|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Sedam sigurnosnih koraka za aktivnog mališana

Pampers.ba, 4.11.2017
Zajedno sa mobilnošću Vašeg mališana dolazi i čitav niz briga o sigurnosti o kojima nikada niste razmišljali.
Ključne riječi:

image
/11


 

Sedam sigurnosnih koraka za aktivnog mališana

Vama je kao roditelju veoma uzbudljivo iskustvo kada Vaša beba počne da puže – ali i veoma stresno. Zajedno sa mobilnošću Vašeg mališana dolazi i čitav niz briga o sigurnosti o kojima nikada niste razmišljali.

Iako roditelju ništa ne promiče, slijedeći ovih sedam osnovnih uputa će pomoći da osigurate da ste Vi i Vaš dom spremni kada dijete počne puzati.

1. Spustite se na nivo Vaše bebe – doslovno

Onog trenutka kada Vaša beba počne puzati, spustite se na Vaše ruke i koljena i pužite po podu, uzimajući u obzir koje stvari su u dosegu Vaše djece.

Ovo će Vam omogućiti da bolje razumijete bilo kakve opasnosti za Vašu bebu. Naprimjer, puzanje ispod Vašeg stola Vas može podsjetiti o rijetko korištenoj utičnici koja se nalazi ispod i treba biti zaštićena.

2. Blokirajte stepenice

Ukoliko imate stepenice u kući moraćete postaviti sigurnosnu ogradu na vrhu i dnu stepeništa. Imajte na umu da, ako koristite sigurnosni mehanizam koji funkcioniše na pritisak, beba koja je dovoljno teška može proći kroz nju. Kapijice koje se montiraju na zid su sigurniji izbor.

3. Pazite na kablove

Osigurajte da je bilo koji predmet sa kablom van dohvata djece, uključujući baby monitore i telefone. Također je pametna ideja investirati u žaluzine ili drugu dekoraciju oko prozora bez kablova i užadi.

4. Osigurajte sve velike ili teške predmete

Jednom kada Vaša beba počne puzati, ona će se pokušati izdizati držeći se za predmete. Osigurajte da su televizori, mikrotalasne pećnice, akvarijumi, police za knjige, namještaj ili veliki aparati – zapravo bilo šta što bi se moglo prevrnuti i pasti na bebu ako se povuče dovoljno jako – montirani na zid ili pod.

5. Zaključajte potencijalne opasne predmete i materijale

Garaža, podrum, kupatilo, vježbaonica i kućni ured su sve prostorije čiji sadržaj može predstavljati opasnost za Vašu bebu. Svaki ormarić koji sadrži sredstva za čišćenje, boje, teške alate, utege, male komade ili hemikalije bilo koje vrste bi trebao biti zaključan ukoliko je u dosegu Vaše bebe.

6. Obložite ili blokirajte sve ivice i utičnice

Sve oštre ivice na namještaju bi trebale biti obložene i sve električne utičnice zaštićene sa posebnim poklopcima.

7. Podučavajte sigurno hodanje

Kada je Vaša beba spremna da počne hodati, vježbajte hodanje uz i niz stepenice, pokazujući joj da uvijek treba da se drži za ogradu. Također bi trebali ukloniti bilo kakve male tepihe koji potencijalno mogu uzrokovati da Vaša beba padne ili se oklizne.

 

U trenutku kada se Vaša beba počne kretati po kući, slijedeći ovih sedam osnovnih uputa Vam može osigurati mir. Mir će Vam također osigurati Pampers Pants koji su fleksibilni, mekani i puno lakši za oblačenje i skidanje. Bebe ne trebaju da leže i potrebna su samo dva koraka kako bi se one obukle obezbjeđujući do 12 sati suhoće.

Sada će Vaš najveći izazov biti da držite korak sa Vašom bebom!

 

Još zanimljivih savjeta pročitajte na Pampers zajednici roditelja

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
3
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *