|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   dojiti il kad prestati.....
8.9.2007 21:48:12   
STUHA
Zanima me šta biste uradile na mom mjestu.

Naš mali  Alvin ima 13 mjeseci i još uvijek se dojimo posle  večere, prije spavanja. Pošto je več veči, nekad se desi, da  kad dođem s posla navali na mene i stalno viče daj, daj... i hoče da mu dam da se doji. moj muž mi kaže da sam luda jer mu dam samo naveče i ne više preko dana.

ali ja smatram da je dosta ako se dojimo još samo naveče prije spavanja, dojili smo se punih 6 mjeseci i onda smo prešli na gustu hranu. A jede mi za mašanla....

Šta kažete, do kad, da ga još dojim naveče i kad bi vi prestale i dali bi dojile i preko dana...

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: dojiti il kad prestati.....
27.9.2007 10:38:52   
Elizabeta
Ja bi volela dojiti do 8 meseca. Dulje...ma ja mislim da je dalje predugo.... ma videt čemo, sad je user posted image stara 2,5 meseca, imamo još vremena user posted image

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: dojiti il kad prestati.....
27.9.2007 10:41:42   
Suncica*
Moja Lola nije znala da sisa, posto se rodila na carski rez i nisam je videla prva tri dana..Imala sam jako puno mleka, ali ona nije znala, tako da sam prva tri meseca cedila mleko i hranila je na flasicu..Posle smo presle na bebelac, ali mi je jako zao sto je nisam dojila..user posted image

(odgovor članu Elizabeta)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: dojiti il kad prestati.....
3.10.2007 22:37:05   
STUHA
evo sutra namje 14 mjeseci i mi se još muzemo user posted image user posted image  al smao predveče prije spavanja. Sinoć sam kasno došla kući i naš mali frajer je zaspo bez mamine sise- user posted image znači može ako hoče al sam danas imala ja problem od bola jer me je sve bolilo, tako da sma morala malo da si izcidim mljeko da me ne bole ove sisareuser posted image

al eto danas je opet dobio večernu porciju i zaspo, izgleda da nečemo još prestati s a muzenjem user posted image

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: dojiti il kad prestati.....
3.10.2007 22:52:00   
LekiMOM
Prestala sam dojiti svog klipana kad mu je bilo deset mjeseci, ne zato sto smo to zeljeli nego sam dobila jaku upalu i bila sam na antibioticima koji nisu preporucljivi dojiljama. Tako da je to proslo bezbolno i za mene i za njega. Ti budi jaka i daj samo navecer ne popustaj, svakako mu tim pokazujes da ne moze da dobije sve sto pozeli :)

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: dojiti il kad prestati.....
8.10.2007 21:26:59   
MamaDana
Pozdrav mamama, tatama i bebama,

Mi jos uvijek pomalo dojimo, ali koristimo i Hipp 3. Moja kćerka ima 8 i pol mjeseci. Rodila sam je na carski rez i imale smo u pocetku problema s dojenjem, ali smo uspjele. U 6-tom mjesecu smo počeli s Hippom i kombinovali ga s dojenjem, što i danas radimo. Uglavnom, voli dojenje pred spavanje, a i kad je nervozna ili je muče zubići ponudim joj i ne odbija. Ne planiramo odustajati dok god nam ovako bude odgovaralo. Još ćemo vidjeti kako će ići kad budem počela raditi, ako dotad ne prestanemo.user posted image

(odgovor članu LekiMOM)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: dojiti il kad prestati.....
27.10.2007 8:52:30   
SMIRI
Ja sam svog SAMO dojila sve dok je imao 6 mjeseci i onda mu pocela davati jos svega pomalo pa je "memu" zanemario ili je trazio samo za cuclanje prije spavanja...tako da sam mu to ukinula! Onda sam mu pocela davati MILUMIL i jeo je povrce, voce, tarahane... ;-) Ima super apetit na sve! Sa godinu i pol mu ukinem flasicu jer je samo trazio za cuclanje prije spavanja...a podanu jeo bolje nego mi ;-)
I odlucila sam da mu nije potrebna jer mu kutija MILUMILA bude skoro mjesec dana!
Onda sam mu davala mlijeko i keks al u casi (Nisam htjela da ima vise flasu na dudu) i to super voli! Cak i ne posecerim jer me strah karijesa! Ama on to smaze kao nista ;-)

Tako da smo super prolazili kroz te prve dvije godine! Sad jede AMA BAS SVE i super sam zadovoljna!

Moju drugu bebicu isto samo dojim vec 3 mjeseca! Al isto sam odlucila sa 6 poceti davati pomalo svega! I nadam se da ce i dalje sisati kako treba, ako vidim da ce to kao njegov braco isto cemo prestati!

JESTE da neke zene do bola tvrde da je NAJBOLJE DOJITI DJETE! Slazem se!
ALi ne pod svaku cjenu! I ne ako on samo cucla a i fakticki ne pije!

Poznam zenu, njen mali ima skoro tri godine! I naravno da djete ima fine zdrave zube i hvala bogu jede sve....i nemoguce da je gladno! ALi eto ona njega jos doji...ali to je tako katastrofalno da se ja zapitam jel ona normalna!
Kod nje nemozes na miru popiti kafu! On nju non stop zove u svoju sobicu, ona nestane na 5 minuta opet dodje, samo sjela eto njega opet hoce jos, ona opet nestane 5 minuta...on se zaigra opet mu naidje pa je zove! I to se tako vuce non stop...ama izludi je, a BEZ VEZE!

Eto ja za svoju djecu bi obavezno odlucila 6 mjesece da moram (naravno ako sam u mogucnosti dojiti) ali maximum 12 mjeseci...jer kad djete pocne svasta jesti ne treba mu mema vise!

_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu MamaDana)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: dojiti il kad prestati.....
5.11.2007 12:35:56   
makana
user posted image
u potpunosti se slazem
smatram da je dojiti bebu super za pocetak njenog zivota, ali kad dodje do stadija da se dijete igra sa dojenjem onda stop, tako da sam i ja odlucila da prestanem sa dojenjem kada vidim da njoj to vise nije hrana, inace jede svu ostalu hranu osim sto joj jos ne dajem cipseve, smokije, cokolade, ama ono sto ne bih jela ni ja jer je premasno, preslano i sl, ima vremena i to ce jesti cijeli zivot

(odgovor članu SMIRI)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: dojiti il kad prestati.....
11.6.2013 22:25:41   
chuci
ja sad naiđoh na ovu temu i ne mogu da vjerujem svojim očima kako neke misle

_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: dojiti il kad prestati.....
11.6.2013 22:52:19   
teacher75
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: dojiti il kad prestati.....
11.6.2013 22:53:45   
tinkivinki
ja sam onda po ovom za ludnice,jer dojim godinu i pouser posted image .davno su ovi postovi kucani,promjenila je se svjest o dojenju.mada i ja smatram da je ovo kod mene već previše,bez obzira na prijedlog szo do 2 godine

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: dojiti il kad prestati.....
11.6.2013 22:55:37   
Mirkica
prvog dojila 14 mjeseci drugog evo deseti mjesec dojim sa godinom pocinje odvikavanje

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 9:47:45   
veki_aki
znam da su postovi stari, al fakatuser posted image
Dok nisam bila mama, mislila sam da je dojenje do godinu, pa mozda i manje ok, a sad dok ovaj mali rucka siku i tako mi se obraduje kad dodjem sa posla ne moze da doceka da doji, ne bi stvarno imala srca da prekinem eto zato sto je vrijeme, njemu lose ne moze biti i da doji do 3 godine a sad druga je stvar sto sam ja spremna da se zrtvujem i sto evo 14mjeseci doji a od 6 mjeseca njegovog ja radim i opet ne spavam po citavu noc jer on doji i na poslu sam se izmuzala do 13 mjeseci da on ima mlijeka jer nismo nesto smjeli prije uvoditi i nista mi ne fali osim sto sam premorena, ali i to ce proci.Volila bih ovo nocno dojenje kako smanjiti, al nikad ne bi ukinula eto zato sto on ima 14 mjeseci. Opet kazem sad kad sam ja ta koja doji drugacije gledam na sve. Zao mi je sto sam starijeg dojila samo 6 mjeseci al to je zbog dr. koji je rekao da moramo hapu uvest, pa nas zeznuo.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 11:27:16   
Daliyah92
Ja svog dojim jos a imat ce za par dana godinu. Ne planiram jos prestati. A ne bih ni prekidala jer vidim da se on samo igra, ipak on tu nesto mlijeka i popije a i bude uz mene user posted image Jedino zbog cega razmisljam da porestanem je to sto me opet grize user posted image user posted image Ali opet ne bih naglo, jer on ima oko 2-3 podoja dnevna, 2 nocna (tad vecinom samo malo srkne) i jedan prije ili poslije budjenja ujutro, tad bas fino doji.

Do 2 god. meni je neka granica user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 11:45:36   
raja_ringe
Ja uopšte nemam predstavu kada ćemo prestati sa dojenjem, nisam sebi zacrtala, ali nemam namjeru poslije drugog rođendana. Beba sada ima 14 mjeseci. Doji oko 6 puta dnevno (više noću jer radim). Zadnjih mjesec dana popije i po 150 ml mlijeka iz tetrapaka. Iako sam imala samo podršku u svojoj okolini i nisam se susretala sa saboterima dojenja, sada me već počinju pitati do kada mislim dojiti i je li se još budi da doji. Možda su to onako pitanja, ali meni zvuče kao da misle da je dosta dojenja :). Moja beba se nikako ne slaže sa njima i dok ona tako želi i dok ja mogu fizički to da izdržim, bit će tako.

S obzirom na to da su predhodni postovi iz 2007. mene čudi i da je bilo tada žena koje su dojile preko godine :).

_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 11:47:34   
palachinken
Ja ne znam kad cemo prestati a ima 23 mjeseca user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 11:56:26   
senka27
I nama je 18 mjeseci i nismo ni blizu prestanka...nekako mislim da ce doci samo po sebi kad oboje budemo spremni

_____________________________

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 12:24:52   
djoisa

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ne znam kad cemo prestati a ima 23 mjeseca user posted image user posted image user posted image



sta si ga umazila..odbij ti njega vakat je user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 12:30:03   
vjestica

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ne znam kad cemo prestati a ima 23 mjeseca user posted image user posted image user posted image

iam vremena do škole user posted image user posted image

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 12:31:46   
Nedi

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ne znam kad cemo prestati a ima 23 mjeseca user posted image user posted image user posted image


Znam jednog čiku sad ima mozda 50 godina. Kaze dojio i kad je krenuo u prvi razred. Znaci 7 godina je imao. Dođe iz skole i doji.
I uvijek uz napomene da nikad u zivotu nije bio bolestan.

Pa eto sad ti vidiuser posted image

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 12:32:13   
palachinken

IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ne znam kad cemo prestati a ima 23 mjeseca user posted image user posted image user posted image

iam vremena do škole user posted image user posted image

Sva sreća djeca krecu ranije u školu user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 14:03:41   
bebana27
ja jos dojim ali ne zalim se mada navece pije hapu a u toku dana jede a doka mu dodje kao dezetr pred spavanje ;)

_____________________________

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 14:42:36   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ne znam kad cemo prestati a ima 23 mjeseca user posted image user posted image user posted image

iam vremena do škole user posted image user posted image

Sva sreća djeca krecu ranije u školu user posted image


jel' stvarno još doji user posted image

_____________________________

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 14:49:06   
ziki

IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: vjestica


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja ne znam kad cemo prestati a ima 23 mjeseca user posted image user posted image user posted image

iam vremena do škole user posted image user posted image

Sva sreća djeca krecu ranije u školu user posted image

user posted image user posted image user posted image mene u nedelju informisaše da u Rusiji doje dal 4 da li 6 godina. Da ako se do tad odviknemo)za 15 dana 2 pune godineuser posted image )

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: dojiti il kad prestati.....
12.6.2013 16:06:25   
Neca xxx

IZVORNA PORUKA: chuci

ja sad naiđoh na ovu temu i ne mogu da vjerujem svojim očima kako neke misle


Ni ja. user posted image
Stariju kćerku sam dojila do 2. rođendana. Nadam se da ću i mlađu dojiti isto toliko. user posted image

_____________________________

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *