|      
Želiš odustati?
Prije nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa posljedicama tog čina.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj lični računar ćemo namjestiti cookie, koji će nam omogućiti, da te tokom takmičenja (10. - 14.06.2013.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja Ringerajinih stabala odnosno kontrole uz desnu ivicu ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, a bodove će izgubiti i Ringeraja. Nažalost, odustajanjem gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Da l još želiš da odustaneš?
Želiš svoj lični kalendar?
PRIJAVI SE i primaćeš e-novosti sa korisnim, zanimljivim i zabavnim sadržajem na svoju e-adresu.

Vaše dijete ima 2 mjeseca


Dojenje, prematanje i beskonačno duge šetnje kolicima će još neko vrijeme biti vaša glavna preokupacija.

Sada je još prerano da bi mogli govoriti o razmaženom djetetu jer su njegove želje još uvijek jednake njegovim potrebama. Stoga ga nećete razmaziti ako ćete odgovarati na njegov plač i umiriti ga.

Dojenče treba makar jednu voljenu osobu s kojom može razviti poseban odnos. Obično je to mama. Odnos s ljubavlju i brižna njega mu omogućavaju da se osjeća sigurno i prihvaćeno. Pri tome je u prvoj godini odnos s ljubavlju potreban i za pravilan socijalni, osjećajni i mentalni razvoj. Upamtite da su ta pozitivna iskustva nezamjenljivo životno blago.


Razvoj djeteta: Moje dojenče


Rast u dužinu je prva tri mjeseca približno 3,5 cm na mjesec. Na težini će dojenče dobijati prva tri mjeseca otprilike 30 g na dan. To znači da će vaše dojenče pri kraju trećeg mjeseca biti približno 10,5 cm duže i 2500 g teže nego pri rođenju. Pri tome treba zapamtiti da su to općeniti okviri i ...
>> Više


Razvoj djeteta: Razvojne faze


Držanje glavice

U trećem mjesecu života dojenče već može čvrsto uspravno držati glavicu. Vaša potpora mu treba pri podizanju. Kad leži na trbuščiću podiže glavicu i prednji dio prsnog koša. Pri tome se podupire na podlakticama, često prstima tapka po podlozi. Time učvr...
>> Više


Zanimljivost tj. da li ste znali?


Pri sisanju dude je gibanje jezika potpuno drugačije nego pri sisanju mlijeka iz dojke. Zato se dojenče može zbuniti i slabije sisati dojku. Zbog toga se upotreba dude ne preporučuje sve dok dojenče ne savlada sisanje dojke.

Srodni sadržaji


Prijašnje razdoblje: Dob 1 mjesec
Sljedeće razdoblje: Dob 3 mjesecaSrodni članci:
Alergije i dojenje
Važni vitamini u trudnoći
Obiteljska ljekarna za godišnji odmor
Na putovanju sa djetetom
Kako izabrati igračku primjerenu dobi djeteta

Anketa

Privatne skole
salmy

Cesto se pise na tu temu oko privatnih skola... Jeste li za to da vase djete ide u privatnu(osnovnu) skolu? Da ili Ne ..bez obrazlozenja....strasno me zanima....

Oznake