|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pet najprljavijih stvari koje beba svakodnevno dodiruje

Uredništvo Ringeraja.ba, 7.2.2021
Koliko god se roditelji trudili da održavaju higijenu kuće, igračaka, garderobe, ne postižu uvijek sve.

image
/11


U svakodnevnoj žurbi i obavezama, desi se da zaboravite na predmete u okolini vaše bebe koje ona svakodnevno dodiruje, uprkos činjenici da stalno vodite računa da bebi rukice i okolina budu čisti.

Postoje stvari na koje možda ne obraćate pažnju, a sa sobom nose velike količine bakterija. 

Igračke

Bilo da su plišane, gumene, plastične, igračke su veoma podložne površine za skupljanje bakterija. Desi se da ih dijete baci na pod, ispod kreveta, stola, da na njih pada prašina, da se druga djeca igraju s njima i u tom začaranom krugu bakterije kruže i razmnožavaju se. Stoga, često perite igračke, a ne bi bilo loše da jednom dnevno alkoholom prebrišete omiljene igračke svoje bebe.

Telefoni, tableti, daljinski

Ovo je djeci posebno zanimljiva kategorija. Naročito telefoni koje koristimo i izvan kuće, u parku, prodavnici. Tableti i daljinski većinom koriste svi ukućani, gdje dolazi do razmene bakterija. Posebno je važna higijena ovih uređaja s obzirom na to da tableti i mobilni telefoni imaju tip bakterija koje mogu uzrokovati infekcije na otvorenim ranama. Stoga ih jednom u nekoliko dana prebrišite alkoholom.

Šteke na vratima

Štetni mikrobi i bakterije su stalni stanari šteka u našem okruženju, stoga je brisanje sredstvom za dezinfekciju ili alkoholom prilikom sređivanja kuće neophodno.

Flašica, cucla

S obzirom na to da bebi ništa ne drži pažnju na duži vremenski period, dešava se da stvari koje joj dosade baci, pa tako je i sa cuclom i flašicom. I ove dvije stvari moraju biti dezinfikovane. 

Ključevi

Bebe posebnu pažnju pridaju ključevima. Zanimljivo im je zveckanje, pogotovo ako svežanj ključeva ima privjesak. Ipak, predstavljaju veliku opasnost jer se ključevi zaturaju svuda. Na metalnim površinama ključeva nalaze opasne bakterije koje mogu izazvati pad imuniteta kod beba.


Izvor: bhdoktor.ba

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Počelo je glasanje - Zvijezda baby kalenda...
Glasanje je počelo ali još uvijek možete slati fotografije vaših mališana za "Zvijezda baby kalendara za 2018"
3
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *