|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  261 262 [263] 264 265   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.11.2014 15:07:08   
kolač
Aleksandra,nazad nema.Šta god da bude moraš se nositi s tim.Znaš da si sve od sebe dala i ti ,i svaka od nas koja se odlučila na taj korak.Probaj malo da se opustiš.Možda je rano za taj test.Ne misli na simptome.Isti su u oba slučaja.To će ti svi reći. čekamo srijedu

(odgovor članu Aleksandra77)
Neposredna veza do poruke: 6551
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.11.2014 15:31:49   
harmonika
za moju ludu glavu wery user posted image danas je ova glava još luđa. naime,s obzirom da mi je danas prirodno ovulacija imam ( izvinite na opisu) lokvicu u gaćicama. znači haos. pa se sve tješim to je ta ovulacijska sluz ili šta već a ne moje folikule. živa nisam. srećom,danas sam cijeli dan na poslu pa kod frizera tako da je vrijeme prošlo. sutra sam na rasporedu pa vam se javim kako sam prošla. nemam tremu zbog aspiracije. kada me uspavaju neka mi rade šta god hoće. samo da ove moje gospoje nisu popucale.
vidite li vi lavice moje šta je ovo? svaki odlazak u medico s je biti ili ne biti ali bukvalno. ja to nisam zamišljala ovako. mislila sam da je najveća neizvjesnost ta beta ali u suštini treba preći gomilu prepreka da bi uopšte čekali betu.
aleksandra i mrmot nekako imam osjećaj da će to kod vas da upali. tako sam imala osjećaj i za majušu i bilo je da me osjećaj ne vara.

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6552
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.11.2014 15:43:38   
mrmot
Harmonika svima se pojavi ovulacijska sluz pred aspiraciju. Srecno sutra. Aleksandra kakav test, ne može pokazati 7 dan, ne opterecuj se. Ja samo trazim neke simptome a nista ne pronalazim.user posted image

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6553
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.11.2014 15:50:01   
ringer
Harmonika i Aleksandra srećno.Ne opterećujte se.Rano je za test

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 6554
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
4.11.2014 15:50:11   
kolač
Draga harmonika,svaki korak u postupku je priča za sebe.

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 6555
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 12:59:26   
harmonika
evo mene žive,zdrave. dakle preživjela sam i ovo. bilo je ok. svi su ljubazni pa je sve lakše. probudila sam se u suzama. znači budim se i plačem a ne znam zašto niti se mogu kontrolisati. smijem se i plačem u isto vrijeme. sjećam se da je čika anesteziolog (divan čikica) rekao da nikada nije vidio ljepše suze ili sam i to sanjala. dopratio me do kreveta i tu sam malčice spavala. nemam bolove poslije. povremeno me malo žigne ali ništa strašno.danas ću malo daodmaram,jer sam još uvijek blago ošamućena a poslije podne u šetnju. nisu mi rekli koliko imam jajnih ćelija. kao zvaće me za dva dana.kad sam ja došla sebi samo je jedna sestra bila dostupna i ona mi je rekla da ih ima ali da mi ništa više ne može reći.bitno da ih ima zar ne?
i evo sad dođem kući i opet plačem i smijem se,Bože dragi da li sam normalna???
držite mi fige da bude embriončića!

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6556
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 14:03:25   
kolač
Harmonika,odmaraj.Suze su došle kao predah od svega.Nakupi se čovjek svega,strepi,misli,plaši se i onda jednostavno popustiš.Pa tu je i ta terapija.Ma ko zna šta se sve dešava u organizmu.Samo ti radi po svojoj volji,plači,smij se,šta god ti dođe.Rekla sam ti da dr super.Samo sad da bude lijepih embriončića, a mora biti.
Veliki pozdrav!user posted image

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6557
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 14:21:35   
harmonika
nešto tako mi je i psihologica rekla. baš je draga i smiruje samo sa onim umilim glasom. cijelo ovo vrijeme terapije nisam nikakve smetnje imala ni promjene raspoloženja,apsolutno ništa a silne su strepnje,misli i strahovi vjerovatno se nakupilo pa je podsvijest proradila.

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6558
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 15:24:41   
ringer
Harmonika vidiš kako je sve brzo prošlo i još bez bolova.Odmaraj koliko možeš.Šetaj.Redovno koristi terapiju.I et će još brže proći

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6559
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 15:47:52   
harmonika
hvala ringer. nadam se da će do ET doći. krivo mi je što mi nisu rekli kakve su mi jajne ćelije ali više nemam snage da lupam glavu,moram da mislim pozitivno i da u takvom raspoloženju dočekam svoje embriončiće.
ringer,tebi i kolač beskrajno hvala.pored svih vaših muka imate snage da nas hrabrite. ljubim vas

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6560
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 18:03:56   
wery
Harmonika draga hvala Bogu pregurala si vekiki dio,a svaki dio je strah i iscekivanje.Meni su rekli da tek posle tri sata znaju kakve su jajne cekije,dok odstoje u inkubatoru.Mada su meni odmah rekli da ih je 6 ali nisu mi dvije bile zrele.Strpi se jos dva dana,zelim ti super embrione i visoku betu.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6561
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 18:36:38   
harmonika
hvala wery. vjerujem da će sve da bude dobro. na poslednjojfolikulometriji sam imala 3 jako dobre folikule i nekoliko onih od 14-15mm pa se nadam da su i one presle tu granicu od 15 mm jer sam i taj dan primala gonal f. treba se naoružati strpljenjem i tačka.
kakvi su tvoji planovi?

