|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
22.9.2009 20:30:25   
Ilhana RR
Ja sam odustala od uspavljivanja Lamije... Imali smo krevet u njenoj sobi koji smo izbacili jer dok je bio krevet mi bi nju stavili tu i legli pored nje dok ona nezaspi, nekad je trebalo po sat ipo dva da je uspavam... odkako smo izvadili krevet stavimo je ili u kolica ili u krevetac, dadnem joj flasicu u jednu ruku cucu u drugu i lutkicu i nakon 5 minuta ona je stigla i da utvrdi =)

Evo kako je ramazan zavrsio ponovo leze do osam sati i nebudi se prije 6-7 ujutru ali tada samo da popije flasicu i onda nastavi... prije osam neustaje al vecinom spava do pola deset =0)

Imam spavalicu jednu izgleda =0)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
22.9.2009 21:07:14   
Dinkica
Sad dok je malena i kezava uspavljujem je flasicom, naravno ako je vrijeme da je papa i ako je pospana. Zna se desiti da isprazni flasicu a da ne zaspi pa se malo vrti, nesto mumlja al na kraju zzzzzzzz. Kako bude rasla uspavljivanje uz flasicu cu morati izbjegavati zbog zubica jer smo planirale papati, oprati zubice pa spavati.
Kad je bila skroz mala, i kad smo prolazile fazu grceva, uspaljivala sam je na 1000 nacina, ljuljanjem, radio je i fen i usisivac, drmali su Pepppersi, ma haos al eto izbjegli smo nosanje, to nisam dala ni za zivu glavu tako da je ni dan danas ne nosamo.

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
22.9.2009 22:13:22   
reallove
hi
ja sam nova na forumu..da se malo ukljucim u razgovor..imam bebu staru 1 mjesec i 11dana i veliki problem sa spavanjem..ne spava po cijelu noc,probam svakako da ga uspavam ali kad ga spustim u krevetic odmah se budi tako da noc provedem hodajuci po sobi i pokusavajuci ga uspavati..zaspe negdje ujutro kad se umoriuser posted image

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 153
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
22.9.2009 22:45:16   
Dinkica
reallove dobro nam dosla,

beba je izgleda zamjenila noc za dan, nisi nam napisla koliko spava po danu, trebala bi odrediti neko vrijeme navece za uspavljivanje recimo 20:00 sati za tako malu bebu i pokusati 3-4 sata da prije toga bude budna, pricati joj, maziti se da se beba umori pa da onda lakse zaspi. E sad ako puno place to je drugi problem, vjerovatno su grcevi, mogu pomoci kapi protiv grceva, imas u svim apotekama, caj od komoraca i masiranje pupe, to mozes naci na temi o grcevima. Mozda bebi i brzo ogladni, pokusaj da je pred spavanje bas fino nahranis tako da je moze drzati sto duze. Kad se probudi opet dojenje ili flasica ako ne dojis, trebalo bi da spava...
Jos jedan savjet, dok je jos suncano, setajte po danu, izadjite na vazduh jer poenta je da se beba po danu sto vise umori kako bi imala cvrci san.
I mi smo prosli tu fazu grceva samo sto je moja beba plakala i slabo spavala po danu a po noci se budila 1-2 puta da jede i odmah nastavljala spavati. Po danu mi je najvise pomagao fen, ostavim da zuji i taj bijeli sum joj godi uhu i odmah prestane plakati cak ubrzo i zaspi.
Brzo ce to proci, sve su to kratke faze u razvoju nasih beba.

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
22.9.2009 23:54:06   
reallove
hvala dinkica preko dana spava to je problem..dala si mi puno korisnih savjeta probat cu sve..

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
23.9.2009 0:00:46   
Rina26
Ja svoje samo spustim i sami zaspu u mene nema logike da ja ležim sa njima ili da ih uspavljujem.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
23.9.2009 0:05:33   
milenium
Sikomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
27.9.2009 17:37:20   
Crazy little thing
svako dva sata šaltam, jednu sisu pa drugu.. I dalje šaltam, jer imama jednu malu mazu i ne želim je puštat da plače, ali pomalo istražujemo i druge opcije.. Pa ako šta uspije, javim :)

_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
29.9.2009 16:06:31   
chicco mama
drage mame!
Imam problem sa uspavljivanjem bebe.Dino ima nepunih 9 mjeseci i sve do neki dan je dojio i zaspao bi na siki.Po danu nikako da ga uspavam ,legnem ga a on se odmah potrbuši i krene puzati.Naveče zaspe uz bocu i kad je popije nekolike minute se nasloni na siku i zaspe ali po danu je problem.Ova nekolika dana sam ga uspavljivala tako sto sam ga vozala po terasi u kolicima i tako bi zaspao ,ali nekad sam ga vozala i po pola sata, ne znam sta cu kad zahladni sad se moze vozati da zaspe jer je lijepo vani vrijeme imate li mi nekakav savjet.U krevetcu nece da zaspe kad ga ljuljam počne se smijati,vrtuljak mu navijem on mede razvaljuje rukama, a od spavanja nista.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
29.9.2009 16:13:22   
Anushka
chicco mama, nemoj ga uspavljivati kad nije pospan i umoran:) ovaj moj kad je pospan trlja oci, usi i kmeza, i zaspe ili uz dojenje i po danu, ili flasicu, ili cak samo sjedeci u krilu dok drmusam nogu, ili u rukama malo prosetam i pjevusim i sl. Ali ako ne zaspi u roku od 5 min ja prekidam uspavljivanje i pustim ga da se jos umori. Juce smo npr plesali uz jednu pjesmu i kad je pjesma zavrsila samo naslonio glavu meni na grudi i opustio se:))) uglavnom, ja ga ne uspavljujem kad nije pospan a onda zaspi skoro svejedno sta da mu radim.

(odgovor članu chicco mama)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
29.9.2009 16:18:11   
chicco mama
bude on i pospan znam jer trlja nos i uho čupa to mu je znak

_____________________________

mamina ljubav ubrzo slavi 1.rođendan:)))))05.01.2010.g.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
29.9.2009 16:18:53   
reallove
emin  zaspe kad ga mazim po  nosicu to strasno voli mace malo

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
29.9.2009 19:15:45   
dana3
ljuljam ,ljuljam ,ljuljam i kad mislim da je zaspao-pogleda me , nasmije se i kaze TOJO(pojma nemam sta je to)user posted image user posted image user posted image

spava od pola 3 do 6 ujutro
to je nocno spavanjeuser posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 163
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
29.9.2009 19:27:31   
Pretty mamma
Tata pjeva moj lipi anđele od Olivera...pali svaki put!

_____________________________

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
2.10.2009 22:39:32   
Majčica
Ja sam nova na forumu, a prva tema koju sam procitala ovdje je bilo uspavljivanje, jer mi je to prilicno zamorno otkako se moj sin rodio. Njemu je sad 10 mjeseci i od prvog dana jednostavno tesko zaspe i treba mu kako ja kazem madzionicarskih trikova da zaspe. To nije bas uvijek tako, ali se jako cesto ponasa bas kao tvoja beba,chicco mama, pospan, trlja oci, nece nista, ni da se igra, nista (to mi je uvijek znak), ali zaspati nece. Sad smo u nekoj mirnoj fazi, pa do kad ce to trajati ne znam, uglavnom zaspe na siki. Ali kao sto Anuschka rece, ne treba ih siliti da spavaju ako nece, ja sam nekad s tim grijesila, pa bih ga silom tjerala da zaspe, a njemu se tad jednostavno nije dalo, tad ih treba vratiti, izigrati se s njima i kasnije opet probati. Mada to kod moje bebe takodje nije pravilo. Najgori bi mi bio plac, usvemu tome bi se on bas dernjaouser posted image .A nacin uspavljivanja uglavnom mijenjam, tj on mijenja, jer jednostavno odbija da zaspe. Kako rekoh, sad smo na siki, to nam je najucestaliji nacinuser posted image , a imali smo faze ljuljanja na rukama, ljuljanja u korpi, nosanja, nosanja u kenguru, sjedenje u krilu i sl. Sad za sad mi je jos uvijek misaona imenica da zaspe sam. Kazu da ce biti lakse kad prohoda, ja se iskreno nadam, jer ga ja jednostavno ne mogu slusati da place, tako da ga ne mogu silom uciti. A neka spavalica svakako nije, po noci imamo 4-5 budjenja i tad doji, a po danu 2x kratko, uglavnom po pola sata.

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
2.10.2009 23:48:37   
suncan_dan
mi nasu jos uvijek uspavljujemo na stomacicu(legnemo je u krevet na stomak) i onda je malko ljuljkamo po guzanoj. a kad je mala bila isto tako smo radili, samo bi je kad zaspe okrenuli na leda ( i stvarno dijete odma zaspi, za neki 5min.) a sto se tice nocnog budenja, moja ima preko 18 mjeseci i budi se jos uvijek nocu (vec sam na to i navikla, jest da moram u 4.30 da ustajem al mi to sve vise i nesmeta, kao s prva kad sam se opet vratila na posao)

_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 13:45:56   
Nunichi
Zarica kad je pospana ceski desno uho. user posted image user posted image user posted image
A kad je jaaako pospana natapira sama sebi kosu,to izgleda komicno. user posted image
Ako je gladna,doji i tako zaspe. A ako nije zagrlimo se i ja ko fol pjevusim i ona zaspe. Nekad je milujem po kosici,nekad joj to smeta. Uglavnom nije nam neki problem uspavati je.
Par puta je sama zaspala u lezaljci,gledajuci baby mozarta. user posted image

< Poruku je uredio Nunichi -- 3.10.2009 13:50:52 >

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 20:32:06   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Zarica kad je pospana ceski desno uho. user posted image user posted image user posted image
A kad je jaaako pospana natapira sama sebi kosu,to izgleda komicno.


to mi je pravo poznato hehe... moja i dan danas tako radi kad joj se spava, ceski se po usima i tapira samoj sebi kosu, ujutu kad je cesljam jedva iscesljam hehe...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 20:37:39   
Skvo RR
Nikako, lafo legnem ja pored nje, i onda se ona malo igra po krevetu, baca se, puze, viri "sta ima dole" (mislim ispod krevetauser posted image user posted image ), onda dolazi faza kada "trlja glavom i nekako dubi na njoj", pa onda malo kenjkanja duda u usta duda iz usta,  onda malo se vrti, lijevo, desno, navlaci dekicu na glavu i u po frke koma!

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 20:40:41   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: skvo

Nikako, lafo legnem ja pored nje, i onda se ona malo igra po krevetu, baca se, puze, viri "sta ima dole" (mislim ispod krevetauser posted image user posted image ), onda dolazi faza kada "trlja glavom i nekako dubi na njoj", pa onda malo kenjkanja duda u usta duda iz usta,  onda malo se vrti, lijevo, desno, navlaci dekicu na glavu i u po frke koma!


Da moram da napomenem od kada je dadilja stupila u Umin zivot spava sa mnom!!!!! Ne znam kada cemo se vratiti u krevetic! Da moze usla bi u mene!user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 21:53:07   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: skvo

IZVORNA PORUKA: skvo

Nikako, lafo legnem ja pored nje, i onda se ona malo igra po krevetu, baca se, puze, viri "sta ima dole" (mislim ispod krevetauser posted image user posted image ), onda dolazi faza kada "trlja glavom i nekako dubi na njoj", pa onda malo kenjkanja duda u usta duda iz usta,  onda malo se vrti, lijevo, desno, navlaci dekicu na glavu i u po frke koma!


Da moram da napomenem od kada je dadilja stupila u Umin zivot spava sa mnom!!!!! Ne znam kada cemo se vratiti u krevetic! Da moze usla bi u mene!user posted image user posted image user posted image



Hehe bice bolje... i mi smo tako Lamiju i onda prebacimo u krevetac i sada je samo stavim u krevetac da spava... proce i to ako Bog da ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 171
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 21:58:27   
Anoniman
Stavim je u krevetic ( od prvodg dana ovako) i uglavnom se prekrije pamucnom pelenom preko glave ili je zvace ili samo zagrli, a ja obilazim da li je nosic otkriven da moze disatiuser posted image , nekad odmah zaspi a nekad puze unazad u onda jauce da je vratim u pocetni polozaj jer nema kud dalje user posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
  Neposredna veza do poruke: 172
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 22:06:16   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: skvo

Nikako, lafo legnem ja pored nje, i onda se ona malo igra po krevetu, baca se, puze, viri "sta ima dole" (mislim ispod krevetauser posted image user posted image ), onda dolazi faza kada "trlja glavom i nekako dubi na njoj", pa onda malo kenjkanja duda u usta duda iz usta,  onda malo se vrti, lijevo, desno, navlaci dekicu na glavu i u po frke koma!


E samo sto se ja pohvali,mala odluci da okrene novi list. user posted image user posted image
Pola sata se prevrtala upravo ovako kako je skvo opisala.
A meni shega,jer sam maloprije napisala kako je uspavljujem lako. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 22:24:53   
Daja_sa
Moja Sara posto je u vrijeme spavanja sa tetom u kuci sama zaspi...ona je samo spusti u krevetac i ona je gotova...
medjutim kad je samnom vikendom ili nekim neradnim danom meni ledja otpadose dok je uspavam...Kao sto rece Skvo...da kako moze uvukla bi se u mene....I kad je ja uspavam odspava i po 2-3h...medjutim kad je sa tetom jedva da sastavi 1h.
Zene drage to mi je bas veliki problem...imam osjecaj da je pocela da "bojkotuje" spavanje jer mene nema u kuci...najgore je sto je ona onda citav dan nervozna i kenjkava jer se nije naspavala...user posted image user posted image user posted image .
Nisam pametna sta da radimuser posted image user posted image ...
A interesantno noc mi nikad nije bila problem (kuc kuc) poslije kupanja i flasice u 21h samo je spustim u krevetac i ona je gotova...spava k'o topuser posted image

< Poruku je uredio Daja_sa -- 3.10.2009 22:35:22 >


_____________________________

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: kako uspavljujete vase bebe?
3.10.2009 22:24:55   
Anoniman
A mi se i dalje nosamo od 19.00h do 21.00h i pjjevamooooo i plesemooooo...i mami ce jednog dana kicma da pukneeee

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *