|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kada krevetić treba zamjeniti većim!

Pampers.ba, 9.4.2016
Čestitamo! Prelazak vašeg djeteta u dječji krevet veliki je korak. Pročitajte neke stvari koje svaka mama treba znati prije ove promjene.

image
/11


Kada vaše dijete ima oko dvije godine, vjerovatno će biti spremno za prelazak u dječiji krevet. Bit će to vjerovatno jedan od njegovih velikih dječijih koraka ka neovisnosti – bravo za njega! Do sada, vaše je dijete vjerovatno već dovoljno poraslo da može dići noge preko ograde krevetca, pa je promjena vjerovatno dobra ideja i za njegov razvoj, ali i za njegovu sigurnost. 

Veliki je korak naprijed prelazak u dječiji krevet, a prije nego to učinite, definitvno morate imati na umu neke faktore. Ne zaboravite, budući da je dječiji krevet bliži podu – to znači i da je vašem djetetu pristup svojoj sobi i cijeloj kući lakši nego ikada prije. 

To svako dijete čini i pomalo znatiželjnim! 

Prije nego što napravite veliku selidbu u dječiji krevet, neka vam na umu budu sljedeće sigurnosne upute. 

Izbjegnite rizike pospanosti i stanja nakon sna 

 
Pospano stanje ili stanje nakon sna može dijete odvesti u problem kada pokušava noću lutati po kući bez nadzora. Da biste bili korak ispred ovakve situacije, pokušajte staviti zvono na vrata dječije sobe, kako biste mogli čuti dijete pri pokušaju izlaska! 

Sklonite sve igračke 

 
Vaše dijete ne mora napuštati svoju sobu da bi zapalo u problem – sama njegova soba puna je iskušenja. Pobrinite se da su sklonjene sve igračke koje mogu da se slome ili predstavljaju opasnost od gušenja prije nego dijete stavite na spavanje. Također, pokušajte da pospremite sa poda sve na šta bi se dijete moglo saplesti ako ustane iz kreveta u mraku. 


Postavite krevet pravilno 

 
Dječiji krevet je mnogo bliži podu od krevetca, ali unatoč tome, nije zgoreg ako oko novog kreveta vašeg djeteta stavite jastučiće ili barem tepih. Također, pozicionirajte krevet podalje od prozora, kako biste izbjegli propuh, opasne vezice sa zavjesa ili samo vijorenje zavjesa. 

Jednom kada uvedete sve ove mjere sigurnosti, vrijeme je za proslavu! Selidba u dječiji krevet veliki je korak, a važno je da svom djetetu pokažete koliko ste ponosni na njega.

 

Diskusija o dječjim krevetima KLIK

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
10
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *