|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
25.1.2011 13:50:10   
Hannica
Pozz svima,kako ste nam danas?
Mi imamo jedan problem,i bas sam tuzna zbog toga.user posted image Primjetila sam da su se Hani pokvarila 3 zubica,gornje jedinice i dvojka. user posted image Bas mi zao,sad bi plakala.user posted image Nema jos ni godinu i po a vec pokvareni.Ne znam sta da radim,zna li iko od vas da li i jedan stomatolog u Zenici radi popravku mlijecnih zubica kod ovako male djece.user posted image
Zubice peremo odavno i opet se pokavirili,cini mi se da mi ne bi bilo ovoliko zao da ih ne peremo,bar bi znala koga da krivim.A joj,Boze dragi,uvijek nesto.
Molim za odgovor ukoliko neko zna. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Hannica -- 25.1.2011 13:53:28 >

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 3576
25.1.2011 13:51:47   
Lady26
Helloooooooo
I mi jutros ustale malo ranije ali dobro, mama je sinoc rano legla pa sam nadoknadila...
Mi smo igrom slucaja presli na mlijeko i plazmu i fino je prihvatila, mislila sam da nece htjeti, inace je pila Bebimil 3 i jedno vece ga nismo uspjeli naci i ja joj skuham hapu i popila je...pa sam samo nastavila, ionako pije samo 2x flasicu, a smrsala je pa kontam ne bi li dobila koji gram user posted image .
Malo je popravila jelo hB dragom, odmah mi je lakse...ali sad hoce sama da jede, rukicama user posted image user posted image ..ko bi nama mamama ugodio hihihihi...al samo neka jede pa kako god.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Nellica)
Neposredna veza do poruke: 3577
25.1.2011 13:53:08   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Hannica

Mi imamo jedan problem,i bas sam tuzna zbog toga. Primjetila sam da su se Hani pokvarila 3 zubica,gornje jedinice i dvojka. Bas mi zao,sad bi plakala.Nema jos ni godinu i po a vec pokvareni.

Nije valjda, pa kako...???
Joj i meni bi bilo zao...Misha mu malog

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 3578
25.1.2011 14:58:44   
Anoniman
Hannice bas mi je zao user posted image .....
Lady, i A.pije tetrapak i keks koliko stavis plazme/kasika.
Ja 4kasike supene da bude malo jace i  zasitnije al dzaba opet se po noci budi trazi hapuuser posted image
Mi bili vani malo 10etak min. mm.kaze da sam luda da nije vidjeo nidje djeta vani neka sam reko nece mu nista biti valjda neka se navikava po malo.Je da je hladno al nisam dugo bila malo ba pred kucom da svejze have  uzme.
Marinci,ja dajem D3 kapi uz proporuku ped.user posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 3579
25.1.2011 15:17:28   
marinčii
uh ja se raspisa kad error grrruser posted image ,naš pedijatar nama reko kao nema potrebe posle godine ,al kod nas ima sigurno više sunca u hercegovini pa je možda to razloguser posted image ...i mi smo bili vani kod nas baš sunčan i lijep dan je hladno al ne baš toliko,Matej plačući ušo u kću onbi cijeli dan bio vani

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3580
25.1.2011 15:23:28   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image imal ista gore nego erroruser posted image user posted image user posted image user posted image
Ma djeci fino vani nista cudno sta mislis kako ce tek ljeti bit kad one vrucine udare auuu,.tko ce ih deverati hehehh nece ni tad htjet u kucu ......
Al ni ljeti nemozes van do tamo iza 5 sati .zbog vrucina ....Da te pitam kako vama nesalju recimo kovert kad kasnis na vakc.???Kod nas ako prodje onaj mjesec kad si trebao ici na bocu,i dodje drugi mjesec posle sedm.dana zovu salju kovert opominju za vakc. jednio o.k ako je bolesno djete .

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3581
25.1.2011 15:25:15   
Lady26
IZVORNA PORUKA: felix
Lady, i A.pije tetrapak i keks koliko stavis plazme/kasika.
Ja 4kasike supene da bude malo jace i  zasitnije al dzaba opet se po noci budi trazi hapuuser posted image

Ne budi se Lanci....
Pa ja ti to "ofrlje", pravim samo za 2 hape, navece skuham za ujutro i sljecdu noc i sve tako...
Otprilike 300ml mlijeka i 2 kasike plazme, ako bude gusto ili rijetko dodam malo vise jednog ili drugog...Vidim da joj se bas svidja, uziva, ja pitam hoce li Lana da pije mlijeko a ona mase glavom i cijelim tijelom (ja rekoh spade joj glava, Boze me oprosti user posted image ) i pije sama, popije pola, pa izvadi i uh uh aaaaa i nastavi dalje user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3582
25.1.2011 15:27:38   
teacher75
moja ne pije mlijeko nikako, ne svidja joj seuser posted image tako da joj pravim puru ili griz ili gusto cokolino (da se moze jesti kasikom) kako bi ga nekako unijela u organizam mada mislim da to nije dovoljno jer to sve ukupno ne bude ni 250 ml mlijeka dnevno. ne voli ni sireve ni jogurt, pa joj ubacujem u hranu....

< Poruku je uredio teacher75 -- 25.1.2011 15:28:03 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3583
25.1.2011 15:27:48   
marinčii
neznam kako ne šalju kovertu,ovo je prva na koju kasnimo evo skoro pola godine i niko nam ništa nije slao...ja i dalje nemam pojma šta ću ,ili ga voditi ili ne

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3584
25.1.2011 15:28:56   
Lady26
.

< Poruku je uredio Lady26 -- 25.1.2011 15:29:18 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3585
25.1.2011 15:29:48   
marinčii
IZVORNA PORUKA: teacher75

moja ne pije mlijeko nikako, ne svidja joj seuser posted image tako da joj pravim puru ili griz ili gusto cokolino (da se moze jesti kasikom) kako bi ga nekako unijela u organizam mada mislim da to nije dovoljno jer to sve ukupno ne bude ni 250 ml mlijeka dnevno. ne voli ni sireve ni jogurt, pa joj ubacujem u hranu....
Matej isto ništaod mliječni proizvoda neće al ja mu ubacim kajmaka u hranu ,a mlijeko  konzumira ujutro i naveče  s čoklinom na gusto isto pravim jer ne jede bocu,al mi imamo još noćne podoje nekad 2 ,a nekad i 3 zavisi

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3586
25.1.2011 15:31:39   
teacher75
IZVORNA PORUKA: marinčii

Matej isto ništaod mliječni proizvoda neće al ja mu ubacim kajmaka u hranu ,a mlijeko  konzumira ujutro i naveče  s čoklinom na gusto isto pravim jer ne jede bocu,al mi imamo još noćne podoje nekad 2 ,a nekad i 3 zavisi

lana je prestala dojiti prije mjesec dana, do tada se nisam brinula ali sada vec frkauser posted image ni ona nikada nije pila iz bocice, pije vodu na flasicu sa kljunom pomalo, inace slabo pije tecnost, ne znam ssta cu s njomuser posted image u ovom uzrastu trebala bi popiti bar pola litre mlijeka dnevno a ona ne popije ni casu sve ukupnouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3587
25.1.2011 15:33:26   
marinčii
i Matej slabo tečnosti unosi,jučer popio 100ml čaja na bočicu ja ostala paf,nakon toliko vremena al evo danas opet ništa nije popiouser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 3588
25.1.2011 15:34:35   
Lady26
Lana pije 2x po 180ml hape, dok je jela cokolino i sl za dorucak jela je dodatnih 150ml ali sad joj to ne dajem, ali jede mladi sir, abc, pavlaku, sa zitaricama malo mlijeka i sl...
Mislim da je to dovoljno...mislim user posted image
A caja i sokica joj nikad dosta...samo trazi uh uh uh user posted image - hoce flasicu sa cajem user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 25.1.2011 15:35:42 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 3589
25.1.2011 15:35:43   
teacher75

i Matej slabo tečnosti unosi,jučer popio 100ml čaja na bočicu ja ostala paf,nakon toliko vremena al evo danas opet ništa nije popiouser posted image

moja nece ni caj ni sokove, sam ovodu pije i to pomalo, po 2-3 gutljaja s vremena na vrijeme, ne popije dnevno ni 100mluser posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3590
25.1.2011 15:36:27   
Anoniman
malo me sram reci ali anel popije po skoro 800ml mlijekauser posted image i opet odma posle flase trazi smoki da jedeuser posted image .Znaci ima 3 vecinom 4 flase ja skuham svaki dan po litar u frizder pa podgrijavam ,da nepravim svako malo jel ti to neprokuhavas??
Znaci flasa oko 5.kad se budi posle podnevnog sna nekad 200ml,nekad 180ml .Posle toga smokiuser posted image pa cajuser posted image
Vecera cokolino ili vocnu kasicu.
Pred spavanje flasa 200ml.
Opet budnjenje oko 2 ili 3.flasa 200ml
I ujutro opet budnjenje flasa 200ml

UKRATKO:
ujutro kad se budi oko 8.dam flasu
Oko 11.supica vecinom ili jaje (ne voli namaze sirne  nikakve )
Oko 2. rucki ko cojk,povrce sa mesom,tjestenina ili sta vec bude.
Uzina prije nego zaspi monte,smoki caj,sok,i ostale budalestine(grickalice)
Oko 5.flasa
Oko pola 8.vocna kasica
Oko 22.30 flasa
Oko 2ili 3 flasa(ovo nemoguce da nebude)
Oko 8 ujutro flasa i sve tako ko budi se stalno nece caja dam caj okrece glavu  place samo mlijeku vjerujeuser posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3591
25.1.2011 15:36:52   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady26

Lana pije 2x po 180ml hape, dok je jela cokolino i sl za dorucak jela je dodatnih 150ml ali sad joj to ne dajem, ali jede mladi sir, abc, pavlaku, sa zitaricama malo mlijeka i sl...
Mislim da je to dovoljno...mislim user posted image
A caja i sokica joj nikad dosta...samo trazi uh uh uh user posted image - hoce flasicu sa cajem user posted image

sta se zalis, ti si super, vidi ove mojeuser posted image nece ni sireve ni nista slicno, samo voli zuti sir, mladi sir ili abc joj ubacim u puru ili griz ili kad udrobim hljeba u mlijeko i dodam jaje- to hoce pojesti

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3592
25.1.2011 15:36:53   
Lady26
A hoce li iz soljice, case obicne?
Meni kad Lana nije htjela mlijeko ni nista pila je iz soljice, to joj je uzitak...i sad joj dam nekad da pije iz soljice za kafu vode

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 3593
25.1.2011 15:37:46   
teacher75

Meni kad Lana nije htjela mlijeko ni nista pila je iz soljice, to joj je uzitak...i sad joj dam nekad da pije iz soljice za kafu vode

ne voli, nece ni da proba, jednom sam joj dala na slamku i odmah je sve pljunula, isto tako i cokoladno mlijeko, a u casi cim vidi da je bijelo nece ni da okusiuser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 3594
25.1.2011 15:38:08   
Anoniman

moja nece ni caj ni sokove, sam ovodu pije i to pomalo, po 2-3 gutljaja s vremena na vrijeme, ne popije dnevno ni 100mluser posted image

ahuser posted image mene anel izludjuje tecnosti juce sam najmanje 4 puta pravila caj.Rekla sam drugi put cu lonac skuhat pa ti sipat malo,malo pa nema u flasi nista popio bilo caj ili sok.
Na dan unese skoro vise od 200ml

Neposredna veza do poruke: 3595
25.1.2011 15:40:01   
teacher75
felix, pa budi sretna, to je zdravo sto pije toliko caja, ja bih bila presretna!!! da hoce ova moja ista piti, ja bih slavila. ...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3596
25.1.2011 15:40:42   
Lady26
Joj teacher bas zeznuto...
Ljetos nam je to bio spas, na onim vrucinama...vidjela sam dosta user posted image sto nece ni slucajno tecnosti a napolju +35...hB pa voli...nek pije koliko god, ne moze skoditi, pogotovo kad je bila bolesna

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3597
25.1.2011 15:41:03   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image pozitivno cudjenjeuser posted image user posted image moj nezna piti nije da nisam davala dam mu caj,soka iz soljice male al malo naspem al on nezna sve prosipa zagrcne se Ode sve u bodi nista u ustauser posted image
Bravo L.user posted image user posted image user posted image pametnica mala.A.je lopovuser posted image On iz solje zna samo prosipat i to voli raditi cak uzme flasu i iz flase sipa u solju i onda fino kulturno prosipa pa razmazuje.
Cak i caj pije iz flase nuuk 1.user posted image user posted image ...

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 3598
25.1.2011 15:41:50   
puma
IZVORNA PORUKA: Hannica

Mi imamo jedan problem,i bas sam tuzna zbog toga.user posted image Primjetila sam da su se Hani pokvarila 3 zubica,gornje jedinice i dvojka. user posted image Bas mi zao,sad bi plakala.user posted image Nema jos ni godinu i po a vec pokvareni.Ne znam sta da radim,zna li iko od vas da li i jedan stomatolog u Zenici radi popravku mlijecnih zubica kod ovako male djece.user posted image
Zubice peremo odavno i opet se pokavirili,cini mi se da mi ne bi bilo ovoliko zao da ih ne peremo,bar bi znala koga da krivim.A joj,Boze dragi,uvijek nesto.
Molim za odgovor ukoliko neko zna. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

koliko ti pije mlijeka dnevno??? ako pije ispod 0,5 litra, povecajte dozu pa ce i zubici biti bolji...  a sto se tice opravki, kod nas na zalost ne rade popravku mlijecnih zubica... al ne sikiraj se... sta ces... nek je beba zdravo pa niknut ce novi biseri...

Mi smo igrom slucaja presli na mlijeko i plazmu i fino je prihvatila, mislila sam da nece htjeti, inace je pila Bebimil 3 i jedno vece ga nismo uspjeli naci i ja joj skuham hapu i popila je...pa sam samo nastavila, ionako pije samo 2x flasicu, a smrsala je pa kontam ne bi li dobila koji gram user posted image .

mi smo odavno napustili Bebimil, al i sikanu na zalost user posted image user posted image user posted image  ali zato megle i plazma idu ko halva user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 3599
25.1.2011 15:42:51   
marinčii
ma kad popoije 50ml bilo čega ja  zadovoljna,al eto mene tješi što još doji pa nće mi valjda dehidrirati,teacher jesi joj probala praviti kakve pahuljice s mlijekom možda bi tako htjela 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 3600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *