Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
savjetodavce uredno ignorisi...i ja svoje patim sto ne povijam kazu-bice mu krive noge reko, nek budu nije cura.... stvarno su ljudi dosadni...ne uci na ruke, dohranjuj da bolje spava , pusti nek se isplace, ne presvlaci po noci, stavljaj kapu i rukavice, slucajno ne rezi nokte...ja to sve radim bas suprotno...
Ma nema potrebe dok god dojis da bilo sta uvodiš, jer u mlijeku ima sve potrebno, makar u prvih 6 mjeseci bebina zivota. Kod ishrane AD-om, zbog regulisanja stolice, potrebno je nekad dati caj, iako preporucuju da se i bebama koje se hrane AD-om nista ne daje 6.og mjeseca.
A kad smo kod jezika, njih vazda bilo i vazda ce biti, samo treba naucit osaburat. Ako dojis ako izlazis, ako stavljas u AS, ako ne stavljas kapicu, svi imaju misljenje i o kilazi i o stolici i o cucli i o zvizdi maternoj (ovo bukvalno, odnosi se na period deveranja s ranom)
Haj moje dame Ja jutros dok sve iscitah A se probudi, i kasnije i zabvoravila da nisam nista sarnula Danas popodne je spavao svega 15ùin, i evo tek sad je pokazap znakove pospanosti pa sam ga stavila u krevetac da pajki Mm otisao da trci, a ja umrijeh od gladi, ali ipak cu ga sacekati sa vecerom, vala bar da veceramo skupa. Danas nam nema ni Lady ni Helene, hajde nadam se da je sve ok i da se samo "onako" ne javljaju.
Vidim pricate o izlascima, mi smo izasli 5ti dan, i to prvo u grad pa u tr centar, i babica nam je kad smo izkazili iz bolnice rekla da odmah krenemo sa setnjicama (laganim) jer to jako prija i bebi i mami (a mi jedva i docekali da je poslusamo)
Tijelo ce vam se takodjer postepeno vracati, ja sam mjesec nakon poroda stala u svoje stare pantole (ono bas lijepo da nigdje ne stiscu), a tada otprilike sam se vratila i u 37br (sjecam se da sam se bila prepala sto odmah nisam mogla u svoje stare cipele). Takodjer ovaj viseci dio ispod pupka imam i dan danas (dosta je manji, ali ga ima) -on se povlaci jako sporo. I sjecam se da mi je na prvom pregledu ginic rekao da se ne sikiram jer tijelu treba opet 9mj da se vrati na staro
Bebix mi smo A takodjer stavljali od prvog dana u AS, napravljene su one specijalno za male bebice no sikiriki
Eh evo dok ja napisah post moj hairlija se uspavao, ma najljepsi mi je dok pajki
Novi avatari su
Ma nema potrebe dok god dojis da bilo sta uvodiš, jer u mlijeku ima sve potrebno, makar u prvih 6 mjeseci bebina zivota. Kod ishrane AD-om, zbog regulisanja stolice, potrebno je nekad dati caj, iako preporucuju da se i bebama koje se hrane AD-om nista ne daje 6.og mjeseca.
A kad smo kod jezika, njih vazda bilo i vazda ce biti, samo treba naucit osaburat. Ako dojis ako izlazis, ako stavljas u AS, ako ne stavljas kapicu, svi imaju misljenje i o kilazi i o stolici i o cucli i o zvizdi maternoj (ovo bukvalno, odnosi se na period deveranja s ranom)
objasni mi ovo ziva bila sta se tu ima savjetovati osim sto sam ja cula da se niposto ne kupam ja se okupala i oprala kosu cim sam usla u kucu iz bolnice...nije mi naskodilo nista...sto kosu ne valja prati?
meni i pedijatar i patronazna rekli da ni espumisan ni caj od komoraca ne mogu bas nesto puno pomoci...protiv kapi su jer je to hemija a kao caj i nije od neke pomoci...
A de mi pojasnite malo za kapi...kod mene ne pise da moram ja piti a ni patronazna ni dr.mi nisu rekli...samo Sari dajem 4 kapi dnevno...
objasni mi ovo ziva bila sta se tu ima savjetovati osim sto sam ja cula da se niposto ne kupam ja se okupala i oprala kosu cim sam usla u kucu iz bolnice...nije mi naskodilo nista...sto kosu ne valja prati?
To ko ima ruse kose do pasa pa dugo treba da se osuši. Ova moja slama nije u kriticnoj kategoriji, osim da se zapali na vrucinama :D Ja sam se okupala jos u porodilistu, i to nekoliko puta.
PS Moje dijete spava od pola 3 danas, vise od 4h u komadu, joj bice dreke kad skonta da je izgladnio.
< Poruku je uredio palachinken -- 4.10.2011 18:44:04 >
meni u porodilistu ne dadose kosu kvasiti a tusirala se jesam, ono samo tijelo...ranu sam 15-ak dana tusirala po 10 puta na dan...mislim da mi je zato ovako fino zaraslo ni zacrvenilo se nije nikad...ma cudni obicajni, znam neki misle da je stetno kupati se s menstruacijom...valjda i to kako kome...
pitanje za sve-jeste nosile steznik? treba li mi...
< Poruku je uredio animagical -- 4.10.2011 18:49:53 >
I ja sam isto tako ANIMAGICAL...cini mi se svaka 2h sam sto ti kazes tusirala ranu....bas mi je to prijalo...manje me bolila nakon toga..
A to da se ne kupa neko kad ima menstruaciju ne mogu da shvatim...pa fuj!!! fuj!!! kako mogu izdrzati?? Jos pogotovu sto imaju menstr...
Kad smo vec kod tog kupanja da vam ispricam nesto vezano za trudnocu i kupanje...Sveki moja radi na zaraznom u bolnici i prica ona greskom im dosla trudnica sa bolovima ( sesti mjesec trudnoce )...i kroz pricu sa njom ( jer su vidjeli na sta lici-sva prljava ),pitaju je kad se zadnji put kupala i ona njima kaze prije nego je zatrudnila...ne smije se kaze kupati u trudnoci UTUSIT CE DIJETE.... pa POBOGU!!!!
Eh eto,svakakvog svijeta....svasta...
heheh cuj ugusit ce dijete a sta ce jadna, meni zao kad je neko toliko neupucen...ja sam u bolnici od jedne cula nevjerovatnu pricu kako dr uzimaju posteljice i od njih prave sminku u fabrikama jest da me sve boljelo ali sam crkla od smijeha... kao, zato ih pregledaju iza poroda....ta ista iako nije bila prvorotka se zacudila sto sam ja ponijela uloske kao ona nije krvarila iza prvog poroda...eh eto nije... i fakat u bolnici nije stavljala uloske, sav joj krevet bio krvav
Kad smo vec kod tog kupanja da vam ispricam nesto vezano za trudnocu i kupanje...Sveki moja radi na zaraznom u bolnici i prica ona greskom im dosla trudnica sa bolovima ( sesti mjesec trudnoce )...i kroz pricu sa njom ( jer su vidjeli na sta lici-sva prljava ),pitaju je kad se zadnji put kupala i ona njima kaze prije nego je zatrudnila...ne smije se kaze kupati u trudnoci UTUSIT CE DIJETE.... pa POBOGU!!!!
(u nastavku smajlistolupaglavomodpod)
helou zene, mene krajnici dnaima zezaju jojjjj a ne d ami se ampiciline pit, sve cekam proci ce.....Danas smo bili u setnji sa Semicom i njenom Sarah i bilo nam je fino. Malo evo da se prijavim posto mm odmara,inace kad radi komp mi je okupiran od predvecer do zore.
Pozdrav svima,ja evo odmaram,mali se nesto umorio i zaspao a ja kontam taman da malo provirim na rr.e vala ste se i ispisale o svemu..vidim mnogo novih mamica na temu..dobro nam dosle.. Leena e bas cu i ja malko da se zarovim u taj Merkator..Nesto vazda zbrzim kad sam tamo a i muz me ometa,stalno me nesto pozuruje..moram se sama zaputit. Amam nista se ne brini..cesto se cuna zna zalijepit za pelenu paprokrvari. Mi smo stalno mazali sloj Jekoderma da izbjegnemo ljepljenje. S Bebo,moj ti je svajet da osunetite malog sto ranije. A je imao pet mjeseci,mi kontali on nista ne zna, al sutradan kad je ugledao dr na kontroli, toliko je vristao a covjek ga jos ni dodirnuo nije.. Cickolini moj A pije vodu uglavnom poslije ovih cvrstih obroka i kad je ono vruce voli je u setnji. On to iz flasice jer se vec naucio na nju a ti mozes probati i onu obicnu malu flasicu od kupove vode, tako moja zaova jer njen mali nece ove bebi flasice. Ja jos uvijek blendam malom hranu mada mu onako dok mi jedemo dajem po komadic necega da malo zvace i vjezba se.Bananu sam grize i jede. Entinte znam kako ti je i ja sam bila luda od brige. Ako to bude istina odmah pomalo navikavaj bebicu i ne sikiraj se,bice to dobro..jedino ta teta malo zeza. A za kapi,kupi cijelu fiziolosku otopinuj,iskristices je u razne svrhe..Ja sam cak sa njomispirala A cunu kad smo ga osunetili,ono uzmem u spricu i zalijem i usput tako odlijepim i onu gazu. Canim sretam mali rodjendanko ...ako gdje zapnes sa pjesmicama zovi u pomoc, ja ih zanm i vise nego sto mi treba Lady i mene zanima sta bi u vrticu Sunce i ti malo zavirila, vala nista ti ne bi falilo ni da nam malko navratis... Ostale
helou zene, mene krajnici dnaima zezaju jojjjj a ne d ami se ampiciline pit, sve cekam proci ce.....Danas smo bili u setnji sa Semicom i njenom Sarah i bilo nam je fino. Malo evo da se prijavim posto mm odmara,inace kad radi komp mi je okupiran od predvecer do zore.
dobro pazi na bebicu..mozda ipak da se obratis dr.
S Bebo,moj ti je svajet da osunetite malog sto ranije. A je imao pet mjeseci,mi kontali on nista ne zna, al sutradan kad je ugledao dr na kontroli, toliko je vristao a covjek ga jos ni dodirnuo nije..
joj znam...ma mi smo to htjeli odmah, ali mali fasov'o baby žuticu koja je trajala haman pa 3 mjeseca...pa onda išli na more, pa ramazan, pa more ponovo..helem, oduži se i dođe 7 i pol mjeseci....ma nakon malog, najgore će biti meni, jer ću ja s njim morati da deveram po čitav dan...
Covjece vas ne pohvata niko al spartate ove stranice Eto za D3 kapi drugacije u svakom gradu kod nas u TZ majka ne pije nego samo beba.. A sto se tice izlazaka meni MM ne da kaze cekaj jos makar 10 dana ja gotov poludila,a njega strah zbog bebe .. Za dojenje po gradu ja oblacila kosuljice sto mogu odkopcat koje dugme i hop (.) eto je
Ma ne bole bebicu krajnici a ne bih rekla da je prelazno, zasticena je ona od toga jer je jos mala i dobiva moja antitijela koliko toliko......ma ispirem nekad zalfijom,uzimat cu meda......ja koliko znam upala krajnika nije prelazna
Super Bebo mane brini,nije to bas toliko strasno ..ja znam djece koja su to super podnijela..Moj A je plakao cijeli dan,kad s pameti nisam skrenula, cim je piskio prestao je plakati...tj.bukvalno je trpio, cijeli dan mu nismo pelenu mijenjali jer je bila suha i predvecer kad smo skontali da vise ne moze trpiti moja ga moja mama pritisnula po stomacicu i on morao hehehhe..e vala ruke joj se pozlatile..Odmah nakon toga poceo da se prevrce na stomak..
Vi koje dojite vani...lakse vam je zavrnuti majicu odozdo i rahat dojite a nista se ne vidi jer odozgo je na siki majica a odozdo bebi..i ja sam u pocetku oblacila kojekakve dekoltee..al tesko je onda siku zakamuflirati..probajte
sanela, ja A drzim na krilu, doji, a ja vamo forumam...sta cu, dosadno mi...heh mislim da nemam kosulju koju gore mogu zakopcati moram u shoping pod hitno
Ma ne bole bebicu krajnici a ne bih rekla da je prelazno, zasticena je ona od toga jer je jos mala i dobiva moja antitijela koliko toliko......ma ispirem nekad zalfijom,uzimat cu meda......ja koliko znam upala krajnika nije prelazna
Ja imam inace problem sa krajnicima..i znam da mi je jedna dr. rekla da nosim masku dok dojim bebu...koristila sam tad pne lizobakt tabletice jer nisam smjela nista drugo i mogu ti rec da su mi pomogle hvala Bogu..a nisam ti sigurna koliko je to prelazno al svakako su bebe preosjetljive bez obzira na dojenje..
Ja imam inace problem sa krajnicima..i znam da mi je jedna dr. rekla da nosim masku dok dojim bebu...koristila sam tad pne lizobakt tabletice jer nisam smjela nista drugo i mogu ti rec da su mi pomogle hvala Bogu..a nisam ti sigurna koliko je to prelazno al svakako su bebe preosjetljive bez obzira na dojenje..
Ja mislim da je to OK ako se kaslje, a vak.....ma hajde dojila sam je i dojim je, mislim ne vjerujem bas da ona moze od mene dobiti upalu grla ....