|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   MLADEŽI
8.8.2009 14:16:36   
sarisari
Oprostite ako ova tema vec negdje ima, ali ja je nisam pronasla.

Ja imam mladež sa kojim sam se rodila na prilicno nezgodnom mjestu, sa njim zivim vec 23 gosine, ali svakim danom mi predstavlja sve vece opterecenje jer jako moram da vodim racuna o njemu da ga ne bih nedo Bog povrijedila, ljekari ( ginekolozi jer je na takvom mjestu ) koji su ga vidjeli savjetovali su mi da se obratim specijalisti i da ga otklonim jer je kako oni kazu otklanjanje mladeza sigurno i masovna pojava, da u posljedenj vrijeme vecina ljudi otklanja mladeze, medjutim ja se jako bojim mada poznajem par osoba koje su to radile i cak se to radi ambulantno, znaci poslije zahvata se ide kuci, ali me zanima koje preglede prije treba uraditi i kako znati da taj mladez nije opasan nedo Bog, i s obzirom da sam rodjena s njim je li to znaci da je on manje opasan.

Moj mladez je okrugao, smedj i sastavljen od mnostva malih tackica ( barem ga ja tako vidim ), sa jedne strane je uvijek imao kao malu pukotinu, ali prije par dana sam uocila da se ta pukotina malo povecala, kao da je napukao i sada me jako strah, nemam hvala Bogu nikakvih drugih promjena, nije bilo krvi, nisam ga fizicki povrijedila jednostavno je malo napuka sam, a prije se znalo desiti da u toku godinu-dvije kao da se ta jedna mala "tackica" osusi i sama otpadne.

Sta da radim, mislila sam posjetiti dermatologa prvo, pa onda plasticnog hirurga jer se to radi kod plasticnog hirurga, samo se jako bojim, smijem li ga dirati ili pustiti da stoji.Cula sam da postoji i nova metoda otklanjanja elektricnim omcicam, slicno principu LETZ konizacije, sta znate o tome?

Šta vi mislite o tome i je li neko od vas imao slicno iskustvo, hvala?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 14:34:21   
Nunichi
Moja prijateljica je skinula par mladeza. Kao sto si i sama napisala sve se radi ambulantno.
Pod lokalnom anestezijom i jako brzo je gotovo.
Kada ga skinu uzorak salju na analizu,a nalaz bude gotov kroz par dana. Tek tad ces biti siguran da li je opasan ili nije.
Na tvom mjestu ja bi ga skinula,posebno ako je na takvom mjestu,gdje ga je lako zakaciti.
Sretno!

LP

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 14:55:14   
sarisari
Hvala, mene zanima da li postoji metoda kojom bi se moglo prije otklanjanja znati kakav je, da li je opasan nedo Bog jer me bas strah tog nalaza kasnije sta moze pokazati nedo Bog. Gdje je ot radila u Tz. ili Sa.?

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 15:24:07   
veeseelaa
jel mladež = ben????
ja ne bi ništa dirala, ja imam ben iznad usne i nikad ne barkam, navikla se na njega user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 16:00:59   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: sarisari

Hvala, mene zanima da li postoji metoda kojom bi se moglo prije otklanjanja znati kakav je, da li je opasan nedo Bog jer me bas strah tog nalaza kasnije sta moze pokazati nedo Bog. Gdje je ot radila u Tz. ili Sa.?


Pa ja mislim da se samo pregledom ne moze nista konkretno i tacno 100% znati. Ali nemoj me drzati za rijec... Mozda mogu uzeti mali uzorak pa slati na analizu,a da ne skidaju cijeli.
A radila je u Tz,na plasticnoj hirurgiji...sve je trajalo 10 minuta.

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 16:09:07   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: sarisari

Hvala, mene zanima da li postoji metoda kojom bi se moglo prije otklanjanja znati kakav je, da li je opasan nedo Bog jer me bas strah tog nalaza kasnije sta moze pokazati nedo Bog. Gdje je ot radila u Tz. ili Sa.?


dr. Faruk Alendar to moze pogledati na svom aparatu u svojoj pvt oridinaciji... on ti kaze koje je prirode taj mladez i ako bas smeta i ima potrebe zakazace ti uklanjanje istog u svojoj oridinaciji... to on radi... inace ce dati i tkivo na analizu...

muz moje prijateljice je to radio prosle godine jer je imao jedan nezgodan mladez na koji je pao i raskvario ga...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 16:13:05   
Anoniman
Ej, evo ja sam skidala mladeze, vise njih, na pocetku (ne vjerujem da sam se rodila sa njima) su bili uz kozu i kako sam ja rasla rasli su i oni i cijeli zivot me bilo strah da ih ne zakacim, ali svi su mi govorili ne diraj, mozes umrijeti i slicno...
Kad sam poraslauser posted image dovoljno da sama odlucujem otisla sam i operirala ih, radila sam to kod cika Karabega, zapravo kod njegove supruge, poslali na analizu i hvala Bogu nije nista malignouser posted image Ne mogu opisati to olaksanje, prvo sto znam da je sve uredu a drugo sto se vise ne bojim da cu ih ozlijediti, a dr. mi je rekla da moze biti gore ako ih raskrvaris jer tad celije 'podivljaju'.
Moj ti je savjet da odes ako zelis dermatologu i da se posavjetujes, a vjerujem da se moze otkloniti, i obavezno da to uradi neki strucnjak jer treba da ga otkloni u cijelosti.
Jos da napomenem da nista ne boli, lokalna anestezija i picis kuciuser posted image
Sretnouser posted image

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 16:15:42   
Skvo RR
Ja imam povelik ben (mladez), ne znam vise ni ja sta je na stomaku jedno 7-8 cm paralelno sa pupkom na desnoj strani. Dva su mi hirurga gledali i nisu za skidanje, kao mogao bi biti "povezan" sa nekim unutrasnjim organomuser posted image .
Za mene je to "spansko selo", ali tako su mi obojica rekli. I meni je jako nezgodno, npr. ranije sam ga znala zakaciti kada oblacim/skidam pantalone.
Ali sam sada vec navikla na njega. Licno, ja bi ga se volila rijesiti.

< Poruku je uredio skvo -- 8.8.2009 16:16:55 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 17:29:59   
sarisari
Cure moje drage hvala vam puno nemate pojma kako se osjecam zbog tog mladeza, hvala bogu nisam ga ja povrijedila sam je napukao i ne krvari, nema promjena hvala Bogu, ali eto opet me tako strah, i ja sam cula da je dr. Karabeg jedan od najboljih strucnjaka, ali ne znam da li ima taj aparat kao dr. Faruk, pa Višnja ako možes da mi napišeš gdje taj dr. Alendar ima ordinaciju ili br.tel. pa mozda da odem i do njega. Nadam se da ce biti sve dobro ako Bog da, ja sam mislila svakako da ga skidam, ali tek mozda za jednu godinu medjutim ako bih sada mogla to bih uradila, sada mi je on prioritet ostalo moze da ceka. Sada sam malo pretrazivala o mladezima i nekako me utjesilo da vecinom bude sve ok i da vecina mladeza nije opasna. 

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 18:19:35   
ljubičica 28
Ja isto imam mladež, i to na licu i baš je veliki ( 3 cm dužine, 1,5 širine). Imam ga od rođenja, tako da sam se ja, a i ostali u mojoj okolini, navikli na njega. Prije par mjeseci sam išla na pregled kod dr. Alendara, i rekao mi je da je u redu, da ga mogu odstraniti bez problema, ali da on to ne radi. On je dermatovenerolog, tako da ti je najbolje otići kod njega na pregled ( obzirom i na mjesto na kojem ti se mladež nalazi ). Pregled ti košta 50 KM, a ukoliko ćeš uraditi i ultrazvuk ( kod njega je trodimenzionalni, tako da ti može sa sigurnošću vidjeti sve promjene ), to ti je još dodatnih 100 KM.
Eto, nadam se da sam ti pomogla ovim informacijama. user posted image

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 19:44:35   
sarisari
ljubicice 28 hvala ti na informacijama, samo ako mozes da mi dadnes njegovu adresu ili br.tel, mozes poslati pp, ako neces na forumu, ma mene i jeste samo strah sta ce mi reci, ali eto iskreno se nadam da ce biti sve u redu ako Bog da.

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 20:21:47   
Anoniman
Višnja, hvala na ovoj informaciji.  Naime, i ja imam mladež "dole" u unutarnjem dijelu prepone.  Inače mi ne smeta, ali moram voditi računa o gaćicama koje nosim jer mi rub gaćica prelazi preko mladeža, a mladež je k'o zrno leće i ispupčen je.

Da stvar bude gore, primijetila sam i kod moje curice mladež tik uz velike usnice.  Tek je 1,5 mm širok, nije ispupčen, ali se bojim da će rasti, jer i ja imam nekoliko mladeža koji godinama rastu... sporo, ali rastu.

Imam ja i jedan na čelu, na dijelu gdje mi počinje kosa... on zadnjih nekoliko godina ozbiljno raste i zaista ću morati otići doktoru zbog toga.

(I ja molim za info o tom doktoru!!!)

< Poruku je uredio pingpong -- 8.8.2009 20:24:57 >

(odgovor članu sarisari)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 20:59:51   
ljubičica 28
Adresa ordinacije dr. Alendara je Ul. Hamdije Čemerlića br. 3, a broj telefona je
033/658-012 ili 061/276-046.
Ne boj se, mladeži nisu opasni sve dok miruju i dok nema promjena na njima, povređivanja jesu opasnija, ali ne mora značiti, ako i povrijedimo mladež, da će se odmah nešto loše desiti. Obično se mi više plašimo nego što bi trebalo, meni je dr. rekao da se čak i dlačice mogu čupati iz mladeža (što ja ne bih nikada smjela uraditi i pored toga).
Isto tako, mladeži rastu i razvijaju se kao i svaki dr. dio kože.
U svakom slučaju, sretno!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 21:26:37   
Anoniman
Hvala, ljubice : )

(odgovor članu ljubičica 28)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 21:29:37   
sarisari
Hvala na informacij, ako Bog da odmah u ponedeljak cu zvati da zakazem termin, i iskreno se nadam kao sto sam do sada mnogo puta vec napisala da ce sve biti u redu ako Bog Dragi da, a pingpong i svima koji imaju mladeze savjetujem da to odu i rijese ako mogu, meni je sada nekako zao sto nisam prije sada se ne bih ovoliko sekirala i brinula.

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: MLADEŽI
8.8.2009 21:31:30   
Anoniman
Ja ću sačekati zimski raspust, eventualno slijedeće ljeto... a zaista mi je vakat nešto činiti po tom pitanju!

(odgovor članu sarisari)
  Neposredna veza do poruke: 16
   RE: MLADEŽI
10.8.2009 22:06:32   
sarisari
Cure moje drage, ja evo maloprije dosla od dr. Faruka Alendara, uradio mi pregled, pogledao mladez zatim onim aparatom ( nesto kao ultrazvuk ili slicno ne znam kazu da taj aparat sve pokaze ) pregledao i hvala ALLAHU DRAGOM sve je u redu, a tako sam se bila prepala, rekao mi je da bih trebala da odstranim mladez s obzirom na mjesto gdje se nalazi, ali da je mladez ok, pa kada se odlucim da to uradim, mogu kod njega i on radi odstranjivaje, a mogu i negdje drugo. Kod dr. Faruka Alendara, sve operacija, slanje na patologiju, vadjenje konaca...dakle sve zajedno kosta 500KM, mozda je negdje i jeftinije, ali se vjerovatno placa sve posebno, te nalaz, pa konci...medjutim jos nisam odlucila gdje bih to mogla raditi pa sta vi mislite, trenutno se dvoumim izmedju dr. Alendera i dr. Karabega, da li neko zna kakav je stucnjak jedan kakav drugi ili mozda neko treci, cetvrti... meni se dr. Alendar cini pravo fin covjek, a cula sam da je i veliki strucnjak, samo mi je bitno da mi to dobro urade ako Bog da i da sve bude u redu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: MLADEŽI
10.8.2009 22:55:54   
ljubičica 28
Super user posted image user posted image user posted image , baš mi je drago da je sve prošlo u najboljem redu hB. A nije mi jasno zašto je onda meni rekao da on ne odstranjuje mladeže user posted image . Meni je čak preporučio i nekog svog kolegu dr., samo se ne sjećam koga (nisam se ni trudila da zapamtim, jer nisam ni imala namjeru da ga odstranim) user posted image . Možda odstranjuje manje mladeže, a kod mene je ipak veliki, a i na licu je user posted image . Stvarno mi nije jasno, ali nije ni važno. Neka je tebi sretno kod koga god odlučila to uraditi! user posted image

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: MLADEŽI
10.8.2009 23:08:00   
Visnja RR
sarisari vec sam pisala da je muz moje prijateljice to isto radio prosle godine kod dr.Alendara ... sve odradjeno odlicno...
i MM je kod njega odstranjivao masno tkivo koje je imao na glavi ispod kose i sve ok proslo... 
naravno da je dr. Alendar strucnjak...
btw on je moj doktor goooodinama i o njemu mogu reci samo najbolje...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: MLADEŽI
11.8.2009 13:11:29   
sarisari
Hvala hanume moje, ne znam zasto je tebi ljubicice 28 rekao da ne radi, ali evo kako Visnja rece, a i jos sam na mnogo mjesta cula dr. Alendar je strucnjak, pa vidjet cu jos malo, ali nekako s obzirom da je on dermatolog, a radi i operacije, mladez je u pitanju pa sam mislila da je ipak bolje da to uradi dermato-hirurg nego možda plasticni hirurg, ali eto javim vam sta sam odlucila.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: MLADEŽI
11.8.2009 13:49:51   
leli§
uh joj ti mladezi...

ja sam nedavno odstranila jedan sa glave (ispod kose) doduse nije to ni bio ba smladez... nego neka lijeva dijagnozauser posted image izgledalo je kao bijeli mladez...znai potpuno isto samo sto je boje kozeuser posted image receno mi je cak i sta je... ali sam stvarno zaboravila iako je bilo nedavno... to se pojavilo prije nekih 15-ak godina i bilo velicine zrna rize pa onda graska... uglavnom vremenom se povecao...meni nije posebno smetao ali mi je najgore bilo otici frizeru koji i pored moje napomene to zakace... i odlucim se da se posavjetujem s doktorom da vidim sta je i moze li se odstraniti... ja sam tako super hvala Bogu prosla...otisla na konsultaciju, kada je ustanovio sta je kaze ako hoces mozes odmah traje 5 min. nesto se malo premisljala ma reko gdje puklo da puklo...i lokalna anastezija reziz ali najgore je bilo ono lasersko zatvaranje rane...kako su kapilari spaljivani jos su bile i folikule kose, a ja isprepadana meni se ot tih svih mirisa smucilo...

ja imam jedan mladez od rodjenja iznad oka kraj obrve velicine poprecnog presjeka grafitne olovke(nije bio toliki kada sam se rodila) a i nije bas ni skroz taman... i ne pada mi na pamet da ga diram... iako je ovaj sa glave prosao kako treba...ovaj na licu sve dok je uredu necu ni taci...to mi je suhveli jer je odmah direktno iznad oka...ne smeta mi znaci apsolutno nikako cak sta vise i obrve cupam ima par dlacica i na njemu koje odstranim bez problema... ma taj moj mladez i ja se volimo


a za to "dole" ja bih licno otisla i konsultovala se sa doktorom i vidjela da se to dostrani... znaci traje 10-ak minuta i saniranje ranice mozda jedno 7-10 dana i to je to... pa ako i nije za odstranjivati neka di doc kaze kako ga mozda mozes i "odrzavati" i paziti

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: MLADEŽI
12.8.2009 11:21:37   
sarisari
lelis, vec sam pisala da sam bila kod dr. i rekao mi je da mogu da ga otklonim, pa cu to uraditi najvjerovatnije kada se vratim s mora ako Bog da jer sada odoh malo na odmor, a dr. kaze da nije hitno tako da ne moram odmah u dan-dva to da radim, a hvala Bogu pa se moze otkloniti ja sam se bojala sta ce reci mozda se nece sjeti dirati, ali dobro je hvala Bogu, jos samo da zahvat prodje doro ako Bog da, a nadam se da hoce.

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: MLADEŽI
12.8.2009 11:31:11   
leli§
eh super onda... ja da sam znala koliko je to jednostavno bi ovo svoje zadovoljstvo sa glave davno odstranila... bas sam se "urahatila"...jednostavno jedna briga manje:) ali ti mogu reci da mi je neobicno i da mi nedostajeuser posted image user posted image user posted image fino se provedi na moru...a jos ne znam sta da ti kazem da odstranjujes po ovim vrucinama, pa znojenje a zimi opet odjeca nigdje zraka...covjek ne moze bas ni pametan biti...u svakom slucaju sve najbolje ti zelim pa nam naravno javni kako je to sve proslouser posted image

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: MLADEŽI
12.8.2009 11:33:05   
Leva
Meni su prosle godine odstranjena tri mladeza u jednom postupku. Nije nista boljelo (osim kada su me bockali zbog lokalne anestezije). Operaciju (tako to zovu) user posted image su mi radili na Klinici za plasticnu hirurgiju. Vazno je otici na vrijeme, nakon operacije ne izlagati ta mjesta suncu... U porodici smo imali slucaj melanoma i jako sam sretna jos i danas kada se sjetim svojih urednih nalaza sa biopsije. Jedan od njih sam cak povrijedila nekoliko puta i vec sam bila na smrt uplasena.
Sve vas lijepo molim ako imate neki mladez koji svekodnevno zakacate, koji se nalazi ispod bretela ili ruba grudnjaka javite se ljekaru jer postupak uklanjanja mladeza ne boli a melanom je karcinom koji je izljeciv u 98% slucajeva ako se otkrije na vrijeme. Nadam se da vas nisam suvise ugnjavila pricom i hvala vam sto ste procitale moj post user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: MLADEŽI
12.8.2009 11:37:43   
sarisari
Hvala, ja ne bih cekala zimu i ne razmisljam o godisnjem dobu jer mislim da mi je bolje da to sto prije ako Bog da zavrsim pa eto javim vam, nadam se da ce biti dobro ako Bog da, pozdrav.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *