Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
lady lakse ce ti biti kad ti kazu sta je,mislim naci cime da izlijecis pa bar na sta sumnjaju ako nista jelena kakosi lutko jutros?joj sta sve treba predeverati uhhh
Evo i nas na danasnje javljanje..prvo hvala svima na odgovorima sad znam kako cu, ustvari kako ce moja sveki i muz ako zatreba. Mi maloprije dosli sa boce, napokon primili drugu dozu HIB ,Polio, Di-te per..Vagali nas nisu jer je A prerastao onu vagu a valjda ik mrsko vagati ga na onu veliku..to mogu i ja kuci...
Super Bebo jel do tebe ili do bebca to sto jede tako male kolicine?? Ja sam A uvela drugi obrok negdje sa 6 i po mjeseci, tacnije cim sam vidjela da je ovaj prvi sto sam mu davala u stanju da pojede vecim dijelom. Odprilike je jeo jednu onu malu teglicu,nekad vise,nekad manje, zavisi sta je u njoj..Mesna voda ide odmah (piletina i teletina) a meso malo kasnije.
Jelena zeno kako ste vas dvoje? Javljaj sta je bilo kod doktora
Palachinken i mi smo pravo brzo prelazili na sljedeci broj..cini mi se da smo potrosili jednu dvicu, dviije trice al zato cetvorku jos uvijek koristimo..Da li dovoljno stegnes pelenu..Nekad mi je neko na forumu napisao da djecaku treba stegnuti pelenu toliko da izmedju pelene i stomacica bude odprilike jedan prst prostora..Moj ti je savjet da potrosis to pelenica sto ti je ostalo, barem preko dana da ih koristis. Postoji cak mogucnost da vam trica bude malo i veca pa da opet kaka curi van...ma kako god okrenes bice dana kad ti ni jedna pelena nece moci pomoc..Naoruzaj se strpljenjem,detrdzentom i kamarom bodija heh
Jutro i od nas,ustali smo rano ali bili nam nana i dedo,došli s mora,a ostali 2 sedmice ,pa se poželjeli djece i oni njih.Dok je Hamza podnio izvještaj .Sada ćemo u hodanje.Juče upisala velikoga u vrtić,pa sad jedva čeka polazak.lady,ma bolje da odeš,da ne misliš i ne nagađaš šta je.
Lady...da se ne brines najbolje po savjet otic..sretnooo
Lejla pa niste ni vi toliko daleko od nas a Armanko mi nekako ne djeluje da ce skoro pocet me zvat...mozda kad krene sa zvanjem jednom dodjem u fazu da pozelim da me ne zove toliko:))
Nama izgleda tek sad krenuli zubici,donja vilica od neki dan tek brezuljkasta ii sad su jedinice bijele..nece jos al eto nesto se desava..ako su tek sad zubi sta ono prije je bilo
Opet ja s pelenama, ali primjetila sam da mu oko nogica ostane crveni trag, urezala mu se ona guma (ili kako se vec zove taj rub) od pelena. Jel to inace tako ili je i to znak da su mu male?
lejla - do njega je :) Mada ima nešto što hoće, nešto što neće...ali da sad otkida na hapice, i ne baš...čak mu ni baby riža nije nešto wow...a haman svim bebama to zabremede...isteće joj rok trajanja, bezze je otvorih :))
E dajte mi brzi odgovor da li da D odmah dam citavu vocnu kasicu (onu veliku za 6+)??? Dosli smo na pola, recite mi da znam da li da nastavim hahahahah
iman i helena - VMs (ovo dođe k'o množina od vaši muževi ) nisu ni svjesni koliki bi sevap zaradili da vam naprave po još jednu bebu :) (malo ovo "da vam naprave" zvuči tupavo, jer ipak prave djecu i sebi hehe, al ne mogu se sjetiti adekvatnijeg izraza ) A oooj, moj mali još uvijek spava (ne ureklo se)..dijete uživa na podu..haj, dobro je za kičmu :P
Iman ja znam da dijete nesmije piti mlijeko kad ima proljev jer je tada jos gore ma ima svasta protiv proljeva ali nesmijes malom djetetu dati cola,ckolada za kuhanje,jabukovo sirce itd bas mi je zao male ljepotice
Mom malom ostaju od svega tragovi, valjda mu koza takva a pelene da i ne spominjem, cak i po stomacicu bude ono ko zguzvana koza, zato ja tako silno volim pampers a te posebne mirise koje spominjete ja uopste ne osjetim..
Iman za stomacic je dobra i pecena jabuka, zamotaj je u foliju stavi u neki limeni tanjir ili sta imas i u rernu nekih 20 min do pola sata ukusno je pravo mozes joj pomijesati i sa rizom i rizinom sluzi, bude ukusno a pomogne
skuhaj joj koji krompiric i izgnjeci, rizam i mrkva su takodjer dobri
Brzo ce to nju proci abd da te utjesim moja je djevojcica kod svakog zubica skoro imala proljev
pozdrav naravno i ostalim bebironima
lejla ma nemoj biti ljubomrona tvoj garant zna netso drugo sto H ne zna,tako to kdo njih bude..npr H ne voli niakko na stomak leci,on nema snase da puze...a on govori mama vec od juna,i bas sam snimila to rekoh nek imam..a sad uveliko to ponavlja papagaj moj... iman ti bas zelis new bebi to je bas sssuuuuppeeerrr...hajd na hajr
Lady devera sa osipom mojoj maloj jos uvijek onaj trag crvenog osipa ispod vrata i mi cemo ovih dana skoknuti do dermatologa jer ne prolazi nikako Bint bravo za malog, on je najbitnije naucio, mama moja je jednom ili dva puta imala epizodu zvanja mama ali je to bilo mamamamama mamamama tako da ja to ne racunam pod pricu vec onako slucajno a jedva cekam da mi namjenski kaze mama
Cickolino za D znaci pravo joj se svidjela kasica.
Ne javlja se jelena... kako je rana...dal je išla doktoru jutros
e heboga samo da se nije s mirom
bint tvoj malisan pravo napredan znaci! slatkis mali! Lady......javi sta je bilo za osip!
Palachinken mislim da su mu te stvarno male-daj ih nekome a ti jbg kupi vece! Btw ja sam sa BAbylove prezadovoljna zasad - do sad koristila Pampers i u druge nisam vjerovala!
Iman - rizina sluz ti je najbolja za proljev kod beba! a za tu drugu ... pozuri obrlati ja svog jesam,pa kad upali!
super beba...ma osevapili nego sta! samo sto ce morati zapeti - i kod pravljenja i kod povecanja brige oko ovih prvih princeza!