|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Prirodan izbor za miran san vaših mališana

Uredništvo Ringeraja.ba, 15.3.2024
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svakog roditelja ponaosob. Međutim Nutrino nudi veoma praktično i ukusno rješenje, kreiravši poseban dio u svom asortimanu - Nutrino Sleep Well, noćnu liniju proizvoda koji su idealni za večernji obrok mališana obezbjedjujući im sve potrebne nutritijente i održavajući ih sitim tokom cijele noći.



Nema ničeg dragocjenijeg od mirnog sna za naše najmlađe, koji je temelj zdravog rasta i razvoja kod beba, pružajući im neophodnu energiju za svakodnevne aktivnosti, podstičući njihov mentalni i emotivni razvoj. Međutim, važnost sna se ne ogleda samo u dobrobiti za bebu - redovan san je podjednako ključan i za roditelje. Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se nose sa izazovima roditeljstva. Srećom, Nutrino donosi Sleep Well proizvode koji predstavljaju idealno rješenje za večernji obrok koje podržava miran san i za bebe i za roditelje.

 

Kako do mirnog sna? Savjeti za uspostavljanje rutine

  1. Pronađite idealno mjesto za san: Kao što i odrasli preferiraju udoban krevet za dobar san, tako je i bebama nephodan komforni kutak za osjećaj potpune opuštenosti i sigurnosti. Važno je obezbijediti bebi čisto, toplo i udobno mjesto za spavanje. Pronalaženje takvog idealnog mjesta može predstavljati izazov, ali kada beba osjeti udobnost i sigurnost, zasigurno će mnogo lakše utonuti u san i spavat će čvrsto bez neophodnog buđenja u toku noći.
  2. Umirujući zvukovi: Bebe su naviknute na zvukove iz majčinog stomaka, poput otkucaja srca ili tihih zvukova. Umjesto potpune tišine, beba će se vjerovatno smiriti uz nježne zvuke, poput lagane muzike, blagog šuštanja ili melodija koje imitaraju prirodu poput zvuka talasa i laganog povjetarca. Pronalaženje melodičnih tonova koji prijaju bebi može pomoći u stvaranju opuštajuće atmosfere koja olakšava uspavljivanje.
  3. Uspostavljanje efikasne dnevne rutine: Razvoj dnevne rutine je ključan za uspostavljanje zdravih navika spavanja kod beba. Redovne aktivnosti u isto vrijeme svakog dana pomažu bebi da razlikuje dan od noći, što ima pozitivan uticaj na zdrav san. Učenje bebe o razlikama između dana i noći podstiče njihov prirodni bioritam i olakšava spavanje tokom noći.
  4. Kvalitetan odabir posljednjeg obroka za miran san: Biranje posljednjeg obroka koji dajemo našim mališanima je od ključnog značaja. Tokom sna bebin organizam je takođe aktivan i troši energiju pa je odabir kvalitetnih i nutritivno bogatih namirnica za posljednji obrok u toku dana veoma važan kako bi sve bebine potrebe dok spava bile zadovoljene.

Nutrino Sleep Well


Nutrino Sleep Well – ključni faktor do čvrstog sna

Eksperti iz Nutrina razvili su specijalne Sleep Well recepture za večernje obroke od pažljivo biranih lako svarljivih sastojaka koji obezbjedjuju sitost i sve nutritijente potrebne bebi za miran san. Ova noćna linija sačinjena je od tri kategorije, svaka sa svojim jedinstvenim karakteristikama:

Mlijekca: Nutrino mlijekca su tečne žitne kaše od mlijeka pune vlaknima, pružajući bebi osjećaj sitosti koji pomaže u produženju sna. Ove kaše su odmah spremne za upotrebu i sadrže inulin, koji podržava zdrav digestivni sistem bebe.

Kaše: Nutrino Sleep Well žitne kaše dolaze u dvije ukusne kombinacije žitarice sa keksom i griz sa bananom, bogate su vitaminima, mineralima, gvožđem i inulinom neophodnim za rast i razvoj bebe. Ove kaše su praktično upakovane, čuvajući svježinu i omogućavajući brzu i laku pripremu za svaki obrok.

Teglice: Nutrino mliječne kašice u teglicama pružaju hranljiv obrok bogat proteinima i vlaknima što doprinosi zdravom rastu i razvoju bebe. Pakovane su u praktične teglice sa termoskupljajućom folijom kojom čuvaju svježinu kašice.


Nutrino Sleep Well


Nutrino brend je cijenjen među roditeljima kao vrhunska hrana za djecu koja podržava zdrav rast i razvoj. Proizvodi Nutrina dolaze u modernom pakovanju sa elegantnim dizajnom, pripremljeni po stručnoj recepturi. Nutrino kašice su jednostavne za pripremu, idealne za korišćenje kod kuće ili bilo gdje drugo. Dodatni benefit predstavlja to da sama priprema ne oduzima puno vremena, što omogućava roditeljima da na kvalitetniji način provode vrijeme sa svojom djecom, dok mogu da imaju osjećaj sigurnost jer svojim mališanima pružaju kvalitetnu prehranu koja je nastala uz stroge procese kontrole kvaliteta.

Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svakog roditelja ponaosob. Međutim Nutrino nudi veoma praktično i ukusno rješenje, kreiravši poseban dio u svom asortimanu - Nutrino Sleep Well, noćnu liniju proizvoda koji su idealni za večernji obrok mališana obezbjedjujući im sve potrebne nutritijente i održavajući ih sitim tokom cijele noći.

Uz Nutrino, večernji obroci su postali pravo uživanje za mališane i roditelje, kao i ključan faktor u obezbjeđivanju neophodnog odmora i mirnog sna za cijelu porodicu.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Čuvanje izdojenog mlijeka: koliko dugo i g...
Dio mama koje doje nakon uspostavljanja dojenja ima vrlo malu potrebu za ručnim izdajanjem ili mehaničkom i električnom ...
4
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
3
Handling bebe - pravilno podizanje i spušt...
Roditelji nekada ne znamo kako se pravilno podiže i spušta mala beba. (slovenački video)
3
Relaksirajuće kupanje blizanaca
Sonia Rochel, kao dobra vila za bebe! Nježno, najnježnije...
3






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *