|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus ???
2.1.2008 1:01:29   
enisa27
Sa teme o abortusu pa do religije,ali eto sve je to povezano,samo da ti odgovorim,laracroft,vjera ''fakticki'' kao sto to ti kazes ne poistovjecuje kontracepciju i abortus,ni jedna religija,jer se kontracepcijom podrazumijeva sprecavanje zaceca ,tj. oplodnje jajne celije,dok sam cin abortusa mislim da razumijes podrazumijeva unistenje onog sto je vec oplodjeno,stvoreno,znaci to je religija htjela da kaze,i ne treba govoriti nesto za sto nismo sigurni.ili nemamo dovoljno znanja,
a vezano za spiralu,takodje ona sprecava oplodnju jajne celije,pa sad ti sama zakljuci jesi li monstrum ili ne,ne treba ti niko drugi odgovarati!
pozdrav

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Abortus ???
2.1.2008 1:14:50   
laracroft
Pitaj svecenika ili bilo koju drugu osobu koja radi u sluzbi vjere,pa ces da vidis sta ce ti reci o kontracepciji.Posto zaista nisam mislila nista lose i nisam raspolozena za bilo kakva ubjedjivanja,a vidim da si ti studiozno obradila moj post koristim ovu priliku da ti se zahvalim.Pozdravljam te i zelim ti laku i ugodnu noc.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Abortus ???
2.1.2008 1:22:59   
enisa27
i ja tebe pozdravljam i lijepo spavaj,i ja radim u sluzbi vjere tako da nisam u potrebi da pitam ni jednog svecenika za njegovo misljenje, i mozda je to razlog sto sam tako studiozno odgovorila na tvoj post,kao sto kazes,sve u svemu ,ni jedan forum nije vrijedan nasih zivaca,lijepe snove ti zelim

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Abortus ???
2.1.2008 9:31:09   
Suncica*
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Abortus ???
2.1.2008 10:55:03   
baby
mislim da netrebate uplitat religiju u ovaj forum ja sa religiozna osoba i vrlo dobro znam sta je abotus po religijama . Ja mislim da treba pricati o abortusu i da treba vidjeti sve te grozne slike i snimke jer da nismo vidjeli snimke iz rata i iz srebrenice nebismo znali sta se desavalo ali sam isto i za abotus ako splodom nije sve ok .
a sto kazu u religiji "Svako dijete ima svoju nafaku "

Pozdravljam vas

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Abortus ???
2.1.2008 11:54:11   
Bosanka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Abortus ???
2.1.2008 16:28:19   
Monia
Nemoze se na te svari gledati tako generalno.Po svim tim shvatanjima,treba se dozvoliti donosenje na svijet beba od strane osoba koje ni pod kojim uslovima nesmiju imati ime majke.Kod osoba koje vode racuna o ne zeljenim trudnocama nije potrebna kontracepcija,no imate zena kojima je to mnogo pametnije uraditi na neki nacin,dali u vidu tableta,spirale itd..Abortus i postoji radi mase stvari koje se mogu svrstati i u red pozeljnih stvari.Hajde, recite mi dali je bolje abortirati ili dozvoliti nekoj umno poremecenoj ili ne moralnoj osobi donijeti na svijet dijete??? I sta onda uraditi sa djetetom? MOzda mu ona oduzme zivot,baci ga..ili jednostavno ostavi.Cisto sumnjam da neka vjerska zajednica ima neku usvojenu djecu o kojoj se brine,pa stoga vjeru je bolje ne petljati u te stvari,jer je mnogo prije abortusa nastala religija.

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Abortus ???
3.1.2008 12:28:19   
budućamama
Slike nisam vidjela,ali citala sam komentare pa mi malo cudno da onako reaguju pojedine forumasice!!Sad enisa ispade babaroga koja nema osjecaja pa je stavila te strahote da plasi sve ostale osjecajne forumasice!!!
Ma mislim stvarno,pa niste djeca! Ako je neko tako osjecajan neka i ne gleda!!!!
Nemojte tako reagovati na neciji trud,enisa je zena kao i mi,ima osjecaje i samo je vjerovatno imala dobru namjeru!Ja ne mislim i ne dozivljavam to kao nesto negativno,naprotiv podrzavam trud svih forumasica koje se trude da na bilo koji nacin doprinose ovom forumu.
Pozdrav svima!

potpisujem

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Abortus ???
3.1.2008 12:43:33   
aldi
Prvi put dodjoh i na ovu temu. Ja zaista ne bih ni osuđivala ni ohrabrivala takve stvari. Slike i snimke nisam gledala niti bih, moj lični izbor, ja bih ustvari sklonila ovu temu s foruma zatrudnjenje. Neka bude ali na nekom drugom forumu. Kad samo pomislim da znam osobu koja je abortirala 2 puta prije nego je i jednom rodila a iza toga rodila dvoje prekrasne djece i to bez ikakvog truda, a ovde se mi trudimo od nekoliko mjeseci do godina. Iako sam vjernica malo se zapitam gdje li je pravda? Ona jednostavno tada nije bila psihički spremna za tu djecu. Nisu radila a ona je još studirala i kaže žao joj je ali i dalje smatra da je donijela pravu odluku. Ja nama trudilicama smao želim da mi brzo ostanemo user posted image , a trudnicama laganu trudnoću. A svako ima pravo da radi šta hoće

_____________________________

Druga beba nam dolazi 11.08.2011
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Naše zlato došlo 27.01.2009.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Abortus ???
3.1.2008 12:44:41   
Blue rose RR
Već sam, iznijela svoje mišljenje o datoj temi, a postavljeni link nisam vidjela, pa ga neću ni komentarisati. Ali želim reći da nije lijepo komentarisati tuđu želju i volju da makar malo promijeni naš način razmišljanja, ili da pak da nas nagna da malo bolje razmislimo, o određenim stvarima.

I potcrtavam, ko smo MI ovdje da prosuđujemo o drugim ljudima i njihovim odlukama, jer samo oni će da žive sa rezultatima svojih odluka, a ne ja niti bilo ko od vas. Mada to ne znači da ne treba da kažemo ono što mi mislimo i osjećamo, ja samo mogu da zamolim Boga da, u ime svih nas, ne dopusti nikada da dođemo u poziciju da biramo  - abortus ili ne.


P.S: obično ne čitam postove koji me ne zanimaju, ili niti odgovaram na one za koje smatram da nisam dorasla istim.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Abortus ???
3.1.2008 13:06:56   
laracroft
Hiljadu puta sam u zivotu gledala ljude koji su se kleli da ne bi uradili ovo ili ono,a na kraju to urade.Ponavljam,abortus je licni izbor zene i niko od nas ne zna kakav ko zivot ima i sta bi uradio da dodje u takvu situaciju.Nije mi bila namjera ubjedjivati se sa pojedincima i mislim da je ovo otislo predaleko.Slazem se da o abortusu treba razgovarati i ne smatram sebe zagovornicom abortusa,jer ja sam samo za to da zena ima PRAVO NA IZBOR.Imam jako mnogo primjera gdje je zena ponizena,a sve je to u duhu vjere,a o tome necu da diskutujem,jer svako ima pravo na svoje misljenje,pa makar bilo i pogresno.
P.S.maryam amina apsolutno se slazem sa tvojim postom.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Abortus ???
3.1.2008 13:16:59   
Blue rose RR
 user posted image

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Abortus ???
3.1.2008 13:21:25   
Okarica
IZVORNA PORUKA: laracroft

Hiljadu puta sam u zivotu gledala ljude koji su se kleli da ne bi uradili ovo ili ono,a na kraju to urade.Ponavljam,abortus je licni izbor zene i niko od nas ne zna kakav ko zivot ima i sta bi uradio da dodje u takvu situaciju.

Imam jako mnogo primjera gdje je zena ponizena,a sve je to u duhu vjere,a o tome necu da diskutujem,jer svako ima pravo na svoje misljenje,pa makar bilo i pogresno.



S ovim se apsolutno slažemuser posted image

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Abortus ???
3.1.2008 14:28:51   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: enisa27

da abortus je ubistvo,cak ga osudjuju sve moguce religije,i zna se kad pocinje samo formiranje zametka


Abortus nije ubitsvo, barem ne po KZ BIH, ili Federacije BiH. Do 10 sedmice se vrši po vlastitoj volji trudnice, nakon 10 sedmice ne zavisi samo od njene volje. Poštujem svačije mišljenje, ali nemojmo stavove religija pakovati kao opšteprihvaćena mišljenja. Kad smo kod religije, većina izjednačava abortus i kontracepciju.

U razvoju ploda imamo više faza: dakle, imamo embrion i imamo fetus.

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Abortus ???
3.1.2008 16:56:56   
enisa27
A sta vi mislite malo da se okanite mene???!!!ah cudnog svijeta
reci svoje misljenje i gotovo,a sad bi od jedne teme napravile ratno bojiste.......
kad ne zelis spominjati religiju,onda se nemoj ni petljati u nju,a ni prihvatati njena zapakovana opsteprihvacena misljenja,ako ti ne pasu njena misljenja,i da po njoj je abortus ubistvo,a po zakonima nase zemlje ,to prepustam tebi da nam objasnis...
a o embrionu i fetusu,stvarno ne trebas objasnjavati ,svi smo imali biologiju,,
pozdrav

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Abortus ???
3.1.2008 17:27:59   
enisa27
vise o fazama razvoja ploda imas na  http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?language=76
pa ces vidjet kad pocinje formiranje mozga,kucanje srca,i ostale funkcije ploda,sto je puno prije deset sedmica,a zakon niko nije ni spominjao....
ne plasite se mozete sve pogledati,nije nista strasno,ali opet kako za koga???

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Abortus ???
3.1.2008 18:12:32   
laracroft
enisa 27 tebe niko ne napada,samo imamo razlicite poglede na datu tematiku.Pa svi imamo pravo na misljenje,zar ne????

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Abortus ???
3.1.2008 18:15:01   
Vedica
IZVORNA PORUKA: aldi

Prvi put dodjoh i na ovu temu. Ja zaista ne bih ni osuđivala ni ohrabrivala takve stvari. Slike i snimke nisam gledala niti bih, moj lični izbor, ja bih ustvari sklonila ovu temu s foruma zatrudnjenje. Neka bude ali na nekom drugom forumu. Kad samo pomislim da znam osobu koja je abortirala 2 puta prije nego je i jednom rodila a iza toga rodila dvoje prekrasne djece i to bez ikakvog truda, a ovde se mi trudimo od nekoliko mjeseci do godina. Iako sam vjernica malo se zapitam gdje li je pravda? Ona jednostavno tada nije bila psihički spremna za tu djecu. Nisu radila a ona je još studirala i kaže žao joj je ali i dalje smatra da je donijela pravu odluku. Ja nama trudilicama smao želim da mi brzo ostanemo user posted image , a trudnicama laganu trudnoću. A svako ima pravo da radi šta hoće

slažem se potpuno


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Abortus ???
3.1.2008 19:37:32   
enisa27
user posted image user posted image  

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Abortus ???
14.1.2008 23:55:10   
maya.irfan
NIKO NEMA PRAVO UBITI MALO NEDUZNO STVORENJE MAKAR JOS BILO SAMO EMBRIO!!!!!!! 21 JE VIJEK, POSTOJE MILIONI NACINA DA TRUDNOCU IZBJEGNETE AKO JE NE ZELITE!!!
AKO VAM BOG DA TU SRECU, TREBA VAS UBITI AKO UBIJETE TAJ ZIVOT!!!!

_____________________________

IRFAN-23. 06. 2007. SRECA MOG ZIVOTA!

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Abortus ???
15.1.2008 0:35:47   
slatka
ja nikada ne bih uradila abortus, to samo moze covjek bez duse koji nista ne osjeca, hladna dusa, definitivno nisam za to...

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Abortus ???
15.1.2008 0:37:34   
slatka
totalna glupost

(odgovor članu slatka)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Abortus ???
15.1.2008 0:54:04   
Suncica*
Da skratimo pricu. Svako ima pravo na svoje misljenje i nije uredu da pljujemo po nekome i diramo u zive rane osobi koja je to ucinila(iz kojih razloga, nas se ne tice). Sve one koje nisu uradile abortus imaju pravo da prokomentarisu na ovu temu, ali ne biti toliko iskljuciv i toliko nemaran po pitanju ostalih zena..
Ja bi zavrsila sa ovom raspravom, jer tim zenama koje su uradile abortus je dosta to sto znaju sta su uradile i mislim da im nismo mi potrebi kao podsetnici..

Lep pozdrav,
Suncica RR

(odgovor članu slatka)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Abortus ???
15.1.2008 8:05:13   
Amelaa RR
BRAVO SUNCICEuser posted image PO KO ZNA KOJI PUT SI OPET U PRAVU

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Abortus ???
15.1.2008 18:06:40   
maya.irfan
NE!!! NEMA  OPRAVDANOG RAZLOGA ZA UBIJANJE MALENOG ZIVOTA!!!! IMA MILION NACINA  KONTRACEPCIJE!!! KAD VEC RASIRI NOGE ILI NEK SE ZASTITI ILI NEK NE UBIJA MALI ZIVOT!!!!
FUJ!!!!
I SVAKO IMA PRAVO NA MISLENJE, ALI NE I PRAVO NA UBISTVO!!!!!!

_____________________________

IRFAN-23. 06. 2007. SRECA MOG ZIVOTA!

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *