|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Vrijeme je za prve korake! Vrijeme je i za odabir prvih cipelica!
Ključne riječi:

image
/11


Došlo je vrijeme da  vaše dijete napravi svoje prve korake, da počne hodati i istraživati svjet svojim koracima, nesigurnim ali ipak svojim koracima??? Dakle  vrijeme je da mu kupite cipelice a potom i nekoliko pari cipelica. Sigurno se pitate da li ćete odabrati prave cipele za vaše dijete. Postoji veliki izbor kada je obuća za bebe u pitanju ali za dijete je najvažnije da obuća bude udobna. Odabir pravih cipela za vaše dijete će vam biti zabavno ako znate na šta treba da obratite pažnju.


Prve cipelice treba da budu lagane

Odaberete lagane cipele za vaše dijete. Tkanina ili mekana koža će biti najbolji izbor za stopala vašeg djeteta.Kruta/tvrda koža neće biti udobna, dok sintetički materijali mogu uzrokovati znojenje.


Pravi đon

Mekani đon nije najbolji izbor. Mekani đon će povećati šanse od pada ili prodiranja zašiljenih predmeta. Ali i previše tvrd đon, također nije ugodan. Birajte kožni ili gumeni đon


Prava veličina

Povedite vaše dijete sa sobom i idite u prodavnicu kako bi odabrali pravu veličinu. Zapamtite da će stopalo vašeg djeteta da raste svaka dva mjeseca, pa prema tome kupujte i druge veličine poslije tog perioda. Kupovinu preko interneta zaboravite!


Prostor za disanje

Cipele vašeg djeteta ne bi trebale biti knap, jer to može uticati na rast i razvoj dječijeg stopala. Provjerite da li palac djeteta udara u cipelu. Obratite pažnju na to da postoji malo prostora na vrhu cipele. 



Ne kupujte unaprijed cipelice

Kupite cipele koje tačno odgovaraju nonici vašeg djeteta. Nemojte kupovati malo veće cipele, misleći kako će stopalo vašeg djeteta brzo narasti. Velika obuća dijete čini nestabilnim a samim tim i nesigurnim.. Eto i razloga za padove.


Udobna obuća je najvažnija

Mala djeca vole trčati i veoma je važno da odaberete udobnu obuću za njih. Zaboravite na modu! Male cipelice su uvjek posebno slatke i uživaćete da gledate svog mališana kako se ponsno sam šeta pored vas!


Ne žurite s kupnjom prvih cipelica

Bebina stopala najbolje se razvijaju bez cipela. Stručnjaci tvrde da je najbolje prohodavanje s bosom nogom. Potičite dijete da hoda boso po kući jer će na taj način razviti i ojačati svoja stopala.Prije nego što beba počne samostalno stajati i činiti prve korake, nema potrebe da joj kupujete cipelice, jer su do tada dovoljne samo čarape. Dakle, idealno vrijeme za kupnju prvih cipelica jest kada dijete prohoda, ili kada počne stabilno stajati. Cipela ne smije biti pretijesna, kako ne bi spriječavala rast i razvoj stopala, ali ne smije biti ni prevelika, jer na taj način ne omogućuje pravilnu potporu nježnog dječjeg stopala.

Pogrešan odabir prvih cipela može načiniti puno štete. Mnoge tegobe u odraslom dobu zapravo su rezultat pogrešnog odabira prve obuće .Neodgovarajuća (prevelika, ili premala obuća) može imati negativan utjecaj na rast stopala za vrijeme njegova razvoja. Bitno je isprobati obje cipele. Svaki model cipela treba isprobati, pa nemojte „napamet“ kupovati veličinu cipela koje dijete inače nosi, jer se modeli mogu značajno razlikovati.


A nošene cipele?

Česta je dvojba treba li djetetu obući cipele koje stariji brat ili sestra gotovo da nisu ni nosili? Nikada ne poklanjajte, niti uzimajte već nošene dječje cipele. Jer, cipele koje savršeno pristaju jednom djetetu, ne znači da će i drugom. Iako je dijete samo kratko nosilo cipelice, one se brzo formiraju prema njegovu stopalu, a činjenica je da su sva stopala drugačija.


I savjet za kraj – najbolje je vrijeme za kupnju cipela kasno poslijepodne, kada su noge malo natečene.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
12
Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
4
Kako da bebina koža ostane suha i zaštićena
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim roditeljima podrška kako bi život malenih ispunili nježnošću o...
3
Šta je ružičasta buka i kako pomaže bebi d...
Roditelji na različite načine uspavljuju djecu, a jedan od najpopularnijih je pomoću metode "bela buka". Međutim, u po...
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *