Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
meni nikola vec 2 dana samo cokolino pojede ujutro i navecer,nista vise, al ovo je sigurno samo neka njegova faza jer on bi da mu dam jeo slatkise i smoki al sam mu sklonila sve,a opet ne pojede mi drugo nista,poludit cu, sta god stavi u usta pljune i smije se.. isto kao da je skužio pljuvanje pa mu to sad zanimljivo,al kako ne osjeca glad ako sutra ne bude jeo ne znam sta cu..
dada jestel probalo Abc namaz.ja neznam djete ko je ga nevoli,mi smo u krizan s njim svasta zamaskirali
mi ga ne volimo al opet mi smo posebni ,Matej voli većinom svo povrće i čorbe a sir kifle ,uštipke kruh ,pomfrit neće ni da okusi..juhicu obožava dadada baš mi je žao da se mučite neznam šta da ti kažem i mi smo imali fazu koja je trajala skoro 3 mjeseca kad je jeo samo voće(to je bilo na početku dohrane od njegovog 6 do 9 mjeseca)al sad je super hvala Bogu.. čak je počeo i piti više ,do prije tjedan dana doslovno po cijeli dan ni 10 ml ne bi popio a danas popio 100ml čaja i to iz bočice,svi se počinju odvikavati od nje a on tek počeo da je koristi
hakova me Sejo .. marijanna moj Sejo ima takve nastupe kad ga cuvaju nana i dido tj.jedem ono sto hocu i kad hocu.. kod mene je druga situacija ....kod mene se jede sve i onda kad je vrijeme obroku..... bilo je i tih nejelickih faza...al one brzo prodju...ne brini
dadada jedina ideja koja meni pada na pamet je daj mi to dijete jedna vikend...sa pvim mojim curama i kamenje bi one jeo ovo sam fakat ozbiljna, kako njopa u društvu djece jel birka il sve pojede u želji da što prije završi
al fakat kontam možda bi se u društvu jdec drugačije ponašao...možda da izgurate do proljeća pa da ga daš poludenvno u vrtić
zene drage...ja da on hoce corbu, supu ili vec ...ma skakala bih od srece...nista...njente...nada...jedan od razloga zasto ga je moja mama uzela s sobom gore preko ferija, osim da dijete bude na cistom zraku i da ja ucim, jeste...sto je ona bila ubjedjena da ja nesto pogresno radim u vezi njegove ishrane...zena me nakon 2 dana nazvala placuci...i sama kaze...citiram ""ovo nije normalno"..nema te metoda da njega "prisili" da jede nesto drugo...Hanady...dodje njemu njegov rodjak...mali je 6 mjeseci mladji...pojede od supe, glavnog jela...do salate...znaci...ne kuham lose ...a nije ni do drustva..za to vrijeme...moj Andrej trci oko stola i kenka...nema pomoci...fakat, nema...probala sam ja i sa primoranim sjedenjem za stolom dok mi svi jedemo...medjutim...nama svima prisjedne rucak...ja cu ga majkemi psihologu odvesti
nemoj psihologu al odvedi ga na ORL da nisu uvećani krajnici ili treći ko djeteta pa neće da jede... ovo ti kažem fakat.... sve i da ne pokazuje neke bolesti česte otiđite na PRL...ako su u redu krajnici onda je to neka njegova dječija faza...neka jede što hoće da jede...i kada hoće...neće umjerijet od gladi...polako kako bude stariji i sa njim s ebude moglo pričati mjenjat će se.
potpisujem ostalo hb sve papa sta mama spalamuti pa do grickalica smoki obozavaaaaaa pitam se sto ga djeca vole toliko svaki dan pojede po 1 i po. Voli i slatkise ma sve voli sem sireva i ml.proizv.sve ostale gluposti o.k- Dadada neznam sta da ti kazem pametno mozda ce proci neznam jel vam se desvalao to prije ....
Dadada evo jedne lude ideje ovako: sta ga najvise zanima voli da radi na to mjesto ga odvedi i probaj nahraniti nama u kriznim situacijama vjeruj pali,da ludo je al pali. Hranila sam ga jedno vrijeme na sudoperu odvrnem cesmu malkice on brcka ruke i jede,upalim mapu stoji jede. Stavim na prozor policu vuce spage od zelozina jede. Naspem u hranilicu vode ,brcka ruke al jede. Ma nema sta nisam (to dok je trajala faza nejela)varala ga na sve moguce/nemoguce nacine.Cak sam jednom mu dala flasu na wc.solji eto oce djete u kupatilo nece da jede vrijeme jelu davnoooo bilo,ja fino na wc.solju sjednem popalim sva svjetla moguca, dignem zelozine u kupatilu da gleda prozor i jede flasu mm.se valjo od smjeha kaze nisi normalna neka reko,nisam misli sta hos briga me meni je Bitno da je Popio svu flasu pa makar na glavi mi bio (nedo Bog da je to tako ostalo i trajalo ) VJEROVALA ili ne on je jeo.....Naravno sad jede Normalno sjedeci ..... Proce i to sigurno ,.....
eto..nisam probala jos da mu kadu napunim ...probam felix i tvoju metodu...sto se igranja tice...nema sanse
Hanady...ja sam imala, zapravo jos imam, treci krajnik...mislili su da radi toga nisam jela...samo sto ja i dan danas disem na usta...a i spavam otvorenih usta...Andrej, ne
eto..nisam probala jos da mu kadu napunim ...probam felix i tvoju metodu...sto se igranja tice...nema sanse
Hanady...ja sam imala, zapravo jos imam, treci krajnik...mislili su da radi toga nisam jela...samo sto ja i dan danas disem na usta...a i spavam otvorenih usta...Andrej, ne
i ja disem na usta mm .kaze nervira me kad te cujem kako dises njemu sve smeta Ah joj onda neznam sta da ti kazem,eto nama je to palilo...Pa nista onda ili ga vodi kod dokt.ili mu daji sta on hoce moze da jede i nadat se da ce proci mozda je i do zuba ? Ocel mlijeko/flasu ako nece ovo ostalo ili i to nece ? Kako se nebudi po noci gladan dusa draga ako nece da jede ?
e...zaboravila sam vam ispricati da nam je skoro vikendicu "zapalio" ...stavio je plasticnu kocku na sijalicu od lampe...osjetim ja u neka doba nesto tukne na gumu koja gori...trazim...gledam...vec se uspanicila...kad ono vidim lampa se pusi...et...da znate...sta je sve za ocekivati od ove 2009 generacije
e ovako buđenje---bebimil 180ml pola sata poslije caj s kasikom meda i pola sata poslije caja dorucak onda jede sve...jedno 20 dana nije bilo pomaka al sad je vidljiv i dalje jedemo trceci oko stola,provlacimo se i ispod stola itd al pojede.. kad je pitam sta bi jela ona uvjek odgovara pure-meka skinuli smo se s pahuljica
e ovako buđenje---bebimil 180ml pola sata poslije caj s kasikom meda i pola sata poslije caja dorucak onda jede sve...jedno 20 dana nije bilo pomaka al sad je vidljiv i dalje jedemo trceci oko stola,provlacimo se i ispod stola itd al pojede.. kad je pitam sta bi jela ona uvjek odgovara pure-meka skinuli smo se s pahuljica
sad je i kod nas pocelo ganjanje po stanju za hranu kako je prohodao, smijesan je...samo rucak pojede u hranilici, sve ostalo na podu, ispod stola, na krevetu, na masini za ves
ljubim Nou drugaricu ;)