|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1076 1077 [1078] 1079 1080   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
4.10.2011 22:23:54   
rose
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Zdravo user posted image
Skroz rijetko se javljam jer nemam vremena,Amar i Ajna me totalno okupiraju da nemam vremena otvoriti sranicu rr-a user posted image
Kod nas je ok ,navikli smo se jedni na druge,skoro pa smo prošli fazu grčeva koji su bili jako rijetki.Dojim i dalje hB...Malena mi prespava noć i tako do 12 h  budi se samo 3 puta da doji i nastavi spavati....
Ovi dana je jako nerovozna i puno bali ali kontala sam sve ok tako treba ,nešto se slabo sjećam kako je bilo mi sa malcem,ali prekuče sam primjetila da su joj desne dole na vrhu bijele da bi mi jutros pedijatrica rekla da će joj do kraja trećeg mjeseca sigurno niknuti prvi zubić user posted image  nekako mi rano prije 5 dana je ušla u 3 mjesec user posted image
Malcu je prvi zubić niknuo sa 4 ipo mjeseca ali malenoj će izgleda još ranije....
Eto toliko od mene user posted image user posted image user posted image

Zar se i ova budjenja za obrok i dalje broje u "prespavala beba noc"? user posted image Ja sam kontala da beba prespava noc kad ne mrdne do jutra user posted image
E fakat mislim neki dan gdje li si i kako deveras!

hehe ni meni to budjenje za dojenje se ne racuna u prespavala noc...vec kad odvali od 7 navace do 7 ujutro kao svih ovih mjeseci od napunjena 2 mjeseca user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 26926
4.10.2011 22:25:46   
Anoniman
Dok Ane nema mogu i nekako, ali Ana mi u nedjelju definitivno dolazi tako da ako se ovo ne promijeni nema mi druge. jer danas sam osjetila kako bukvalno drhtim od izmorenosti.
Ne pisah vam sta mi juce pedijatrica rece. Posto sam ja otpustana iz bolnice sa zeljezom 2,3 i hematokritom 0,26 dvomili su se oko transfuzije i na kraju odustali i rekli mi da nastavim sa thotemom dva puta i tako ja juce njoj kroz pricu to nagovjtim, posto mi je patronazna rekla da ona tesko dojenoj djeci pada na stomak, kad je zena vrisnula na mene. Kaze prekidaj sa njom dok god ne iskorijenis bakteriju, jer kako tothemom "hranis" sebe tako hranis i bakteriju. Ja zatecena ostalauser posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
  Neposredna veza do poruke: 26927
4.10.2011 22:27:24   
animagical
ja ne kontam, kako prespavaju noc tako mali, pa kako ne ogladne? meni skroz normalno sto se ovo moje drekne svako tri sata po noci, jos mi to i rijetko...jesam ja budalastauser posted image nisam uopste mislila da ce ovo budjenje prestati do makar pola godine... a iskreno, meni i ne smeta, ja sam i u trudnoci ustajala svako pola sata, sat....u wc...user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 26928
   [Obrisana poruka]
4.10.2011 22:36:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 26929
4.10.2011 22:50:16   
Anoniman
Ma nije meni problem kad se probudi jede pola sata npr i nastavi spavati. Moj u zadnjih desetak dana budi se na sat-sat i po i doji po sat, sat i po, ako ga prekinem odmah u vrisku. duze doji nego sto spava.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 26930
4.10.2011 22:53:17   
rose
IZVORNA PORUKA: animagical

ja ne kontam, kako prespavaju noc tako mali, pa kako ne ogladne? meni skroz normalno sto se ovo moje drekne svako tri sata po noci, jos mi to i rijetko...jesam ja budalastauser posted image nisam uopste mislila da ce ovo budjenje prestati do makar pola godine... a iskreno, meni i ne smeta, ja sam i u trudnoci ustajala svako pola sata, sat....u wc...user posted image

heh i ja sam ustajala i to je kao priprema za ta silna nocna hranjenja...moja se budila prvo svaka 2 sata pa postepeno produzavala vrijeme spavanja i onda s neka 2 mjeseca spavala od 7 navece do 6 ujutro...sad se budi u 7...taman kad mama mora ustati da se spremi za posao user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 26931
4.10.2011 23:08:38   
Anoniman
Luka je do 40dana cesto znao nocu da odvali i po 6-7sati sna, a sad kad sastavi 2,5 ja sva user posted image

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 26932
4.10.2011 23:10:10   
bebacha
Znaci i Luka krenuo ko sekauser posted image user posted image user posted image bemu misa i lose spavanje

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26933
4.10.2011 23:11:34   
Anoniman
A zadnja dva dana pocne da doji i onda posle par gutljaja prestane i napravi facu isto kao da se gadi i onda tuzno pocne plakati pa sve tako u krug. Ne jede u kontinuitetu kako je prije jeo. Pravi face isto kao da jede nesto sto mu se ne svidja ukus.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 26934
4.10.2011 23:15:21   
bebacha
jel moguce da je mlijeko promjenilo okus.
jel uzimas neke lijekove il nesto od hrane sto nisi do sad

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26935
4.10.2011 23:19:48   
Anoniman
I ja sam to pomislila, ali kad sam vratila film unazad sve sto inace jedem sam jela, ne pijem nista od lijekova, sta vise prije par dana prestala ljekove uzimati. Nista novo u ishranu nisam unosila.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 26936
5.10.2011 0:07:38   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: rose

Zdravo user posted image
Skroz rijetko se javljam jer nemam vremena,Amar i Ajna me totalno okupiraju da nemam vremena otvoriti sranicu rr-a user posted image
Kod nas je ok ,navikli smo se jedni na druge,skoro pa smo prošli fazu grčeva koji su bili jako rijetki.Dojim i dalje hB...Malena mi prespava noć i tako do 12 h  budi se samo 3 puta da doji i nastavi spavati....
Ovi dana je jako nerovozna i puno bali ali kontala sam sve ok tako treba ,nešto se slabo sjećam kako je bilo mi sa malcem,ali prekuče sam primjetila da su joj desne dole na vrhu bijele da bi mi jutros pedijatrica rekla da će joj do kraja trećeg mjeseca sigurno niknuti prvi zubić user posted image  nekako mi rano prije 5 dana je ušla u 3 mjesec user posted image
Malcu je prvi zubić niknuo sa 4 ipo mjeseca ali malenoj će izgleda još ranije....

Zar se i ova budjenja za obrok i dalje broje u "prespavala beba noc"? user posted image Ja sam kontala da beba prespava noc kad ne mrdne do jutra user posted image

hehe ni meni to budjenje za dojenje se ne racuna u prespavala noc...vec kad odvali od 7 navace do 7 ujutro kao svih ovih mjeseci od napunjena 2 mjeseca user posted image user posted image

Mi dojimo ležeći tj ja spavam ona jede user posted image  tako da i ne osjetim (tako sam i sa malcem) zbog toga mogu mirne duše reći da ja to ubrajam u "prespava noć "  user posted image   Ma ja bi se zabrinula kad bi mi spavala od 7 do 7 user posted image  ma sve u svoje vrijeme,ali kako ima djece pa ne spavaju po noći meni je ovo mašala user posted image  

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 26937
5.10.2011 0:09:07   
Leena
drage moje,
jedva iscitah i sve zaboravihuser posted image

vidim puno beba sa zacepljenim nosicem... i nama je jos zacepljen, ali znatno bolje stanje nego juce.. ja ne znam sta bih bez babyvac-a, stvarno se ne moze nijedna pumpica s time porediti...

Enci, user posted image super da ti nisu obje nemirne, vidis kako paze mamicu, pa se mijenjaju, malo jedna, malo drugauser posted image

Lejla, ma i mene muz uvijek pozuruje, a sinoc bila, vidim pamucni bodici dugih rukava bas fini po 5-7 km! Moram otici...

Iman, i vas nosic zezauser posted image , ali barem je apetit dobaruser posted image . Ima dana kada esma tako jede, da bi meni bilo muka da sam sve to strpala u sebe, a ima dana kada nece nista.

Jele, znaci cura dolazi u nedjeljuuser posted image . Draga, ja bih tog tvog doktora ubila bez griznje savijesti! Pa meni je doktor dan nakon poroda dosao u civilu da se uvjeri da su mi dali transfuziju, jer je svjestan faktora da sam pored tih nalaza kao kod tebe i mnogo krvi izgubila i da mi nece biti lako... A bez ikakvih stela, nego je divan covjek. A totheme su mi uzas, drze mi hemoglobin visim samo sedmicu dvije nakon sto prekinem koristenje... Za sad mi je najvise pomogao feroglobin, a od prirodnih lijekova prepelicja jaja (s tim da ih ja umutim sa secerom ziva i onda zalijem prokuhanim mlijekom, bude ukusno bas, kao shake neki)

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26938
5.10.2011 0:12:43   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Selma ljubi djecicuuser posted image . Bas se neki dan pitam sta je sa tobom, neobicno bez tebe na rr user posted image

Pratim ja vas ali se slabo javljam, dok namirim Ajnu onda se posvetim Amaru (učimo slova user posted image ) i dok ja koju knjigu pročitam i prođe mi dan user posted image  ...A baš mi falite user posted image
Vidim Luka ide sekinim stopama user posted image   izdrži valja ti user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 26939
5.10.2011 0:19:58   
Selma.A.M
Nego Jelena kako rana,čitala sam da si bila pravo zadeverala sa njom ?
Kod mene rana bila pravo dobro,nisam je ni osjetila,dok gospođa nije odlučila da prekine apstinenciju od keksa user posted image  kad mi oči nisu iskočile user posted image  elem u dva sata ujutro smo završili u hitnoj ,stomak me zabolio više nego što me je rez bolio tek nakon CR user posted image user posted image user posted image   i utvrde oni meni da mi rez na maternici nije još dobro zarastao tj još frišak iako spolja kao da ga i nema....I sad mi je keks zabranjen do daljnjeg user posted image user posted image user posted image

Eto ja se malo požalila-šta koga boli-boli user posted image user posted image

Ima li Malene i Skvo javljajuli se ???

Animagical slušal Ajnur ?

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 26940
   [Obrisana poruka]
5.10.2011 8:00:25   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 26941
5.10.2011 8:02:57   
vila_7
ja da se javnem,imam puno posla hB,pa odoh DELATI! user posted image
Naletit cu ja opet! user posted image

Iman...uh dobra ti ova,bas da covjeku posmiga!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 26942
5.10.2011 8:07:06   
ladyblue RR
dobro jutro...

evo mene u miru kafenišemuser posted image . cura u jaslicama. kašlje mi jutros i to dobro. mora izaći onaj šlajm. davat ću joj Prospan pa će valjda ubrzati.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 26943
5.10.2011 8:44:38   
taurus
jutro

mi smo juče cijeli dan bili van kućeuser posted image
E je bila kod svekrve jer smo išli na jednu odbranu diplomskog pa iza toga na večeru i sinoć došli kući oko 11
odoh vas malo čitati

Neposredna veza do poruke: 26944
5.10.2011 8:49:12   
Medi_87
Jutro evo i nas, jucer malo hodali po gardu,a li vrlo malo jer nas jos nije popustala prehlada, maloprije ustali, ja ga ostavila u spavacoj ne da mi dijete ni na rr evo ga dopuzao do mene i smije se user posted image
kasnije cemo citati odoh piti ness

Neposredna veza do poruke: 26945
5.10.2011 9:05:50   
entinte
Jutro zene, evo i nas, mali je lose spavao sinoc, nadigo se u 5 jutros i evo jos ne spava, nosic ga zeza a malo i kasljuca, kise... Aqua maris i sljez kapala u nos, nista odoh danas kod dr da mu pregleda grlo pa mozda i neki sirup i druge kapi da da... user posted image Nista od suneta sutra, zvacu doktora da odgodimo za ljedecu sedmicu... user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 26946
5.10.2011 9:11:27   
m.i.n.a.
Jutro...Iman pristavi jos jednu,super je ali malooooo....user posted image

Taurus hajd pliz pogledaj na sunecenju stsa sam pitala a ima i na temi bebe,novorodjence..otvorila dsam temu beba-ptreban savjet,pa dok je ne zatvore pa mi sarni odgovr sta ti mislis....

A bar slusa dok ne popijem vu dzezvu,slomi se zavirivajuci ispod radijatora sta ima...sad je pokusao uz sto da se popne,ma gdje god vidi da moze pokusava..juce je ponovo ustao u kreveticu...naravno,zaludjenost kablovima je prisutna i dalje...user posted image
Neko veli dal bebu u kolica stavljati..ja od rvog dana u kolicima ga vozala...jos on nije odmah ni zaspao a drugi izlazak je trajao tri sata a on spavao pola sata...i opet smo bili nekad kasnije dosli u fazu da nece u kolica...al nisasm odustajala nego sjedi i uzivajuser posted image

D3 ja oduvjek kapala 4 ni smanjivala ni povecavala...jedino ovdje presla na 10 kapi odjednom....
Cickolini..ti spremas rodjendan...pa onda krecem i ja....samo sta da pripremam kad su sve prilike da ce na rodjendanu biti mm,ja arman...moje dijete i moj muz kao i njegova supruga...naravno od moje mame kcerka i svekrvin sin kao i njihovo unuceuser posted image suser posted image user posted image user posted image stvarno ce nas biti dosta

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 26947
5.10.2011 9:12:17   
rose

IZVORNA PORUKA: rose

Zdravo user posted image

Mi dojimo ležeći tj ja spavam ona jede user posted image  tako da i ne osjetim (tako sam i sa malcem) zbog toga mogu mirne duše reći da ja to ubrajam u "prespava noć "  user posted image   Ma ja bi se zabrinula kad bi mi spavala od 7 do 7 user posted image  ma sve u svoje vrijeme,ali kako ima djece pa ne spavaju po noći meni je ovo mašala user posted image  

ja sam se zabrinula prvu noc pa sam je jedno vrijeme onako uspavanu dizala da doji oko ponoci a onda sam to prestala...ona je jednostavno spavalica user posted image

Neposredna veza do poruke: 26948
5.10.2011 9:13:02   
palachinken
mino, gdje si ti sunetila malog? Jeste to ovdje radili?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 26949
5.10.2011 9:17:57   
rose
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Jutro...Iman pristavi jos jednu,super je ali malooooo....user posted image

Taurus hajd pliz pogledaj na sunecenju stsa sam pitala a ima i na temi bebe,novorodjence..otvorila dsam temu beba-ptreban savjet,pa dok je ne zatvore pa mi sarni odgovr sta ti mislis....

A bar slusa dok ne popijem vu dzezvu,slomi se zavirivajuci ispod radijatora sta ima...sad je pokusao uz sto da se popne,ma gdje god vidi da moze pokusava..juce je ponovo ustao u kreveticu...naravno,zaludjenost kablovima je prisutna i dalje...user posted image
Neko veli dal bebu u kolica stavljati..ja od rvog dana u kolicima ga vozala...jos on nije odmah ni zaspao a drugi izlazak je trajao tri sata a on spavao pola sata...i opet smo bili nekad kasnije dosli u fazu da nece u kolica...al nisasm odustajala nego sjedi i uzivajuser posted image

D3 ja oduvjek kapala 4 ni smanjivala ni povecavala...jedino ovdje presla na 10 kapi odjednom....
Cickolini..ti spremas rodjendan...pa onda krecem i ja....samo sta da pripremam kad su sve prilike da ce na rodjendanu biti mm,ja arman...moje dijete i moj muz kao i njegova supruga...naravno od moje mame kcerka i svekrvin sin kao i njihovo unuceuser posted image suser posted image user posted image user posted image stvarno ce nas biti dosta

hahaha...stvarno ne znam kako ces se snaci u tolikoj guzvi user posted image user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 26950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1076 1077 [1078] 1079 1080   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1076 1077 [1078] 1079 1080   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Zastitna krema
Medić*

Molim da mi preporucite neku dobru zastitnu kremu :))) Maleni mi dosta svijetle puti, prvi put idemo sa njim na more pa bi voljeli malo boje na moru dobiti a i da ne izgori :))) Hvala

odg (100%)

odg (0%)

Broj svih glasova: 46

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *