|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  444 445 [446] 447 448   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
28.12.2009 12:13:59   
Emica_sa
Izvinite sto pitam ovdje ali jako je bitno,posto sam imala jako tezak i nestrucan porod,prilikom poroda moj sin se dosta napatio i imao je edem mozga i krvarenje na mozgu lezao je u bolnici mjesec dana i evo vec mjesec je kuci hvala bogu.U srijedu ima zakazan ultrazvuk  mozga na pedijatriji na jezeru i ono sto  mene zanima je koliko se poslije ceka na pregled kod neuropedijatra,za koliko te naruce ?
Izvinite na dugom postu i hvala

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11126
28.12.2009 12:20:43   
anidla
IZVORNA PORUKA: felix

evo usto nisam ni izgovorila budio seuser posted image
sad ide na red nosanje,ruke otpadaju al on uziva pusssa od nas dvauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pusa za naseg drugara user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11127
28.12.2009 12:46:25   
Ella_H
Poz zenice i bebarice...Kako ste mi?
mudrost hvala na komplimentu

Emica_sa nadam se da ce ti zenice pomoci
dobro nam dosla zao mi je sto se beba napatila ali bit ce bolje InshAllah

Drage moje i ja malo odmaram jos malo kuham sebi caj i opustam se
svi jos spavaju
Divim se zenama koje muku muce jos i sa spavanjem
ja sam s prvim sinom zeznuto skroz stalno se budio
htio moju paznju dok recimo bebica sad vec od mjesec i po
po cjelu noc pajki, imao je upalu uha niko nije ni znao
da nisam vodila starijeg nebi ni saznala stvarno mirna bebara da se ne urekne
i ja isto dok skontam koliko ce pojest i kad on to sve promjeni nekad manje
nekad vise hehe
ljubim sve curice i djecake puno cuvajte mi ih - )

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 11128
28.12.2009 14:42:44   
Apotekarka
Dobar dan...Evo moje sice od 13 h pajki a nocas se budio 10-akl puta...bas me izmucio,i ja mislim da je kao kod mateja zubici jer zaplace u snu inastavi kad ga pomilujem i dam dudu...Ja sam vam nikakva znam da nije tema za ovdje ali moram se pozaliti...Napipala sam jedmnu novu zlijezdu na vratu koja m boli i velicine graska i naravno opet se u brigu dalauser posted image user posted image user posted image
Mi smo danas piricu rucali punu zdjelicuuser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 11129
28.12.2009 16:18:39   
IvanaTz
Draga generacijo user posted image , evo i mi se ukljucujemo u razgovor!
Danas smo bili na snimanju kukova i sve je super, dr.nas nahvalila i rekla da moze bebach sjediti sa 6 mjeseci i na kontrolu tek kad prohoda pa smo happy...
Neki dan je bebach prespavao cijelu noc (od pola 8 do pola 8)...user posted image user posted image user posted image
Pitanje za mame koje daju AD mlijeko (moje bebche hapa Aptamil): koju vodu prokuhate za pravljenje mlijeka? I koliko kolicinski prokuhate odjednom, za jedan dan ili...? I dajete li napravljeno mlijeko ako ne pojede odmah, mislim moze li se pojesti u narednih sat - dva, da se ne baca odmah? I koliko jedu vase bebe, meni ona tabela na kutiji "nidje veze", ono kilaza i starost bebe... Moj bebach pojede 150 ml u prosjeku 5 puta u 24 h.

Pozz generaciji...user posted image

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 11130
28.12.2009 16:56:13   
Anoniman
user posted image
Pitanje za mame koje daju AD mlijeko (moje bebche hapa Aptamil): koju vodu prokuhate za pravljenje mlijeka? I koliko kolicinski prokuhate odjednom, za jedan dan ili...? I dajete li napravljeno mlijeko ako ne pojede odmah, mislim moze li se pojesti u narednih sat - dva, da se ne baca odmah? I koliko jedu vase bebe, meni ona tabela na kutiji "nidje veze", ono kilaza i starost bebe... Moj bebach pojede 150 ml u prosjeku 5 puta u 24 h.

Pozz generaciji...user posted image
pozdrav ivana
I mi jedemo Aptamil,ja dajem vodu iz cesme znaci prokuham u serpici litar i saspem u termosicu negrijem svako malo ovako lakse ,to mi bude do jutra ta vodaNemoze pojest u naredni,sat ili vise nedo bog citala sam haman su zene spominjale znam da nevalja al zasto,nadam se da ce ti tko iskusniji reci.user posted image user posted image
Ja nikada,nisam pratila tabele vec bebu koliko ona moze pojest.

moja beba pojede na svaka 3.sata 150ml.

(odgovor članu IvanaTz)
  Neposredna veza do poruke: 11131
28.12.2009 17:20:19   
dafri
felix možeš ti preći i ranije to je samo tri dana,ja sam mješala mjerice Bebelaca 1 i 2,5 jedinice i 1 dvojke,pa povećavala 2 i tako smo treći dan prešli na 2,iako mi je ped.rekla da mogu odmah preći ,ako ti je još ostalo Aptamila odmah ga počni miješati sa 2 i taman kad potrošiš Aptamil bićeš na Bebimiluuser posted image

anidla ne obaziri se na uputstva,moja je uvijek pila više,napravi ti njemu koliko on hoće
IvanaTz,ja prokuhavam 5 puta i držim u termosici,Una je poguzija pa nam nikad ne ostane hape,čula sam da se hapa  može držati sat-dva  user posted image bebče ti super jede a i spavauser posted image user posted image

< Poruku je uredio dafri -- 28.12.2009 17:35:40 >

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11132
28.12.2009 17:34:26   
IvanaTz
Felix, hvala na odgovoru, i ja prokuham serpicu jednu pa zagrijem malo kad treba da napravim mlijeko, a prokuhavamo kupovnu vodu Kristal, nesto me strah ovu iz cesme posto je i mi ne pijemo (osim kad nema nista drugo u kuciuser posted image )...
A sto ne valja davati kad malo odstoji mlijekouser posted image , zna li neko? Meni patronazna na pocetku rekla da moze do 2 sata otprilike da stoji pa onda da se baci...

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11133
28.12.2009 19:01:45   
Mya_81 RR
Emica_sa - nadam se da si uspjela dobiti odgovor na svoje pitanje. I da će s bebicom biti sve u redu. Mogu misliti kroz koji pakao si prošla. Ja nisam iz SA pa ne znam kako kod vas to funkcionira...drži nam se user posted image

Mi smo se malo prije vratili od doktora. M je počela tako hroptati, a ja s onom jadnom pumpicom jedva uspjela nešto malo izvaditi iz nosića. I naravno, uhvatila me panika da se to ne spusti na pluća i otišli da nam oni aspiriraju nos. Medjutim, nisu ni oni uspjeli jer kao nema ništa, a hroptanje je moguće od hrskavice...ali sestra me je toliko naživcirala user posted image user posted image user posted image user posted image kao šta sam dolazila bezveze i da ne potrebno dižem paniku, jer ona upala nije bila strašna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....

Ja hapu ne držim nimalo...čim je napravim odmah se jede, a ono što ostane odmah prosipam...ja ne bih to nikako držala sat dva, meni to nešto previše pogotovo na velikim vrućinama...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 11134
28.12.2009 20:07:07   
Hanady RR
Pozdrav ženice....
puno vas pozdravljamo.
Mi smo Ok eto sad bi mogli planirati i redovnu vakcinaciju na koju kasimo jer već 15 dana nema nam niko bolestan u kući ni oko nas što je u našem slučaju baš muštuluk.

Mya vidim draga ti si mi još na mukama sa hroptajima, mi smo se izgleda izborili sa istim. nego jesi nabavila baby vac...ako nisi javi se na PP da probamo to u sarajevu nać, pa ima neki dobar vozač valjda na tim busevima koji bi nam uslugu učinio. neophodno je da kući imaš sve te stvarčice koje našim bebama sa hroptanjem, bronhitisom i upolama olakšavaju živote male. mene baby vac spasio. Čaj od luka joj uvedi obavezno mila...vjeruj mi nas je spasio do brohitisa, hroptaje je skroz eliminirao.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 11135
28.12.2009 20:23:53   
marinčii
evo da se i mi malo javnemo,danas smo baš nervozni plačemo ,kmečimo trpamo sve u usta usnicu grizemouser posted image baš mi ga žao zubići ga muče samo da brzo izbiju i da nas ne namuče,mya i mi ponekad hroptimo a ja se naravno nasekiram i spominjala sam to pedijatru i on kaže da je sve uredu kao zbog te hrskavice je dok ona očvrsne prestat će ti zvukovi

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 11136
28.12.2009 20:29:39   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady
Mya vidim draga ti si mi još na mukama sa hroptajima, mi smo se izgleda izborili sa istim. nego jesi nabavila baby vac...ako nisi javi se na PP da probamo to u sarajevu nać, pa ima neki dobar vozač valjda na tim busevima koji bi nam uslugu učinio. neophodno je da kući imaš sve te stvarčice koje našim bebama sa hroptanjem, bronhitisom i upolama olakšavaju živote male. mene baby vac spasio. Čaj od luka joj uvedi obavezno mila...vjeruj mi nas je spasio do brohitisa, hroptaje je skroz eliminirao.

Mila, naručila sam baby vac preko jedne internet stranice, neka hrv. firma. Uplatila sam novce i sad čekam da mi jave da je uplata stigla i da mi pošalju. Nisu mi se javili danas, doduše praznici su, ali sam mislila da bi danas trebali raditi user posted image

Ma, ja se nadam da je ovo hroptanje od te hrskavice, a čaj se kuha sutra user posted image ... nadam se samo da će ga htjeti piti, a inače je sad noću počela piti puno čaja pa ću joj tada ''podvaliti'' user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 11137
28.12.2009 20:32:20   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

biće to sve Ok mya...ljubimo bebe drage

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 11138
28.12.2009 20:33:25   
marinčii
a o kakvom je čaju riječ?i kako se pravi,da znamo , al zlu ne trebalo što se kaže

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 11139
28.12.2009 20:34:55   
Mya_81 RR
Marinčii, evo ti link teme gdje je Hanady napisala recept čaja ;

http://www.ringeraja.ba/forum/m_126864/mpage_12/key_/tm.htm

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 11140
28.12.2009 20:35:34   
Anoniman
darfy,hvala na odg.user posted image
mya zao mi je sto si se prepala a i ja sam takva i ja bi na tvom mjestu isto tako postupila i neka si bar si mirnija.
Anel se nosa i dalje eno,mm ga odeo malo dole kod sveki sad ce jos malo spavanac pa hapa.
Mi nekmecimo dok se nosamo cim sjednemo ma obodemo,malo guzom vriska uzas boze ,menjamo se stalno malo ja malo mm.
I mi trpamo sve sto,stignemo u usta a najvise godi kada mazem desni tada uziva
vec sam pisala anel caja nece nikako,sta da radim igra se s flasicom u ustima na dan nepopije ni 10ml.Kad dam na kasikicu oce al pola ode po simperu nego u usta

< Poruku je uredio felix -- 28.12.2009 20:37:21 >

Neposredna veza do poruke: 11141
28.12.2009 20:44:16   
Anoniman
Meni patronazna na pocetku rekla da moze do 2 sata otprilike da stoji pa onda da se baci...
ovo,prvi put cujemuser posted image user posted image .....cuj,dva sata ja sto ostane hape bacam,ili ako recimo nije gladan znala sam bacit citavu flasicu ,necu pustit dva sata pa dat!!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 11142
28.12.2009 20:50:13   
cija
Mya....ja da sam na tvom mjestu,opalila bih tu sestru..bože Dragi..koji je njima k.... da se miješaju...mogu ih zamisliti da je njihovo dijete u pitanju!!! Njima je sve frka i panika....uuuuuh user posted image user posted image user posted image user posted image

Da hoćeš taj Bebyvac nabaviti ...znam da je s tim pumpicama grozno,još mi se neko žalio nedavno za to.Ljubim Minjicu i nek si je odvela,al očigledno ni sestre nisu odradile posao kako treba.

Kod nas je danas rock 'n roll user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne jede siku....samo se igra....i ja je pustila i pustila...ma ništa,neće da jede...malo vuče i ništa..ima mlijeka,sve ok...dam joj kašicu,spuca zdjelu cijelu,al tek što neće da spava po danu danas..ma ništa,nikao....samo se igra,galami danas,nema plača,jedino ako joj prahne nosanje ili neka igračka druga,ali galami,neke smiješne zvukove proizvodi...i crnjak mi sto ne doji..nije stvar ni apetita,jer punu zdjelu pojede i slano i slatko,ali sika nula bodova. user posted image user posted image

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11143
28.12.2009 20:58:36   
škorpija
Cija vjerujem da je to odbijanje sike kratkotrajna pojava, sjetiće s eona nje dok padne noć

Mame koje dajete AD, nemojte nikad ostavljati hranu pa poslije davati, ostatak odmah prospite jer je mlijeko odlično leglo za razvoj bakterija, 

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 11144
28.12.2009 21:08:58   
cija
Ma i ja se nadam iskreno user posted image
Al tokom noći,ono njeno ujutro i recimo sinoć je non stop tražila user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 11145
28.12.2009 23:11:11   
reallove
Evo samo da vas pozdravimo dragi nasi,Emin je zaspao ja umorna skrozuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 11146
29.12.2009 1:00:05   
mudrost
draga generacijouser posted image
nadamo se da ste svi dobro...
kod nas je danas sve super proslo, sinoc se samo jednom budila, nadamo se da ce i veceras tako da budeuser posted image
radujemo se, jer ubrzo dolazimo u Bosnu, u nasu nam dragu, najdrazu Zenicuuser posted image user posted image user posted image
cija, nemoj praviti prevelike pauze za dojenje, i ja sam tako mislila da ce i moja jesti kad krene na spavanja, al malo pomalo se odvikla skroz.. par noci sam je pokusavala silom natjerati ali nije htjela, gladna bi zaspala tih noci.. i ond sam odlucila da joj uvedem Aptamil. kod moje je to vjerovatno bilo jer je u to vrijeme bila bolesna, ali ne bih zeljela da niko napravi istu gresku.
sto se aptamila tice, ni dan danas ne pratim tabele, pravim koliko ona moze popiti. i prokuham vode, stavim u termosku da mi moze biti za taj dan ili noc. ostatak koji ne popije bacam, jer kao sto skorpija rece mlijeko je odlicno leglo za bakterije.
sretno svim bebicama sa papanjem, spavanjem, da sto bolje slusaju svoje mameuser posted image

nasa dusa Šejma 22.2.2009

...za cim moja dusa zudi,u Dzennetu Tvome ima...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 11147
29.12.2009 1:30:45   
cija
Vidjeću koji dan....nije zaspala gladna...večeras je dojila user posted image user posted image

hvala draga na savjetu user posted image

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 11148
29.12.2009 7:25:44   
marinčii
jutro generaciji,mi jutros uranili,matej se budio u 6h ačl je sinoć zaspo rano u pola 8 ,bio baš nervozan ja ga dojila i zaspe i eto do 10 odspavo dojio i onda do 4 ,opet dojenje i eto do 6 spavali,njemu super al mama bi mogla jošuser posted image ,sad odjednom bi se frajer stalno nosao i kmeči neznam šta je ,mislim da su zubići al opet nisam sigurna,valjda bude bolje,puseeee za sve bebice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 11149
29.12.2009 8:30:13   
Mya_81 RR
A, Marinčii moj, uhvatila ga neka nervoza....može biti da je od zuba...smi smo poprilično dobri po tom pitanju, jest da slinimo i trpamo apsolutno sve u usta i pri tome jadna samo zapomaže, ali mi se čini da nije strašno....noć smo opet provele stalno u nekom budjenju, očito je navikla na to user posted image ...kad je probam ostaviti samu u razmišljanju da će se sama uspavati nakon nekog vremena počne plakati tako da to pada u vodu user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 11150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  444 445 [446] 447 448   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  444 445 [446] 447 448   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *