|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Za bebu i majku - Bepanthen mast!

Uredništvo Ringeraja.ba, 12.12.2017
Mlade majke često su zabrinute zbog kože novorođene bebe, posebno kad njihov mališan ima crvenu i nadraženu guzu. Ako ste i vi jedna od tih majki, čije dijete plače zbog nadražene kože na guzi, odmah ćemo vas utješiti, budući da postoji vrlo jednostavno rješenje tog problema.
Ključne riječi:

image
/11


Mlade majke često su zabrinute zbog kože novorođene bebe, posebno kad njihov mališan ima crvenu i nadraženu guzu. Majka naravno odmah posumnja u ispravno postupanje s djetetom i njegu kože, a često se javlja i osjećaj nesigurnosti da li je uopće dobra majka. Budući da svaka majka želi najbolje za svoje dijete, takvi je problemi ne ostavljaju ravnodušnom.

 

Crvenilo i nadražena koža guze čest je slučaj djece u najranijoj dobi. Pojedina djeca imaju više sreće i to im se rijetko događa, posebice ako su njihove majke osviještene glede preventivne njege najnježnije kože. Ostala djeca imaju ozbiljne teškoće sa crvenilom i iritacijom kože, a to je često uzrok dječjem plaču. 

 

Ako ste i vi jedna od tih majki, čije dijete plače zbog nadražene kože na guzi, odmah ćemo vas utješiti, budući da postoji vrlo jednostavno rješenje tog problema. Uz uvažavanje naše preporuke, teškoće ćete izbjeći i u budućnosti.

 

Najvažnije je da najprije izliječite crvenilo i upalu kože na guzi vaše bebe, koja je postala takva zbog stalnog kontakta s pelenama. Nakon izlječenja vrlo je važno da odgovarajućom njegom spriječite daljnje tegobe, kao što su crvenilo i iritirana koža.

 

Proizvodi za njegu kože djeteta koji se nalaze na tržištu dosta se razlikuju. Postoji samo jedna mast, Bepanthen® mast koja ima dvostruko djelovanje – aktivno štiti i nježno liječi crvenilo kože. Vodeći dermatolozi, pedijatri preporučuju Bepanthen®  mast kao "zlatni standard" među proizvodima za njegu bebine guze.

 

Klinički je dokazano da se s redovitom upotrebom Bepanthen® masti uveliko smanjuje mogućnost crvenila kože bebine guze. Mast je bogata izabranim masnoćama koje  stvaraju prozračni zaštitni sloj na koži te ju štite od hemijskih i fizičkih uticaja. Dekspanthenol je učinkovit sastojak koji pospješuje prirodni proces liječenja kože.

 

Bepanthen® mast je niz godina priznata robna marka, poznata kao posve prirodna i klinički ispitana. Budući da ne sadrži konzervanse, bojila i mirise, savjetujemo upotrebu Bepanthen® masti i za nedonoščad.

 

Majke koje koriste Bepanhten® mast mogu biti mirne i uvjerene da čine najbolje za svoje zlato.

 

L.BA.MKT.11.2017.0623

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2
Priprema na život sa bebom
Dolazak bebe će zasigurno unijeti i nešto nemira u vaš život. Na dolazak djeteta se pripremite već prije poroda.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *