|      
Želiš odustati?
Prije nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa posljedicama tog čina.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj lični računar ćemo namjestiti cookie, koji će nam omogućiti, da te tokom takmičenja (10. - 14.06.2013.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja Ringerajinih stabala odnosno kontrole uz desnu ivicu ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, a bodove će izgubiti i Ringeraja. Nažalost, odustajanjem gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Da l još želiš da odustaneš?
Želiš svoj lični kalendar?
PRIJAVI SE i primaćeš e-novosti sa korisnim, zanimljivim i zabavnim sadržajem na svoju e-adresu.

Vaše dijete ima od 1 do 4 tjedna


Dobrodošlo među nas, drago novorođenče!

Novorođenče se prilagođava na život izvan maternice i u tom razdoblju je izuzetno osjetljivo i potpuno ovisno o brizi i njezi roditelja. Prvi mjesec je razdoblje upoznavanja i prilagođavanja porodice na novog člana. To je izuzetno lijepo i emocionalno razdoblje, ali i naporno.

Prvu godinu, od rođenja do napunjene prve godine života, zovemo razdoblje DOJENČETA. Prve četiri sedmice života dodatno razlikujemo i zovemo razdoblje NOVOROĐENČETA. Upravo jedno držite na rukama!


Razvoj djeteta: Moje novorođenče


O porođajnoj težini
Prosječna porođajna težina novorođenčadi u Bosni i Hercegovini je oko 3.500 grama, većina donešene novorođenčadi pri rođenju teži od  2.500 do 4.100 grama (dječaci su obično malo teži od djevojčica, prvorođena djeca obično teže manje od njih...
>> Više


Razvoj djeteta: Razvojne faze


Novorođenčetu pomažu preživjeti njegovi refleksi.
Dojenčad su nakon dolaska na ovaj svijet dobro pripremljena na život, ali svejedno za dobar rast i razvoj trebaju mnogo ljubavi, nježnosti i njege roditelja. Na poticaje iz okoline odazivaju se refleksno (nenamjerno), št...
>> Više


Zanimljivost tj. da li ste znali?


Nedonoščad su dojenčad rođena prije 37. sedmice trudnoće. Većina ih se rodi s malom porođajnom težinom dok su neki od njih prave junačine, jer njihova tjelesna masa može biti i veća od 3.000 grama.

Srodni sadržaji


Sljedeće razdoblje: Dob 1 mjesecSrodni članci:
Alergije i dojenje
Zašto je dojenje najbolje?
Sređena i lijepa i poslije poroda
Spavanje i odmaranje novopečene mame
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Kako izabrati igračku primjerenu dobi djeteta

Anketa

forum
salmy

mislite li da je vrijeme da se uvede malo novina na forumu...nekako je zastario i pomalo klasican...trebalo bi nam malo adrenalina..neka injekcija da ga malo pogura...

Oznake