|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  352 353 [354] 355 356   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 15:57:48   
Mrvice
Ja sam došla ovdje jer nije zabranjeno i ne da unosim nemir nego da saznam kako se to radi tu, jer želim znati kako, čisto sto imam pravo od fonda, al isto tako ne po cijenu da uradim besplatno, da primam hormone bezveze a da oni malo više ne povedu računa, zato pratim kako rade. A odgovore sam pisala djevojci koja je me to pitala na ovoj strani, pročitaj unazad pa ćeš vidjeti da me jedna žena pitala gdje sam radila, koliko košta i kako sve ide. Znaci njoj sam objašnjavala.
Ne preferiram ja ovu klikniku, ja sam i njima rekla da ne želim u novi proces bez svih detaljnih nalaza.
Pratim ja vise foruma, istraživala sam i klinike i poredila, čisto želim da vidim kako se to radi i na drugim klinikama.
I ja znam ženu kojoj su Medickos upropastili, to su joj u Pragu rekli, davali su joj stimulacije, a bila je težak slučaj kojoj oni nisu mogli pomoći, to nije bilo fer od njih, a uzeli su za to pare od države. Uglavnom ona je juče sretno rodila sina.
Sto se tice progesteron znam i ja da se on daje i da treba da raste, al čisto da znaš da postoji nivo na kom on treba da bude za transfer, možda gore nisam dobro objasnila.
Nisam htjela da unesem nikakvu pometnju, objasnila sam ti da pitam radi sebe, jer već imam neuspjeha a mnogi me savjetuju da tu pokušam jer je besplatno.
I isto tako prvenstveno sam pisala zbog nalaza koje sad radim, jer sam morala dolaziti u BL zbog toga što na našem KC Istočno Sarajevo nemaju ništa, što je žalosno. Ne može se sve slati u BL a ne davati drugim bolnicama koje na to imaju pravo. Tako da su mnogi pacijenti iz drugih djelova RS oštećeni, niko nama neće platititi prevoz do Banja Luke.
Eto draga ja se ne ljutim al forum nisam pogriješila, ciljano sam ga izabrala da saznam da li ima svrhe da radim u Medickos besplatno Vto
Puno sreće

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8826
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 16:49:19   
daduška
Drage moje, svaka klinika ima svoje mane i prednosti.... Nažalos, većina parova je prinuđena da pokuša o trošku države, ali malo kome uspije iz prvog puta. Ja se slažem da Medicos ima malo zastarjelu metodu rada, jer sam i sama prošla kroz to, i zaista mi se nije svidjeo njihov ptistup pacijentima...... Uglavnom oko svega sam se konsultovala na googlu, nažalost, jer oni zaista ne daju nikakva objašnjenja niti upute. Sve je nekako "mašinski " kod njih. Meni je to bio prvi postupak koji nije bio uspješan, a još čekam rješenje o neuspjelom postupku...... To dovoljno govori o njima. Naravno da nismo odustali, ali ovaj put smo otišli malo dalje, u Zg i sada sam u 8+0. Vraćena su mi dva embija stara dva dana 4st i 6 st i sada uživamo u našoj prvoj trudnoći. Ja va od srca želim da što prije ugledate svoje user posted image

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8827
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 16:58:04   
Mrvice
Divno, Daduška puno sreće u ostatku trudnoće. Pretpostavljam da znaš da sa rađanjem djeteta možes tražiti pare za drugi pokušaj bez obzira gdje je rađen, važno je da se uspijšno zavrsi. I ja ako ne izganjam preporuku za liječenje van RS, jednog dana ako mi uspije i sve se sretno završi traži ću svoje pravo, zato i gledam da radim gdje je bolja usluga, a ne da u Medickosu iskoristim svoje pravo a ne uspije mi.
Pusica

(odgovor članu daduška)
Neposredna veza do poruke: 8828
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 17:03:15   
Mrvice
Nisam vidjela da je prva prola, nestalo mi interneta ;-)

< Poruku je uredio Mrvice -- 16.4.2016 17:07:22 >

(odgovor članu daduška)
Neposredna veza do poruke: 8829
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 17:40:35   
Makica31
Ok, i ja sam pretjerano reagovala, ocigledao da sam pod uticajem hormona user posted image

Zavisi kakva je necija istorija bolesti, sjetila sam se kad sam ja bila, da su vadili nekoj zeni estradiol i da je ona pitala sto mi to sad vadite, a ona je tad bila u pola stimulacije???

Ja se ne mogu uzezeti kao nikakav primjer, em sto mi rade prvi put, em sto su mi nalazi svi bili dobri, mene samo ti jajovodi supaju, a muza losija pokretljivost....

To sto neke nalaye rade samo u labortiriji u Banjaluci, je SRAMOTA OVE CITAVE DRZAVE!

Naruci se u mediko s, plati jedne konsultacije, 40 KM, tada ti obice urede i UZ pa ti uzmu jos 30 KM, ponesi sve svoje nalaze, imas pravo na sva pitanja i informacije da ti daju za tvoje pare, i ako ti se svide imas pravo da trazis rjesenje da radis preko FONDA postupak....

Ja se od steriliteta nisam ni lijecila kod njih, vec kod svoje dr u domu zdravlja, ja sam u mediko s otisla kad sam misllila da cemo raditi inseminaciju, i tada su rekli da uradim jos HSG, i on me zapecatio, nista od inseminacije odmah VTO....

< Poruku je uredio Makica31 -- 16.4.2016 17:41:11 >

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8830
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 17:59:46   
daduška
Moja istorija bolesti je neprohodnost jajovoda..... Meni je pao kamen sa srca kada nam je to ustanovljeno, jer smo mi već tada bili 6 godina u braku...... Iak je HSG rađen 2013 ,tek su prošle godine na osnovu tih snimaka u Medicosu potvrdili neprohodnost, dok je doktor koji je radio isti rekao da je desni prohodan..... To su naši doktori, nažalost..... Čovjek ne treba da odustaje, ali ja sam za to da se potraži i drugo, treće, četrvto mišljenje..... Pogotovo kada je sterilitet u pitanju, tj dok se ne ustanovi problem. Izvini, nisam te baš najbolje razumjela..... Da li ja sada mogu tražiti refundaciju, ili? Ja sam mislila da se može refundirati samo ako je u pitanju postupak koji se ne može liječiti u našoj državi...... Hvala, i mi se nadamo najboljem user posted image

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8831
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 18:00:12   
Mrvice
Nije problem, al sam samo odgovarala curi na njena pitanja. Isto tako nije loše da i druge žene znaju za sve mogućnosti a koje sigurno prate forume al se nisu javile da pišu. Od viska informacija ne boli glava, dobro je sve znati i pitati jer kad znaš možeš i zahtjevati. Ja se ko lav borim za sebe, jer mnogi i ne znaju koja su im prava, dva mjeseca sam samo ganjala uputnice koje mi nisu htjeli dati jer sam privatno radila i Bože moj nisam išla u Medickos s kojom fond ima ugovor. U zavodu zdravstvenog svi me znaju koliko sam im dosađivala, iščitati sam prava i rekla ja ću svoje izganjati, jer ne tražim ništa tuđe samo svoj novac iz fonda koji mi firma uplaćuje redovno i to skoro 9 godina i ne mali iznos. Ja sam bila 2011. u Medickosu, i eto nisam se odvazila da radim tad kod njih. Onda mi se pod nosom pojavila klinika koja ima odlične rezultate i odlučim se kod njih, nadajući se uspjehu. Međutim da sam bila pametnija i više se informisala o svemu tj svim faktorima steriliteta vjerovatno ne bih ušla u postupak bez svih analizama ( sad mislim na imunoloske). Zato svima savjetujem da prvo se ispitaju i tek onda idu na vto. Makice ti si dosta toga uradila pametno i trebalo bih da ti uspije. A klinike manje vise sve dobiju embrione al ostalo ne zavisi od njih. Nego od naših faktora. Međutim za sve one koje su prošli kroz Medickos a nije im uspjelo treba da znaju da traže malo savremenije klinike, a Medickos kad vec ima tu pomoć države da malo ulozi u naprednije metode pa da ne mora pisati preporuke za liječenje van RS.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8832
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 18:08:15   
Mrvice
Daduška tek kad rodiš, onda možeš tražiti, jer samo tako vraćaju ako si radila negdje van RS bez preporuke dr Sibinčić, uslov je da se dobije djete i da više nećeš tražit novac za nove postupke.
Koliko sam skontala ti si jedan postupak iskoristila, ali za drugi imaš pravo kad rodiš.
Isto tako svi koji se odluče raditi van RS, imaju pravo na 30% troškova od onih 5500 koje daje država. Znaci država daje za dva postupka. A ako nikad nije traženo od njih za Medickos a radio negdje drugo ima pravo na 30% troškova ili 100% u slučaju rađanja djeteta. Naravno sve to ide teže, znaju i odbiti, al treba se potruditi ako ništa malo štele naći ;)

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8833
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 18:14:27   
daduška
Draga, hvala ti puno. Za ovo zaista nisam znala. Nama nije problem i ako nas, aBd odbiju, ali vjerujem da će mnogima biti od koristi. Naša država kada nešto daje, a još ako je u pitanju novac, mogu samo zamisliti koja je procedura user posted image

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8834
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 18:35:09   
Mrvice
I ja sam rekla da mi je da rodim ne moram ni dobiti povrat. Al sam toliko razočarana koliko malo podrške imamo u svemu ovome, 5500 je ništa za sve ovo što prolazimo. Al želim da znaju da ću sve uraditi da ostavim svoje pravo. Ne dam ja vise pardona nikome, ja sam spremna i na tv izaći. Oni sve kao rade na natalitetu a zakona nemamo krovnog na nivou države. Eto i same znate koliko nam je taj utrogestan potreban, a koliko košta, što nije na esencijalnoj listi. Ja sam 3X300 stavljala, kutija tri dana traje a 20 KM košta, a treba ti do 12te nedjelje, sramota. U bolnici nemaju reagense za najobicnije hormone. Pokucas im na vrata za uputnicu oni kažu zao nam je ti nalazi su skupi, a da ne pričam na "ljubaznosti", katastrofa. Država je izganjala da određeni zarađuju na našim mukama. U Medickosu glavna doktorica fino putuje i edukuje se širom Evrope, radi u Jevrmovoj a BL navrati po zaradu. Toliko o natalitetu i podršci države države.

< Poruku je uredio Mrvice -- 16.4.2016 18:37:16 >

(odgovor članu daduška)
Neposredna veza do poruke: 8835
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 18:45:40   
daduška
U potpunosti te razumijem i podržava. Pa to nam je jedino što tražimo od države, pa da nam i to uzmu. Ja ,sa svojih 15 godina radnog staža , nikada nisam hB bila nešto bolesna ili išla na operaciju, ali za ovakve stvai i treba biti uporan pa i tužiti ih. Ja imam ludu sreću sa doktorima pa mi daju sve uputnice koje zatražim , ali KBC Bl što nema reagense , to je nešto drugo .... Samo morate biti hrabre i nadati se najboljem, pa valjda će i nas jednog dana obradovati naša user posted image

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8836
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.4.2016 19:06:36   
Mrvice
Ja sam iz I.Sarjaeva, za našu bolnicu kažem da nemaju ništa, nego me šalju u BL, a i u BL nemaju Bog zna sta tako da se moramo načekati, plus sto moram uzimati s posla slobodne dane, i išla sam do sad dva puta jer su mi jedan nalaz morali ponoviti. Mislim sramota je da fond daje samo za jednu bolnicu reagense, a drugima slabo ili ništa. Isto tako u fondu su mi nedavno rekli (posto visim kod njih) da se više ne mogu za nalaze (koje ne rade na kliničkom) tražiti povrat novca ako smo to privatno radili .Kao prvo moramo naći kliniku u RS s kojom fond ima ugovor, ako nema takve onda neku u BiH s kojom imaju ugovor ili u Srbiji. Znaci moramo tražiti sami kliniku s kojom fond ima ugovor i ako je nema u RS tražiti rješenje za liječenje van RS. Tako sam ja izganjala i potpuno besplatno uradila nalaze urođenih trombofilija na KC u Sarajevu. Al da nisam ganjala to i privatno uradila ne bih dobila povrat novca.
A u KC BL su mi rekli da idem i privatno uradim i kao fond će mi refundirti. Kad sam im rekla da to više ne može tako, oni se iznenadili i kao nama to jos nije niko javio iz fonda. Eto i to je slučaj o povezanosti fonda i naših bolnica. Ne znam je li iko od vas posle 3.3. ako je radio nalaze privatno bez odobrenja predhodnog od fonda uspio vratiti novac, bas me interesuje. Jer mi je ovu informaciju čitala žena u fondu iz obavještenja koje je njima stiglo početkom marta.

< Poruku je uredio Mrvice -- 16.4.2016 19:12:45 >

(odgovor članu daduška)
Neposredna veza do poruke: 8837
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
17.4.2016 11:04:22   
mila13
Cure, danas su me zvali, iako je nedelja. Sutra je ET. Od 7 jajnih celija, samo 3 se oplodiouser posted image . Sad ne znam koliko vraćaju. Da li da vratim sve 3 ili da jednu zaledim ako bude dovoljno jaka. Možda je baš ta treća presudna da je vratim.
Makice, pitala si me koliko imam godina? Imam 31. Imala sam jednu trudnoću i namjerni abortus sa 21 kad sam studirala. Sad pokušavam oko 2 godine. Kod partnera spermiogram kao i kod tvog, oligoasteno. Smanjen broj i pokretljivost. Čuvaj mi se Makice. Moli za mene, ja ću za tebe.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8838
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
17.4.2016 12:16:23   
Makica31
Mila to je super, nemoj da si tuzna, i ja sam kod sebe ocekivala vise embriona kad sam vec imala toliko celija, ali nista... a onda kad sam citala po forumima kontam pa i to je super... ja imam 31, godinu, jos dva dana... sad mi je rodjendan 19.4. :)
Sutra prije transefra embriolog ce da prica sa vama, mora i muz da ide s tobom, i da vam kaze u kakvom su stanju ti embrioni i koju im je ocjenu dao, jer oni imaju ocjene, nisam ni ja to znala dok nisam dosla taj dan na transfer... embriolog je mozda i u mom slucaju bio da mi vrati tri, cak i muz (lako je njima, ne preuzimaju oni taj rizik na sebe) ali ja sam odavno prelomila da cu vratiti dva, pa kako Bog dà. Jer ako vrate tri, i sva tri se prime, oni savjetuju embrioredukciju u beogradu, da se jedan embrion odstrani, da bi dva preostala imala vise mjesta, to je o sopstevnom trosku, ali nebitan trosak... ja to nisam mogla da prihvatim u glavi, da jos dodjem do tog stresa... i ja sam rekla dva vratite... ona dva su mi propala, sta da se radi... uvijek ostaje i postupak iz prirodnog ciklusa, to je bez stimulacije, samo sa jednom celijom koju i inave stvaramo, jesu sanse manje, ali nije sve izgubljeno...
Koliko ces embriona da vratis moras sama i sa.muzem da se dogovoris, niko ti to ne moze reci.
.. kako osjecas tako radi...
Meni je danas 5 nakon transfera, znaci sutra 6, tolika je razlila izmedju nas dvije.... molim se da se obe upisemo u njihovu pozitivnu statistiku, uspjele iz prvog pokusaja user posted image
Transfer nista ne boli, tako da znas, jos ti daju da popijes jednu za smirenje, da se opustis... srecnoooo!!! Cujemo se ovdje...

(odgovor članu mila13)
Neposredna veza do poruke: 8839
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
17.4.2016 14:02:09   
mila13
Makice, hvala ti na podršciuser posted image Ja se isto nadam da ćemo im popraviti statistikuuser posted image user posted image
Koje su ocjene ti imala za embrione?

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8840
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 11:07:03   
mila13
Makice, da li ti znaš koliko košta cijeli proces u prirodnom ciklusu? Ne znam sta da radim?? Dva ili tri da vratim?? Aj pokušaj odgovoriti što prije. U pola 2 je transfer. Ili ako neko drugi zna..

(odgovor članu mila13)
Neposredna veza do poruke: 8841
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 11:10:17   
Makica31
Mila pisi kad danas zavrsis... Sve ce ti to pisati kada ti danas daju nalaz tj pise izvjestaj o embriotransferu...

Meni su vratili dva embriona od 10 celija na kojima je pisalo 10b1, A kategorija je najbolja, a ima A, B, C i D moji su bili B... valjalo bi da su bolji, ali sta da se radi...


(odgovor članu mila13)
Neposredna veza do poruke: 8842
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 11:14:03   
mila13
Draga, hvala ti na podršci. Piši mi znaš li ovo? Koliko je cijeli proces u prirodnim ciklusu? Hvala ti puno. Sad mi treba podrška više nego ikad user posted image A nas niko ne razumije, osim mi što se medjusobno razumijemo.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8843
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 17:32:26   
mila13
Danas bio ET. Tri embriona bila: 8a1, 8ab1 i 6b1. Embriolog mi preporučila da vratim ova dva bolja, a da ovaj b prati da vidi da li će se moći zamrznuti. Ja sumnjam da hoće. Ja vratila sva tri. 3 je sretan broj. user posted image Pa sad, šta bude.. Naravno, morala sam potpisati da sam upoznata sa mogućnosti da ću morati na embrioredukciju. Što se tiče cijene VTO u prirodnom ciklusu, sa anestezijom pri aspiraciji 1700 KM. Bez 1600 KM. Eto, toliko. Sad, vidjećemo, cekacemo.. Makice, držim ti fige za male mrvice, drži i to meni fige. user posted image Sve vas ljubim...

(odgovor članu mila13)
Neposredna veza do poruke: 8844
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 18:00:36   
Makica31
Mila pa to je supeeerrr!!! NAVIJAMO SVIIIII user posted image user posted image user posted image Imas velike velike sanse...

Nije skupo to iz prirodnog ciklusa, mislila sam da ce biti i skuplje...! Nek znamo koliko kosta, ne trebalo nam! Sad lagano dan dva, a onda sve kao i uobicajno, ne valja puno ni lezati...

(odgovor članu mila13)
Neposredna veza do poruke: 8845
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 18:25:51   
mila13
Makice, hvala ti puno na podršci user posted image Nema tu pravila, mislim da je sve u Božijim rukama. Ti isto imaš dobre šanse. Tvoje mrvice su imale 10 ćelija na dan transfera user posted image I one su super! Moje 8 i 6 ćelija.. Kažem ti, sve je u Božijim rukama.. Samo pozitivno...user posted image

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8846
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 18:59:22   
Mrvice
Evo malo i od mene podrške moje su kad sam ostala trudna bile 4BB i 3CC, to su bile blastociste, znaci ni jedna A kategorija, čak i C sam imala, oba embriona su se prihvatila, al očito sam spontani imala zbog drugih razloga (trombofilija ili antitijela štitne ili ko zna već čega što čekam od analiza). Uglavnom su bile B i C kategorija. Tako da Mila ti imaš i A, a i Makica ima B i to od 10 ćelija. Ovo sto je kod mene 4 i 3 to su vec oznake za blastociste, 5 dan transfer.
Držim vam fige objema, iskreno od srca. Čuvajte se, pusa

(odgovor članu mila13)
Neposredna veza do poruke: 8847
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 19:49:37   
mila13
Mrvice, hvala od srca! user posted image
Ja sam uvjerena da ćemo im popraviti prosjek Makica i ja.
Gdje si ti, Mrvice, radila? Jel uspjelo iz prvog pokušaja? Ja taj nalaz za trombofiliju trebam napraviti što prije. To tražim uputnicu od ginekologa? Puno pusa svima!

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8848
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 20:07:53   
Mrvice
Nadam se i ja zbog vas i drugih kojima treba snage za sve. Pisala sam ja ranije, par postova pa da se ne ponavljam. Radila privatno, nije uspijelo na žalost, al očito ja imam vise problema, i ja i muž, dva postupka, puno jć i embriona, al na kraju na žalost ništa. Radila sam zadnji put i tu predmentacijsku genetsku dijagnostiku embriona, od 8 samo su dva bila zdrava za transfer , tj tri, al treći je imao samo 5 ćelija i nije se razvio dalje. Dva vratili i nažalost iz nekog razloga nisu se ni oni zakačili. Iz prvog ivf sam imala 4 embriona, prvi put biohemijska a drugi put spontani, zato sam se sad zadnji put i odlučila na PGD nalaz. Zato i ne radim u BL jer oni ga ne rade, nemaju. Ja izgleda bas imam sve moguće probleme, antitijela štitne, urođenu trombofiliju, 5 ostalih embriona su bili genetski neispravni, i tako, zato se sad spremam za novu al prije toga sa svim mogućim nalazima koji mi mogu biti problem za trudnoću i implementaciju.
Vidi ti se sad puno me opterećuj svim ovim sto sam ja radila, to sam radila iz razloga jer sam imala spontani.
Nastoj biti pozitivna i pij aspirin protekt, a trombofilija ne zamaraj se s njom dok ne vidiš betu. Ili otiđi privatno daj 300 KM, ne znam koliko je tu u Konziliju i za deset_ak dana ćeš znati imaš li je ili ne. Ne daj Bože i ako je imaš a ako Bog da da budes trudna tražis tad da ti daju heparin i to je to. Al ne bi se ja sad s tim zamarla i sa svim ovim mojim problemima, za sad se opusti. Znaci imaš kvalitetne ebrije po strukturi, misli pozitivno i daće Bog i tebi i Makici velike bete.
user posted image


< Poruku je uredio Mrvice -- 18.4.2016 20:09:24 >

(odgovor članu mila13)
Neposredna veza do poruke: 8849
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
18.4.2016 21:10:45   
mila13
Mrvice, žao mi je. Baš si puno toga prošla do sad. Molicemo se sve zajedno, da nam ti nađeš uzrok..pa da ga otklonis i onda srecice user posted image
Samo pozitivno! Ja vam šaljem puno pozitivne energije svima koji čitate. Kažu da je uvijek najtamnije pred svitanje user posted image

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  352 353 [354] 355 356   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  352 353 [354] 355 356   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *