|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Hodati kao stručnjak

Uredništvo Ringeraja.ba, 15.10.2016
Kada je vaše dijete tek naučilo da hoda, ono je vjerovatno hodalo u svim pravcima sa širokim koracima praćenim držanjem sa izbačenim prsima i stomakom.
Ključne riječi:

image
/11


Kako se poboljšava u postizanju ravnoteže, razdaljina između njegovih nogu se smanjuje i njegovi nožni prsti se usmjeravaju prema naprijed umjesto prema vani.

Ukoliko to nije uradilo prije, dijete će početi da radi druge stvari dok hoda. Do drugog ili trećeg mjeseca iskustva sa hodanjem ono će biti u mogućnosti da:

  • Nosi igračku u jednoj ruci dok se kreće okolo
  • Dohvaća iznad glave
  • Gleda gore dok hoda
  • Se okreće i čuči.

 

Spremajući se za stepenice

Sada kada je vaše dijete postal o tako dobro u kretanju, tražiće izazove – kao što su stepenice. Ogradite sve stepenice, ali također osigurajte djetetu da može da vježba (sa vama, naravno!). Penjanje je prva faza. Silaženje niz stepenice unazad je najbezbjednija silazna ruta; naučite dijete kako da to uradi postavljajući ga u ispravnu poziciju, pošto je moguće da ono to neće znati uraditi samo.

U jednom treutku kada su mu dvije godine, dijete će naučiti da se snalazi na stepenicama  držeći se za ogradu.  Ono će poduzimati jedan po jedan korak, sa obje noge koje se podižu na isti nivo, dok se ne suoči sa narednim izazovom. Trebaće mu nekoliko mjeseci – možda čak i godina ili dvije – dok se ne počne penjati koristeći nazimjenično i jednu i drugu nogu, a silazak niz stepenice sa naizmjeničnim korištenjem obje noge će početi čak i kasnije.

Savjet: Učiti dijete da hoda bosih nogu je idealno. Kako vaše dijete uči da hoda, njegovi goli nožni prsti će se hvatati za površinu i izgraditi luk stopala. Ono treba obuću samo da bi se zašititilo od hladnoće i grubih površina.

Međutim, dijete ne može savladati nijedan izazov ukoliko se ne osjeća udobno. Vaša beba je mali znalac za mekoću i uvijek traži najfinije stvari. Bebe vole biti okružene mekoćom i istraživanje pokazuje da su to roditelji oduvijek znali; bebe zaista više vole osjećaj bujnih tekstura na svojoj koži. Okruživanje vaše bebe sa mekoćom je ugodno kao najfinija svila – ali za bebu to ima značaj i u razvoju.

***

Novi Pamper Premium Care sa 5 Star Skin Protection – zaštitom kože sa 5 zvjezdica, je napravljen od najfinijih materijala  koji uvijek daju osjećaj svilenkaste mekoće, kao milovanje kože vaše bebe. Sa pozadinskim slojem koji omogućava stalnu cirkulaciju zraka, vaša beba može osjetiti vaše milovanje. Također posjeduje rastezljivi pojas koji je nježno obmotava.  

Pampers zna da čak i najbolja mekoća ne znači ništa bez suhoće koja bi je zaštitila, tako da omogućava do 12 sati suhoće. Novi Pampers Premium Care je prva pelena koja predstavlja Pampers Magical Pods – Pampers magične pregrade koje pomažu da se vlažnost rasporedi ravnomjerno.  Indikator vlažnosti vam omogućava da znate kada vašoj bebi trebate promijeniti pelenu, tako da ona može nastaviti uživati u svoj vašoj ljubavi.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
5
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *