|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Koje informacije novopečeni roditelji traže na Google?

Uredništvo Ringeraja.ba, 21.6.2022
Ako ste ikada morali guglati kako se nositi s pelenskim osipom ili koliko malo sna možete preživjeti dok odgajate bebu, niste sami.



Novo istraživanje pokazalo je da prosječni američki roditelj pomoć putem Googla s pitanjima o svojoj bebi traži 2.152 puta tokom prve godine.

 

U istraživanju koje je proveo OnePoll u ime CeraVe-a, anketirano je 2000 roditelja s djetetom mlađim od dvije godine i pokazalo se da se roditelji šest puta dnevno obraćaju svjetskoj mreži za savjet.

 

A 62% roditelja izjavilo je da često ili uvijek razmišljaju o tome kako će njihove odluke utjecati na njihovu bebu i njihovu budućnost.

 

Istraživanje je također dalo uvid u druge aspekte roditeljstva prve godine u brojkama. Prosječni roditelj provede “više od 1600 sati držeći svoje novorođenče, ima 77 neprospavanih noći i obavi prosječno 56 telefonskih poziva vlastitim roditeljima i 67 medicinskim stručnjacima u toj prvoj godini.”

 

Glavne teme  traženja su:

  • Stanja kože i koje proizvode za dojenčad preporučuju stručnjaci, 43%.
  • pitanja vezana uz hranjenje (40%),
  • zašto njihova beba plače (38%) i
  • zašto njihovo dojenče ne spava (37%).

 

Od 2000 ispitanih roditelja, 71% se složilo da bi bili potpuno izgubljeni tokom prve godine svog djeteta bez stručnjaka za roditeljstvo koji su im bili na dohvat ruke.


Kako da dođete do informacija na Ringeraji?

 

Unatoč svim izazovima, gotovo dvije trećine ispitanih reklo je da je postati roditelj jedno od njihovih najvećih životnih postignuća.


Istraživanje je također obuhvatilo šta to roditelji najviše vole da rade brinući se za svoje najmlađe i najdraže stvorenje:

  • trljanje losiona na bebinu kožu (42%),
  • nakon čega slijedi držanje bebe (39%),
  • hranjenje bebe (38%) i
  • razgovor svojoj bebi (38%).

 

Najuvjerljiviji dio ove ankete mogao bi biti kako su se roditelji osvrnuli na svoje prve dane kao novi roditelj:

  • 47% bi poželjelo da su sami sebi mogli reći, koliko god bili iscrpljeni, da rade sjajan posao čak i ako im se čini upravo suprotno.
  • Oko 46% ih je reklo da će uvjeriti nove roditelje da nisu sami, one koji ne znaju svaki aspekt roditeljstva i kako se brinuti za novorođenče.

 

Zaključimo:

Nisi loš roditelj ako nešto moraš guglati. Svi to rade (barem šest puta dnevno, očito!). Zato postoji Ringeraja da pronađete svaku informaciju koja vas zanima. Uvijek to možete putem tražilice bz obzira da li nas čitate putem kompjutera ili mobilnog aparata.

 

A mnogo savjeta koji zlata vrijede možete pročitati putem ringeraje!

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *