|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

ZADOVOLJNA MAMA – BRIGA O SEBI

Uredništvo Ringeraja.ba, 25.2.2017
Tokom 3 mjeseca trajanja projekta mame će imati priliku vježbati, družiti se i razmjenjivati iskustva sa ostalim polaznicama programa, te kroz smjeh i zabavu dobiti novu dimenziju motivacije i podrške. Prijavite se!
Ključne riječi:

image
/11


 

 

Jedan od najraširenijih oblika rekreativnog vježbanja za koji vlada veliko interesovanje i u našoj  zemlji  među svim starosnim skupinama, svakako je aerobik.


Kao posebna grupa, sa potrebom za specijaliziranim programom i načinom vježbanja  izdvajaju se žene nakon poroda. Tijelo je prošlo kroz ogromne promjene i potrebno je neko vrijeme da bi se ono povratilo. Promjene tijela uzrokovane trudnoćom i porodom mogu učiniti da se žena osjeća nezadovoljno, a nove majčinske aktivnosti mogu uzrokovati bol i umor u raznim dijelovima mišićno koštanog sistema. 


Radi velikog interesovanja, već drugi put, počinje realizacija posebnog tromjesečnog  programa vježbanja namijenjenog za žene nakon poroda. Misao vodilja ovog jedinstvenog projekta u BiH jeste pomoći ženama da usvoje zdrave navike i da one postanu njihova svakodnevnica i nakon završetka programa.

 


 „Zadovoljna mama- briga o sebi“ je projekat osmišljen iz nekoliko razloga:

-           da omogući ženi vračanje tonusa mišića nakon poroda i pomogne pri smanjenju bolova kroz  jačanje svih mišićnih skupina oslabljenih tokom trudnoće.

-          Pomogne u resocijalizacija nakon kućne izolacije sa djetetom

-          Pruži psihološku podršku i potpomogne proces oporavka žene nakon poroda kada je potrebno vratiti snagu, kondiciju, vratiti se na tračnice

http://www4.slikomat.com/13/0225/ce1-prvo-m.jpg

Cilj ovog projekta je vratiti ženi osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja.

Tokom 3 mjeseca trajanja projekta mame će imati priliku  vježbati, družiti se i razmjenjivati iskustva sa ostalim polaznicama programa, te kroz smjeh i zabavu dobiti novu dimenziju motivacije i podrške. U sklopu vježbanja bit će realizirana  kraća stručna i motivacijska predavanja, za bolje razumijevanje problematike o pravilnoj prehrani i vježbanju, motivaciji,  primarnoj zaštiti i njezi mliječnih zuba.

Tokom edukativnih predavanja, posebna pažnja biće posvećena i zdravstvenoj preventivi te kvalitetnoj ishrani majke i djeteta.

 

Svjesni trenutne socio-ekonomske situacije i opterečenja kućnog budgeta,a zahvaljujući  prirodnoj vodi Olimpija i Humana mlijeku koji su prepoznali kvalitet i značaj ovog projekta, za „nove mame“  (mame koje imaju bebice do 12 mjeseci, odnosno mame dvojkica i trojkica sa bebama do 24 mjeseca), omogučena je realizacija tromjesečnog programa pohađanja ovih vježbi potpuno besplatno.

Tim njihovih stručnjaka želi kroz kvalitet svojih proizvoda i iskustvo, pomoći majkama kako bi i one i njihovo dijete od samog rođenja dobili sve što je potrebno za zdrav početak i kvalitetnu ishranu.

 

http://www4.slikomat.com/13/0225/aw8-boca-0.jpgBitno je naglasiti da sve mame koje doje svoje bebice, ali i one koje koriste adaptiranu nadohranu moraju paziti na izbor preparata koje koriste kao i na količinu vode koju tokom dojenja/nadohrane konzumiraju one same ali i  njihove bebe.

Poznato je da djeca koja samo doje nemaju dodatnih potreba za unosom vodom, ali je zato krucijalno da majka tokom svakog podoja unese minimalno 2 dcl, što uz uobičajene potrebe organizma iznosi oko 2L vode dnevno.

Voda je temelj ljudskog zdravlja. Prirodna izvorska voda Olimpija, pruža dodatni izbor u smislu zdravog i primamljivog načina osvježenja i hidratacije, neophodne za zdrav i uravnotežen život.
Olimpija je čista prirodna izvorska voda iz podzemnih izvora, koju nije potrebno podvrgavati dodatnom industrijskom tretmanu. Kao takva, Olimpija je  pogodna za konzumaciju u svakodnevnim prilikama i može se piti u bilo kojim količinama a koje su u skladu sa  stilom života i našom željom da damo svoj doprinos zdravlju i dobroj kondiciji. 

Kada dojenje iz različitih razloga nije moguće(nedovoljne količine mlijeka, hronična bolest  i/ili stalna terapija lijekovima majke, nepravilnosti dojke), dostupne su mliječne formule.

http://www4.slikomat.com/13/0225/r3g-Humana.jpgJoš od 1950. godine, kada je na tržištu predstavljeno Humanino mlijeko za bebe, ova prehrambena tvrtka  nudi cijelu paletu odgovarajućih proizvode za sve uzraste i faze razvoja djeteta. Tako Humana već 60 godina razvija i proizvodi visokokvalitetnu hranu za bebe od prvoklasnih sirovina, a proizvodi sadrže sve neophodne hranljive sastojke koji su najmlađima potrebni za zdrav razvoj, još od prvoga dana života.

Razvoj Humana mlijeka za bebe zasniva se na najnovijim naučnim saznanjima, bliskoj suradnji sa pedijatrima i nutricionistima, kao i na dugogodišnjem Humaninom iskustvu u prozvodnji hrane za najmlađe. Tako Humana već 60 godina razvija i proizvodi visokokvalitetnu hranu za bebe od prvoklasnih sirovina, a proizvodi sadrže sve neophodne hranljive sastojke koji su najmlađima potrebni za zdrav razvoj, još od prvoga dana života. U svim proizvodima Humane, baza je mlijeko od krava koje su uzgojene na farmama tvrtke Humana, a mlijeko se uzima samo sa farmi iz okoline Herforda, za koje su stručnjaci procijenili da imaju najbolje preduvjete za visokokvalitetnu proizvodnju po Humaninim zahtjevima za ispašu bez GMO.

 

Organizator ovog stručnog programa je udruženi Klub Sporta «FIT & FUN LN1». Program počinjemo inicijalnim mjerenjem tjelesne težine i obima tijela kako bi smo mogli pratiti napredak vježbačica tokom cijelog projekta i na kraju proglasiti najpredanije i najuspješnije učesnice. Vježbe se održavaju dva puta sedmično utorkom i petkom  u terminu od 18h do 19h, u prostorijama Kluba (Avaz Twist Tower-3.sprat) počevši od 10.03.2017. pod vodstvom certificiranog fitness i aerobik instruktora mr.sc. Emire Duratbegović.

 

Sve mame zainteresovane da uzmu učešće u ovoj  jedinstvenoj, prelijepoj priči trebaju popuniti kupon iz Magazina Gracija od 23.02.2017 i popunjen dostaviti najkasnije do 01.03. do 12h na adresu Skenderpašina br.4 Sarajevo sa naznakom da je za projekat „Zadovoljna mama-briga o sebi“.  Imena  sretnih učesnica i detalji prijave biće objavljeni u petak 03.03,2017 na FB stranici Magazina Gracija.

Uslov za prijavu imaju :

-mame koje imaju bebicu do 12 mjeseci, a ukoliko se radi o mama dvojkica ili trojkica sa bebama do 24 mjeseca! 

- zaposlenice GAK-a UKCS i odjela ginekologije J.U. Opća bolnica, Prim.Dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo bez obzira na hronolosku dob, ostvareno majčinstvo ili kondicionu spremu

Na vama je da na trening ponesete osnovnu opremu(udobne patike,  trenerku/tajice i majicu kratkih rukava), malo dobre volje i veliki osmjeh..a sve ostalo je na nama.

 

I poklon za ringerajine mame:

7 mama koje se prijave na temi i napišu zašto žele pristupiti ovom programu (u nekoliko rečenica) postaju dio ovog sjajnog projekta!

PRIJAVA NA TEMI 

 

Čekamo vas!

 

http://www4.slikomat.com/13/0225/tbd-cardio.jpg

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
14
Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?
Majčinstvo je neprestano donošenje odluka, pravljenje uspomena, pokušavanje i pravljenje grešaka. Pokušavamo da odgojimo...
6
Soor – infekcija sluznice usta
Gljivična upala sluznice usta ili soor je čest poremećaj kod beba. Neiskusnim roditeljima promjene na sluznici izgledaju...
4
Zašto se moje dijete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala djeca ne spavaju cijelu noć, i to je sasvim normalno. Mala djeca žude za vezom i dodirom da bi se...
4






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *