|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MOJA MAMA
17.9.2008 21:32:15   
Vedica
Kao sto rece mynxlee nikada nisam naglas rekla ono sto osjecam prema najdrazoj osobi na ovom svijetu iako sam prilicno emotivna.
Moja mama je u 32 godini ostala sama (otac poginuo 1992) sa dvoje djece, ja 10 a brat 5 godina. prosla je kroz brojne nedace da bi bratu i meni osigurala pristojan zivot i stvorila od nas jake, postene i pristojne ljude. Radila je i po 12 sati da bi brat i ja kao i druga djeca mogli ici na matursku i apsloventsku ekskurziju u istoj godini. Nebrojeno puta sebi je uskratila neke stvari da bismo brat i ja uspjeli zavrsiti fakultete i imati dobar zivot. Na tome joj najveca hvala.
Ono sto me raduje jeste sto znam da je ponosna sto se njena zrtva isplatila : ja sam zavrsila fakultet i dobila odlican posao, dobila je odlicnog zeta i nadam se da ce uskoro dobiti i prvo unuce; brat je sada zadnja godina fakulteta sa velikim ambicijama i planovima. Znam da nikada necemo moci uraditi za nju ono sto je ona uradila za nas, ali cemo se svaki dan do kraja zivota truditi da joj pruzimo dostojan i sretan zivot jer zaista zasluzuje.

moram malo citirati mynxlee (koja me i podstakla da napisem ovo jer sam dosada izbjegavala ovu temu jer se svaki put rasplacem)

IZVORNA PORUKA: mynxlee
Mama, hvala ti sto postojis i sto si dio mog zivota. Pazicu na tebe, cuvati te od svakog zla, iako sam daleko od tebe. Bicu tvoj andjeo cuvar, kao sto si i ti moj. Znas da sam uvijek tu uz tebe kada ti nesto zatreba, kao sto si i ti uvijek bila uz mene.Hvala ti jos jednom. Volim te i voljecu te dok god budem trajala.''


ovo je tako divno sroceno, nadam se da cemo ipak jednom smoci hrabrosti i reci svojim majkama ovako nesto.

(izvinite na velikim slovima, al moram)

MAMA VOLIM TE NAJVISE NA SVIJETU I HVALA TI, HVALA ZA SVE TVOJE ODLUKE, ZRTVE, ZA SVU TVOJU LJUBAV KOJU SI MI PRUZILA I KOJU MI DAJES I DANAS!



_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: MOJA MAMA
17.9.2008 21:59:38   
nikka
Moja mama mi je podarila život a dvaput mi je spasila život od sigurne smrti,propatila je u životu od onog najgoreg što majka može doživjeti pa dalje,danas živi sama u mojoj blizini trudim se svaki dan da učinim nešto za nju ali da imam još deset života nemogu joj uzvratiti svu ljubav i brigu koju je ona meni podarila,zato će ju dragi Bog nagraditi ja se iskreno nadam.
I moram priznati jedno, da nisam ni upola cjenila njenu ljubav dok nisam i sama postala majka, zbog čega me je strašno sramota kad se sjetim kako sam nezahvalno derište bila.
Mamice draga,oprosti mi,ti si moj uzor koliko žena i majka može propatiti i izdržati i ostati dostojanstvena,nepredati se bolu nego živjeti i biti zahvalan na svakom danu u životu.
VOLIM TE MAMAuser posted image

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: MOJA MAMA
18.9.2008 9:32:10   
medica
ja sam se udala prije godinu dana i tek sad vidim gdje sam grijesila i naravno bude mi krivo sto sam se ikad i posvadala sa njom. hvala Bogu vidam je svaki dan jer zivimo u istoj avliji ali u razlicitim kucama.  dok sam bila mlada uvijek sam govorila da volim najvise svog babija ali eto otisao je na boli svijet prije 6.godina i tada se meni srusio cijeli svijet.sada imam samo svoju mamu i brata ali sad zelim da sto vise provodim vremena sa njom i da joj pruzim sve sto mogu.
isto tako kad sam se tek udala imala sam malih problemcica sa svekrvom ali danas hvala Bogu nema jer sam sebi rekla moram je prihvatit takvu kakva jeste ona je mog mm rodila i ja sam joj zahvalna na tome.
volim svoju mamu najvise uvijek je bila borac za nas tj.mene i brata.      na zlost sad je bolesna ima dijabetes ali eto ipak je dobro sad kako prima inzulin   ................ cuvam je kojko god mogu           

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: MOJA MAMA
18.9.2008 13:07:54   
mynxlee
ja zelim biti jednako dobra majka svom djetetu, kao sto je moja meni bila. nadam se da cu uspjeti u tome.

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu medica)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: MOJA MAMA
20.9.2008 18:14:38   
dana3
Moja mama-zena koja je u zivotu dosta propatila zbog nas djece.prvo moj najstariji brat kojeg su ona i tata do 18 godine vodili po bolnicama da ne ostane nepokretan.u najvecem problemu sa tim bratom u 3 godini zivota tragicno izgu drugog djecaka.nakon toga dobije mene i u 9.god ja dobijem secer.citav svoj zivot posvetila je porodici . tata  je bio velika podrska  u svemu.nikad nisam sakrila svoja osjecanja pred njom.uvijek joj kazem koliko je volim, postujem i cijenim.sad smo udaljene 2000 km ali vodim brigu o njoj i dalje.naucila me ustrajnosti,stpljivosti,vjeri u boga kao i tome da budem zena vrijedna postovanja mog muza i obratno.
Bila je prijateljica i mati ujedno i kad je bilo najteze u prvim ljubavima,izlascima znala me nasmijati i reci da sve covjek trebada prodje da osjeti i tezinu u zivotu ali kad naidje druga ljubav prva se lakse preboli.i vjerujte svaki njen poslusan savjet bio je pravi.kad sam se udala prvi put nisam je pitala o njenom misljenju iako ga je rekla i bila je u pravu.u tim problemima iu kojim sam bila rfekla je da kads e sva vrata svijeta za mene zatvore njena su uvijek otvorena.divna zena jednostavno divna.

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: MOJA MAMA
20.9.2008 18:25:25   
jasmina_mm
Vidim drage moje kako pisete o svojim mamama vidim i placem. Ovo je jako teska tema za mene jer ja nemam svoju mamu, mamu koju sam voljela najvise na svijetu, mamu koju nisam kako treba ni upoznala. Umrla je prije nepunih deset godina, a meni je bilo tek trinaest. Ni moju prvu mjesecnicu nije dozivjela, ni srednju skolu, ni prvog momka, ni udaju a ni unuce. Tesko mi je i mislim na nju stalno mislim o tome koliko sam joj ljubavi mogla dati jos, a i ona meni i mom djetetu, svom prvom unucetu.
Zato mi je drago da vidim koliko volite svoje majke i VOLITE jer kakve god da su one su vase majke i to su zasluzile, ako nista bar sto su vas na svijet donijele i recite im koliko ih volite, recite vi jer ja nisam svojoj stigla reci....

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: MOJA MAMA
14.11.2008 5:19:35   
Dalia05
Jasmina rasplakala si meuser posted image  zao mi je.

_____________________________

Mamina sreca 7-9-2005=)

"Brak se mora neprestano boriti protiv nemani koja sve proždire- protiv navike."
Hanore de Balzac

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: MOJA MAMA
18.11.2008 13:35:31   
dacy
Ja sam uvjek a i sada imala blizak odnos sa mamom, uvjek sam govorila da mi je ona najbolja prijateljica. Normalno da smo se znale i posvadjati i da nisam uvjek shvacala njene odluke i stavove, ali sada kad imam dijete to mi dolazi u glavu. Volim je beskrajno i znam da ce biti tu za mene kada mi zatreba. I dan danas znam joj staviti glavu u krilo, ona me ceski a joj govorim koliko je volim. Ona je ta koja je sa mnom noci provodila u bolnici kada sam bila mala, dumala kakvu haljinu da sijem za maturu, ta koja me je odvezla na fakultet i susprezuci suze ostavila tamo, jedina kojoj sam vjerovala kada sam birala haljinu za svadbu i prva koju sam ugledala iznad glave kada sam se probudila nakon poroda, plakala sa mnom kada sam bila tuzna i ono najbitnije pokazala mi je kakav roditelj trebam da budem ja svojoj djeci i zbog toga sam joj neizmjerno zahvalna user posted image

(odgovor članu Dalia05)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: MOJA MAMA
24.11.2008 12:32:16   
dana3
mama mi je dosla u posjetu.ostace kod mene dva mjeserca-pomaze mi oko bebe,kuha nam rucak,ama kao nevesta a 63 su joj godine .drago joj sta sam rodila svoje dijeta jer nakon 25 god secerne bolesti bio je veliki rizik i za mene i bebu.vec sam pisala na ovu temu pa eto necu dugo da vazim.volim te mama


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: MOJA MAMA
24.11.2008 12:52:21   
lejlaze
svako malo se vratim na ovu temu, user posted image  i uvijek se rasplacem user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  
ne ljutite se na mene sto vam zavidim sto ste u mogucnosti podjeliti sve te trenutke sa svojim mamama.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Moja mama...
25.11.2008 1:01:33   
adannn

I ja se iznova vraćam i čitam sve ovo.Blago onome ko ima majku

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Moja mama...
25.11.2008 16:18:53   
neki
Evo ja sam ovih dana nesto pravo tuzna,i zahvalna sam dragom Bogu sto imam ovako divnu majku...Svi mi imamo svojih musica,pa tako i ona,ali je jedina koja me savjetuje iskreno,koja mi pomaze kako god zna i umije...Ma nemam rijeci,hvala joj na svemu i da je dragi Bog pozivi jos sto godina...Uh evo placem,ne mogu da se smirimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Moja mama...
28.11.2008 19:35:38   
mynxlee
mama, falis mi!

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Moja mama...
3.12.2008 12:30:02   
najjda
sta da kazem ...jedno najdivnije bice nikada me nije kaznjavala za nesto sto skrivim...ali me je zato rijecima samarala do besvjesti nikada mi nije nista branila tipa momak izlasci do kasno u noc more sa momkom i rajom i dr ali mi je jedne prilike kada sam se fol zacurila rekla "ja ti necu drzati predavanje ovo smijes ovo nesmijes sve sto ucinis sebi ucinis ali ako to nesto bude lose eno to MILJACKE i baci se sa mosta ....."oj kako mi je to bilo smjesno  haj ba mama sta drzis predavanje ....ma volim te najvise na svijetu ti si moja mrkva ....

_____________________________

15.06,2008 najjda dosla na svijet

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: MOJA MAMA
8.12.2008 18:37:03   
melissad
i mene user posted image user posted image user posted image , zaista.

_____________________________

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu Dalia05)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: MOJA MAMA
8.12.2008 20:45:44   
treselle
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Zaista su me vasi postovi dirnuli i rasplakali toliko da sad ne mogu nista da napisem osim MAMA VOLIM TE BESKRAJNO I HVALA TI ZA SVE STO SI UCINILA I CINIS ZA MENE!!!!!!!!!!!

_____________________________

Mein Sonnenschein

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: MOJA MAMA
8.12.2008 21:43:23   
ewica
IZVORNA PORUKA: jasmina_mm

Vidim drage moje kako pisete o svojim mamama vidim i placem. Ovo je jako teska tema za mene jer ja nemam svoju mamu, mamu koju sam voljela najvise na svijetu, mamu koju nisam kako treba ni upoznala. Umrla je prije nepunih deset godina, a meni je bilo tek trinaest. Ni moju prvu mjesecnicu nije dozivjela, ni srednju skolu, ni prvog momka, ni udaju a ni unuce. Tesko mi je i mislim na nju stalno mislim o tome koliko sam joj ljubavi mogla dati jos, a i ona meni i mom djetetu, svom prvom unucetu.
Zato mi je drago da vidim koliko volite svoje majke i VOLITE jer kakve god da su one su vase majke i to su zasluzile, ako nista bar sto su vas na svijet donijele i recite im koliko ih volite, recite vi jer ja nisam svojoj stigla reci....

I moja Mama je umrla kad sam imala 13 godina...Eto, juce je proslo 16 godina od kada Nje vise nema...

_____________________________

Ewa,mama Jovane (24. septembar 2008.godine, 13,25h)
i dva Anđela-Jovana /24.06.2005-24.06.2005/ i Mrvice /12.04.2006-12.04.2006/.

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 12:46:51   
bubamara80
i ja se stalno vracam na ovu temu i citam i razmisljam kako sve mi ovdje isto osjecamo za svoje mame
a pitam se jesam li samo ja ta kojoj je ne znam ni sama zasto tesko stati pred nju zagrliti je i reci joj Volim te?
Prosli Bajram sam im najprije porukom cestitala praznik i napisala Puno vas volimo cisto jer zelim da znaju iako znam da osjecaju. i svaki put kad ih vidim i oca i majku ja bih da ih grlim da im kazem koliko ih volim ali mi nesto u grlu zapne, suze mi navru na oci i ne mogu.

_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 14:28:25   
Crvena
Citajuci postove nasih forumasica koje su svoje majke izgubileuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , jedino sto mogu reci je:
IZVORNA PORUKA: treselle

MAMA VOLIM TE BESKRAJNO I HVALA TI ZA SVE STO SI UCINILA I CINIS ZA MENE!!!!!!!!!!!


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu treselle)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 21:29:01   
lara84
Bilo jedno dijete koje se pripremalo da dode na Svijet.

Jednog dana ono upita Allaha/Boga:

- Gospodaru, rekli su mi da ceš me sutra poslati na Svijet,

- ali ja sam tako sitan i nemocan, kako cu živj eti tamo?

- Od svih meleka izabrao sam jednog za tebe. On ce te ce­kati i štititi.

- Svaki dan ce ti pjevati i smiješiti se.

- Tako ceš ti osjetiti njegovu ljubav i bit ceš sretan.

- Dobro, kako cu ih razumjeti kad mi nešto kažu, kada ne znam njihov jezik?

- Melek ce ti govoriti najljepše i najslade rijeci, koje ceš moci cuti na Svijetu i

- pažljivo i sa ljubavlju ce te nauciti da pricaš.

- Dobro, Gospodaru, šta cu raditi kada poželim pricati s Tobom?

- Tvoj melek ce te nauciti da mi se moliš, šireci svoje ruke.

- Cuo sam da na Zemlji ima dosta loših ljudi, ko ce me štititi?

- Tvoj ce te melek stalno štititi, pa bilo to i po cijenu njego­vog života.

-Ali ja sarn veoma tužan što Te više necu moci vidjeti.

- Tvoj ce ti melek uvijek o meni pricati i naucit ce te pute­vima koji vode do mene.

Tada u dženetu/raju nastade tišina i glasovi sa Zemlje dopriješe do njega.

Dijete shvati da treba da ide i postavi posljed­nje pitanje:

- Gospodaru, ako sad trebam ici, molim Te reci mi kako se zove moj melek.

- Nije važno kako se zove, ti ceš ga MAMA zvati.

_____________________________

Bolje da te Bog pita zasto si to uradio,nego zasto nisi pokusao.....

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 21:37:36   
žana o8
Odlična priča, sva sam se naježila.user posted image

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu lara84)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 21:44:11   
mala curica
IZVORNA PORUKA: Vedica RR
Moja mama je u 32 godini ostala sama (otac poginuo 1992) sa dvoje djece, ja 10 a brat 5 godina. prosla je kroz brojne nedace da bi bratu i meni osigurala pristojan zivot i stvorila od nas jake, postene i pristojne ljude.





Kao sto Vedica rece i moja mama je u32 god
ostala bez mog oca jer je poginuo 92god
Ostale smo sestra i ja s njom
Ja sam imala 5 a sestra 3 god.
U potpunosti potpisujem Vedicu
kada kaze da je nasa mama
mnoge stvari sebi uskracivala
da pruzi sestri i meni sve
Znala je raditi(kada je neko zovne da nesto uradi
u necijij basti itd...)
samo da sestra i ja nikada ne uzdahnemo za necim
Kada mi je branila neke stvari u sebi sam mislila da me mrzi
A sada kada sam odrasla i imam
svoju porodicu neizmjerno sam joj zahvalna
Zahvalna sam joj sto je svaki minut sata disala
za nas dvije........
Ne nemam vise snage da pisem srce mi se slama
samo mogu reci
MAMA VOLIM TE DO ZADNJEEG DANA
MOG POSLIJEDNJEG IZADAHA
MA U KAKVIM ODNOSIMA BILE
VOLI TE TVOJA STARIJA KCREKA



< Poruku je uredio mala curica -- 7.1.2009 21:47:30 >


_____________________________

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin


(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 21:47:32   
Anoniman
bas su me ovi postovi user posted image user posted image citala sam i plakala .......
Ja samo mogu reci Mama VOLIM TE PUNOO


< Poruku je uredio felix -- 7.1.2009 21:57:18 >

(odgovor članu mala curica)
  Neposredna veza do poruke: 98
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 22:25:55   
jasmina_mm
juce je bilo tacno deset godina otkako je umrla moja mamauser posted image

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: MOJA MAMA
7.1.2009 22:26:44   
mamy Sabina
Dušo moja draga!user posted image user posted image

_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *