|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  391 392 [393] 394 395   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
6.12.2009 22:40:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mojbebac

dadada je li u marketu ili ....?

da

(odgovor članu mojbebac)
  Neposredna veza do poruke: 9801
6.12.2009 22:43:59   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: pocahontas
Nunichi, to za "spavanje" Zarice - a da probate sa svakodnevnim kupanjem tacno prije vremena za spavanacuser posted image nama je kupanjac svakodnevni ritual bez kojeg ne mozemo i to nam pomaze da se opustimo i zaspemo u komadu pa bar 4-6h do prvog nocnog podoja...nakon toga je podoj na svaka 3 sata...

Najgore je sto je sad u fazi kad  je kupanje nervira. user posted image user posted image user posted image Toliko se ljuti da je to strasno... Ma proci ce valjda... ne znam ni sama sta raditi. Malo cu joj pojacati veceru, mozda je do toga. user posted image Nisam pametna, samo znam da sam smorena. user posted image Dobro je dok jos ne radim, a sta cu u februaru, kako cu raditi ovakva bunovna.  user posted image
Maloprije je malo falilo da ja zahrcem dok sam nju uspavljivala. user posted image
A tjesi me jedino to sto je ciiijeeelliiii dan vesela i nasmijana, nekom mojom logikom  sve je ok. user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 9802
6.12.2009 22:47:56   
mnn
večer, alex spava.danas je super.odličan je bio..

Nuna moja tako i alex zeza po noči...budi se svaka dva sata pa bi jeo pa pio onda od 6 viče mama tata, baba.brrrr.pa lupa nogama o krevet viče urla..smije se ma sve se trese...ma nema šanse da zaspe...a muž radi pa mi njega žao...joj muče ga zubi opet ali zašto ne broji preko dana onda...jer prije je i preko dana brojao....user posted image

čestitamo svim bebama male rodjendane!user posted image  bravo za zubiče!user posted image

sad kuham vodu pa idem spavati ...samo da spava...e da sam znala da ču biti željna spavanja ne bi vjerovala u to...ali eto što je stariji to traži više i zeza mamu svoju...user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9803
6.12.2009 22:49:55   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: pocahontas
Nunichi, to za "spavanje" Zarice - a da probate sa svakodnevnim kupanjem tacno prije vremena za spavanacuser posted image nama je kupanjac svakodnevni ritual bez kojeg ne mozemo i to nam pomaze da se opustimo i zaspemo u komadu pa bar 4-6h do prvog nocnog podoja...nakon toga je podoj na svaka 3 sata...

Najgore je sto je sad u fazi kad  je kupanje nervira. user posted image user posted image user posted image Toliko se ljuti da je to strasno... Ma proci ce valjda... ne znam ni sama sta raditi. Malo cu joj pojacati veceru, mozda je do toga. user posted image Nisam pametna, samo znam da sam smorena. user posted image Dobro je dok jos ne radim, a sta cu u februaru, kako cu raditi ovakva bunovna.  user posted image
Maloprije je malo falilo da ja zahrcem dok sam nju uspavljivala. user posted image
A tjesi me jedino to sto je ciiijeeelliiii dan vesela i nasmijana, nekom mojom logikom  sve je ok. user posted image

kako je kupas? sorry sto insistiram, ali ja sam ubijedjena da bebica puno ljepse spavaju i da su nekako rahatnije onako fino okupane..ja ga uvalim u kadicu u koju naspem cca 10cm vode i pljuskam ga par minuta da se bas opusti bas ko pravi Beg u fensi kupkiuser posted image ...malo ga nasaFunjam hipp kupkom i onda saperem..muz poljeva a kada radi onda obavim sve sama samo bez sapuna i sapiranja..samo lezanje u vodi i buckanje user posted image
poenta da je da ga nikad nisam kupala pod cesmom jer je to djetetu vise trauma, a ne uzivanje....ne prem ga ja zato sto je on prljav, vec je to vise da se opusti i ljepse utone u san....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 9804
6.12.2009 22:52:24   
sheri
i ja ovako kupam Noru, ne Safunjamo se svako kupanje, ali uvijek to radimo u kadici. koja joj je btw postala mala, narasla curauser posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 9805
6.12.2009 22:55:50   
mnn
pocahontas ja kupam Alexa prije spavanja...i on zaspe tek oko 21h...a ne oko 20 h kad bi trebao..i uživa u kupanju..pršče..na sve strane lupa u kadicu ma uživa djete...i onda se igram sa njim ..ma sve metode sam več probala..od uspavanki pa na dalje...a on broji..ja zaspem prije njega...

meni je rekla pedijatrica da ti djete možeš kupati i izmoriti ali da če ono zaspati kada bude htjelo....moja susjeda ima bebu koju kupa oko 16 popodne i maleni zaspe u 20 h i spava do 5 ujutro jede i opet spava...a moj nema šanse....

Neposredna veza do poruke: 9806
6.12.2009 22:55:52   
pocahontas
a i nama je malecka kadica, ali kontam sad kada pocne fino samostalno sjediti, da ce zauzimati manje prostora u kadici..ovako je u polulezecem polozaju na tzv. peškirku-toboganku kojeg uvalimo u kadicu da se coek nasloni fino user posted image a nogama ili ti ga iron legs polomi kadicu koliko lupa..Boze sacuvaj....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 9807
6.12.2009 22:56:16   
Nunichi
E moja Nina, nema spavanja, zato smo u trudnoci bile ko mede. Samo se valjale. user posted image Ljubi mi Aleksa, Reicu pomazi, a i tebi veeeeliki kiss!

Pocy draga, ja ti njoj napunim kadicu, pa ubacim lezaljku, pelenu preko...Pa je tako malo zaljevam user posted image Onda nasapunjam, a ispirem vodom iz cesme, ne zaljevam. user posted image Vidis mozda je do toga, a mozda je samo faza. user posted image user posted image user posted image Probacu da je ne prepadam vodom iz cesme, da cijelo vrijeme bude lagani mlaz.. Mada prije se nije bunila. user posted image user posted image Bas je uzivala.
Sinoc npr, nije se smirila dok joj one gumene patkice nisam dala da stavi u usta. user posted image I tako sve naizmjenicno, jednu stavi pa baci, pa drugu, a ja sapirem, sapirem...samo mi fali da baloncice pocne podrigivati. user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9808
6.12.2009 23:00:34   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: mnn

pocahontas ja kupam Alexa prije spavanja...i on zaspe tek oko 21h...a ne oko 20 h kad bi trebao..i uživa u kupanju..pršče..na sve strane lupa u kadicu ma uživa djete...i onda se igram sa njim ..ma sve metode sam več probala..od uspavanki pa na dalje...a on broji..ja zaspem prije njega...

meni je rekla pedijatrica da ti djete možeš kupati i izmoriti ali da če ono zaspati kada bude htjelo....moja susjeda ima bebu koju kupa oko 16 popodne i maleni zaspe u 20 h i spava do 5 ujutro jede i opet spava...a moj nema šanse....

vjerovatno da ima svakakvih bebica kao i ljudi doduse, ali samo kazem da kod nas kupanje fakat ima efekta....nemojte misliti da se ovaj moj indijanac ne budi nekad po milion puta u noci iako je sve kako treba-okupan na vrijeme, nahranjen i sl. nekad jednostavno bude promjena vremena. nedavno za bajram je bio pun mjesec pa se budio sto puta, ali sta bi tek bilo da ga ne kupam navece..ali eto sinoc je kuc kuc spavao od 21.30h do 4h u komadu, pa dojio, pa do 7h nastavio pa opet dojio, pa do 8.30h..

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 9809
6.12.2009 23:01:25   
mnn

E moja Nina, nema spavanja, zato smo u trudnoci bile ko mede. Samo se valjale. user posted image Ljubi mi Aleksa, Reicu pomazi, a i tebi veeeeliki kiss!

jesi me nasmijala user posted image user posted image user posted image  baš nema spavanja...mislim da bi prije zaspao na metalicu nego na bilo što..ma kad se njemu spava možeš lupati do sutra on spava...uf neznam da li je to faza ili je moj hiperaktivan...pa neče da bude po našem nego po njegovom..

ljubi ti meni Zaricu puno puno.reica uživa...lov moj najbolja je ...leži jede spava i malo me zeza ali neka...mora...rekla mi je da me više voli pa je gazda ljubomoran...user posted image user posted image

odo ja nanati.Nuna moja glavno je da su nam naše bebe zdrave i vesele a ovo drugo čemo nekako preživjeti.....samo da ne traje dugo....user posted image  

pocy on je tatin sin zato mamu svoju zeza....kad bi nama to pomoglo ali nema šanse....

< Poruku je uredio mnn -- 6.12.2009 23:03:33 >

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 9810
6.12.2009 23:03:06   
pocahontas

Pocy draga, ja ti njoj napunim kadicu, pa ubacim lezaljku, pelenu preko...Pa je tako malo zaljevam user posted image Onda nasapunjam, a ispirem vodom iz cesme, ne zaljevam. user posted image Vidis mozda je do toga, a mozda je samo faza. user posted image user posted image user posted image Probacu da je ne prepadam vodom iz cesme, da cijelo vrijeme bude lagani mlaz.. Mada prije se nije bunila. user posted image user posted image Bas je uzivala.
Sinoc npr, nije se smirila dok joj one gumene patkice nisam dala da stavi u usta. user posted image I tako sve naizmjenicno, jednu stavi pa baci, pa drugu, a ja sapirem, sapirem...samo mi fali da baloncice pocne podrigivati. user posted image user posted image user posted image user posted image

hej ja njega uopste ne kupam u kupatilu, vec u trpezariji na stolu jer mi je lakse zbog saginjanja i ledja...djeca se boje kupatila katastrofa..sve im je strasno tamo...od tusa i onog agresivnog zvuka pa na dalje....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 9811
6.12.2009 23:06:50   
noaa
Ja Nou stalno kupam u kupatilu,imamo veliki umivaonik iznad je ogledalo pa se cura ogleda dok se kupamo,nikad se nije bojala ni vode iz cesme niti tusauser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

Neposredna veza do poruke: 9812
6.12.2009 23:08:39   
Nunichi
Ja nju vec dugo ne kupam u sobi, to sam radila samo prva 2-3 mjeseca. Ne znam draga, probacemo sve varijante. Hvala ti na brizi, ljubi nam djecaka slatkog! user posted image (bez ljubomore cure, ovo je drugarska pusa Rafi user posted image ).

Neposredna veza do poruke: 9813
6.12.2009 23:12:30   
pocahontas
oki doki..sretno draga user posted image ...odoh i ja kada smo vec kod spavanja....laku noc

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 9814
6.12.2009 23:17:41   
Nunichi
laku noc... i ja cu ubrzo pridruziti se puslici svojoj. user posted image

Neposredna veza do poruke: 9815
6.12.2009 23:17:45   
Anoniman
andrej se danas ustao u kadiuser posted image ...ono kao u kreveticu...nedobog da sam se okrenula ili nesto ...bio bi skok na glavuuser posted image ...ja mog kupam u kupatilu, na kadu stavim kadu...kupanje bas gusta, mada ni u kadi nema sec. mira

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 9816
6.12.2009 23:20:14   
Nunichi
user posted image Hoce momak u hodnju i mokar. user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9817
7.12.2009 8:32:54   
mala mu
dobro jutarceuser posted image ...kako ste mi danas
da ne čitam sve po redu(jer se nisam dugooo javila) želim sve najbolje svima koji su proslavili mali i veliki rođendan,user posted image za zubiće,nove riječi....
e ovako sada da se malo pofalimuser posted image moj malac je rekao mamauser posted image user posted image ..istina nije baš skroz rekao više je to zvučalo kao ammmaammm al' to je mama..i stalno to ponavljauser posted image user posted image ....a ja svauser posted image (cvjetam što bi rekli ljudi)od dragosti i ponosa...bude tu još poneka "riječ" koju mi skontamo iz njegovog slovakanja i galame...
e da i kašice njupa ko veliki,jedan obrok dnevno je kašica.mama vrijedna zvrka miksera po kuhinjiuser posted image ..jabuka mi je zasad najnaj al' ne buni se ni na mrkvu..ma bit će poguzija sve gleda za kašičicom i ne može čekati da mu donesem do usta...
valjda nije rano što jede jedan cijeli obrok od voćauser posted image user posted image user posted image ništa posle kašice ne dobiije.pravo se našopauser posted image

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 9818
7.12.2009 8:51:51   
lilith
super za brbljivca maloguser posted image moja je za sada rekla od razumljivih rijeci samo bla,blauser posted image
ma nece mu nista biti od kasice,ipak je to jos uvijek mala kolicina

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 9819
7.12.2009 8:58:14   
marinčii
jutrica generaciji,mi se budili opet u 6 iako smo uspjeli još do 8 odspavati al uz stalno dodavanje cuce tako da sam se više umorila neg odmorila od toga,zaspo sinoć u 8 budio se u pola 3 ,evo ga sad u ljulji mrmlja nešto nerazgovjetnouser posted image user posted image
mala mu pa bravo za prvo mamauser posted image user posted image user posted image ,dobro je on brzo zamjenio prvi obrok,nećumu ništa biti ne brini bolje da jede nego da se brineš kad neće ko ovaj moj šmedljivko

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 9820
7.12.2009 9:05:28   
Hanady RR
Juto ženice...blago vama kojima djeca zovu mama....moja dijeca samo babu ( tatu ) zovu i prije zovu papagaja pagu nego mene, a ja se slomih oko njih...eto baš je nepravedno. Al hajd kad tad zvaće ona i mene zove i starija po jedno 1500 puta na dan pa zna i da dosadi.

Samo da javimo kod nas su zvanično svi zdravi, Farah i hanadi su sad za sad zdrave a i ja mm se izvukao bez posljedice ležanja u krevetu.
user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 9821
7.12.2009 9:08:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

Juto ženice...blago vama kojima djeca zovu mama....moja dijeca samo babu ( tatu ) zovu i prije zovu papagaja pagu nego mene, a ja se slomih oko njih...eto baš je nepravedno. Al hajd kad tad zvaće ona i mene zove i starija po jedno 1500 puta na dan pa zna i da dosadi.

Samo da javimo kod nas su zvanično svi zdravi, Farah i hanadi su sad za sad zdrave a i ja mm se izvukao bez posljedice ležanja u krevetu.
user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za zdraveuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 9822
7.12.2009 9:09:53   
Anoniman
Ja evo tipkam a on spava...a probudili smo se u 6.45user posted image ...mislim da ga cujem...odoh

< Poruku je uredio dadada -- 7.12.2009 9:10:22 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 9823
7.12.2009 9:12:25   
Hanady RR
I moje curke spavaju...ja mm ispratila na biznis i napravim fuka..prosto nemogu da vjerujem da kafu u tišini pijem...sve mi se priviša da ih čujem kako me dozivaju, a jok dijeca ko topivi spavaju.user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9824
7.12.2009 9:17:48   
Pretty mamma
Jutro, nismo se javljali dan-dva i vidim da smo propustili dosta toga. Za početak čestitamo male rođendane sa zakašnjenjem, pogotovo našoj drugarici Ajnici i drugu Benji user posted image user posted image user posted image .
Laura ima nekih problema sa spavanjem, zadnja 3 dana ne može zaspati prije ponoći (inače bi do 21.30 najkasnije bila u krpama). Baš ne znam u čemu je foluser posted image . Neće u svom krevetiću, nego mora biti kraj mene. Su možda zubići???
Evo da javim da sam našla psića sveznalicu i u one2play po rekordnoj cijeni od 79 KM! E baš su pretjerali.
Žao mi je što nisam ugrabila one puzzle po 5 KM u Konzumu.
Evo madam plače, ne znam zašto, moram ići...
Da nema tko broj Hipp savjetovališta?

Laura je u mom naručju!

Neposredna veza do poruke: 9825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  391 392 [393] 394 395   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  391 392 [393] 394 395   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dojenje.
Admin

Mislite li da je istina da što duže žena doji, to je imunitet djeteta bolji?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *