|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1073 1074 [1075] 1076 1077   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
4.10.2011 17:02:55   
Cickolini
Hej drage moje ... necete vjerovati sta ja radim. Pocela sam s pripremama za Daanijin rodjendan hahaha Meni treba puno vremena, a i voljela bih da bude vezano za neku temu (Minnie ili Princess) pa kad se odlucim moram sve pokupovati ... S obzirom da sma i vjencanje planirala i pripremala godinu dana ovo je sasvim normalno da radim 4 mj. unaorijed hahaha

Raspametila sam se kakvih sve stvari ima ... I za vjencanje sam sve iz SAD-a narucila pa sad gledam i za rodjendan.

Ovo je sve da ti pamet stane ... kako je lijepo hahaha

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 26851
4.10.2011 17:05:19   
animagical
ta pod Buser posted image koliko se sjecam...kupljena i ostavljena u cosku davno, davno... ugl ja zadovoljna i s ovim nosenjem, ruke slobodne, super mi odgovara ledjima...dok ne postane tezak ovo je superuser posted image a i on se umazi, slusa valjda kako srce kuca i miran ko buba... bila sam vise crkla u kuci...djetetu 20 dana, a ja dosad samo do apoteke izaslauser posted image doduse i bila sam komirana,al ne mogu ja dugo u kuci...
ali zato sada komentara na setnju prije 40 dana...oplakala sam...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 26852
4.10.2011 17:08:12   
bebix
IZVORNA PORUKA: animagical

ta pod Buser posted image koliko se sjecam...kupljena i ostavljena u cosku davno, davno... ugl ja zadovoljna i s ovim nosenjem, ruke slobodne, super mi odgovara ledjima...dok ne postane tezak ovo je superuser posted image a i on se umazi, slusa valjda kako srce kuca i miran ko buba... bila sam vise crkla u kuci...djetetu 20 dana, a ja dosad samo do apoteke izaslauser posted image doduse i bila sam komirana,al ne mogu ja dugo u kuci...
ali zato sada komentara na setnju prije 40 dana...oplakala sam...

mene bas nervira tih 40 dana, svi me vec pripremaju da cu cekati tolikouser posted image , ko da je to nekakav zakon, mi cemo setati kad nama bude cejfuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 26853
4.10.2011 17:10:45   
animagical
ma cim ti mognes beba moze, bebe mogu vazda , njima je svejedno..ja sam u stvari cekala da prestanem sepati od rane i hemoroidauser posted image da ne hodam ko ranjena...a komentara imamo i mi... pojedinci su vec bili uplanirali i izjavili, eh kada A bude 40 danadana prvo dolazite nama, pa onda drugoj nani...reko ok, a prije toga necete da dodjemo? 

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26854
4.10.2011 17:15:39   
bebix
user posted image user posted image  ,ma ja sam dobro, malo me ledja bole, a rana je ok,iznenadio me oporavak od cr, brze sam se oporavila nego od prirodnog, pratila sam tvoj odlazak u bolnicu, bila si super hrabra svaka cast, ali sad kad vidis oke koje te zbunjeno gledaju sve ima smislauser posted image

Neposredna veza do poruke: 26855
4.10.2011 17:16:47   
palachinken
Ja sam ispocetka ganjala nekog da mi snese-uznese bebu i kolica, a cim sam ojacala furam sama, jos i svoju torbu i koju kesu s pijace pa uz stepenice. Jesam li vec spomenula da jedva cekam nosiljku user posted image user posted image Zasad smo dojili kod muza na poslu i u mojoj firmi, nemam jos damu da izvadim (.) u kafani.user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 26856
4.10.2011 17:21:45   
Semica
Helo zene moje drageee...

Vidim tema je setnja sa malom bebom...

Ja bas dosla na RR da vas pozz i da se pohvalim da je mala Sarah danas isla u prvu setnju user posted image ( a danas joj 19-ti dan ) i bas je uzivalauser posted image ...evo je spava vec sat vremena za cudo Bozije.. (kuc kuc-ne ureklo se)...prijala joj setnjica user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

Neposredna veza do poruke: 26857
4.10.2011 17:22:08   
animagical
heheh hrabrost je na granici s gluposcuuser posted image ja budala, cvrsto vjerujuci u ispravnost prirodnog poroda...prepustih se u ruke nasim strucnjacima....koji su me pomocu probijanja vodenjaka 12 sati prije poroda...i pomocu tri boce dripa i jos nekih injekcija i tableta koje mi nisu objasnili ni sta su...drzali otvorenu 10 cm cijelih 6 sati ne pitajuci se zasto se beba ne spusta...zatim me u sali na silu poradjali, jos imam modra rebra od Masicevog guranja...muza miej istjerao iz sale da to ne gleda...isjekli me kuda su stigli...na kraju na vakuum porodili...i ugledali bebu s dva puta omotanom pupcanom oko vrata, nije ni proplakao...jos je izasao u polozaju da mu je lice okrenuto prema mom stomaku...kazu, jako tezak polozaj... ugl, hvala Masicu sto nije uradio ultrazvuk pri prijemu, zamalo mi je ubio dijete, da ne pricam sta je s mene uradio...skoro 15 dana sam piskila u gace bez ikakva osjecaja...onako, po kuci... heh, i kazu neki im pistolj donio na odjel...ja se ne cudimuser posted image idioti...

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26858
4.10.2011 17:22:20   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Hej drage moje ... necete vjerovati sta ja radim. Pocela sam s pripremama za Daanijin rodjendan hahaha Meni treba puno vremena, a i voljela bih da bude vezano za neku temu (Minnie ili Princess) pa kad se odlucim moram sve pokupovati ... S obzirom da sma i vjencanje planirala i pripremala godinu dana ovo je sasvim normalno da radim 4 mj. unaorijed hahaha

Raspametila sam se kakvih sve stvari ima ... I za vjencanje sam sve iz SAD-a narucila pa sad gledam i za rodjendan.

Kad tebi sto si u NL nesto iz SAD lijepo, zamisli tek kako je meni sto mi je FIS Vitez vrh za dekoracije hahaha Jel to neka stranica, da nam das link?
Inace naumpade mi jedna prijateljica, sto mi je, nakon stresa oko prvfog rodjendana rekla - M, nije rano da pocnes sa planiranjem prvog rodjednana (a ja bila 7 mjesec trudnoce)user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 26859
4.10.2011 17:24:03   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja sam ispocetka ganjala nekog da mi snese-uznese bebu i kolica, a cim sam ojacala furam sama, jos i svoju torbu i koju kesu s pijace pa uz stepenice. Jesam li vec spomenula da jedva cekam nosiljku user posted image user posted image Zasad smo dojili kod muza na poslu i u mojoj firmi, nemam jos damu da izvadim (.) u kafani.user posted image

da mi je gdje naci koju od onih majica za dojenje, sto su prosjecene kod grudi...ja bi se zagrnula maramom...pa negdje gdje nije prometno...

Neposredna veza do poruke: 26860
4.10.2011 17:29:46   
Semica
Animagical ja sam danas sa S kolicima u set_nju...Setale smo od 11 do pola 4 :) Nije se bunila u jednom pravcu-spavala je...Onda sam je u parku u centru grada podojila ( prekrijem je tetra pelenicom ili nekom laganom dekicom da ljudi ne gledaju )...a u drugom pravcu je malo gledala okolo malo plakala...uglavnom nije strasno..pokusaj user posted image

< Poruku je uredio Semica -- 4.10.2011 17:30:18 >

Neposredna veza do poruke: 26861
4.10.2011 17:35:46   
bebix

heheh hrabrost je na granici s gluposcuuser posted image ja budala, cvrsto vjerujuci u ispravnost prirodnog poroda...prepustih se u ruke nasim strucnjacima....koji su me pomocu probijanja vodenjaka 12 sati prije poroda...i pomocu tri boce dripa i jos nekih injekcija i tableta koje mi nisu objasnili ni sta su...drzali otvorenu 10 cm cijelih 6 sati ne pitajuci se zasto se beba ne spusta...zatim me u sali na silu poradjali, jos imam modra rebra od Masicevog guranja...muza miej istjerao iz sale da to ne gleda...isjekli me kuda su stigli...na kraju na vakuum porodili...i ugledali bebu s dva puta omotanom pupcanom oko vrata, nije ni proplakao...jos je izasao u polozaju da mu je lice okrenuto prema mom stomaku...kazu, jako tezak polozaj... ugl, hvala Masicu sto nije uradio ultrazvuk pri prijemu, zamalo mi je ubio dijete, da ne pricam sta je s mene uradio...skoro 15 dana sam piskila u gace bez ikakva osjecaja...onako, po kuci... heh, i kazu neki im pistolj donio na odjel...ja se ne cudimuser posted image idioti...

hvala bogu da ste dobro sad i ti i beba, ja sam imala lose iskustvo u vojnoj prije 8 god, kad sam rodila prvog sina u petak a tek mi pedijatar u pon kaze da mu je slomljena kljucna kost, da ne pominjem modrice,ali eto valjda opet dragi bog pomogne, ja sam iz tog razloga izabrala jezero, i dr lejla me  ne zeleci da rizikuje posto je uz pokazivao da je i ova beba krupna porodila na cr, a uz je pokazivao 4400 a moj I. se rodio 5050, samo joj mogu zahvaliti sto nas je oboje spasila od patnjeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 26862
4.10.2011 17:36:25   
animagical
semice a sta obuces?? ja bas i ne bih zavrtala majicu...nekako mi beze, otkriju mi se i ledja...inace ne znam sta da obucem sada... prvi put u zivotu imam slauf preko farmerkiuser posted image nije puno ali ima...ja ga vidim...

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26863
4.10.2011 17:36:55   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Kad tebi sto si u NL nesto iz SAD lijepo, zamisli tek kako je meni sto mi je FIS Vitez vrh za dekoracije hahaha Jel to neka stranica, da nam das link?
Inace naumpade mi jedna prijateljica, sto mi je, nakon stresa oko prvfog rodjendana rekla - M, nije rano da pocnes sa planiranjem prvog rodjednana (a ja bila 7 mjesec trudnoce)user posted image

user posted image user posted image user posted image evo potrosi sve smajlije ...

Ma ima milijardu stranica ... ne znam koju bi ti prije dala. Neka za odjecu, neka za torte, neka za dekoraciju ... ma pamet da ti stane. Vjeruj upravu je ta tvoja prijateljica mene vec panika hvata, ali ja sam od onih koji pate od detalja i od perfekcije ...

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 26864
4.10.2011 17:45:15   
Semica

semice a sta obuces?? ja bas i ne bih zavrtala majicu...nekako mi beze, otkriju mi se i ledja...inace ne znam sta da obucem sada... prvi put u zivotu imam slauf preko farmerkiuser posted image nije puno ali ima...ja ga vidim...

Obucem neku dekoltiranu majicu tako da samo izvucem siku i gotovo user posted image

Neposredna veza do poruke: 26865
4.10.2011 17:47:40   
animagical
IZVORNA PORUKA: Semica

Obucem neku dekoltiranu majicu tako da samo izvucem siku i gotovo user posted image

ahaaaaaaaaauser posted image e to bi moglo,nisam nikad,ko kad nisam dosad ni imala sta dekoltirati...evo mi prilike

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26866
4.10.2011 17:47:50   
Semica
animagical,ja koristim steznjak kad izlazim...a jos uvijek nosim trudnicku odjecu user posted image user posted image Nisam imala kad da isprobam svoju staru odjecu da vidim moze li mi ista...Stopalo mi je broj vece nego sto je bilo prije...sva me moja stara obuca zulja a mislila sam da ce mi moci...pihhh...je li moguce da mi otok jos uvijek nije spao kako treba..??? Mada meni noge moje sasvim ok sada izgledaju...user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26867
4.10.2011 17:54:33   
animagical
mene isto obuca zulja...mislim ne nosim ni 42 kroke iz trudnoceuser posted image ali me steze 37-38user posted image steznik ne nosim, nemam visecih dijelova na kukovima, ali imam mekanog stomaka ispod pupkauser posted image imam osjecaj da mi se od poroda drzanje pokvarilo...nekako sam sama sebi zgrbljenauser posted image bas izgledam bez vezeuser posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26868
4.10.2011 17:55:41   
bebix
evo sad vidjeh da pise u otpusnom za bebu kapi D3 1x3 majka i dijete, 15-ti dan po porodu, jel to ukupno 6 kapi, ne kontamuser posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26869
4.10.2011 17:57:05   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Semica

animagical,ja koristim steznjak kad izlazim...a jos uvijek nosim trudnicku odjecu user posted image user posted image Nisam imala kad da isprobam svoju staru odjecu da vidim moze li mi ista...Stopalo mi je broj vece nego sto je bilo prije...sva me moja stara obuca zulja a mislila sam da ce mi moci...pihhh...je li moguce da mi otok jos uvijek nije spao kako treba..??? Mada meni noge moje sasvim ok sada izgledaju...user posted image

Kukovi i sve ostalo se definitivno vraca do godinu iza poroda tako da se ne brinete doci ce to sve na svoje osim stopala ...

< Poruku je uredio MALA1994 -- 4.10.2011 17:58:02 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26870
4.10.2011 17:57:13   
animagical
tako su i meni rekli, ako dojis tri kapi tebi a tri bebi...

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26871
4.10.2011 18:03:03   
bebix
hvala, je li neka od vas vec stavljala bebu u as, mislim je li rano i da jeste li vi davale caj od komoraca bebi ili samo vi pijete,  ko da mi je prva user posted image ali vjerujte stvarno se zaboraviuser posted image

Neposredna veza do poruke: 26872
4.10.2011 18:03:20   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: bebix

evo sad vidjeh da pise u otpusnom za bebu kapi D3 1x3 majka i dijete, 15-ti dan po porodu, jel to ukupno 6 kapi, ne kontamuser posted image

bebix - ti 3 kapi, beba 3 kapi..s tim da ja bebi dajem 5 kapi, jer k'o uvijek koju kap bljucne...

a za 40 dana - ja sam svim svojim prijateljicama, koje su rodile u ljeto, rekla - idite vani čim mognete, ne čejakte 40 dana da prođe..tih 40 dana je svakako da se mati oporavi, bebi je svejedno kad će izaći...moj izašao 2. dan, morao nazad u bolnicu zbog žutice :) i od tada se ne smiruje, samo skita hehehe...ma iskoristite ovo lijepo vrijeme, dok još nema kiša i snijegova :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26873
4.10.2011 18:07:24   
animagical
a AS je sjeo cim smo izasli iz bolnice...mislim, nije sjeo, legao, polu-sjeo,kako vec...i danas kad smo posli u setnjuuser posted image mene strah da ga vozim bez asuser posted image a za caj...ne dam mu caj, ja pijem onaj dm za dojenje, u njemu ima i komorac i sta vec sve, a njemu dajem espumisan kapi za grcice... eh sad, meni je sve ovo novo, mozda ja i grijesim, ali literatura (citaj lejla kauser posted image )  kaze da bebama ne treba davati caj ni vodu do 6 mjeseci

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26874
4.10.2011 18:15:40   
bebix
ma i ja isto ne dajem njemu caj, a ja pijem takodje za dojilje, samo me neke mame zbunjuju kako dijete maltretiram nedam mu cajuser posted image  a espumisan nam dosad nije trebao pa cemo vidjeti

Neposredna veza do poruke: 26875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1073 1074 [1075] 1076 1077   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1073 1074 [1075] 1076 1077   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

VOZACKA
frenkoza

Da li vozite?

Da, svakodnevno (56%)

s vremena na vrijeme (9%)

imam vozacku, ali ne vozim (15%)

ne, ali imam namjeru polagati (14%)

ne i ne planiram polagati (5%)

Broj svih glasova: 131

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *