|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   otvaranje(jeli pocelo)?
15.5.2008 12:32:59   
nely
Drage moje neznam dal je ova tema bila,al sam trazila po forumu i nisam bas nasla nesto.Naime kako mi je ostalo jos 13 dana do termina,hvata me strah,i nervoza...nervoza malo vise....prva mi je beba.pa neznam ni kako ni sta...user posted image al se s vama ucim,hvala vam.Mene zanima dali se osjeti kada se zena otvara???
Kako da znam dali je pocelo??vidi li se ili osjeti??kad sam bila kod dokt.zadnji put,nije mi nista rekla,osim da necu docekati terminuser posted image hvala vam unaprijeduser posted image

_____________________________

...edvin...15/6/o8
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
15.5.2008 13:17:43   
mamsi
Naravno draga da ćeš osjetiti to je majka priroda nama podarila.To doktori vide kad odeš na pregled,kad trebaš ići?Kad te zaboli znači da si se počela otvarati.Nemoj se sikirati sve ćeš skontati na vrijemeuser posted image

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
15.5.2008 13:27:05   
nely
pa na pregled kod dokt.neidem viseuser posted image pa neznam...cula sam da se neke zene otvore prije poroda na nekoliko dana,uhhh da mi bar nije rekla dokt.da cu prije,sad samo iscekujem,a neznam ni odkud joj ta ideja ako se nisam otvorilauser posted image

_____________________________

...edvin...15/6/o8

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
15.5.2008 19:16:43   
pine
Za taj strah preporucujem da sto vise citas o porodu i njegovom procesu.  Sto vise znas manje cete biti strah od 'nepoznatog'

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
15.5.2008 21:15:59   
ziki
Cao Nely, ja sam 39 nedelja i otvotena sam 1 prst, bila sam 6.5 na kontroli, ja sam osjetila  da mi se stomak spustio i da jedva sjedim. Nikakve simptome druge nemam, sluzni cep je dalje na svom mjestu...

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu pine)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
16.5.2008 10:12:10   
lida
Nely nemoj da se brines osjetices kad bude vrijeme.Ja sam bila podvezana i kad sam skinula serklazu bila sam otvorena dva prsta,rodila sam 5 dana poslije.



_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
16.5.2008 10:27:22   
Anoniman
Imam jedan savjet kad je u pitanju sjedenje, neko je spomenuo gore, pa da vam kazem svoje iskustvo.
Normalno je da se stomak spusti dvije do cetiri sedmice pred porod. Ja sam svoje prvo dijete rodila na carski rez u 39. nedjelji i bila sam u bolnici. sjedila sam na krevetu, normalno, ono kako se sjedi. Usao je dr i pitao me zasto tako sjedim i rekao mi je da se trebam nagnut na stranu ili na ledja jer kaze da tako kad se beba spusti i kad je okrenuta glavom da sjedim direktno na bebinoj glavi. E tako je meni rekao, pa sad da znate. Kako ono kazu posto cula po to vam prodala. E ipak nije neka bapska prica nego od dr.
Pozdrav.

(odgovor članu lida)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
19.5.2008 17:21:13   
SEKULARKA
draga moja meni je jos 12 dana ostalo pa se isto pitam ko i ti kako i sta al uz Boziju pomoc ja se nadam da ce biti sve uredu nismo jedine koje ce da se porode,nemoj da te bude satrah meni je 21 godina i nimalo me nije strah jeste da me interesuje i kakvi su bolovi i to otvaranje al sve bude i prodje nebrini se samo zamisli da ces posle sat il dva svoju bebaru drzati u naruciju  i nebrini u svakom slucaju SRETNO

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
9.7.2008 19:37:19   
Anoniman
ja sam pred kraj 34.sedmice i do sad mi je doktor radio samo obicni ultrazvucni pregled a tek ce slj put raditi vaginalni pregled..pa se ja non stop pitam sta se desava sa tim otvaranjem, jer vidim mnoge su se pocele i ranije otvarati.. da li se to primjeti s vana i da li imate neke bolove i osjecaje vezane za to? Ja se to stalno pitam, pogotovo poslije spolnog odnosa, jer osjecam napon u medjunozju nakon sto zavrsimo. A koliko znam ako je otvaranje pocelo ni odnosi nisu dozvoljeni.. Imam jos dvije sedmice do pregleda, a do tad cu se pojesti od razmisljanja..

(odgovor članu SEKULARKA)
  Neposredna veza do poruke: 9
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
12.7.2008 20:21:57   
essy
ja sam evo 40 sedmica i još sam TU,što bi pitanje na trudničkom kalendaru!ništa ne osjećam,al pošto mi je druga trudnoća bolove ću sigurno znati prepoznati.htjela sam da kažem da sam u prvoj trudnoći ležala u bolnici 5 dana pred porod i sve pet sam bila otvorena za 2 prsta,a da ništa nisam osjećela.zato sad sjedim kući uz svoju porodicu i čekam dan D!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
19.7.2008 14:25:28   
dacy
ja sam u 30 tjednu i vec neko vrijeme sam otvorena, zato mi je doktor naredio mirovanje, nema vise posla, nema setanja.... user posted image

(odgovor članu essy)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
19.7.2008 14:39:22   
Amra k
Cao drage moje. Evo meni je termin u utorak, jos 3 dana. U srijedu prosle sedmice sam bila kod dr, pregledao me vaginalno, uh bolilo je pravo i kaze da sam otvorena 1cm. Poslije toga me taj dan bolilo, osjecala sam neke bolove ali je to bilo vjerovatno od pregleda. Cak mi je rekao da je kroz tu rupicu od 1cm dodirnuo bebinu glavicu. Ono sto mi je preporucio je da sto vise spavam sa muzem jer u spermi se nalazi prostaglandin, hormon koji pomaze da se grlic otvori. Ali posto sam ja nervozna nekako bas i ne ide to sa sexom. I mene muci to hocu li znati prepoznati kada je vrijeme da idem u bolnicu, ne zelim da se uspanicim pa da idem i da me vracaju kao sto se to cesto desava.
Valjda ce biti sve u redu. Svima zelim lahke ove zadnje dane i puno strpljenja.

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 12:14:32   
pilence
user posted image  Cao ja sam prosisala termin već 3 dana (termin 19.07. biouser posted image )  i tek sam otvorena 1 cm ali nikakvih simptoma nemam kao da cu sa svojim bebcetom u stomacicu hodati jos mjesec dana.
Svugdje slusam i citam da je za otvaranje odlican sex ali nesto me strah. Ako si otvoren 1, 2 ili više cm zar to ne bi bebicu mozda povrijedilo. Meni inace sada uopšte nije do sexa ali ako ce pomoći navalit cemo jedno na drugo nista nam drugo ne preostaje. Molim Vas za savjet.

(odgovor članu Amra k)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 14:04:35   
emina_h
Drage moje,naravno da cete prepoznati,to je ipak osjecaj drugaciji od svih prethodnih,kad se bolovi jave ne treba odmah trcati u bolnicu,nego kod kuce provesti sto duze,i cekati da bolovi budu kontinuirani u nekim razmacima od 5 minuta.Naravno ako zivite negdje gdje vam porodiliste nije puno udaljeno.
Ja sam 1 cm bila otvorena dva dana prije poroda,kad sam u bolnicu otisla tj.kad su bolovi bili kontinurani bila sam 4 cm otvorena.
Poslije osam sati pod indukcijom sam se porodila.
Da sam to znala ostala bih kod kuce barem jos par sati,jer su mi odmah probili vodenjak,pa sam poslije toga mora lezati i naravno da se na taj nacin bolovi teze podnose.
Sex se preporucuju samo sto ti tad nije do toga.
Sretno drage moje.

(odgovor članu pilence)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 15:50:30   
M kao Mama
slatko se nasmijah postu amre k. hoče li znati prepoznati bolove, moja amra ne da ćeš ih prepoznati, nego ima da se sjetiš svih naš porodilja sa foruma, dao bog da se ti brzo porodiš i da nam ispričaš porođajnu priču.

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 15:52:47   
M kao Mama
ako kada budem opet rađala, znaću ovog puta kada u porodilište, mada su meni s Lajlom trudovi bili spali na 4 min i morala sam u porodilište, jer mi vodenjak nije bio pukao, kada su me primili bila otvorena dva prstva, do jutra to je nekih 10 sati od prijema otvorila se prst, da sam znala kući bi se vratila, ali uvijek postoji prvi put

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 15:59:39   
Okarica
Vi iskusne mame to sada znate. Mi koje nemamo to iskustvo, još uvijek smo u fazonu slušanja teorije. Idem redovno na vježbe za trudnice, gdje nam govore o fazama poroda, ali kako prepoznati pravi trenutak, kada treba otići u bolnicu, e to je ono što i mene brine. Pozdrav svima!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 16:08:31   
jelena_ena
user posted image pozdrav svima meni je ostalo još 15 dana do poroda i ja se trznem na svaku bol u stomaku i pomislim počelo je. pročitala sam da početak porođaja prati dijareja i povraćanje, te strah uznemirenost, bol u zdjelici i podno stomaka. mene jedino brine to što mi je beba okrenuta na zadak a moj doktor ide na godišnji pa ne znam ni šta ni kako a ako ovako ostane ja bi na carski. ima li koja ovakva iskustva.

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 16:10:42   
makana
hehhehhe
ja sam se ježila od rečenice - znaćeš ti to ne sekiraj se
ali eto okarice draga porodila sam se ali opet ne znam i nemoj misliti da se zezam,
otišla na dogovorenu kontrolu, a ujutro samo primijetila sukrvicu na vešu, ispao mi sluzni čep, poslije kontrole i pregleda dr. kaže otvorena si dva prsta bolje ostani, polegli me u krevet i uključili indukciju da izazovu porođaj
et user posted image
hihihihi
ali ono što mogu prenijeti jeste da sam dvije noći zaredom prije toga u isto vrijeme, oko šest sati navečer, imala čudna probadanja u preponama, kao neki jaki grčevi, nije bilo bolno, već samo malčice neugodno, a da ne spominjem da me danima prije probadalo u svim kostima karlice, a neki žigovi su bili pravo bolni pa sam samoinicijativno zaključila da mi se "bliži"


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
22.7.2008 16:14:12   
Okarica
Jesi li išla na kontrolu svakih sedam dana? Ja se baš toga bojim da me ne ostave kad odem na kotrolu, a još nije vrijeme. Ali, hajde rizikuj! Hvala ti na iskrenom odgovoru.

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
23.7.2008 13:19:27   
makana
jesam, nekih dvadesetak dana pred termin su mi učestali te kontrole, pa su me naručivali, odnosno dr. bi mi rekao dođi mi za tri ili četiri dana...i tako, nekad bi me primio gore na odjelu, svaki put slušala sam srce svoje bebe, nisu me pregledali ginekološki sve do tog jutra ...user posted image

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
23.7.2008 13:27:13   
Blue rose RR
Obično kada se porod približi, doktori zakazuju učestale preglede (ovisno o stepenu rizičnosti trudnoće), odnosno kada se termi pređe, porodilja ili ostaje u bolnici, ili ide kući sa svakodnevnim pregledima.
Ja sam iala tu sreću da sam se tačno u dan porodila. A kako znati da je pčelol.
Na sestro draga bol probija sa svih strana .... ali ne brini, svaka porodilja zna kada je počelo, ma kako ti sada to zvučalo nevjerovatno.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
2.9.2008 20:54:37   
lejlaze
bila sam na CTG i dr me pregledao vaginalno. poslije tog pregleda (tj sada) krvarim. isti slucaj je bio sa sestrom, porodila se poslije 2 dana od pregleda.
jel neka imala slicno iskustvo?

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
2.9.2008 21:14:17   
Amrino
Ja sam imala jake bolove cijelu noc poslije prvog vaginalnog pregleda. Krvarila sam samo malo.
Slijedeci vaginalni su mi radili nakon sto mi je otisao sluzni cep. Opet sam imala bolove...i krvarila sam....ovaj drugi put je znacio da je porod poceo.
Znaci- moze da bude a i ne mora...


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: otvaranje(jeli pocelo)?
2.9.2008 21:40:16   
anitaMO
isto tako je bilo i kod mene.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *