekam ali na peleni više ništa suha i suha a mene lagano boli, menstualni bolovi bez razmaka i pravila samo se pojačavaju...

Isto mi je bilo i sa prvim djetetom-Filipom...

Njega odvedem u vrtič oko 8.30, dobijem svog dr na telefon oko 9.30 i on mi kaže da vjerojatno nije ništa ali ako me zaboli jače da krenem u Sarajevo.

Vrtila sam se po kući, okupala i otišla sa dragim na kavu... Boli ali podnošljivo, grči se stomak cca minutu prestane i opet nakon 2 minute opet pa nakon 5 min... mislim APSOLUTNO nikakvog razmaka između trudova...

U 11.15 krenemo za Sarajevo, treba nam 40-45 min do bolnice ili jače ovisno od gužve... E u autu me tek pucaju bolovi, oko avaza me boli na svake dvije minute ali mi se normalno vozimo stajemo na svakom semaforu i ja ne paničarim nego se grčim i pokušavam disati ( koliko je to moguće ). Dođemo pred bolnicu i na kapiji mi pukne vodenjak. Uliječemo na prijemno ja govorim puknuo mi je vodenjak da imam trudove.

Odmah me uvedu na pregled, jedva se uspijem skinuti i vidim da je onda i sluzni čep ispao, pregleda me dr  ( mislim da je bio Mašić ) i govori odmah je vodite u rađaonu, cijelih deset otvorena, jedva je sestrica na praksi uspjela izvaditi ogrtač iz torbe, ja skinem i majicu i onako u čarapama i pregrnutim ogrtače me odvedoše do lifta. Moj dragi sav u panici, govore mu morate je prijaviti, drugi kanton, kaucija i bla bla.

U liftu me dočeka sestra Zema ( Bog je blagoslovio ) i ja se derem: moram tiskati!!!!  Ne, ona meni rodit još ćeš u liftu, diši... uliječemo u rađaonu, jedva su uspjeli staviti celštof, ja se pipam i osjetim da je bebina glavica vani, napnem se i beba je napolju......... 12. 10

Izvukoše i posteljicu, čujem sestra govori pupčanik jedan put oko vrata... vičem je li sve u redu čujem da ona plače i mislim se mora da jeste. Sestra Zema me porodila...

Doktora ni za lijeka, sestre zovu na telefon i govore "niko se ne javlja"... u tom ulazi šefica Gutić i dere se kako je moguće da nije doktora bilo na porodu, pitam stalno jesam li pukla i mislim se ako kreten ne dođe ubrzo a pukla sam ima da ga izmlatim kad me bude šivao a ja ohlađena. Srećom da pukla nisam... uf olakšanje sad mi je svejedno ne mora niti doći...

Ulazi dr Nakaš, ko maneken, pregleda posteljicu i mene sve ok...

Beba 3600 53 duga apgar 9/9...

Kažu da ovakvu brzinu još nisu vidjeli. Samo se ne mogu dogovoriti da li sam rodila u 12.10 ili 12.15.
Odvedu me u sobu, dolaze da mi uzmu podatke jer ništa prije nisu stigli. Zovem dragog on jadan sav u panici kad ću, rekla sam gotovo je, opet je jadan propustio porod ( jer je mislio biti sa mnom na ovom, buduću da je prvi isto propustio).

Saljem poruke i čekam da prođe 2 sata, kad su je donjeli odmah smo se dali na posao..Vama drage trudnice,  želim porod kao što je bio moj-porod iz snova!!!!
Pusa od mame Mirne i bebace Klare

_____________________________

Filip 12.11.2006.
Klara 05.11.2009.

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 1347
   RE: Vaše porođajne priče
17.1.2011 18:22:26   
Anoniman
user posted image Filip,ovo je baš porod iz snova!
Moj prvi porod je bio sličan,samo što sam ja stigla malo ranije u bolnicu,odnosno ležala sam nekih 20 min. na stolu prije nego rodih... svim trudnicama od srca želim ovakav porod!  user posted image

(odgovor članu Filip)
  Neposredna veza do poruke: 1348
   RE: Vaše porođajne priče
17.1.2011 18:29:29   
koka i po
sve su price divne...zaista...
ja na zalost ne zelim da pisem svoje jer nisu bile bas za pohvaliti...nijedna...
al zato imam dva dragulja user posted image user posted image ..price i nisu bitne..

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1349
   RE: Vaše porođajne priče
17.1.2011 18:47:57   
Anoniman
Joj Filip...ovo je milina citatiuser posted image user posted image user posted image user posted image ...evo sam i muzu procitalauser posted image user posted image ...super...svaka cast

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *