|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krvna slika i Urin
3.10.2013 16:06:59   
animagical
nista ne pij dok ne das uzorke za uk...

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Krvna slika i Urin
3.10.2013 16:17:49   
jaca89
i ja sam isto imala problema sa bakterijama u urinu i peklo me nenormalno,meni najvise pomaze caj od stabiljke kukuruza, ako mozete nabaviti negdje stabiljku kukuruza kada rasjecete onu zelenu koru ispod ima nesto bijelo (srz te stabiljke) to isjecete na komade i kuhate u vodi,nije uopste ruzno za piti a meni je eto pomoglo pa pokusajte,nadam se da ce i vama pomoci :)

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Krvna slika i Urin
3.10.2013 18:24:23   
Elaa
tablete necu nikakve ni piti,nema sanse,al sam nako pravo down bas ! nadam se samo da cemo bebica i ja biti ok! cuvajte se cure moje , ovo vrijeme je uzasno,toplite se :)
Pozdravcic

(odgovor članu jaca89)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Krvna slika i Urin
9.10.2013 20:26:53   
Mama_Mia
Pozz drage moje..evo mene opet sa istim problemom..trombociti...jako sam zabrinuta i u strašnoj sam panici..pisala sam da mi konstantno opadaju ali ovo ide u krajnost a ja ne mogu ništa učiniti a da to spriječim.Večeras sam dobila nalaze krvi, sve je u redu osim trombocita koji iznose 73..zaista ne znam šta da radim..ovo me ozbiljno brineuser posted image

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Krvna slika i Urin
11.10.2013 20:07:10   
Elaa
Mama_Mia nemoj se jos dodatno sekirati, to utice sve na bebi. Koji ti je mjesec trudnoce, ja sam u 5-om mjesecu i nisam vadila nalaze krvi osim onih prvih tako da stvarno ne znam koji savjet da ti dam osim da budes mirna i odes svom doktoru. da li si radila ostale nalaze AST, ALT, GGT,UZ jetre, test na hepatitis, svrbi li te tijelo? snizeni trombociti se desavaju u trudnoci to je donekle i normalno jer se sve malo drugacije odvija u tijelu u toku trudnoce i to ne steti bebi samo moras redovno pratiti. nadam se da ce to sve biti ok ! samo se nemoj dodatno sekirati !
LP i nemoj se puno opterecivati

(odgovor članu Mama_Mia)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Krvna slika i Urin
11.10.2013 21:04:06   
Mama_Mia
Nisam draga radila nikakve nalaze osim tih krvi, u ponedjeljak aBd idem kod dr.da vidim šta će mi reći..sve ostalo mi je ok, samo ti trombociti drastično opadaju, ne znam šta je uzrok..pošto imam problema i sa venama vjerujem da je to sve povezano, ja se osjećam dobro, ponekad me svrbucka stomak i sve je normalno samo me zabrinjavaju ove stvari oko krvi..inače, 7 i još nešto ne znam ni ja koliko sam tačno trudna :), saznat ću sve u ponedjeljak..otičem i u predjelu međunožja, baš puno, sve mi to stvara nervozu i paniku..nije od težine jer sam se udebljala svega do sad oko 5-6 kg i sve mi je u stomaku, ja ništa nisam dobila..hvala ti Elaa od srca , nemam s kim drugim porazgovarati o tome..

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Krvna slika i Urin
12.10.2013 10:10:51   
Elaa
nemoj se samo sekirati, samo sve sto te muci reci svojoj dr i pitaj je za njeno misljenje da li je potrebno raditi nalaze za jetru, UZ jetre i slezene, jer to moze biti razlog smanjenih trombocita pogotovo ako, kao sto ti kazes, kod tebe to konstantno opada . ipak sve je normalno u trudnoci , zna se to i samo popraviti. Bit ce to sve ok samo je bitno da se ne brines previse i uzivaj u user posted image

(odgovor članu Mama_Mia)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Krvna slika i Urin
16.12.2014 19:18:57   
Valerie
Pozdrav svima,

nadam se da ću na ovoj temi dobiti odgovor na moje pitanje i dileme. Naime, povišen mi je CRP (iznosi 20.7), nedavno sam radila AC i popila antibiotike, a i leukociti su mi povišeni (13,4). U 20. sam sedmici.
Danas mi je dr. dao da uradim urinokulturu i još neke nalaze. Na terapiji sam Utrogestan-om. Da li je neko imao slično iskustvo i da li su ovo alarmantno povišeni rezultati, pošto sam svašta pročitala vezano za taj povišen CRP. Generalno, i jeste u trudnoći povišen, ali ne znam do koje je granice normalno?

Hvala svima na odgovoru.

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 108
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *