|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1074 1075 [1076] 1077 1078   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
4.10.2011 18:25:02   
animagical
savjetodavce uredno ignorisi...i ja svoje patim sto ne povijamuser posted image kazu-bice mu krive nogeuser posted image reko, nek budu nije cura.... stvarno su ljudi dosadni...ne uci na ruke, dohranjuj da bolje spavauser posted image , pusti nek se isplace, ne presvlaci po noci, stavljaj kapu i rukavice, slucajno ne rezi nokte...ja to sve radim bas suprotno...

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26876
4.10.2011 18:30:09   
palachinken
Ma nema potrebe dok god dojis da bilo sta uvodiš, jer u mlijeku ima sve potrebno, makar u prvih 6 mjeseci bebina zivota. Kod ishrane AD-om, zbog regulisanja stolice, potrebno je nekad dati caj, iako preporucuju da se i bebama koje se hrane AD-om nista ne daje 6.og mjeseca.

A kad smo kod jezika, njih vazda bilo i vazda ce biti, samo treba naucit osaburat. Ako dojis ako izlazis, ako stavljas u AS, ako ne stavljas kapicu, svi imaju misljenje i o kilazi i o stolici i o cucli i o zvizdi maternoj (ovo bukvalno, odnosi se na period deveranja s ranom) user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26877
4.10.2011 18:30:44   
mala_sa
Haj moje dame user posted image
Ja jutros dok sve iscitah A se probudi, i kasnije i zabvoravila da nisam nista sarnula user posted image
Danas popodne je spavao svega 15ùin, i evo tek sad je pokazap znakove pospanosti pa sam ga stavila u krevetac da pajki user posted image
Mm otisao da trci, a ja umrijeh od gladi, ali ipak cu ga sacekati sa vecerom, vala bar da veceramo skupa.
Danas nam nema ni Lady ni Helene, hajde nadam se da je sve ok i da se samo "onako" ne javljaju.

Vidim pricate o izlascima, mi smo izasli 5ti dan, i to prvo u grad pa u tr centar, i babica nam je kad smo izkazili iz bolnice rekla da odmah krenemo sa setnjicama (laganim) jer to jako prija i bebi i mami (a mi jedva i docekali da je poslusamo) user posted image

Tijelo ce vam se takodjer postepeno vracati, ja sam mjesec nakon poroda stala u svoje stare pantole (ono bas lijepo da nigdje ne stiscu), a tada otprilike sam se vratila i u 37br (sjecam se da sam se bila prepala sto odmah nisam mogla u svoje stare cipele). Takodjer ovaj viseci dio ispod pupka imam i dan danas (dosta je manji, ali ga ima) -on se povlaci jako sporo. I sjecam se da mi je na prvom pregledu ginic rekao da se ne sikiram jer tijelu treba opet 9mj da se vrati na staro user posted image

Bebix mi smo A takodjer stavljali od prvog dana u AS, napravljene su one specijalno za male bebice no sikiriki user posted image

Eh evo dok ja napisah post moj hairlija se uspavao, ma najljepsi mi je dok pajki user posted image user posted image

Novi avatari su user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 26878
4.10.2011 18:35:09   
bebix
user posted image user posted image  bas ste me oraspolozile, odoh malisanu na um palo da cejifi sikuuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 26879
4.10.2011 18:35:30   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ma nema potrebe dok god dojis da bilo sta uvodiš, jer u mlijeku ima sve potrebno, makar u prvih 6 mjeseci bebina zivota. Kod ishrane AD-om, zbog regulisanja stolice, potrebno je nekad dati caj, iako preporucuju da se i bebama koje se hrane AD-om nista ne daje 6.og mjeseca.

A kad smo kod jezika, njih vazda bilo i vazda ce biti, samo treba naucit osaburat. Ako dojis ako izlazis, ako stavljas u AS, ako ne stavljas kapicu, svi imaju misljenje i o kilazi i o stolici i o cucli i o zvizdi maternoj (ovo bukvalno, odnosi se na period deveranja s ranom) 

objasni mi ovo ziva bila sta se tu ima savjetovatiuser posted image user posted image osim sto sam ja cula da se niposto ne kupamuser posted image ja se okupala i oprala kosu cim sam usla u kucu iz bolnice...nije mi naskodilo nista...sto kosu ne valja prati?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 26880
4.10.2011 18:35:45   
Semica
meni i pedijatar i patronazna rekli da ni espumisan ni caj od komoraca ne mogu bas nesto puno pomoci...protiv kapi su jer je to hemija a kao caj i nije od neke pomoci...

A de mi pojasnite malo za kapi...kod mene ne pise da moram ja piti a ni patronazna ni dr.mi nisu rekli...samo Sari dajem 4 kapi dnevno...user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 26881
4.10.2011 18:38:23   
animagical
ako dojis trebas pitiuser posted image isto kao sto trebas nastaviti prenatal

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26882
4.10.2011 18:40:56   
Semica

IZVORNA PORUKA: animagical

ako dojis trebas pitiuser posted image isto kao sto trebas nastaviti prenatal

aaaaaaaaaaaaaaaa pa niko mi to nije spomenuooooo user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 26883
4.10.2011 18:41:22   
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: palachinken

A kad smo kod jezika, njih vazda bilo i vazda ce biti, samo treba naucit osaburat. Ako dojis ako izlazis, ako stavljas u AS, ako ne stavljas kapicu, svi imaju misljenje i o kilazi i o stolici i o cucli i o zvizdi maternoj (ovo bukvalno, odnosi se na period deveranja s ranom) 

objasni mi ovo ziva bila sta se tu ima savjetovatiuser posted image user posted image osim sto sam ja cula da se niposto ne kupamuser posted image ja se okupala i oprala kosu cim sam usla u kucu iz bolnice...nije mi naskodilo nista...sto kosu ne valja prati?

To ko ima ruse kose do pasa pa dugo treba da se osuši. Ova moja slama nije u kriticnoj kategoriji, osim da se zapali na vrucinama :D Ja sam se okupala jos u porodilistu, i to nekoliko puta.

PS Moje dijete spava od pola 3 danas, vise od 4h u komadu, joj bice dreke kad skonta da je izgladnio.

< Poruku je uredio palachinken -- 4.10.2011 18:44:04 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 26884
4.10.2011 18:47:45   
animagical
meni u porodilistu ne dadose kosu kvasitiuser posted image a tusirala se jesam, ono samo tijelo...ranu sam 15-ak dana tusirala po 10 puta na dan...mislim da mi je zato ovako fino zaraslo ni zacrvenilo se nije nikad...ma cudni obicajni, znam neki misle da je stetno kupati se s menstruacijom...valjda i to kako kome...

pitanje za sve-jeste nosile steznik? treba li mi...

< Poruku je uredio animagical -- 4.10.2011 18:49:53 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 26885
4.10.2011 19:05:41   
Semica
I ja sam isto tako ANIMAGICAL...cini mi se svaka 2h sam sto ti kazes tusirala ranu....bas mi je to prijalo...manje me bolila nakon toga..

A to da se ne kupa neko kad ima menstruaciju ne mogu da shvatim...pa fuj!!! fuj!!! kako mogu izdrzati?? Jos pogotovu sto imaju menstr...user posted image

Kad smo vec kod tog kupanja da vam ispricam nesto vezano za trudnocu i kupanje...Sveki moja radi na zaraznom u bolnici i prica ona greskom im dosla trudnica sa bolovima ( sesti mjesec trudnoce )...i kroz pricu sa njom ( jer su vidjeli na sta lici-sva prljava ),pitaju je kad se zadnji put kupala i ona njima kaze prije nego je zatrudnila...ne smije se kaze kupati u trudnoci UTUSIT CE DIJETE.... pa POBOGU!!!!

Eh eto,svakakvog svijeta....svasta...

Neposredna veza do poruke: 26886
4.10.2011 19:11:07   
Super Beba
ja znam za slučaj kad žena nije šišala kosu čitavih 9 mjeseci, jer to "ne valja"...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 26887
4.10.2011 19:15:30   
animagical
heheh cuj ugusit ce dijeteuser posted image a sta ce jadna, meni zao kad je neko toliko neupucen...ja sam u bolnici od jedne cula nevjerovatnu pricu kako dr uzimaju posteljice i od njih prave sminku u fabrikamauser posted image user posted image jest da me sve boljelo ali sam crkla od smijeha... kao, zato ih pregledaju iza poroda....ta ista iako nije bila prvorotka se zacudila sto sam ja ponijela uloskeuser posted image kao ona nije krvarila iza prvog poroda...eh eto nije... i fakat u bolnici nije stavljala uloske, sav joj krevet bio krvav

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 26888
4.10.2011 19:16:16   
mala_sa
Kad smo vec kod tog kupanja da vam ispricam nesto vezano za trudnocu i kupanje...Sveki moja radi na zaraznom u bolnici i prica ona greskom im dosla trudnica sa bolovima ( sesti mjesec trudnoce )...i kroz pricu sa njom ( jer su vidjeli na sta lici-sva prljava ),pitaju je kad se zadnji put kupala i ona njima kaze prije nego je zatrudnila...ne smije se kaze kupati u trudnoci UTUSIT CE DIJETE.... pa POBOGU!!!!

user posted image user posted image
user posted image (u nastavku smajlistolupaglavomodpod)

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 26889
4.10.2011 19:19:01   
sweet insanity
helou zene, mene krajnici dnaima zezaju jojjjj a ne d ami se ampiciline pit, sve cekam proci ce.....Danas smo bili u setnji sa Semicom i njenom Sarah i bilo nam je fino. Malo evo da se prijavim posto mm odmara,inace kad radi komp mi je okupiran od predvecer do zore.

Neposredna veza do poruke: 26890
4.10.2011 19:19:37   
sweet insanity
palachinken, gdje si narucila wrap i kolko love???

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 26891
   RE: Bebe od 0 -1 godine [chat]
4.10.2011 19:20:01   
lejla80
Pozdrav svima,ja evo odmaram,mali se nesto umorio i zaspao a ja kontam taman da malo provirim na rr.e vala ste se i ispisale o svemu..vidim mnogo novih mamica na temu..dobro nam dosle..
Leena e bas cu i ja malko da se zarovim u taj Merkator..Nesto vazda zbrzim kad sam tamo a i muz me ometa,stalno me nesto pozuruje..moram se sama zaputit.
Amam nista se ne brini..cesto se cuna zna zalijepit za pelenu paprokrvari. Mi smo stalno mazali sloj Jekoderma da izbjegnemo ljepljenje.
S Bebo,moj ti je svajet da osunetite malog sto ranije. A je imao pet mjeseci,mi kontali on nista ne zna, al sutradan kad je ugledao dr na kontroli, toliko je vristao a covjek ga jos ni dodirnuo nije..
Cickolini moj A pije vodu uglavnom poslije ovih cvrstih obroka i kad je ono vruce voli je u setnji. On to iz flasice jer se vec naucio na nju a ti mozes probati i onu obicnu malu flasicu od kupove vode, tako moja zaova jer njen mali nece ove bebi flasice.
Ja jos uvijek blendam malom hranu mada mu onako dok mi jedemo dajem po komadic necega da malo zvace i vjezba se.Bananu sam grize i jede.
Entinte znam kako ti je i ja sam bila luda od brige. Ako to bude istina odmah pomalo navikavaj bebicu i ne sikiraj se,bice to dobro..jedino ta teta malo zeza. A za kapi,kupi cijelu fiziolosku otopinuj,iskristices je u razne svrhe..Ja sam cak sa njomispirala A cunu kad smo ga osunetili,ono uzmem u spricu i zalijem i usput tako odlijepim i onu gazu.
Canim sretam mali rodjendankouser posted image ...ako gdje zapnes sa pjesmicama zovi u pomoc, ja ih zanm i vise nego sto mi trebauser posted image
Lady i mene zanima sta bi u vrticuuser posted image
Sunce i ti malo zavirila, vala nista ti ne bi falilo ni da nam malko navratis...
Ostaleuser posted image user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 26892
4.10.2011 19:21:59   
lejla80

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

helou zene, mene krajnici dnaima zezaju jojjjj a ne d ami se ampiciline pit, sve cekam proci ce.....Danas smo bili u setnji sa Semicom i njenom Sarah i bilo nam je fino. Malo evo da se prijavim posto mm odmara,inace kad radi komp mi je okupiran od predvecer do zore.

dobro pazi na bebicu..mozda ipak da se obratis dr.

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 26893
4.10.2011 19:24:41   
Super Beba
S Bebo,moj ti je svajet da osunetite malog sto ranije. A je imao pet mjeseci,mi kontali on nista ne zna, al sutradan kad je ugledao dr na kontroli, toliko je vristao a covjek ga jos ni dodirnuo nije..

joj znam...ma mi smo to htjeli odmah, ali mali fasov'o baby žuticu koja je trajala haman pa 3 mjeseca...pa onda išli na more, pa ramazan, pa more ponovo..helem, oduži se i dođe 7 i pol mjeseci....ma nakon malog, najgore će biti meni, jer ću ja s njim morati da deveram po čitav dan...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 26894
4.10.2011 19:27:01   
sanela.asja
Covjece vas ne pohvata niko al spartate ove stranice user posted image
Eto za D3 kapi drugacije u svakom gradu user posted image user posted image user posted image kod nas u TZ majka ne pije nego samo beba..
A sto se tice izlazaka meni MM ne da kaze cekaj jos makar 10 dana ja gotov poludila,a njega strah zbog bebeuser posted image user posted image ..
Za dojenje po gradu ja oblacila kosuljice sto mogu odkopcat koje dugme i hop (.) eto jeuser posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 26895
4.10.2011 19:28:53   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: lejla80

Ma ne bole bebicu krajnici a ne bih rekla da je prelazno, zasticena je ona od toga jer je jos mala i dobiva moja antitijela koliko toliko......ma ispirem nekad zalfijom,uzimat cu meda......ja koliko znam upala krajnika nije prelaznauser posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 26896
4.10.2011 19:36:50   
lejla80
Super Bebo mane brini,nije to bas toliko strasno ..ja znam djece koja su to super podnijela..Moj A je plakao cijeli dan,kad s pameti nisam skrenula, cim je piskio prestao je plakati...tj.bukvalno je trpio, cijeli dan mu nismo pelenu mijenjali jer je bila suha i predvecer kad smo skontali da vise ne moze trpiti moja ga moja mama pritisnula po stomacicu i on morao hehehhe..e vala ruke joj se pozlatile..Odmah nakon toga poceo da se prevrce na stomak..

Vi koje dojite vani...lakse vam je zavrnuti majicu odozdo i rahat dojite a nista se ne vidi jer odozgo je na siki majica a odozdo bebi..i ja sam u pocetku oblacila kojekakve dekoltee..al tesko je onda siku zakamuflirati..probajte

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 26897
4.10.2011 19:39:58   
animagical
sanela, ja A drzim na krilu, doji, a ja vamo forumam...sta cu, dosadno mi...heh mislim da nemam kosulju koju gore mogu zakopcatiuser posted image moram u shoping pod hitnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 26898
4.10.2011 19:42:21   
lejla80

Ma ne bole bebicu krajnici a ne bih rekla da je prelazno, zasticena je ona od toga jer je jos mala i dobiva moja antitijela koliko toliko......ma ispirem nekad zalfijom,uzimat cu meda......ja koliko znam upala krajnika nije prelaznauser posted image

Ja imam inace problem sa krajnicima..i znam da mi je jedna dr. rekla da nosim masku dok dojim bebu...koristila sam tad pne lizobakt tabletice jer nisam smjela nista drugo i mogu ti rec da su mi pomogle hvala Bogu..a nisam ti sigurna koliko je to prelazno al svakako su bebe preosjetljive bez obzira na dojenje..

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 26899
4.10.2011 19:51:27   
sweet insanity

Ja imam inace problem sa krajnicima..i znam da mi je jedna dr. rekla da nosim masku dok dojim bebu...koristila sam tad pne lizobakt tabletice jer nisam smjela nista drugo i mogu ti rec da su mi pomogle hvala Bogu..a nisam ti sigurna koliko je to prelazno al svakako su bebe preosjetljive bez obzira na dojenje..

Ja mislim da je to OK ako se kaslje, a vak.....ma hajde dojila sam je i dojim je, mislim ne vjerujem bas da ona moze od mene dobiti upalu grla ....

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 26900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1074 1075 [1076] 1077 1078   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1074 1075 [1076] 1077 1078   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Posjet ginekologu
gvendolina

Koliko redovno idete na ginekoloski pregled?

svakih 6 mjeseci (40%)

1 godisnje (31%)

svake 2 godine (3%)

vise od 2 godine (3%)

drugo (23%)

Broj svih glasova: 70

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *