Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
kod nas je problem bio sto E. nije htjeo meso,pojede komadic i to na silu ali eto malo po malo i pojede sad,fin komad stavim i raskuham pa pojede to u supi,ali ovako da jede samo peceno ili kuhano nema sanse,on jede grozdjice puno uvijek su na stolu umjesto grickalica,nadam se da ce se jos popraviti do sljedece kontrole
I nama su grozdjice danas na stolu kao grickalice. Srecom,moj djecak ih bas voli a kazu da su i super zdrave,pa eto... Ja inace kuci preferiram kao grickalice razno suseno voce. On se valjda navikao,bas mu se svidja.
Za tacno mjesec dana slavit cemo aBd nas drugi rodjendan. Ja sam totalno bez ideje,gdje,sta ,kako... Ozbiljno razmisljam da ove godine proslava bude doma, u par 'smjena'... I da,prizeljkujem snijeg na prvi dan Zime
radili smo nalaze pocetkom mjeseca, sve je bilo super, a tad je vec pomalo kasljala, ali sam ja to povezala sa nedavnom stomacnom virozom...radili smo i bris doduse i on je bio ok ali kaze ona da je vrlo moguce da je to bio virus vec tad, al da je sad preslo u super infekciju nosa, vidjela je sekret i onako cudne je boje pa mozda zato da je odmah posumnjala na nos. a nos joj curi vec danima. i sad se to spustilo pa kaslje ovako. ja sam 7 dana pokusala sve moguce, sljez, luk, dr theiss, kupke, inhalirala je, fluimukan ukljucila...izbacila je dio slajma, valjda ga ima dosta. jedino urin nismo radili.
Leona, zasto joj nisu dali da uradi bris i nalaze kad sumnjaju na bakteriju ?! Stvarno me nerviraju vise ovi pedijatri, pa ne reaguje svaka bakterija na svaki antibiotik... Ipak su trebali ponoviti brisove ako sumnjaju da se u međuvremenu razvila bakterija
Bebacha, i mi pili pikovit i sad kontam sta da kupim... mozda onaj multivitamol, on nam je prije valjao... Ne znam samo kakav je ovaj imunoglukal zaista. Ja pijem imuno g 500 i meni je super, ali ne znam je li to ista stvar i nesto mi niko nije pretjerano zadovoljan ko je uzeo djetetu Ovo medex mi se cini super, ali nije za imunitet... ko bi bio pametan... I da, sjetih se tebe sad kako razmisljam o vakcini, mislim da je krajnje vrijeme da primi ovu MPR ili kako se vec zove, ali kako da je vodim kad je stalno slinava
< Poruku je uredio Leena -- 21.11.2011 13:07:11 >
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
mi smo je primili prije 10 dana.za sad nikakve reakcije.ja cu kupit ovaj omega i napravit im onu smjesu od tahin paste i meda za imunitet,i ono klasika,citrusi,pekmez od jabuka o ostala kompanija
Za tacno mjesec dana slavit cemo aBd nas drugi rodjendan. Ja sam totalno bez ideje,gdje,sta ,kako... Ozbiljno razmisljam da ove godine proslava bude doma, u par 'smjena'... I da,prizeljkujem snijeg na prvi dan Zime
Nama aBd za 15 dana Definitivno ce biti kuci, naravno opet u 2 dana ali iz 3 puta Znas kako je kod mene malo, skupit cemo se...sta da se radi....sta nam je tu nam je.... Opet ja volim kuci, domaca atmosfera... opusteno
da ali bi morali bris cekati 3 dana a ona nit jede nit spava, kaslje kao starac, a zvuci ko da ima bronhitis kad dise...
Pa opet biste za tri dana znali sta je... Meni je ista stvar bila sa esmom pocetkom mjeseca, oni joj prepisali bronhobos i neki antibiotik, ja trazila brisove i davala joj samo bronhobos dok nisu bili gotovi... S tim da sam se bavila onim prirodnim lijekovima: obloge od meda i bibera oko vrata, sirup od borovih iglica, palila osvjezivac zraka u koji sam ubacivala kapi etercnog ulja od mente u njenu sobu, pa bas se osjeti da lakse dise od toga i tako svasta nesto... Sad je opet zaslinila, a ne mili mi se odvesti je i svađati se opet
nema, imala je 3 dana zaredom oko 37,3, 37,5 i sama spadne...sada nema nikako, i ok je ona ovako, igra se, normalno sve, jede doduse malo i jako je izbirljiva, povrce i meso, supe to joj se sve gadi...vise jede voce, hljeb i pije dosta caja...
Leena ja sam imunoglukanom prezdovoljna. Moje dijete se preporodilo. Prvu dozu smo popili u Maju,drugu jos para dana pijemo i gotovo. Od Maja antibiotik nismo popili. Al eto valjda ne reaguje jednako na svako dijete. U svakom slucaju ja Imunoglukan toplo preporucujem.
Lady, i ja sam esmi slavila 1. kuci, nekako mi bezveze da za prvi rođendan gosti budu 2h i onda ih rastejram, kako to bude u igraoni, a i da i roditelji malo proslave, i prijatelji koji nemaju djecu, ne volim ja te diskriminacije , tako da je bilo ludilo, 21. popodne bila djeca sa roditeljima, taman se oko 20:00 djeca razisla, stigli oni bez djece, 22. bila kompletna porodica kod mojih roditelja, a onda mi se brat 23. zenio , sve kontam slijedeci put ce biti lakse, ako nista nece biti svadbe
onda joj stavljaj obloge na prsa.mi stavljamo svinjsku i stvarno pomaze.ako imas gusju mast stavi joj u caj,onda puter i med joj podvali da pojede i sad cu naci jos jedan dobar sirup,stavim link
Alen nema sanse da pojede kasikom.ja naspem u flasicu vode i stavim kasiku pekmeza,on to jadan popije,konta da je sok a Ajli stavim u caj,nekad to nekad med
da ali bi morali bris cekati 3 dana a ona nit jede nit spava, kaslje kao starac, a zvuci ko da ima bronhitis kad dise...
Pa opet biste za tri dana znali sta je... Meni je ista stvar bila sa esmom pocetkom mjeseca, oni joj prepisali bronhobos i neki antibiotik, ja trazila brisove i davala joj samo bronhobos dok nisu bili gotovi... S tim da sam se bavila onim prirodnim lijekovima: obloge od meda i bibera oko vrata, sirup od borovih iglica, palila osvjezivac zraka u koji sam ubacivala kapi etercnog ulja od mente u njenu sobu, pa bas se osjeti da lakse dise od toga i tako svasta nesto... Sad je opet zaslinila, a ne mili mi se odvesti je i svađati se opet
iskreno M je popila dosad samo jedan antibiotik, i ja stvarno izbjegavam lijekove, a dr kod koje idemo zna to a i ona ne daje bas tako olako lijekove, i svaki put smo dosad ponavljali nalaze, ali pustiti dijete da se muci jos 3 dana fakat ne bih, ja sam se jako bojala da se ne spusti na pluca ili da nije bronhitis jer smo mi porodicno tome skloni...
Bebacha, moze u serpu. Ja kupila u Badem butiku, neko japansko, ali sigurno ima i u apotekama, i u gift shopovima (gdje prodaju mirisne svijece, ima i etericnih ulja). A namazes na krpicu (duzu, moze pamucna pelena) meda i malo bibera stavis preko toga (ne smije puno da ne nadrazi kožu) i stavis djetetu oko vrata (najbolje po danu, ipak ide oko vrata, pa se ja sekiram da je ne stegne po noci), izvlaci upalu grla.
Amani, hvala ti! Da i to cujem od nekoga. Kupit cu onda to najvjerovatnije.
evo jos jedan jako dobar sirup za kasalj,ukusan je.Ajli dajem kasikom a Alenu u malo caja-
200 g šećer 200 ml voda 1 žlica sjemenke lana 1 žlica kadulja 1 žlica bijeli sljez 1 limun narezan na kockice Sve sastojke kuhajte na laganoj vatri cca 30 min, a zatim procijedite. Po želji možete dodati nekoliko žlica meda. Ostavite u frižideru da se ohladi i zgusne Uzimajte kao sirup nekoliko žlica na dan
mi smo oba puta slavili u igraoni i opet naravno bilo je ljudi koji su nam dolazili kuci, a mi zovemo i prijatelje s djecom, i one bez djece...i oba puta je bilo super...mislim da bi pala na nos da sam sve to organizirala kuci a i ne znam fakat gdje bi stali.
leona81, od srca bih ti preprucila sirup DENIVIT PLUS iz apoteke Denida ( ako si u gradu apoteka se nalazi na Mejtašu kod Hoše ) , sirup sadrži borove iglice, med, propiolis, majcinu dusicu i vitamin C.Moj A.je poslije 10 dana kašljanja uzasnog, popio samo jedan dan sirup i bio je bolji ( evo danas poslije 7 dana sirupa on vide nekaslje).