kolacic

| 

IZVORNA PORUKA: iv@ncica      kolacicu  -  halo  draga, nije  beba  na dugme  pa da je  sikljucis  i  ukljucis   ...bit  ce dana  kad  ce  biti  nervoza,  bit  ce  dna  kad  ce  samo  spavati..ili  obratno...malena  je  i  promjenit  ce  se  sto  puta..i  danju  i  nocu..privikava  se na  okolinu,  ljude,  mirise, promjene  okoline..hranu...noc-dan...promjene  vremena  i  klime..i  problemi sa  stomacicem su  tu..pa  sve  ostalo  sto  te  ceka,,,sve  je  to  pocetak......i  nema  veze  jos  s  navikavanjem  na  ruke...bebe  su  naj gore  kad  mjenjaju  okolinu  i kad  su  među  vise  ljudi..jer    im  je  sve  stresno  i  placem  se  rjesavaju  nervoze..pa  kako  ce  ti  bebac  reci  da se umorio,  da  mu  nije  ugodno,  da  mu  je  vruće-hladno..da  ga  boli,  ako  ne  nerimrom  ,  placem  i  nervozom..pusti  ruke...a  gosti  ce  navaliti  dolaziti,  bit  ces  i  ti  i  beba  nervozne,  nemoj  da  te  to  iznenadi...cekat  ce  te i  kuca  i  rucak i pelene..i  sve ostalo..kao  i  sve  nas..   ja s am  bila  potpuno sama od  prvog  dana..  bebac  nije  spavao  ni  dan ni noc...stalno  je  bio  nervozan,  ni  danas  ne  spava  u  ccijelosti  noc...i  stizala sam  i  docekivati  goste,  i spremati..i  napraviti  rucak -  naravno  nesto  brzinski..a  brate  pšonekad  i naruciti....i  sve  je  to  fumkcioniralo..samo  treba  uhvatiti  ritam..polako...a gosti  mogu  i  koaca  iz slasticarne  i  kave  i  soka..svi  su  bili  docekani  fino...nisam  se  zamarala  da im  jos  kuham  sta ;))),  a  bebac  je  na  prvom  mjestu  uvijek  bio...i  nikad se nije  navikao  na  ruke..  podokio  bi  pa  u krevetac...i  danas  cuca  i u krevetic....e sad  sto  se  on  10000 puta  budi  i  danas..to  je  do  bebe..kad  bude  spreman  prespavat  ce  noc...a  nosala  sam  ga  kad  je  bio  malen  kad  sam  god  mogla i  danas  bi  da hoce,  nije  bas  mazast...i  nije  se  ni  na  sta  navikao..poslije  se  vec  uhvati  ritam  pa  to  ide  drugacije..a  sto  ces  od  male  bebe, nego  mazit..kupat,  hraniti,presvlaciti  i  nosati  ;))))              u pravu si, meni je neobicno bilo sto je plakala najednom poslije odlaska od svekrve jer smo je tu nosali cijeli dan, pa joj bilo lijepo valjda, pa kad se  vratilaa u nas dom imas sta vidjeti, place dijete cim je stavis u krevetac, sad se vec vratila na staro, mazimo se i dalje i malo pricamo ali i spavamo u nasem krevetcu :) joj nije lahko biti mama, promjene su to, a poslusat cu vas, malo sam ja cistunica, pa mi muka kad vidim nered, a s bebom koja hoce stalno na ruke ne mozes stici nista...znam da trebiam malo prestati misliti na kucu i opustiti se i uzivati u majcinstvu.. ali da hoce se samo ovi gosti izredati       pa da ne mislim ni na sta osim na bebu....     

|