|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaše porođajna priča
22.11.2008 17:24:25   
merimaa
eh kad se samo sjetim ne znam bil plakala ili se smijala....
termin mi je bio 05.07.2007....u sedmom mjesecu dobila sam visok pritisam i na kraju sedmog mjeseca tacnije 10.05.2007 oko 13h osjetila sma da se beba ne mice u stomaku odma sam otisla na GAK pritisak 190/120 odma su mi ukljucili indukciju al se nisam otvarala pa su mi iskljucili indukciju oko2h ujutro a u 8:45 mi je dosla dr.jasminka i rela da moram na hitan carski rez beba se vec ukocila srce slabije kuca.....ovako m ije rekla draga majko ako pristanes na carski tebi dajem 60% da ce ti matrenica ostat i da ce sve bit u redu a bebi samo 30% da ce prezivjet...al ako zelis mozes normalan porod al beba nema sanse....u tom trenutku nije mi bilo nitno stace bit samnom samo sam kontala stace mi zivot bez djeteta.....sam znam da sam se probudila 13.maja ia da mi je doktorica rekla da je beba u inkubatoru posto se rodio malen 1.950 i  da sam u sok sobi da cekaju jos 24h  ako dodje do komplikacija da idem na operaciju da mi odstrane maternicu....hvala bogu ta 24h sve je bilo u redu pa s me poslali sprat vise gdje je box sa bebama svog bebaca nisam vidjela 5dana nisu mi dali zato sto sam imala kateter....kad me sestra odvela 6 dan da vidim svoje sunce plakala sam od srece to malo zrno graska zamotano u zutu dekicu najljepse okice koje sam ikad vidjela u zivotu...ne mogu vise da kucam rasplakala sam se uglavnom hvala dragom Allahu sad je sve u najboljem redu.....i sve bih ovo ponovo za svog vedinjuuser posted image


_____________________________

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: vaše porođajna priča
22.11.2008 17:30:42   
Nunichi
Moja Merima,ko bi rekao da je ona momcina bio tako mali...dusa medena.
Hvala Bogu sve je proslo kako treba i vrijedilo je...Jos kad mu sad rodimo rodice slatke malene dvije...bice ludnica. user posted image
Pusa

(odgovor članu merimaa)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: vaše porođajna priča
26.11.2008 13:20:17   
haida
Evo da i ja ukratko napišem svoju priču....

Meni je termin bio 30.10. ali maleni nije htio vani a i gledajući po plodnoj vodi nije još bio termin. Predpostavljali su da su mi plodni dani bili nešto kasnije nego u normalnim slučajevima. Tako da sam 13.11. napokon ostala da ležim jer doktori nisu mogli više da čekaju...odn. nisu smjeli.
Došla sam na porođajno oko 8.30 a legla sam oko 9 gdje su mi odmah uključili drip. Ja sam imala menstrualne bolove i bila sam 2 prsta otvorena ali mi grlić se još nije bio skroz smekšao niti se beba bila dovoljno spustila.
Doc Bećiragić, koji mi je inaće vodio trudnoću, bio je taj dan tu do 14 sati i obilazio me svakih 10 minuta. Babice su bile super, Emina i Zlata. Obilazili su me često i provjeravali drip a kada bi doktor došao da me pregleda ginekološki ja sam se bukvalno derala od bolova...ali on je pokušavao da smekša grlić koji se nije dao smekšati.
Bolovi su postajali sve intenzivniji i češći a kod mene se nije ništa dešavalo. Ja sam samo Boga molila da beba bude dobro i učila sam sve što sam znala.
Onda su došli da mi probiju vodenjak da tako sve malo brže krene.
Opet meni bolovi sve jači a ja i dalje 2 prsta otvorena a grlić stoji kako stoji a ni beba se nije mogla spustiti kako treba.
Davali su mi neke dvije inekcije protiv bolova ali meni kao da nije ništa pomagalo.
Nisam imala snage oči da otvorim niti glasa da pustim.
Dr bećiragić je otišao u 14 sati kući ali je zvao često da provjeri moje stanje. Preuzeo me dr Drljević. Ja sam se već oko 15 sati kada je on došao počela da gubim. Bolovi su bili svaki minut i u toj pauzi ja sam mislim padala u nesvijest jer kad bi me drugi bol probudio nisam znala gdje se nalazim pošto sam u međuvremenu bila na skroz drugom mjestu.
Dr Drljević je pogledao moje nalaze i rekao da mi odmah daju buskopan i apaurin. Kada su izlazili iz sobe sestra je još jednom ponovila šta treba da mi da a on je na to rekao odmah joj dajte kako će žena to izdržati.....
Poslije te inekcije su počeli još jači bolovi koji su mi rastezali totalno kukove i mislila sam da ostajem bez donjeg djela tijela.
Od jednom pođoše naponi. Ja zovnem sestru...ne znam ni kako....dođe sestra Emina i pregleda me. Nije mogla da vjeruje da sam se u roku 40 minuta otvorila 9 prstiju. Bebica je več bila krenula vani. Odmah me uhvatila i odvela u salu. Nakon tri napona je moj maleni  Armin došao na ovaj svijet.
Ja sam samo skočila i pitala kako je beba a u tom momentu je i proplakaouser posted image
Mene nisu ni sjekli niti sam pucala hB tako da mi je odmah bilo lakše i da sjedim i da hodam.
Ostala sam dva dana u bolnici i jako su me svi pazili.
Slijedeće jutro je došao dr Bećiragić i dr Nakaš da mi čestitaju i pitaju kako je sve prošlo.
Za svo osoblje i za sve sestre i babice u bolnici dr Nakaš imam samo riječi hvale.
Šta god mi je trebalo dobila sam i obilazili su me jako često i svi su bili jako ljubazni.