(odgovor članu wery)
Neposredna veza do poruke: 6562
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 19:58:48   
wery
Tako ti je i meni bilo.Tri velika,i ostali manji.Ja cu odmoriti jos malo,pa cu vidjeti sta dalje,dok prođe zima,moram malo odmoriti i psihu i tijelo.Navijam za tebe i sve ostale zene sa foruma.

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6563
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.11.2014 21:57:30   
harmonika
pa jesu li ti se oplodile te tri jć? treba odmoriti,pogotovo kome godine dozvoljavaju. nije sve ovo lako podnijeti. eto ja sam plakala pod anestezijom danas i kad sam se budila opet plačem. došli smo do zaključka da se čovjeku sve skupi pa podsvijest proradi i ne možeš se kontrolisati. cijelu terapiju (ukupno vjerovali ili ne 66 boca) stoički sam podnijela,nikada se nikom požalila nisam ali me čini se stiglo. plačem ja ko kiša. kaže psihologinja samo plači,bolje je nego potiskivati i ja tako nastavim i stvarno se sada super osjećam.
sada kreće zaj....cija zvana utrogestan. ali ajde,valjda će biti slatke muke!

(odgovor članu wery)
Neposredna veza do poruke: 6564
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 9:22:55   
mrmot
Draga Harmonika, vidis da je sve proslo kako treba. Bez obzira koliko imas jajnih celija bitno da ih ima, ja se uvjek borim da dobijem jednu i budem presrecna. Isto sto se tebi desilo kada si se probudila iz anestezije desilo se i meni ovaj put. Sestra koja je dosla da me obidje da vidi kako sam kaze da ne pamti pacijenta koji jos nije dosao iz anestezije a da pita jel imam jajnih celija? Sve je to valjda psiha. Rekla sam ti da ja u prvoj aspiraciji nisam imala uopste jajnih celija, valjda trauma od tada. Sve bude i prodje. Utrogestani jesu naporni ali najnapornije je cekanje bete, bar meni. Dok sam u postupku stalno se nesto desava pa mi brze prodje vrijeme a dok cekam betu dan kao godina.
Sve zene koje se bore sa ovim problemom su za mene narodni heroji.
Eto drage moje meni je ostalo jos do ponedeljka da se traumiram mada i dalje simptoma nemam, grudi me vise ne bole i to me zabrinjava. Spremna sam na ponovni poraz. Jedna izgubljena bitka ne znaci izgubljeni rat, to je moj moto.

Svima zelim puno srece!

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6565
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 11:29:30   
wery
Oplodile me se dvije vracene treci dan.Bas si rekorder u injekcijama,nije lako nimalo,bas kao sto mrmot kaze treba nas staviti u onu emisiju heroji.Upravo tako cekanje bete je za mene najgori dio,svaki dan ko godina strah od odlaska u toalet,osluskivanje tijela,uzas.Nadam se mrmot da ces ovog puta da izadjes kao pobjednik,to sto te grudi ne bole nista ne znaci,moja prijateljica je trudna isto vto,a grudi je nisu boljele,samo par dana posle stop injekc.Harmonika srecno,nek si se isplakala treba se isplakati i dusu olaksati.Pozdrav svim herojima :-)

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 6566
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 12:18:39   
harmonika
danas se divno osjećam. mora da je u pitanju to plakanje pa sam kao leptirić. radila sam i još ću sutra. sada sređujem kuću jer već sutra mogu da me zovnu pa onda idem u horizontalu.
mrmot ja za tebe imam odličan osjećaj,možda zato što ti je ET bio na meni poseban dan. simptomi su isti i za trudnoću i za pms,vjeruj mi,potpuno isti,ja sam 2 puta bila trudna i uvijek je isto. hahahaha,danas ja kao tebe tješim a za par dana kada dodjem u tvoju fazu isto ću da se uzvrtim.
ja danas samo gledam na telefon,i svaki put me zvono prestraši. bojim se da me danas nazovu,tobi značilo da nešto ne valja jer je sestra juče rekla ako se ne daj Bože ništa ne oplodi zovu u naredna 24 sata.
eto,ljubim vas herojine moje!

(odgovor članu wery)
Neposredna veza do poruke: 6567
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 13:25:38   
kolač
A možda te zovnu danas da dođeš sutra na ET?Može i tako,Harmonika.Nemoj samo negativne misli imati.Biće to ok.Navijam za tebe.user posted image

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6568
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 15:14:21   
mrmot
Harmonika draga, dobro si rekla, danas hrabris ti mene a vec za par dana hrabricu ja tebe. Sve je ovo zacarani krug. Taman mislis posle aspiracije rijesio si problem a ono tek od tada nova i nova faza nerviranja. Evo ja se spremam da idem do mog dr za uputnicu za BETU cuvenu, ako ne dobijem do ponedeljka. Opet me danas muci stomak i svakog momenta ocekujem da krene vjestica. Sta bude neka bude.
Wery nisi jedina koja mi je rekla da grudi uopste ne moraju da bole ali eto psiha je cudo, sve mislim da ako me ne bole grudi nema nista od trudnoce. Sve sam vam napisala ali nisam jedno a to je da mi je konstantno temperatura od 37 do 37.3 sto kazu da je dobro a ja eto nadjoh jednu svijetlu tacku u svemu ovome pa se sama tjesim da nije sve tako crno.
Ljubim vas sve, stvarno ste divne heroji moji user posted image

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6569
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 15:25:59   
ringer
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 6570
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 15:33:18   
harmonika
ringer user posted image mrmot samo hrabro. ali stvarno je tako. sada ja tu kao nešto tebe hrabrim i tješim a sigurno ću za par dana ja da kukumačem i da vas smaram sa svojim crnim mislima i tržiću podršku od vas. ali neka,zato smo tu jedna za drugu. oh pa kod tebe usitnilo,još tri dana do teta bete!

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 6571
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 17:43:33   
mrmot
Ma gdje usitnilo, meni je ovo gore sto puta nego na pocetku. Vratih se ja od mog dr raspolozena. Inace, on me uvijek oraspolozi i nikada ne gleda da je sve crno. Pita on mene kada si radila et rekoh danas mi je 11 dan, radila 27.10. racuna on i kaze nije 11 nego 10. Dan et je 0 dan. Naucih nesto novo. Pitam ga za bolove u stomaku kaze on ne izmisljaj nije ti cak ni vrijeme ciklusa. user posted image user posted image user posted image user posted image Bas me nasmija. Rkoh stvarno me boli kaze uhvaticu te za usi sada pa ce tek da te boli. Idi lezi kuci i ne izmisljaj vise. Pitam ga da uradim test, kaze on trebala si ga uraditi 27.10. sigurno bi ti pokazao. user posted image user posted image user posted image user posted image Divan je i bas me ohrabruje. Kaze nazovi me tel da mi kazes kolika je beta, rekoh ako bude preko 100 zvacu a ako bude manja necu. Kaze dovoljno je i 50 da bude. Eto tako me on nasmija i ja dodjoh kuci pozitivna sto ne znaci da cu vec sutra plakati. Ljubim vas sve

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 6572
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 17:56:38   
kolač
Mrmot,stvarno kažu da treba tem.biti 37.Ima tu nešto.Ako bog da nam se javiš sa lijepom betom.user posted image
Ne misli o user posted image ,nago samo ouser posted image i user posted image .pozdrav

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 6573
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
6.11.2014 18:05:36   
mrmot
Kolac draga ma iskreno ne mogu vise ni da razmisljam, bice kako mora biti. Eto izdrzacu jos do ponedeljka pa cu vidjeti sta i kako dalje. Sada samo razmisljam da ostanem normalna ako ikako mogu.user posted image

(odgovor članu kolač)
Neposredna veza do poruke: 6574
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
7.11.2014 12:59:01   
harmonika
evo mene herojine moje. srećna sam,presrećna. zvali su me iz medica imam 4 oplođene i podijeljene jajne ćelije. 2 su odličnog kvaliteta a ove druge dvije malo lošije. milica kaže da će ih pustiti da se još dijele pa ćemo vidjeti šta ćemo. sutra je ET. preskočih i ovu prepreku. od sutra vas smaram sa simptomima i betom user posted image sada stvarno želim da se opustim jer ovo od sutra je samo Božja volja ili sreća ili ne znam ni ja šta. pa kako bude. još treba da odlučim koliko ću da vratim. te dvije kvalitetne ću sigurno ali ne znam šta ću sa tim malčice sporijim embrionima. šta vi mislite? znam da je odluka samo naša ali ajde malo mišljenja i iskustava.
i još nešto da vaspitam. koristim utrogestan,vaginalno. svaki put kada ga stavljam ima malo tragova onog starog pa ne znam da li da ga veceras i ujutru popijem ili dr svakako radi neko ispiranje vagine? razumijete šta hoću da vas pitam? dr je rekla da ako nisam u situaciji da ga stavim vaginalno (a bolje je tako) da ga mogu popiti

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 6575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  261 262 [263] 264 265   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  261 262 [263] 264 265   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *