Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
nadam se da je minja bolje,mya drži se kad niko ne ide u vrtic,jedno ga jutro cuva mm a jedno ja tako se oboje naspavamo.. nikola je danas bio u vrticu,teta ga hvali kako je jako veseo,stalno plese, a dusa mamina je to
ih felix pa maleni zna svasta ..ma moj filip je na pocetku govorio mama tata..sad jedino kaze av i naravno nesto samo sto on razumije..ma nije meni to,tek je napunio godinu al eto kontam treba nesto poceti..sto mm kaze ti bi svasta,jel prohodao prije godine eto sta hoces vise polako...
ma polako probrbljat ce i anel je sa 1. god znao rec samo mama,tata i waw waw i znao oponasat kad mu kasem kako anel kise on kihne smjesno i znao naucila ga mala od jetrve igrala se snjim dan-noc sagne glavu kad je dan, akad je noc digne
ivanasa ne brini propricat ce on, moj djecak je s godinu znao samo par rijeci a sad prica svasta,sve živo ponavlja,presmijesan je kad izgovara neke teže rijeci
ih felix pa maleni zna svasta ..ma moj filip je na pocetku govorio mama tata..sad jedino kaze av i naravno nesto samo sto on razumije..ma nije meni to,tek je napunio godinu al eto kontam treba nesto poceti..sto mm kaze ti bi svasta,jel prohodao prije godine eto sta hoces vise polako...
ivana...moj ce za mjesec napuniti 2 god....a zna mama, tata, nana i jaje ...ali zato tecno prica na mandarinskom
no sikiriki...sve u svoje vrijeme...svako dijete je drugacije.
ivana...moj ce za mjesec napuniti 2 god....a zna mama, tata, nana i jaje ...ali zato tecno prica na mandarinskom
hahahahha ma bitan je taj traktor ..ma neka polako znam..al kad se mame hvale na sva usta zabrinem se a o cuvanju djeteta mm upravo otisao kod svoje mamice cajeve da joj pravi jer je prehladjena pa ce i spavati (muz tamo,drugi sin sprat iznad)..a ti ivana ko dragstor 0-24 nema odmora dok traje obnova..umorna sam ljudi dragi,nemiran je uhhh..a dosao s posla kaze umoran rucao,legao da odmori i noge se uhvatio
aaaaa mi ne znamo tata i jaje al znamo traktor
a jesil mu ovak ikad pokusavala rec govoriti rijeci kad je horan dal zna izgovarat recimo ajd kazi: maca. ili neku laku rijec jaja Tako sam ja anela naucila, ... a I traktor je nesto ... Ivana ma nebrigaj bolan nemas zasto ...Mene gore nervira (pisala sam vec jeednom) kad mi kazu jel ima tvoj bebac 12 ili 13mjeseci ..... Mislim koje glupavo pitanje .... Ili moj bebac je deblji,ili veci......Pa hb neka je ,.....Moj je meni taman
aaaaa mi ne znamo tata i jaje al znamo traktor
moj je s 11 mjeseci...ako ne i manje...rekao busilica...jednom i nikad vise ...ili je mama/ja...halucinirala
felix...on slova hoce da ponavlja...rijeci...ma nema sanse...uzasno je tvrdoglav...i ne daj boze da mu se nasmijes na nesto sto uradi...ono zato sto ti je simpaticno...ma nece vise nikad
dobro vece! mi ne pricamo, mislim zna reci mama , tat, dedo, Data(tetka) i Mimi(njena kuma Emina). ali zato sve razumije, i kad nesto hoce uzme te za ruku i odvede do toga sto zeli. nego, N je nepodnosljiva nekoliko dana! ona inace stvarno slusa, ali u posljednjih nekoliko dana je šprava kmeza, cim joj neto ne dam odmah se raspalce, vristi, i ide mi jaaaaaako na zivce
lana je tek unazad mjesec dana, znaci sa punih 15 mjeseci pocela ponavljati rijeci za mnom i prosirila svoj vokabular do tada je znala samo mama, tata, papa i av av, kao i pjevanje aaaaaaaa, a sada zna muuuuu (krava), mau (mjau), babo (balon), ajsa (rodica ajša), imitira plac bebe kad je pitam kako beba place hajte joj znaci "halo", uzme telefon i vice "hajte" . u prosjeku, djeca starosti od 12-18 mjeseci govore 5-10 rijeci...
dobro vece! mi ne pricamo, mislim zna reci mama , tat, dedo, Data(tetka) i Mimi(njena kuma Emina). ali zato sve razumije, i kad nesto hoce uzme te za ruku i odvede do toga sto zeli. nego, N je nepodnosljiva nekoliko dana! ona inace stvarno slusa, ali u posljednjih nekoliko dana je šprava kmeza, cim joj neto ne dam odmah se raspalce, vristi, i ide mi jaaaaaako na zivce
hahaha ma sve ja njemu pokusam i sve on mene konta i kad kazem donesi pape nosi,donesi cuku nosi,sve..bukvalno sve..maloprije uzeo maramice i kremu i nosi kontam sta mu je..uzeo medu i brise ga i maze kremom ..a zaboravi reci naucio je bio i tuta i ujutru je govorio tuta kad se probudi al samo stao i ljeniguza nece ..ma propricat ce...a ako bude pricao kao sto pici po kuci..e....to ce mi biti veselo
lana je tek unazad mjesec dana, znaci sa punih 15 mjeseci pocela ponavljati rijeci za mnom i prosirila svoj vokabular do tada je znala samo mama, tata, papa i av av, kao i pjevanje aaaaaaaa, a sada zna muuuuu (krava), mau (mjau), babo (balon), ajsa (rodica ajša), imitira plac bebe kad je pitam kako beba place hajte joj znaci "halo", uzme telefon i vice "hajte" . u prosjeku, djeca starosti od 12-18 mjeseci govore 5-10 rijeci...
a jesam ja glupava, nisam to navela da i N zna sve zivotinje kako se oglasavaju, i da kad vidi majmuna kaze mama i zna reci jaje, i halo joj je ilo-ilo
e to s telefonom uzme tel i mjauce po kuci s njim hoda rukom mlati i prica..i plese a sto dijete plesati voli..ma sve ..samo nece pricati hahahahahaahha
e to s telefonom uzme tel i mjauce po kuci s njim hoda rukom mlati i prica..i plese a sto dijete plesati voli..ma sve ..samo nece pricati hahahahahaahha
moja najvise voli shakiru i vaka naka , i looodo je zaljubljena u justina biebera. a zna i pustiti sebi muziku na ipod-u. ma pametno dijete, nema sta
e kad bi vam rekla na sta ovaj moj plese pale bi u bandak..nedavno na tv-u bio onaj ekrem sa farme (ne znam kako se preziva) i pitam ja mm majke ti ko je ovaj nit ikad cula za njega nit ga vidjela,kaze sad cu ti pustiit nesto i pusti ti on meni "kuca poso.poso kuca" ja se valjala od sege a maleni se zadao,ritam guza mrda hahahaahahahaha pa rekoh dijete drago...
a jesam ja glupava, nisam to navela da i N zna sve zivotinje kako se oglasavaju, i da kad vidi majmuna kaze mama i zna reci jaje, i halo joj je ilo-ilo
vrh ...ma oni su mirikl...mozes satima u njih buljiti i valjati se...barem ja u ovog mog
prave face...andrej je da kucnem stvarno stabilan i spretan...trci, penje se...plese...vrti se u krug...hoda na rukama (naravno, ja ga drzim za noge ) i tako te stvari...nece da prica i gotovo...ali me zato redovno izofira cim cuje muziku ili nesto sto je njemu muzika...pa tako i kad hodza uci on plese...pa cak i kad se vani nalazimo
Kod nas sve isto,samo sto moja Hana place stalno i baca se na pod ako nesto nije po njenom.
Kod nas sve isto,samo sto moja Hana place stalno i baca se na pod ako nesto nije po njenom.
pa ovo radi i ajdin, ja kontam to tako normalno i ne zarezujem ga uopšte, to je FAZA
a koliko to kod vas traje? mene sa,mo tjesi to sto su sve njene faze trajale po 7-10 dana, pa se nadam da ce i ovo proci ubrzo. inace je zaista ok dijete, ali vec treci dan je nepodnosljiva