_____________________________

ALINA 29.06.2004.

ARMIN 13.11.2008

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: vaše porođajna priča
26.11.2008 13:21:18   
Amelaa RR
user posted image user posted image user posted image user posted image Od dragosti...radosti...

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu haida)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: vaše porođajna priča
26.11.2008 13:36:49   
Romali
Jooooj, Haida, rasplakala si me... Kako si dobro opisala onu bol...
Neka je sve gotovo, Bogu hvala


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: vaše porođajna priča
26.11.2008 13:42:22   
tweety
Draga moja nek si se kutarisala user posted image  HB sve ok proslo.

Sad cu i ja brzo svoju napisati samo da ova hamsa hoce zaspati user posted image

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: vaše porođajna priča
26.11.2008 13:43:54   
mamyca
user posted image user posted image Zao mi je draga sto si mi se tako napatila,ali mi je drago sto je sve proslo uredu i sto nam je mali pisonja ziv i zdrav kao i ti.user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: vaša porođajna priča
26.11.2008 15:11:58   
mamina princeza
nek si se ti rjesila hB...
pravo neobicna porodjana prica da se tako odjednom otvoris...al vidis kako je na kraju bilo super nisi ni pukla ...bas mi je drago kad si se vec toliko napatila na porodu da je poslije laksi oporavak....

pusica svima vama


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu glavobolja)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: vaša porođajna priča
26.11.2008 17:53:04   
tweety
Eh da i ja napisem svoju porodjajnu pricu user posted image

Menstrualni termin mi bio 24.10,pa je uslijedio dugi period cekanja a beba nikako da krene user posted image  Isla sam na kontrole gdje se uspostavilo da sam otvorena 2cm i da je grlic smeksao ali ne jos skroz.Bolova nije bilo samo pritisak dole.Beba naravno vrlo aktivna.Dogovorila sam se sa dr.Zarkom Novakovicem i jednom babicom da dodjem 09.11. u bolnicu pa cemo vidjeti sta se moze uraditi.Posto je dr. tad trebao na odmor zamolio je ovu babicu da ona preuzme.I tako je i bilo.Dosla sam oko 17 u bolnicu,babica me pregledala i malo "rastezala" i "prosirila" me za cenat,znaci sad sam bila otvorena 3cm,smeksan grlic ali veliki "balon" plodne vode nije dao bebi da se spusti kako treba u porodjajni kanal.Prikljucila me na ctg i tu sam ostala pola sata.Kad je dosla rekla sam joj kad sam osjetila glavicu da se mrda onda bi tonovi bebinog srca opadali,sto je i sama vidjela na ctg-u.Rekla mi je da necemo cekati nego da ce mi se probiti vodenjak.Posavjetovala me da malo hodam nece li bolovi sami od sebe krenuti.Nazalost od bolova nista samo pritisak dole.Vratila sam se u 18:30.Uvela me u salu i jos jednom pregledala i na kraju probila vodenjak.Pitala sam je da li su bolovi jaci kad se pokrene porod nego kad prirodno nastupi,rekla je da jesu jer tijelo jos uvijek nije spremno i zato vise boli.Vjerujte mi da me samo te boli bilo strah.I naravno odmah 5min poslije probijanja vodenjaka nastupili su trudovi.Bolniiiiiii trudovi.Nisam imala snage da hodam iako mi je ona savjetovala jer se brze otvara na taj nacin.Pregledala me i kaze 4cm.Pomislila sam boze dragi kako ovo sporo ide a boli uzasno.Pitala me da li zelim nesto protiv bolova,epidural,akupunkturu,mozda da legnem u kadu.Na kraju sam pristala na N2O plin, tj. dusikov-oksid poznatiji kao "smijesni plin" ili "rajski plin" user posted image  Bolovi su naravno bili tu i jos uvijek bolni ali sam ja bila u svom svijetu user posted image  Bilo je 22 sati kad je babicama bila smjena,tako da je ova moja morala ici a dosla je druga.U tom momentu sam rekla to je to,beba izlazi,jer sam osjetila navalu da napinjem.Babica me pitala da li zelim da stojim i radjam ili nekako drugo.Ja sam rekla krevet i samo krevet.Okrenula sam se na lijevi bok (tako sam i sina rodila i puno mi je lakse bilo nego ono standardno) i ona mi je rekla da je dobro slusam kad mi kaze da napnem i kad kaze da disem.Ta zadnja faza poroda je bila gotova za 20min.Posto sam je slusala sta je govorila prosla sam bez rezanja i nisam pukla.U 22:29 se rodila moja princeza teska 3735gr i duga 52cm,obim glave 35,5cm mashala user posted image

Ovaj put faza otvaranja mi je malo duze trajala iz razloga sto nisam hodala,jer nisam imala snage,a sa sinom mi je sve gotovo bilo za 3 sata i 14min.

Moji porodi za pozelit svima user posted image

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: vaša porođajna priča
26.11.2008 18:06:05   
demiana
Tweety bas mi je drago da si tako prosla. Nego kako se malena princeza zove???
Ja nikako da stignem da napisem svoju pricu, moja stucka me i sad zove iako je tata ljulja...user posted image

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: vaša porođajna priča
26.11.2008 18:09:36   
tweety
Evo i ja sam jedva uhvatila vremena da je napisem user posted image  Moja cujica je dobila ime Rania user posted image

A tvoja?

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu demiana)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: vaša porođajna priča
26.11.2008 18:14:39   
demiana
Tvoja ima pravo neobicno ime.
user posted image Moja se zove Kristiane..

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: vaša porođajna priča
27.12.2008 14:33:40   
andji
Haida rasplakala si me,kako imaš osjećaja  za pisat ovakve stvari user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image baš sam se rasplakala šmrc....šmrc

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu demiana)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: vaša porođajna priča
27.12.2008 17:40:53   
dinciii
Drage moje evo da i ja podjelim svoju porodjajnu pricu...Eh ovako...Meni je termin bio 30.11 kako se nije nista desilo do termina imala sam 1.12 termin u bolnici...uradili mi ctg ultrazvuk i vrate me kuci...i tako sam isla svaki drugi dan na ctg...da bi 10.12 bebino srce pocelo da prebrzo radi i kad su mi izmjerili pritisak.meni pritisak 150/100 i kazu oni meni da cu vjerovatno ostat u bolnici...onda jos pogledaju ultrazvuk pa i tu nisam vise imala dovoljno plodne vode tako da su me ostavili...To je bila eto srijeda ujutro..Smjestili me u sobu i cekaj...Navecer oko pola 2 dodje babica i dadne mi gel...kaze pocet cete bolit oko 6 ujutro...Ja jedva nekako zaspala od straha...i probude me babica oko 7 da me pregleda...mene nista nije pocelo bolit i tako na viziti dadnu mi jos neku tabletu...eh onda oko 11 pocnu bolovi blagi i onda sve jaci i jaci a u intervalu od 5 minuta...kad su me pregledali ja tri prsta otvorena i onda me prebace u porodjajnu sobu...i tako sve jaci i jaci bolovi vrijeme prolazilo ja se isla cesce tusirat jer mi je godilo kad imam trudove vrela voda...i navecer u cetvrtak dosli da me pregledaju ja otvorena samo 4 prsta..a ja nemogu da dodjem sebi od bolova...najvise su me ledja bolila da bi mi oni rekli da ne trebaju te trudove nego iz stomaka trudove.da bi se otvorila dalje...dadnu mi neku inekciju i tablete za spavanje da bi malo zaspala...medjutim opet je mene bol budila....tako prodje i cetvrtak..u petak 12.12 ujutro odem da se tusiram i dodjem malo sebi,bolovi se smanjili i ja pocela hodat po bolnici da se vise otvorim...onda vizita dosla i dalje 4 prsta otvorena i dadnu mi cepic eh onda kad su poceli bolovi ja sam vristala....MM je bio cijelo vrijeme sa mnom i vjerujte da ne znam kako bi sve ovo podnjela da njega nije bilo...i tako svakih pet minuta sve jaca i jaca bol a ja se ne otvaram..i na kraju oko 16:00 sati ja ti babici kazem da hocu epiduralnu....i bogami dodje anestezist za 10 minuta i dadose mi epiduralnu...onda sam zaspala..i oko 7 me probudi potreba za tiskanjem...znaci napon...dodje doktorica pregleda me i kaze 8 - 9 prstiju otvorena al imamo problem beba -3 tj.previsoko...kaze sacekat cemo jos max.sat i ako nista onda na carski..al vec u medjuvremenu su oni mene pripremili za carski...tako da sam na kraju otisla na carski i bebica se rodila u 20:53..tako drage moje ja sam imala tu nesrecu da osjetim i trudove i onda jos i carski...katastrofa...al eto nakon 34 sata trudova rodila se moja princeza user posted image i sve se gotov zaboravilo...et samo rana ostala i blaga bol...

_____________________________

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008


(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: vaša porođajna priča
29.12.2008 14:31:05   
mynxlee
Evo brzinski da vam se javim dok spava i ispricam svoju porodjajnu pricu, pa dokle stignem. Tek smo juce uhvatili neki ritam spavanja i hranjenja. Non-stop mi je bio budan i stalno trazi da jede.
Ukratko da vam opricam sta mi se desavalo prije, za vrijeme i poslije poroda.
Termin mi je bio 08.12. Medjutim, kako se mom bebanu nije izlazilo van 18.12. sam primila infuziju za izazivanje trudova da testiraju reakciju bebe na nju. U subotu sam dobila one prave trudove, vjerovatno izazvane tom infuzijom. Subota ponoc zaglavila sam na hitnoj. Imala sam jake bolove, no ne i dovoljno ucestale za porod. Tad sam bila otvorena samo jedan prst. Doktorica me pitala zelim li ostati u bolnici ili da idem kuci, iako mi porod vjerovatno slijedi u nedelju. Pristala sam da idem kuci. Sta cu bezveze u bolnici se muciti. Kod kuce sam cijelu noc do 07 h ujutro prejaukala. Boli da poludis. Ni mm nije mogao spavati od mene, a ja jadna trpila ko biva da on malo odspava.
Otisli smo opet u bolnicu, tamo su me primili i poceli pripremati za porod. Uradili su mi klistir (ruzan osjecaj). Drzala sam onu vodu u sebi 10 min, a meni se cinilo ko citava vjecnost. Koje olaksanje poslije... Ah! Onda sam imala etericnu kupku sat vremena. Uzivala sam, brckala se i mislila sam da ce mi i takav biti porod, ali... Avaj!
Obukla sam onu sexy spavacicu i sexy mrezaste gacke s uloskom od pola metra i poslali me u sobu gdje cu lezati da nesto malo jedem. Poslije dorucka malo smo mm i ja hodali uz i niz stepenice da se otvorim, jer sam bila otvorena samo 3 prsta.
Oko 11 h primili su me u porodiljsku salu. Smjestili na krevet i davali mi nekih infuzija silu. Destiliranu vodu sam primala da se beba smiri, jos neku infuziju da se bolovi sto jaci izazovu, antibiotik da beba ne dobije infekciju i neke tabletice pod jezik da se sto vise otvorim. Uhvatila me groznica od nespavanja, gladi i umora. Stalno sam isla na wc siskiriskiti s onom infuzijom, a to je bio cijeli proces.
Tad su krenuli oni pravi bolovi. Otvorila se 6 prstiju a porod krenuo. Nema kud izaci. boliiii.... Uh! Prvo sam pocela vristati kako da dozivljavam neki ludjacki orgazam, a onda kao kad Musa dere jarca. Trpila sam bolove (tad je zaova bila sa mnom u sali, a mm otisao do kuce dok ne krene porod da nesto jede). Kad su rekli zaovi da mogu jaukati i gurati, ali to ne znaci da se poradjam ono zaprave, ja sam jaukala, cula sam se do bosne, cini mi se. Lezala sam na lijevom boku raskrecena. Vristala sam iz sveg glasa (poslije kad se to sve zavrsilo mene bilo sramota). Zaova jadna pozelenila od straha. Probili su mi vodenjak. Kad sam osjetila da nesto curi, mene bi sramota da se nisam mozda upiskila, pa sam pitala sta izlazi.
Namjeste me na ledja i porod krene. Bile su 1 babica, jedna babica ucenica i doktorica. Inace porodila me ucenica. U tom momentu dodje i mm, a zaova je izasla. Kad sam pocela ono pravo gurati, nije trajalo dugo i to mi je bilo takvo olaksanje. Prvo sto sam promijenila polozaj, a drugo sto mozes gurati do mile volje. Bio mi je malo zapeo pri izlasku, pa je trebalo vise tiskanja. Sve babice uglavnom govore i engleski, a meni se potrefila smjena da ne znaju. One polako navlace rukavice, a mene muka hvata. Mislim, pa kud i ucenica. Mene pritislo, a ova ceka da joj objasni kako i sta. Majke mi, doslo mi nekog da uhvatim za gusu i da pocnem daviti koliko me bolilo. Nisam otvorena koliko treba, dijete izlazi i trudovi nisu bili dovoljno jaki. Elem, kad je sve to krenulo, kasnije mi je najsmjesnije bilo sto babice ne znaju engleski, pa mi govore na njemacki, ali ono bas galame, a mm meni brzinski prevodi. Dok on meni prevede prodje trud hehe... Poslije sam ja to sama uhafizala, pa mi nije trebao prevodilac.
Raskreci ona mene rukama, kao kad malo dijete proviruje u kesu da vidi sta mu je neko donio.
Izadje glavica, a ja gledam. Kaze mm da ne gledam, plasio se da cu se prepasti. Dobijem onaj poticaj i jos jednom - dva puta se napnem i izadje moj mali Ivan. Prilikom izlaska osjetila sam vrucinu dole, a to je znacilo da sam pukla. Cim je izasao sav bol ovog svijeta je prestala, pogotovo kad sam ga vidjela. On se koprca, ne mogu ga uhvatiti na onom stolu. MM je svecano presjekao pupcanu vrpcu. Morala sam se jos jednom napeti da izadje posteljica. Koliko sam se napinjala i stezala rukama, igla od infuzije u ruci mi se okrenula kontra. Odmah su ga onako krvavog zamotali u peskiric i meni dali. Nije bio plav uopste. On se vrti, a mm sve govori da ga drzim da ne ispadne. Hehehe...Odmah je poceo kihati i polako otvarati okice.
Onda je slijedilo sivanje. Pukla sam uzduz i poprijeko. Pucanje je drugog stepena. Preko 4 cm sam pukla. Doktorica me sivala. MM ju pitao koliko savova imam, a ona je rekla da ne moze reci, jer ne usiva kako se inace usiva nego nesto komplikovano. Zvali su i nekog glavnog doktora da vidi kako sam pukla jer je otislo do anusa skroz, pa da provjeri u kakvom mi je stanju guza, tj. kako cu kakati. Hvala Bogu, tu imam samo vanjske savove i nije strasno, ali sam usivena od - do. Sivenje je trajalo sigurno sat. Dali mi 2 anestezije dole, ali opet je bolilo. Najgore od svega mi je bilo biti tako dugo raskrecena. Noge me zabolile.
Htjeli me prenijeti na drugi krevet, ali sam presla sama. Nista me nije bolilo.
Tako se rodio mamin i tatin sin Ivan u 16,51 h, dug 52 cm i tezak 3.350 g. Dobio je najvise ocjene APGAR 9/10/10 i ocjena za kiseonik u plucima je bila 7,34. Mene su svi pohvalili na hrabrosti i kooperativnosti. Sta da kazem, mislim... I ja sam zadovoljna sa njima, bez obzira na sve. Cijelo vrijeme su bili super i ova ucenica je od pocetka bila uz mene. Ma samo ih mogu pohvaliti.
Ostala sam tu, na tom odjelu, s Ivanom u narucju i s mm pored sebe 2 sata. Onda su me smjestili u sobu. Mogla sam odmah da hodam. Ma nista me nije bolilo. Ne boli me ni sad. Samo ako dugo sjedim. Ivan je cijelo vrijeme boravka u bolnici bio sa mnom. Samo su ga nosili ujutro da ga izvagaju. Morala sam ga presvlaciti, mada su mogli i oni. Samo pozvonis i sta god ti treba oni ti urade ili donesu. Ko u hotelu. Hvala Bogu odmah mi je krenulo i mlijeko pomalo, pa sam ga hranila, tako da mu nikakvu prehranu nisu davali. Osoblje je i tu bilo super. Uglavnom znaju engleski, pa sam se sporazumjevala nekako, a i ako ne znaju, razumijem dosta njemacki (moras razumjeti, nemas izbora) i znam sta mi govore, ali problem je bio sto im ja ne znam bas odgovoriti. Bile su i dvije med. sestre nase, pa sam se s njima skompala. Ova jedna mi svasta nesto dala za Ivana, neke pokloncice, mada je od bolnice isto tako dobio veliki paket svacega od odjece do kozmetike i hrane i cajeva za mene, za dojilje. Sve u svemu u bolnici nam je super bilo.
Iz bolnice smo izasli 25.12. na Bozic. Trebali smo i 24.12., ali pedijatar nije dolazio taj dan pa nismo mogli. Pregledao je, sve je super. U bolnici smo uradili sve moguce testove i screeninge za svaki slucaj. Iz bolnice smo izasli teski 3.310 g. Meni se maternica povukla i sam imam opet skoro pa svoj stomak.
Kod kuce je prilagodba isla malo teze, pogotov prvi dan, ali svakim danom je sve lakse. Samo stalno neko ima, ulazi u sobu, pa nemas svoj mir, pogotovo ako dojim. Bilo je malo i suza, ali proslo je.
Mlijeka imam ko kakva simentalka. Curi na sve strane.
Imam i babicu koja nas obilazi. Do sad je bila 3 puta. Iz beograda je i super je zena (trazila sam neku s naseg govornog podrucja da mogu prozboriti s njom kako treba). Danas ga okupala po prvi put (ovdje se bebe ne kupaju cesto) i izvagala, pa sad tezi 3.360 g. Dolazice cesce dok pupak ne otpadne, a kasnije rijedje po potrebi.
Ivan mi je masala cvrst. Nije kao neke bebe opusten, kako sam ja to zamisljala, vec kao veliki. Prvi dan je poceo sam okretati glavu kad bi lezao na stomaku, od Bozica se smijulji kad spava. Svima nam je razonoda. MM se topi kad ga vidi, a sve se boji kako ga drzimo, kako ga ljubimo da ga ne povrijedimo. MM je na odmoru. Kaze da mu se ne ide na posao, jer mu tesko sad ostaviti nas dvoje. Ne odvaja mu se od nas ni minute.
Uzivila sam se u ulogu majke i zaista je lijep osjecaj kad uz sebe privijes ono malo bice koje je raslo u tebi i koje je dio tebe. Porod je za mene bio bolan, ali vrijedio je svake boli. Da me bolilo sto puta toliko, vrijedi. Mada kazem, slijedeci put cu ko carica na carski rez. Taman se tako mogu poroditi jos 3 puta i meni dosta hehehe...
Evo ga spava vec skoro 3 sata a to je wow za njega.
Toliko... Ukratko! Hahaha...
P.S. Za buduce mame. Nemoje se plasiti moje price i sto opisujem bol. Kao sto sam rekla boli, ali vrijedi. Uostalom, nije svaki porod isti. Ja vama zelim brz i lak porod, a osjecaj poslije poroda i oporavak isti kao sto je moj.
Hvala na strpljenju za citanje jer sam otisla na dugo i siroko kao sto sam dole pukla user posted image

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 215
   RE: vaša porođajna priča
29.12.2008 14:36:21   
Anoniman
legenda si, pogotovo ono za jarca i simentalku!!!!hahahhhahauser posted image user posted image user posted image user posted image
bravouser posted image

(odgovor članu mynxlee)
  Neposredna veza do poruke: 216
   RE: vaša porođajna priča
29.12.2008 14:43:48   
batterfly
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

nek si se ti rjesila hB...
pravo neobicna porodjana prica da se tako odjednom otvoris...al vidis kako je na kraju bilo super nisi ni pukla ...bas mi je drago kad si se vec toliko napatila na porodu da je poslije laksi oporavak....

pusica svima vama



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: vaša porođajna priča
29.12.2008 14:58:42   
batterfly
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ta ti je dobra(sentimentalka)....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Citajuci tvoju,prisjetila sam se svoje,i kao sto ti kazes nije bilo lako,ali je vrijedilo....Kod mene je "pukotina"user posted image dole bila III.stepena,tako da te u potpunosti razumijem.....I najvaznije je da su nam nasi bebaci zivi i zdravi,a i mi s njima!!!!!user posted image

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: vaša porođajna priča
29.12.2008 15:39:04   
Mimi22
Evo i ja da vam pisem moju pricu.Ja sam tako lako prosla mislim da je beba izletela kao tapa.Termi ni je bio 02.08 a lazni trudovi su poceli jos 15.07.Isla sam na redovni ctg i ultrazvuk ali su doktor rekli da su lazni trudovi normalni i da ima vremena.Neznam kako je kod vas ali ovde u makedoniji za ctg ceka se i po 8 sata.Puko mi jre film i posle 10 dana sam prestala da idem i rekla muzu da cu otici tek kad me uhfate jaki bolovi.I tako bilo je ponedeljak 21.07 pekolno vreme a ja budala celi dan na vrucinu sam setala niz grada.Uvece smo otisli sa drustvom u kafic (3 put u 9 meseca)i bas tamo mi je puko vodenjak.Svi u panici a ja mrtva hladna.Otisli smo u bolnici i primili su me na patolosku bremenost kao rano je za poradzaj.Odma su pocele trudovi i za 1 sat sam se otvorila 8 prsa.Kad me doktor pregledao hitno u porodilnu salu i za sat i po moj sincic je bio van.Bolovi su stvarno jaki ali kad ti stave mali andjeo na grudi sve prolazi.Sutradan su me pustili kuci i evo sad smo veliki imamo cak 5 meseci.Svima zelim da prodju kao ja i nek misle na mene dok radgaju,kazu ako mislis na zenu koja je lako prosla i ti ces lako proci.Pozdrav i nadam se razumete sve sto sam pisala ima sigurno mnogo greske ali moj majcin je ipak makedonski.

_____________________________

David sonceto na mama

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: vaša porođajna priča
29.12.2008 22:14:17   
mamyca
Zenice moje citajuci vase price sjetim se odmah svog porodjajauser posted image user posted image .Sto kazete bolovi su jaki,al sve se to da izdrzati,jer kad ugledate svoje dijete sve se to zaboravi.user posted image

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Mimi22)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: vaša porođajna priča
21.1.2009 16:10:12   
nexie
hehe, evo i moje porođajne priče....termin 19.12....5.12. naveče sam osjetila kontrakcije, ali kako nisu bile u pravilnim razmacima, nisam obraćala pažnju...legla sam spavati, i 15 do 2 me probudila jaka kontrakcija, ustala sam se u dnevni boravak pazeći da ne probudim mamu, jer su mi muž i tata bili na putu, ni očekivali nisu da ću se poroditi...krenuli trudovi svako 25 minuta, pa se spustili na 20 i rekoh sebi to je to...otišla sam skuhati kafu i pojela bananu, misleći tko zna kad ću kafu popiti ili nešto pojesti, ipak mi je prvo dijete....u 5 i po mi je počela curiti plodna voda, i tad sam probudila mamu koja nije znala jadna gdje udara....i opet nisam htjela u bolnicu dok nisu razmaci bili na 5 minuta...u 6 se to desilo...nazvali smo obiteljskog prijatelja koji je u minuti sletio i otišli smo za bolnicu....gore su me pregledali i samo rekli da idem u rađaonu, a i dalje su za mnom ostajale lokvice plodne vode...u 6 i po sam bila u rađaoni na stolu, do 7 sam trpila trudove i predisala ih uz pomoć babice, a u 7 i 35 je moje malo sunce bilo na prsima, onako direkt iz maternice...hehe...nisam od sreće znala šta ću, pa sam ga izljubila dok mi ga nisu uzeli da ga okupaju i mene da ušiju...imala sam 4 konca....bolilo me više od poroda...nikakav drip, nikakve inekcije nisam primila, skroz prirodan porod i da me se pita rodila bih tako stotinu djece...nakon što su ga okupali, premjerili, izvagali dali su mi ga na prvi podoj...tako je slatko uhvatio svoju ćiku i do dana današnejg nemamo problema nikakvih sa dojenjem, hvala Bogu....poželila bih svakom svoj porod....velika pusa sa sve vas jer sam uz ovaj forum dosta stvari naučila, i bez školice za trudnice super podnijela trudnoću i porod...i najljepši osmijeh od mog sinčića za svaku od vas.....

_____________________________

06.12.2008.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: vaša porođajna priča
21.1.2009 16:57:52   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mamyca

Zenice moje citajuci vase price sjetim se odmah svog porodjajauser posted image user posted image .Sto kazete bolovi su jaki,al sve se to da izdrzati,jer kad ugledate svoje dijete sve se to zaboravi.user posted image

Uh ja jos nisam zaboravila bol od sivanja...jos me jeza hvata....pitam se hocu li ikada.user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: vaša porođajna priča
23.1.2009 16:21:29   
neki
Eh da se raspricam,dok maleni spavauser posted image Termin poroda mi je bio 05.01.,a po nekim doktorima i 08.01.Kontrole svaki dan,dodjem 14.01. na pregled,zadesi se dr.Puzic i kao pokrene mi porod(smeksa grlic),kaze ti ces sutra.Ja se prepala pravo,iscekivala,a nistauser posted image Opet kontrole i ctg...18.01. u 12h odem ja na kontrolu,i zadesi se dezurni dr.Nedzad Nakas(zlato od covjeka)Detaljno me pregleda,sve mi fino objasni i rece da sam otvorena 2 prsta.Kaze ako hocete ja mogu pokrenuti porod,ali nema potrebe,sve je u redu i samo bez panike...Rekoh mu da je dr.Puzic to vec kao pokrenuo,ali se eto nista ne desava.Dodjem ja kuci,kad oko 13:30 osjetim blagi bol pri dnu stomaka,kontam mozda je to touser posted image Malo po malo mene poce boliti u razmaku od 5min.Negdje oko pola cetiri.S tim da nije bilo nista strasno,ja popijem lagano kaficu(bas mi bila prahnula) i istusiram se i polako u bolnicu,oko 17:30 sam bila u bolnici,da bi mi dr.Nakas oko 17:45 probio vodenjak i ukljucio ctg,a ja trpim bolove...Pita me sestra ima li potrebe za klistiranjem i kad sam imala zadnju stolicu,rekoh oko 15h danas,kaze ona nema potrebe...Odvedu me u sobu,eh tamo su poceli jaci bolovi,doktor me pregleda,otvorena 8 prstiju(zaboravih reci da sam bila otvorena 7 prstiju kad sam stigla u bolnicu).Hajmo u salu,da tiskas,zovnuse muza i 3-4 napona i par mojih vrisaka(strasno je bolilo) i mali Said je vec lezao na mojim grudimauser posted image .Dusha mamina...Eto,ja sam prezadovoljna i neizmjerno sretna...Ovako lagan porod zelim svima koji iscekuju svoje bebe.Pusa od mene

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: vaša porođajna priča
24.1.2009 14:23:26   
Anoniman
Super neki baš mi je drago da si dobro prošla user posted image . Nadam se da će i moj porod biti puno lakši od prvog user posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 224
   RE: vaša porođajna priča
24.1.2009 16:34:46   
Tinki
Neki, cestitam od srca, nadam se da cu i ja imati tako lak porod, samo da necekam tako dugo poslije termina, jer sam postala jako nestrpljiva, zeljela bih da sto prije krene.... pusa....

_____________________________

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *