|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
23.2.2011 21:41:44   
Mya_81 RR
Posebna pusa za našeg drugara koji je danas ručkio supicu user posted image user posted image user posted image

A mi smo počeli turbo zezati s hranom...i kad to kažem baš mislim bukvalno ne pojede dnevno skoro ništa user posted image Baš nam to sad treba u periodu kad bi trebali raditi na imunitetu user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 5576
23.2.2011 21:51:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Posebna pusa za našeg drugara koji je danas ručkio supicu user posted image user posted image user posted image

A mi smo počeli turbo zezati s hranom...i kad to kažem baš mislim bukvalno ne pojede dnevno skoro ništa user posted image Baš nam to sad treba u periodu kad bi trebali raditi na imunitetu user posted image

isto ovako kod nas ovi zadnji danauser posted image user posted image muko moja dok pojede makar 2,3 kasikice .....nece pa neece..
O flasi da nepricam nece ni 50ml.

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5577
23.2.2011 22:01:57   
iv@ncica
ohhoo  drage  moje   ;))

i  ja  sam bolesna..ali  na nogama..od  ove  djece  sto  na  poslu , sto  od  andreja pokupim  svasta...samo  sto  je  meni temperatura  niska,  a ja se  osjecam  ko  da  je 40..izmjerim  a ono  35,2user posted image  ludilo...a  nema  me  ko pazit  vec...posao..andrej,,kuca  i  sve  ostalo me ne moze  masit..vise  mi  niko  i  ne  vjeruje  da  me nesto boli  kad  sam  na  nogama  uvijek..
andrej mi je  malokrvan-ovih  dana  ce  mo  dobit  zeljezo,  ali  je  poceo  jesti  pomalo.

marijana- super  je  sto  je  nikola  dobro i  jede, i  moj  je  poceo  da  tamani  opet  ..ali  je  malokrvan  i  on  dobio one  pukice  na  licu 2-3..i evo  i ja s am bolesna kao sto  vidis,,,vidim  ja  nema mi tebe..roletne  ti  spustene user posted image ..ja  kontala  vi  u koprcanjuuser posted image
dadaaa-  odlicno  za  imenjaka..nece  li  ga  vise  krenuti  s tom hranom..drzimo  fige ;))))i  provjeri  mu  hemoglobin,  stvarno  ima  veze i  s  apetitom  i  ostalim.
felix,marinci-  misa mu  i bakterije  i  ove   viroze-  na  temi  povisena temperatura  smo vam stavljali  sve  kombinacije sirupa  i  masaza...dalsy  po  preporuci pedijatara..slobodno  na  turu  iznad  39  uduplat  dozu..a  obzirom da  je  kod  tebe  marinci  drugacija  situacija  ti  trebas  i  prije..ali  to  ti  je  onaj  nas  dosadni  virus  od 5-6 dana...dosadne  ture koja  nije  visoka, ali  ne spada...mi smo  to  prosli  isto...felix- od  antibiotika se  nakoti  ta  bakterija..mene  je  sad  slomila nakon  onih  silnih antibiotika..pa  nema  gdje  mi  nije  izbila...ali  naci  ce  oni  vama pravi  antibiotik 

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5578
23.2.2011 22:10:53   
Anoniman
iv@ncice znaci andrej je ipak anemican, ma cim popravi željezo bit ce opet super.. ma skoro citav dan prespavala, bas se lose osjecam a mm mi bio dobar pa cuvao nikolu cijeli dan.. ja dovela nikolu neki dan u vrtic kad andrej dotrca do njega i govori kiko,kikouser posted image kad ozdravim  pijemo kavuuser posted image

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5579
23.2.2011 22:16:22   
iv@ncica
vazi...i  ja  sma  ti  takva  ...  a anrrej  svako  jutro  zove  kad  se  probudi sve  po  redu..prvo  pljune  cucu..pa  mama..tata..nena..vava..iko- niko...kiko..pa  nabraja  sve  koje  bi  trebao  sresti  taj  dan....a  teta  nam  se  malo  popravila  ..ko  da je  dobila  kritike ili  se  meni cini..osim  sto  je  danas  pustila  djecu  da  spavaju  do  kasno..njoj  bi  tako lakse  da  se ne  mora  igrati..pa  joi  roditelji  dolaze,  a oni nespremniuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5580
23.2.2011 22:21:17   
Anoniman
nikola je bolji,e sad neznam jel do nje.. a danas je spavao skoro do 3,znas kako on spava po danu , ovo mu je  rekorduser posted image

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5581
23.2.2011 23:32:10   
iv@ncica
danas  su  svi  spavali  do  kasno...njoj  super user posted image ,  a teta 2  ujutro  ureduje  fino  djecu...i  izmori  ih..a  ovoj  spavaju..jer  oni  vole  red  svoj,koji im je  ova  poremetila  bila  u  prvoj  smjeni

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5582
24.2.2011 9:36:06   
Anoniman
evo nas dosli smo anel bas slab nos mu pun opet na inhlacije tesko dise, kaslje tj punnn je slajma
na nal.pise ovako:IZOLOVAN UZROCNIK staphylococcus aureus
dala nam je cefalaksin sirup pit 5 dana pa ponovo na kont. vaditi bris grla.....
Bas mi ga zao toliko se ispalako na inh.user posted image dusa me boli moja ......
Nije ni cudo sto slabo jede nimalo.....
Pusa svima

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 5583
24.2.2011 9:42:21   
rose 87
jutrouser posted image
felix bas mi je zao sto se tako patite ali valjda ce vam ovaj ant. pomoci konacno da vas prodju te baje,ljubi svog meda
ostale kako ste nadam se da nema bolesne djece ,mi smo dobro,samo me ne slusa nista,izgleda da je u fazi kad sve hoce sam da radi i samo hodam za njim i govorim ne,ne a on samo po svom

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5584
24.2.2011 9:45:42   
Anoniman
felix bas mi je zao, ali bar sad znas uzrocnik, Je li ti cefalexin dala po antibiogramu, on nije jak lijek tako ako je po antibiogramu super da on djeluje na stafilokoku. Moj ti je savjet da vidis i ti da izvadis bris, da ne bude da i ti imas pa da nisi kliconosa, a mozda je i on kliconosa pa da nije preslo na tebe jer si i ti bila bolesna.

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 5585
24.2.2011 9:48:40   
Lady26
Jutro zenice i user posted image .... user posted image
Felix, marinci...ne znam sta vise reci....samo da vam zelim od srca da djecica brzo ozdrave... user posted image
Ja sam totalno nenaspavana (mislim jutros), a legla sam u 10 ustala oko 7 user posted image ...valjda mi se nakupilo pa mi malo koliko god da spavam user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 24.2.2011 9:49:20 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5586
24.2.2011 9:53:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelenaT

felix bas mi je zao, ali bar sad znas uzrocnik, Je li ti cefalexin dala po antibiogramu, on nije jak lijek tako ako je po antibiogramu super da on djeluje na stafilokoku. Moj ti je savjet da vidis i ti da izvadis bris, da ne bude da i ti imas pa da nisi kliconosa, a mozda je i on kliconosa pa da nije preslo na tebe jer si i ti bila bolesna.

cefalaxsin je dala prema ovo antibiogramu da jer je skoro pio jaki sirup zinat pa cu mu nal.ponoviti,sta znas o ovoj bakt. mila jel opasna ???
Rece mi da anel imala laningitis kako sam je skontala sta je touser posted image jel to bronhitis ili nisam stigla pitat joj jesam smotana,.

A kako sam ga ja mogla zaraziti ili on mene s ovim ????
Nevjerujem da je od mene , prije je od cesti pijenja antibiotika

< Poruku je uredio felix -- 24.2.2011 9:54:31 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5587
24.2.2011 10:19:41   
Anoniman
Felix od antibiotika cesto pijenih nije jer antibiotik ne izaziva stafilokok. Stafilokok se prenosi kapljicnim putem, znaci kihanjem, kasljanjem itd. Neko moze da bude kliconosa a i da nije bolestan, vec se razboli onaj kome je slabiji imunitet. Zato kazem moj savjet da se u kuci prekontrolisete da vidite da nije neko kliconosa, jer Anel malo pa malo prehladjen. Kad je mm imao jaku upalu sinusa izolovan je stafilokok, ja bila trudna, svi smo u kuci radili bris i ispostavilo se da zaova kliconosa, a ona ne znam je li jednom u zivotu bila bolesna. Stafilokok nije toliko opasan, ali je cudan. nekad se izlijeci kao rukom odnesen, a nekad mu je potrebna dugotrajna terapija. Ja vjerujem da ce cefalexin anelu pomoc, a i on nije jak antibiotik tako da izdrzace to on, hrabrica je on mamina. Daj mu dosta draga jogurta zbog tolike doze antibiotika.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5588
24.2.2011 10:24:19   
Anoniman
jelena moja , mozel se dudom prenijeti ....ja kasljem bila sam bolesna kasljala kihala prva 3 dana uzas sam bila....
Neznam ni sama ....nepita ped. nedade mi se uvezi te bakt.
Ja bi davala jogurt al on nece nista da jedeuser posted image samo supice jede

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5589
24.2.2011 10:24:53   
Lady26
IZVORNA PORUKA: felix

cefalaxsin je dala prema ovo antibiogramu da jer je skoro pio jaki sirup zinat pa cu mu nal.ponoviti,sta znas o ovoj bakt. mila jel opasna ???
Rece mi da anel imala laningitis kako sam je skontala sta je touser posted image jel to bronhitis ili nisam stigla pitat joj jesam smotana,.

A kako sam ga ja mogla zaraziti ili on mene s ovim ????
Nevjerujem da je od mene , prije je od cesti pijenja antibiotika

Felix Laringitis - Laringitis je upala larinksa (grkljana), koja može biti akutna i kronična. Bolest je benigna, a česti su slučajevi razvoja iz akutnog u kronični oblik.
Ovo je najčešći oblik i simptomi su mu promuklost, u težim slučajevima i afonija (gubitak glasa), osjećaj  suhoće i pečenja u grlu, suhi kašalj, koji tek nakon nekog vremena prelazi u kašalj s iskašljajem. Uzroci bolesti su nagle promjene temperatura, hladnoća, prašina i dim. Bolest najčešće prestaje brzo i spontano, uz blagu terapiju.

Laringitis

< Poruku je uredio Lady26 -- 24.2.2011 10:26:01 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5590
24.2.2011 10:30:28   
Anoniman
Moze se dudom prenijeti ako si ti ili neko dudu stavljao u usta. Nije strasno draga svaka treca upala grla je stafilokok ili streptokok, ja stvarno da sam na tvom mjestu tek sad bi bila mirna, jer konacno znas sta je uzrok svemu tome. Do sad su davati antibiotici napamet, sad ce Anelko biti ko veliki. Vidjece, nista ne brini, brzo ce on biti dobro.

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 5591
24.2.2011 10:31:32   
marinčii
jutro
Mi smo imali prilično mirnu noć,oko ponoći se vratila temp,dala mu lupocet čepić i spala tako da smo od 2 do 8 jutros odspavali,jutros opet oo 37 sa 3 pa spane na 37 i evo zasad ne raste valjda će brzo proć,on uzeo loptu i evo igra go kako on to kaže ,neće da miruje a strah me da se znoji ,
felix baš mi je žao da se mučite nadam se da će taj antibiotik pomoći i da ćete brzo biti dobro
svima puse i hvala na savjetima i željama za ozdravljenje

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5592
24.2.2011 10:33:43   
Lady26
IZVORNA PORUKA: marinčii

jutro
Mi smo imali prilično mirnu noć,oko ponoći se vratila temp,dala mu lupocet čepić i spala tako da smo od 2 do 8 jutros odspavali,jutros opet oo 37 sa 3 pa spane na 37 i evo zasad ne raste valjda će brzo proć

Bas mi je drago

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5593
24.2.2011 10:33:53   
Anoniman
Marinci sto se vise krece to ce bolje preboljeti i brze se izboriti. Nek se znoji, samo ga presvlaci da nije mokar, a znojem izbacuje temperaturu.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 5594
24.2.2011 10:35:25   
Lady26

jelena moja , mozel se dudom prenijeti ....ja kasljem bila sam bolesna kasljala kihala prva 3 dana uzas sam bila....

Sto kaze Jelena sad bar znate sta je uzrok, i nadam se da ce to antibiotici rijesiti aBd...Neka rucka supice, zdrave su...a normalno da nece da jede, boli djecaka grlo, samo neka jede pa bilo sta.... user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5595
24.2.2011 10:35:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Moze se dudom prenijeti ako si ti ili neko dudu stavljao u usta. Nije strasno draga svaka treca upala grla je stafilokok ili streptokok, ja stvarno da sam na tvom mjestu tek sad bi bila mirna, jer konacno znas sta je uzrok svemu tome. Do sad su davati antibiotici napamet, sad ce Anelko biti ko veliki. Vidjece, nista ne brini, brzo ce on biti dobro.
al mene je tako strah user posted image user posted image bogami strah me , ma svasta citam o ovome i vidi pa se prepado...
Al nadam se da ce nal biti o.k abd. dragog..
Hvala vam punouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5596
24.2.2011 10:58:08   
Malenaoduvijek

evo nas dosli smo anel bas slab nos mu pun opet na inhlacije tesko dise, kaslje tj punnn je slajma
na nal.pise ovako:IZOLOVAN UZROCNIK staphylococcus aureus
dala nam je cefalaksin sirup pit 5 dana pa ponovo na kont. vaditi bris grla.....
Bas mi ga zao toliko se ispalako na inh.user posted image dusa me boli moja ......
Nije ni cudo sto slabo jede nimalo.....
Pusa svima

hajde barem sada znate sta je, kad daju pravi antibiotik brzo se to zalijeci, a onako te mog vozati mjesec dana.a sta vam je sa gljivicama, jeli vam za njih sta dala? a laringitis je cest kod djece sa problematicnim krajnicima, moj stariji ga je imao sada u janusaru i njemu su davalai flonidan sirup za tu promuklost i fino mu je pomogao, evo ga zdrav (da kucnem) nema nikakvih problema.
a njega grlo sigurno boli pa nece da guta daji mu da pije puno i supice naravno pa ni mi ne jedemo kad nas grlo boli.
cuvajte se i ne sekirajte se velikiuser posted image za svu bolesnu djecice da brzo ozdrave i da prave zijane

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5597
24.2.2011 11:03:14   
Malenaoduvijek

a probaj mu dati onaj tecni kasikicom sto rijedji mazda ti bude htio uzeti tako.
a dobro ti je jelena rekla, ne moze dobiti stafilokoku od antibiotika, gljivice mogu zbog pada imuniteta i poremecene flore sluzokoze jer ne moze organizam vise da se izbori, zato ti jedino jogurt pomaze, a jeli vam dala nistatin ili nesto slicno njemu?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5598
24.2.2011 11:10:44   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: rose 87

jutrouser posted image
felix bas mi je zao sto se tako patite ali valjda ce vam ovaj ant. pomoci konacno da vas prodju te baje,ljubi svog meda
ostale kako ste nadam se da nema bolesne djece ,mi smo dobro,samo me ne slusa nista,izgleda da je u fazi kad sve hoce sam da radi i samo hodam za njim i govorim ne,ne a on samo po svom

ja ne znam vise na kojem jeziku da kazem ne, mene ova moja djeca izludise nista ne slusaju ni jedan ni drugi.mladji se juce probudio predvece placuci, ja mislim prvo pupa ga boli, onda skontam mozda su zubi, pogledam a cetvorka gornja ogromna crvena namazem mu to dam caj, on sav crven.izmjerim turu 37,1. dala mu malo sirupa paracetamola,ali on se ne odvaja od mene, a muz treba da dodje s puta.kako je on usao u kucu ovaj mali odjednom ko nov. sve prestalo, tata dosao.ja ga gledam kontam ti mene stvarno levatis, ali sta ce dijete voli taju vise od mame.user posted image
mama babarogauser posted image samo ruzi ali nikakvog efekta.
uh a ovaj stariji izmodao sad da ga uspavljujem i da spava kod mene u krevetu, nece da prestane plakati dok ne dodjem i ne uzmem ga.
pustila bih ja njega da place ali probudice brata pa onda dupli belaj.
nisam vise pametna help...

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 5599
24.2.2011 11:13:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

a probaj mu dati onaj tecni kasikicom sto rijedji mazda ti bude htio uzeti tako.
a dobro ti je jelena rekla, ne moze dobiti stafilokoku od antibiotika, gljivice mogu zbog pada imuniteta i poremecene flore sluzokoze jer ne moze organizam vise da se izbori, zato ti jedino jogurt pomaze, a jeli vam dala nistatin ili nesto slicno njemu?

jest
pokusat cu sa jogurtom na kasikici dati al moram iznijet iz frizidera , pa stavit na radijator da se umlaci, mogul taj jogurt ubaciti u neku hranu djelujel tako da pojede

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 5600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  222 223 [224] 225 226   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mlijeko.
Admin

Koje je mlijeko zdravije davati djetetu nakon godinu dana:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *