Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Pozz svima,kako ste nam danas? Mi imamo jedan problem,i bas sam tuzna zbog toga. Primjetila sam da su se Hani pokvarila 3 zubica,gornje jedinice i dvojka. Bas mi zao,sad bi plakala. Nema jos ni godinu i po a vec pokvareni.Ne znam sta da radim,zna li iko od vas da li i jedan stomatolog u Zenici radi popravku mlijecnih zubica kod ovako male djece. Zubice peremo odavno i opet se pokavirili,cini mi se da mi ne bi bilo ovoliko zao da ih ne peremo,bar bi znala koga da krivim.A joj,Boze dragi,uvijek nesto. Molim za odgovor ukoliko neko zna.
< Poruku je uredio Hannica -- 25.1.2011 13:53:28 >
Helloooooooo I mi jutros ustale malo ranije ali dobro, mama je sinoc rano legla pa sam nadoknadila... Mi smo igrom slucaja presli na mlijeko i plazmu i fino je prihvatila, mislila sam da nece htjeti, inace je pila Bebimil 3 i jedno vece ga nismo uspjeli naci i ja joj skuham hapu i popila je...pa sam samo nastavila, ionako pije samo 2x flasicu, a smrsala je pa kontam ne bi li dobila koji gram . Malo je popravila jelo hB dragom, odmah mi je lakse...ali sad hoce sama da jede, rukicama ..ko bi nama mamama ugodio hihihihi...al samo neka jede pa kako god.
Pozz svima,kako ste nam danas? Mi imamo jedan problem,i bas sam tuzna zbog toga. Primjetila sam da su se Hani pokvarila 3 zubica,gornje jedinice i dvojka. Bas mi zao,sad bi plakala.Nema jos ni godinu i po a vec pokvareni.
Nije valjda, pa kako...??? Joj i meni bi bilo zao...Misha mu malog
Hannice bas mi je zao ..... Lady, i A.pije tetrapak i keks koliko stavis plazme/kasika. Ja 4kasike supene da bude malo jace i zasitnije al dzaba opet se po noci budi trazi hapu Mi bili vani malo 10etak min. mm.kaze da sam luda da nije vidjeo nidje djeta vani neka sam reko nece mu nista biti valjda neka se navikava po malo.Je da je hladno al nisam dugo bila malo ba pred kucom da svejze have uzme. Marinci,ja dajem D3 kapi uz proporuku ped.
uh ja se raspisa kad error grrr ,naš pedijatar nama reko kao nema potrebe posle godine ,al kod nas ima sigurno više sunca u hercegovini pa je možda to razlog ...i mi smo bili vani kod nas baš sunčan i lijep dan je hladno al ne baš toliko,Matej plačući ušo u kću onbi cijeli dan bio vani
imal ista gore nego error Ma djeci fino vani nista cudno sta mislis kako ce tek ljeti bit kad one vrucine udare auuu,.tko ce ih deverati hehehh nece ni tad htjet u kucu ...... Al ni ljeti nemozes van do tamo iza 5 sati .zbog vrucina ....Da te pitam kako vama nesalju recimo kovert kad kasnis na vakc.???Kod nas ako prodje onaj mjesec kad si trebao ici na bocu,i dodje drugi mjesec posle sedm.dana zovu salju kovert opominju za vakc. jednio o.k ako je bolesno djete .
IZVORNA PORUKA: felix Lady, i A.pije tetrapak i keks koliko stavis plazme/kasika. Ja 4kasike supene da bude malo jace i zasitnije al dzaba opet se po noci budi trazi hapu
Ne budi se Lanci.... Pa ja ti to "ofrlje", pravim samo za 2 hape, navece skuham za ujutro i sljecdu noc i sve tako... Otprilike 300ml mlijeka i 2 kasike plazme, ako bude gusto ili rijetko dodam malo vise jednog ili drugog...Vidim da joj se bas svidja, uziva, ja pitam hoce li Lana da pije mlijeko a ona mase glavom i cijelim tijelom (ja rekoh spade joj glava, Boze me oprosti ) i pije sama, popije pola, pa izvadi i uh uh aaaaa i nastavi dalje
moja ne pije mlijeko nikako, ne svidja joj se tako da joj pravim puru ili griz ili gusto cokolino (da se moze jesti kasikom) kako bi ga nekako unijela u organizam mada mislim da to nije dovoljno jer to sve ukupno ne bude ni 250 ml mlijeka dnevno. ne voli ni sireve ni jogurt, pa joj ubacujem u hranu....
< Poruku je uredio teacher75 -- 25.1.2011 15:28:03 >
Matej 10.7.2009. Andrej 9.12.2014. Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!
moja ne pije mlijeko nikako, ne svidja joj se tako da joj pravim puru ili griz ili gusto cokolino (da se moze jesti kasikom) kako bi ga nekako unijela u organizam mada mislim da to nije dovoljno jer to sve ukupno ne bude ni 250 ml mlijeka dnevno. ne voli ni sireve ni jogurt, pa joj ubacujem u hranu....
Matej isto ništaod mliječni proizvoda neće al ja mu ubacim kajmaka u hranu ,a mlijeko konzumira ujutro i naveče s čoklinom na gusto isto pravim jer ne jede bocu,al mi imamo još noćne podoje nekad 2 ,a nekad i 3 zavisi
Matej isto ništaod mliječni proizvoda neće al ja mu ubacim kajmaka u hranu ,a mlijeko konzumira ujutro i naveče s čoklinom na gusto isto pravim jer ne jede bocu,al mi imamo još noćne podoje nekad 2 ,a nekad i 3 zavisi
lana je prestala dojiti prije mjesec dana, do tada se nisam brinula ali sada vec frka ni ona nikada nije pila iz bocice, pije vodu na flasicu sa kljunom pomalo, inace slabo pije tecnost, ne znam ssta cu s njom u ovom uzrastu trebala bi popiti bar pola litre mlijeka dnevno a ona ne popije ni casu sve ukupno
Lana pije 2x po 180ml hape, dok je jela cokolino i sl za dorucak jela je dodatnih 150ml ali sad joj to ne dajem, ali jede mladi sir, abc, pavlaku, sa zitaricama malo mlijeka i sl... Mislim da je to dovoljno...mislim A caja i sokica joj nikad dosta...samo trazi uh uh uh - hoce flasicu sa cajem
malo me sram reci ali anel popije po skoro 800ml mlijeka i opet odma posle flase trazi smoki da jede .Znaci ima 3 vecinom 4 flase ja skuham svaki dan po litar u frizder pa podgrijavam ,da nepravim svako malo jel ti to neprokuhavas?? Znaci flasa oko 5.kad se budi posle podnevnog sna nekad 200ml,nekad 180ml .Posle toga smoki pa caj Vecera cokolino ili vocnu kasicu. Pred spavanje flasa 200ml. Opet budnjenje oko 2 ili 3.flasa 200ml I ujutro opet budnjenje flasa 200ml
UKRATKO: ujutro kad se budi oko 8.dam flasu Oko 11.supica vecinom ili jaje (ne voli namaze sirne nikakve ) Oko 2. rucki ko cojk,povrce sa mesom,tjestenina ili sta vec bude. Uzina prije nego zaspi monte,smoki caj,sok,i ostale budalestine(grickalice) Oko 5.flasa Oko pola 8.vocna kasica Oko 22.30 flasa Oko 2ili 3 flasa(ovo nemoguce da nebude) Oko 8 ujutro flasa i sve tako ko budi se stalno nece caja dam caj okrece glavu place samo mlijeku vjeruje
Lana pije 2x po 180ml hape, dok je jela cokolino i sl za dorucak jela je dodatnih 150ml ali sad joj to ne dajem, ali jede mladi sir, abc, pavlaku, sa zitaricama malo mlijeka i sl... Mislim da je to dovoljno...mislim A caja i sokica joj nikad dosta...samo trazi uh uh uh - hoce flasicu sa cajem
sta se zalis, ti si super, vidi ove moje nece ni sireve ni nista slicno, samo voli zuti sir, mladi sir ili abc joj ubacim u puru ili griz ili kad udrobim hljeba u mlijeko i dodam jaje- to hoce pojesti
ne voli, nece ni da proba, jednom sam joj dala na slamku i odmah je sve pljunula, isto tako i cokoladno mlijeko, a u casi cim vidi da je bijelo nece ni da okusi
ah mene anel izludjuje tecnosti juce sam najmanje 4 puta pravila caj.Rekla sam drugi put cu lonac skuhat pa ti sipat malo,malo pa nema u flasi nista popio bilo caj ili sok. Na dan unese skoro vise od 200ml
Joj teacher bas zeznuto... Ljetos nam je to bio spas, na onim vrucinama...vidjela sam dosta sto nece ni slucajno tecnosti a napolju +35...hB pa voli...nek pije koliko god, ne moze skoditi, pogotovo kad je bila bolesna
A hoce li iz soljice, case obicne? Meni kad Lana nije htjela mlijeko ni nista pila je iz soljice, to joj je uzitak...i sad joj dam nekad da pije iz soljice za kafu vode
pozitivno cudjenje moj nezna piti nije da nisam davala dam mu caj,soka iz soljice male al malo naspem al on nezna sve prosipa zagrcne se Ode sve u bodi nista u usta Bravo L. pametnica mala.A.je lopov On iz solje zna samo prosipat i to voli raditi cak uzme flasu i iz flase sipa u solju i onda fino kulturno prosipa pa razmazuje. Cak i caj pije iz flase nuuk 1. ...
Pozz svima,kako ste nam danas? Mi imamo jedan problem,i bas sam tuzna zbog toga. Primjetila sam da su se Hani pokvarila 3 zubica,gornje jedinice i dvojka. Bas mi zao,sad bi plakala. Nema jos ni godinu i po a vec pokvareni.Ne znam sta da radim,zna li iko od vas da li i jedan stomatolog u Zenici radi popravku mlijecnih zubica kod ovako male djece. Zubice peremo odavno i opet se pokavirili,cini mi se da mi ne bi bilo ovoliko zao da ih ne peremo,bar bi znala koga da krivim.A joj,Boze dragi,uvijek nesto. Molim za odgovor ukoliko neko zna.
koliko ti pije mlijeka dnevno??? ako pije ispod 0,5 litra, povecajte dozu pa ce i zubici biti bolji... a sto se tice opravki, kod nas na zalost ne rade popravku mlijecnih zubica... al ne sikiraj se... sta ces... nek je beba zdravo pa niknut ce novi biseri...
IZVORNA PORUKA: Lady26
Mi smo igrom slucaja presli na mlijeko i plazmu i fino je prihvatila, mislila sam da nece htjeti, inace je pila Bebimil 3 i jedno vece ga nismo uspjeli naci i ja joj skuham hapu i popila je...pa sam samo nastavila, ionako pije samo 2x flasicu, a smrsala je pa kontam ne bi li dobila koji gram .
mi smo odavno napustili Bebimil, al i sikanu na zalost ali zato megle i plazma idu ko halva
ma kad popoije 50ml bilo čega ja zadovoljna,al eto mene tješi što još doji pa nće mi valjda dehidrirati,teacher jesi joj probala praviti kakve pahuljice s mlijekom možda bi tako htjela